Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 23 iulie 2004

Stirile TVA aici

  • Ziua Politiei de Frontiera

Conferinta de presa cu ocazia Zilei Politiei de Frontiera AradZIUA POLITIEI DE FRONTIERA  ROMANE a fost prefatata, astazi la Arad!
La 24 iulie se implinesc 140 de ani de cand Alexandru Ioan Cuza a  infiintat  institutia moderna de graniceri.
Politistii de frontiera aradeni sarbatoresc trei zile la rand.
Astazi au inceput cu bilantul activitatii, iar zilele urmatoare organizeaza exercitii demonstrative, isi prezinta tehnica din dotare si inainteaza mai multe cadre in grad. 
5 etape de restructurare si cerinte adaptate UE – aceasta este activitatea Inspectoratului judetean al politiei de frontiera Arad din 2000 incoace.
In ceea ce priveste activitatea politistilor de frontiera aradeni in prima jumatate a anului aceasta a urmarit fluidizarea traficului, a ordinii publice in cele 6 puncte de trecere a frontierei din judetul Arad si sanctionarea celor care au incalcat legile in vami. 
Cu 20 % mai multi straini si cu peste 30 % mai multi romani  au incalcat prevederile legale decat anul trecut.
A crescut cu 260 % numarul strainilor returnati acasa.
Cu 33 % mai multi romani au avut interdictie sa iasa din tara.
O noua structura a luat fiinta in acest an in cadrul careia colaboreaza politistii de frontiera si Garda Financiara.
Serviciul de investigatii fiscale a confiscat pana acum tigari in valoare de peste 20 de miliarde de lei.
Seful serviciului spune ca amenzile contraventionale sunt mai eficiente decat procesele penale si nici unul dintre cei sanctionati pecuniar nu a mai repetat experienta

Izabela Vekas - Televiziunea Arad

  • Combinatului Chimic are alt proprietar

In locul fostului Combinat Chimic se va construi o noua fabrica de vagoane - Virtual Arad News (c)2004Combinatul Chimic a fost cumparat de catre omul de afaceri Francisc Mate, in urma cu cateva zile.
Locatia a facut in ultimii ani obiectul unui litigiu intre doua firme, solutionat in justitie cu cateva luni in urma.
Intre timp, zeci de oameni au furat fier vechi din incinta combinatului, cu carutele sau camioanele.
In locul mormanului de betoane si fier vechi care este acum combinatul, noul proprietar doreste sa ridice o fabrica de vagoane marfa.
Contractul vanzare-cumparare exista, insa mai sunt multe lucruri de facut pana cand se va putea incepe constructia propriu-zisa, a spus proprietarul.
Mate estimeaza ca in noua afacere isi vor gasi un loc de munca aproximativ 200 de aradeni.

Raluca Jidoi - Observator

  • Gara aradeana inghite, in sfarsit, 74 de miliarde

Modenizarea garii pare sa se infaptuiascaLicitatie pentru 30% din suma promisa
Mult promisa modernizare a imobilului garii CFR din Arad si a platoului din fata acestuia pare sa se transforme, in sfarsit, in realitate, dupa trei luni de amanare si dupa zeci de promisiuni ministeriale. Potrivit prefectului Dan Ungureanu, ieri, la Bucuresti, s-a organizat licitatia pentru reabilitarea garii, in joc fiind pusa suma de 74 de miliarde.
Toate bune si frumoase pana aici, doar ca informatia nu a putut fi confirmata de site-ul Ministerului Transporturilor, nici macar la sectoral "Anunturi de licitatii", in conditiile in care, pentru a obtine stiri despre gara, aradenii sunt nevoiti sa sune pe la minister.
Mai mult, in promisiunile facute de secretarii de stat de la Transporturi se vorbea de faptul ca gara aradeana va beneficia, pentru reabilitarea ei, de 9 milioane de euro, care sunt ceva mai mult de 360 de miliarde de lei (dintre care jumatate urmau a fi suportati de CFR, iar restul prin credite de la BEI), in timp ce acum se liciteaza doar pentru 74 de miliarde.
Ramane de vazut cum, sau unde, s-au evaporat cele aproape 300 de miliarde de lei, sau daca declaratiile de atunci ale ministeriabililor au fost doar simple promisiuni.
Vestea ramane, chiar si asa, una buna, daca lucrarile de reabilitare a fatadei cladirii, de modernizare a interiorului acesteia, cat si a platoului din fata statiei CFR vor prinde viata caci autoritatile locale s-au saturat de promisiuni, de peste doi ani.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Dupa zece ani de munca, o inventie asteapta sa fie recunoscuta

Valentin Tilneac isi prezinta inventiaZborul, unul dintre cele mai indepartate nazuinte ale omului a devenit realitate. 
In momentul de fata gravitatia nu mai reprezinta o piedica in calea celor dornici de a ajunge la cateva sute sau mii de metri deasupra solului. 
Aceasta pagina, de astazi, va fi dedicata aviatiei sportive, in special aparatelor utilizate in asemenea actiuni cu caracter sportiv. 
Inainte de a intra propriu-zis in lumea aviatiei sportive se impune o trecere in revista a primelor zboruri efectuate pe teritoriul Romaniei, precum si primele scoli de pilotaj, acestea in stransa legatura cu subiectul nostru de astazi. 
Astfel, primul zbor oficial in Romania a fost executau de Louis Bleriot la 31 octombrie 1909 la Bucuresti la invitatia statului roman, prin mijlocirea printului George Valentin Bibescu. 
La 17 iunie 1910 are loc primul zbor al unui aviator roman, Aurel Vlaicu, cu un aparat de constructie romaneasca, zbor ce are loc pe campul de la Cotroceni. 
Prima scoala de aviatie o fondeaza Mihail Cherchez la 20 noiembrie 1909. 
Tot din 1909 la Bucuresti se infiinteaza scoala de zbor, al carei director si instructor era printul Bibescu, acesta fiind totodata si posesorul Brevetului cu numarul 20 in lume.
Primul zbor, la 15 ani
Lasand istoria de-o parte si revenind la vremurile noastre ne oprim asupra unei inventii ce ar putea revolutiona aviatia sportiva. 
Ne-am oprit la Valentin Tilneac presedintele fundatiei "Pro aviatia", la nivel national, fundatie care cu ajutorul promis de autoritatile locale ar putea avea  in scurt timp filiala si in Arad. 
Aceasta fundatie a fost infiintata de Valentin in anul 1992  avand la ora actuala 10 filiale in tara si peste 400 de membri. 
Cei care doresc sa-l urmeze pot obtine informatii de pe adresa de Internet a fundatiei http://www.emergencyhelp.50megs.com sau contactandu-l direct pe Valentin la 0766791370. 
"Dragostea pentru avioane o am de la varsta de patru sau cinci ani. Exista si o traditie in familie, tata a fost pilot sportiv, insa tot el a fost cel care mi-a pus cele mai mari piedici in intentia mea de a deveni pilot. Intr-o zi, dupa ce implinisem 14 ani m-a luat cu el la aerodrom, iar atunci aflasem ca nu am varsta suficienta pentru a putea zbura. In aceste cazuri trebuia sa ai minim 15 ani, astfel incat am fost nevoit sa mai astept cateva luni bune pentru a putea sa-mi ating visul din copilarie, anume acela de-a zbura. Practic, atunci mi-am vazut visul cu ochii si pot spune ca am in memorie acel moment, pe care nu-l voi uita niciodata, al vietii mele." – isi aminteste cu placere Valentin.
Daca inventia lui Valentin s-ar aplica acest avion ar fi dat uitariiUn autodidact innascut
Valentin Tilneac are 36 de ani, este casatorit cu Ana – Maria (in varsta de 26 de ani) si are un baietel, Valentin in varsta de doar 11 luni. 
Interesant de mentionat este faptul ca Valentin nu are studii de specialitate (cu diploma), cunostintele din domeniul aviatiei le-a dobandit printr-un excelent spirit de autodidact. 
Este vorba despre o munca titanica, ce se intinde pe aproximativ zece ani de cercetari si studii practice. 
In momentul de fata Valentin este pilot sportiv la clubul Dacia din Deva, iar despre numarul orelor de zbor efectuate spune ca au fost suficiente pentru a fi brevetat ca pilot sportiv. 
"Am incercat sa fac o cariera in acest domeniu inca din liceu, insa in Treapta a doua am inceput sa am probleme (din motive personale) si nu am fost lasat sa parasesc judetul Hunedoara, astfel ca am fost nevoit sa fac scoala profesionala la Simeria. Au urmat zece ani de studiu autodidact, iar unul din putinii mei profesori a fost sef de promotie la Facultatea de Aeronave din Bucuresti. Momentan sunt nevoit sa stau mai mult ca altadata la sol. Cine a zburat vreodata stie ca e foarte greu sa ramai la sol cand poti sa zbori. "
O idee revolutionara
Valentin Tilneac s-a specializat in domeniul aviatic, in regimul subsonic (0 – 800 km). 
Ideea sa, revolutionara de altfel, e aceea de a face dintr-un singur avion (de aviatie sportiva) nici mai mult, nici mai putin de cinci. 
In acest sens, teoria sa se bazeaza pe faptul ca la fuselajul unui avion se pot adapta diferite echipamente, astfel incat aparatul cu pricina sa poata deveni: motoplanor, avion cu aripa joasa, biplan, avion parasol si autogir. 
Spuneam ca e o idee revolutionara, intrucat proiectul lui Valentin, numit "Abracadabra", nu a fost inca omologat, asta din cauza faptului ca autorul sau nu are un domiciliu. 
Valentin spune ca doreste sa se mute, cu familia, la Arad, sens in care a cerut sprijin autoritatilor locale, autoritati care prin vocea viceprimarului Levente Bognar au promis ca vor incerca sa-l ajute.
Probleme cu consilierii lui Ion Iliescu
In urma cu aproape un an de zile, Valentin a incercat sa ajunga la presedintele Iliescu pentru a clarifica aceasta problema, precum si situatia sa sociala. 
A fost amanat rand pe rand, sub diverse pretexte, mai mult sau mai putin plauzibile de catre consilierii prezidentiali. 
Initial i s-a spus sa depuna un memoriu si sa astepte termenul legal de 30 de zile. 
Fara a primi vreun raspuns dupa acest termen, a mers din nou la Presedintie, insa i s-a comunicat ca termenul e de fapt de ... 45 de zile. 
Mai mult, Valentin ne spune: "am fost scosi afara cu forta, impinsi si loviti. Ni s-a spus ca perturbam ordinea publica si nu mi s-a dat numele celui cu care am vorbit" .

Razvan Cretu - Observator Plus

  • Arad, trezeste-te! Campionatul Mondial de Supermoto - evenimentul anului in sportul romanesc

Conferinta de presa la VIK Power AradParafrazand refrenul celebrei formatii de hip-hop, "Morometii", am dori sa lansam si noi indemnul: "Arad, trezeste-te!" Sunt atatea...de vazut in acest sfarsit de saptamana la motodromul VIK Power. Macar, dumneavoastra, aradenii de rand, impatimiti ai sporturilor cu motor, ar trebui sa acordati atentia cuvenita "regalului" motociclistic programat in orasul nostru, "taxand" in acest mod lipsa de interes a autoritatilor locale si investitorilor vremelnici de prin partile locului. 
Poate nu va vine sa credeti, dar costurile unei etape de Campionat Mondial sunt suportate aproape in intregime de Clubul Sportiv "Dual Racing Team" din Bucuresti si "nebunii frumosi" ai Aradului, Calin si Cristi Muresan. 
Aceiasi care acum doi ani au fost luati peste picior cand promiteau ca vor gazdui un eveniment de o asemenea amploare. 
Iata ca visul lor a devenit realitate, chiar daca cursele nu se vor desfasura pe..."pofta ce-au poftit", adica circuitul modern de la Sistarovat. 
Fosta administratie Popa si actualul Guvern al Romaniei va pot lamuri de ce s-a intarziat construirea acestui circuit. 
Si poate - intr-o zi - oamenii de afaceri si edilii locali ne vor spune si ei cum au putut neglija - pana la inconstienta - un eveniment prin care se puteau face cunoscuti in cele peste 80 de tari care transmit, in direct sau inregistrat, etapa de la Arad. 
Oare pentru ca sportul nu se numeste fotbal? - vorba unuia dintre specialistii prezenti, ieri, la conferinta de presa, ireprosabil organizata la standurile motodromului VIK Power. 
Oaspeti de vaza
Din capul locului trebuie spus ca Romania, prin orasul nostru, trebuie sa-si pastreze calificativul "Excelent Event" (locul I din lume in topul organizatorilor), primit anul trecut din partea Federatiei Internationale de Motociclism. 
Asa stand lucrurile, e clar ca la Arad va fi prezenta "toata floarea cea vestita" a motociclismului mondial, care - in final - va hotari daca Romania va ramane singura tara din Europa de Est care va primi licenta de organizare pentru Campionatul Mondial de SuperMoto. 
Calin Muresan impatimitul principal al sportului cu motor aradean Pana ieri, la Arad - si implicit in fata jurnalistilor - a venit doar Nikos Gounaris, reprezentantul Youthstream, firma detinatoare a drepturilor de organizare a intrecerii continentale. 
Acesta, alaturi de: Ciprian Popescu, presedintele clubului "Dual Racing Team", Gabriel Olariu, secretarul general al Federatiei Romane de Motociclism si fratii Calin si Cristi Muresan au format prezidiul, care ne-a pus la curent cu ceea ce se va intampla sambata si duminica, la iesirea din Arad spre Deva: 
*. Vor lua startul douazeci si patru dintre cei mai titrati piloti ai lumii, printre care si belgianul Eddy Seel - campionul mondial en-titre, care va "alerga" cu numarul 100, in cinstea centenarului aniversat de celebra marca Husqvarna. 
* In cadrul Grand Prix of Romania 2004, se vor desfasura atat etapa de C.M. FIM de SuperMoto S1 (motociclete de capacitate cuprinsa intre 450cc - 700cc, 4 timpi), cat si cea de C.M. FIM de SuperMoto S2 (motociclete de capacitate cuprinsa intre 250 cc - 2 timpi si 450 cc - 4 timpi). 
* Din totalul celor 1050 de metri, cat are circuitul VIK Power, se vor utiliza 920 metri: 70% - asfalt si 30% - pamant. 
* Inainte de cursele propriu-zise, duminica, in jurul orelor 11,00, vedetele internationale vor acorda autografe aradenilor. 
* Vor participa si trei concurenti romani: Dan Tatoiu (C.S. Pro Bike - Bucuresti), Peter Gagyi (C.S. Steaua General Turbo - Bucuresti) si Marcel Butuza (C.S. Vectra - Zarnesti) 
* Anul trecut, Ciprian Popescu a cheltuit peste 50.000 de euro pentru organizarea, la Bucuresti, a etapei de campionat mondial. "De aceasta data paguba va fi impartita la trei." - a tinut sa precizeze Calin Muresan, incluzandu-l in "cerc" si pe fratele sau Cristi. 
* Suma totala a premiilor puse in joc depaseste 30.000 de euro. 
* O motocicleta performanta, de genul carora vor concura, duminica, la Arad, costa aproximativ 250.000 de euro. 
* 32 de televiziuni din toata lumea au obtinut drepturile de transmisie in direct a etapei de C.M. de SuperMoto, de la Arad. 
* Alte 50 de televiziuni vor difuza imagini inregistrate. 
* Audienta estimata este de 780 de milioane de telespectatori. 
* Cei mai privilegiati vor fi insa spectatorii romani, care pentru a urmari LIVE evenimentul va trebui sa scoata din buzunar 150.000 de lei (la chioscurile de ziare), respectiv 200.000 de lei (la fata locului, la motodrom). 
Biletele sunt valabile si pentru sesiunile de antrenamente, de sambata.

Calin Mnerie - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]