Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 30 iunie 2008 
Stirile TVA aici
  • Italienii vor angaja politisti din Romania

Primaria din Padova intentioneaza sa angajeze politisti romaniPrimaria orasului Padova intentioneaza sa ''inroleze'' politisti romani pentru combaterea microcriminalitatii din Europa de Est, informeaza Il Giornale.
Potrivit sursei citate, aceasta propunere a fost facuta Primariei de profesoara universitara specializata in politici europene Patrizia Messina, si a fost imediat acceptata de administratia de centru-stanga a orasului.
Peste mai putin de o luna, asesorul la primaria din Padova, Marco Carrai, si comandantul politiei locale, Lucio Terrin, se vor deplasa la Arad pentru a semna un acord cu Ministerul de Interne roman. 
In caz de intelegere, in luna septembrie doi politisti din judetul Arad vor fi angajati alaturi de politistii din Padova, asa cum precizeaza ziare locale.

Roxana Dumitru - Evenimentul Zilei

  • Accident mortal

Accident de circulatie intre Vinga si SaguO persoana si-a pierdut viata si alte doua au fost ranite intr-un grav acident de circulatie produs pe DN 69 Arad-Timisoara.
Un microbuz in care se aflau 7 persoane a intrat in depasire intr-o curba periculoasa intre localitatile Sagu si Vinga si s-a izbit de remorca unui tir care venea din sens opus.
Se pare ca vinovat este soferul microbuzului, care daca va fi gasit vinovat risca dosar penal pentru omor din culpa. 
Soferul TIR-ului a incercat sa evite accidentul, a franat brusc dar remorca s-a balansat si a acrosat microbuzul.
In urma impactului soferul microbuzului a fost ranit la cap iar doi dintre pasageri care au fost luati in masina la autostop au suferit rani grave.
Unul dintre barbati a murit in drum spre spital iar celalalt a fost internat la spitalul judetean Arad cu comotie cererbrala si i-a fost amputat un brat.
Circulatioa pe DN 69 a fost intrerupta aproape o ora formindu-se cozi de citiva kilometri in ambele sensuri.
Din primele cercetari ale politiei reiese ca vinovat de producerea accidentului este soferul microbuzului. 
Acesta are 20 de ani si putina experienta in conducere.
El a intrat in depasirea unei coloane de masini intr-o curba periculoasa.
Daca va fi gasit vinovat el risca dosar penal pentru omor din culpa.

Vasile Obsitos - Televiziunea Arad

  • Praf cat intr-o furtuna selenara la Motorock-Pecica

Motorock la PecicaEditia din acest a fost cea mai reusita din punctul de vedere al organizatorului principal.
Au participat circa 1000 de motociclisti si peste 3000 de spectatori, printre acestia numaran-du-se unguri, austrieci si italieni
S-a tras cortina peste a patra editie a festivalului pecican Motorock, cea mai reusita din istoria manifestatiei, dupa spusele organizatorului Stanislav Ribovici.
"Cel mai important lucru este ca, in acest an, am avut atata praf cat exista in cazul unei furtuni selenare" a tinut sa precizeze acesta.
Participare peste asteptari
Organizatorii se asteptau inaintea acestei editii a Motorock-ului la o prezenta importanta in ceea ce priveste numarul participantilor la festival, numar care varia, cu aproximatie, la 400-500 de motociclisti si la vreo 2.500 de spectatori.
Insa, spre stupoarea lor, din spusele lui Stani Ribovici, prezenta a fost dubla fata de cea estimata, ajungandu-se la 800-1.000 de motociclisti si peste 3.000 de persoane vizitatoare.
"A venit foarte multa lume, mult peste ceea ce ne asteptam noi, insa pe noi ne bucura interesul mare pentru festival. In fiecare an am avut tot mai multi participanti decat in anul precedent, insa acum am spart recordurile de participare" a declarat organizatorul.
Pentru a promova festivalul, in zilele premergatoare acestuia au fost impartite peste 400 de bilete gratuite in toata Pecica, miscare care a avut succesul scontat, oamenii inghesuindu-se la cursele desfasurate la Motorock, si, dupa aceea, la petrecerile care au tinut pana la orele diminetii, atat vineri, cat si sambata.
"Am incercat sa promovam festivalul, si am obtinut efectul scontat. A venit foarte multa lume, chiar daca o parte dintre ei nu au platit bilete. Noi nici nu am vrut sa facem militie aici, asa ca nu am luat masuri impotriva celor care nu au platit intrarea. Noi ne-am bucurat ca am avut prezenta numeroasa. Scopul nostru nu este sa facem bani din Motorock, ci doar sa dezvoltam cat mai mult evenimentul. Si cea mai buna dezvoltare este faptul ca am reusit sa convingem multi oameni sa fie prezenti aici" a mai adaugat Ribovici.
De remarcat faptul ca festivalul a ajuns sa aiba ecouri si peste hotare, marturie fiind participantii veniti din mai multe tari ale Europei, cum ar fi Italia, Austria si Ungaria.
Au curs rauri de bere, au fost consumati mii de mititei si zeci de kilograme de tocanite si ceaunuri puse la dispozitia doritorilor de catre agentii economici care au avut terase pe terenul de fotbal din localitate, locul unde s-a desfasurat evenimentul.
Moby Dick – incendiari
Capul de afis in ceea ce priveste prezenta artistica la Motorock a fost tinut de catre arhicunoscuta formatie Moby Dick.
Daca la concertele celorlalte formatii, interesul manifestat a fost destul de redus (cateva zeci de persoane), Moby Dick a facut senzatie, aducand in fata scenei peste 1.000 de spectatori.
Organizatorul a spus ca "desi numarul acesta nu pare foarte mare, mai ales ca este vorba despre Moby Dick, pentru noi a fost o prezenta importanta, raportata la numarul de spectatori prezenti. Nu toti cei prezenti au venit special pentru concerte, asa ca, sa aduni peste 1.000 de oameni in fata scenei este un lucru mare. Nu am avut atatia spectatori la un concert niciodata".
Mobi Dick a concertat la Pecica Tot de la Ribovici am aflat ca prestatia formatiei de rock a fost una incendiara.
"Moby Dick au fost extraordinari, si asta nu o spun doar eu, ci specialistii. Si cand spun specialistii, ma refer la cei care au venit sa ii asculte. Oamenii au declarat ca formatia maghiara a fost mult peste asteptari. Chiar daca prezenta nu a fost de ordinul miilor, cum sunt cantaretii obisnuiti, acestia au tinut sa faca o atmosfera extraordinara pentru fanii lor, si au creat un spectacol mai rar intalnit, cel putin la nivelul spectacolelor tinute in tara noastra"a spus acesta.
Desi nu au renumele celor de la Moby Dick, si celelalte formatii prezente au intretinut atmosfera, insa interesul pentru ei a fost relativ scazut, nereusind sa stranga in fata scenei decat un numar de ordinul zecilor de spectatori.
Insa, una peste alta, toti si-au facut treaba cum au putut ei mai bine, si asta chiar in situatia in care aveau 10-20 de sustinatori.
Concursuri traznite cu premii simbolice
Spectatorii prezenti in week-end la Motorock au fost martorii unor concursuri, unele adecvate evenimentului, altele organizate pentru distractia celor prezenti.
Astfel, concursul de cros a fost castigat de Nagy Istvan, de la clubul motociclist local, Westmotoreador.
Intrecerea de "Skandenberg" a fost adjudecata de Biro, un participant din Salonta.
La "tras franghia" cei mai puternici au fost reprezentantii Motoclubului din Sanicolau, iar concursul de cladit lazi a fost castigat de Ovidiu Sarafolian, de la acelasi club.
O alta competitie motociclista, rostogolitul butoaielor cu motocicleta, a fost adjudecat de Geza.
Una dintre competitiile organizate pentru amuzamentul publicului a fost "Gaseste banul".
Acest concurs consta in descoperirea unei monede ascunse intr-o farfurie cu faina.
Insa aceasta moneda trebuia descoperita sufland in faina, astfel ca participantii au avut nevoie de o baie dupa incheierea competitiei.
Invingator a fost Sandu, de la Clubul Roadpatrol.
Din spusele lui Stani Ribovici, au mai fost premiate cele mai lungi deplasari, atat nationale, cat si internationale.
Astfel, batalia pentru distanta cea mai lunga parcursa in tara s-a dat intre orasele Covasna si Baia-Mare, iar in ceea ce priveste deplasarea internationala, s-a ales intre orasele Florenta din Italia si Graz din Austria.
Un alt premiu acordat a fost pentru cel mai recent permis de conducere obtinut, la categoria A.
Acest concurs a fost castigat de Carabenciov, care si-a obtinut carnetul de conducere in 25 iunie, cu doua zile inaintea inceperii Motorock-ului. Premiile acordate au fost simbolice, dupa cum spune chiar organizatorul competitiei: "Premiile acordate castigatorilor acestor con-cursuri nu au fost substantiale, ci mai mult simbolice. Am dat tricouri, brelocuri, suveniruri, lucruri care sa le aminteasca participantilor ca au triumfat la competitiile organizate in cadrul Motorock-ului".
ARAS – un partener special
Unul dintre partenerii festivalului de la Pecica a fost Asociatia Romana Anti-SIDA.
Aceasta este o organizatie non-guvernamentala care isi propune promovarea prevenirii infectiei cu virusul HIV, dar si a altor virusi care transmit boli grave.
Scopul lor la acest festival a fost instiintarea oamenilor despre riscurile la care se expun precum si prevenirea expunerii la aceste riscuri.
Reprezentanta organizatiei, Ligia Ragea, a declarat ca "am impartit pliante si prezervative, incercand sa facem oamenii sa constientizeze pericolul la care se expun daca fac sex neprotejat, daca isi injecteaza droguri folosind seringi vechi. Avem 3.000 de prezervative de impartit si 200 de pliante".
Totodata, aceasta a mai spus ca, in viitorul apropiat, se incearca infiintarea unei filiale locale a ARAS, deoarece, pentru moment, se lucreaza prin proiecte nationale, realizate de centrul de la Bucuresti.

Alin Gherasim - Observator

  • Strandurile, la bani marunti

Strandul de la Curtici a fost amendat de OJPCInspectorii OJPC au aplicat, la Curtici, dupa un control, o amenda in valoare de 4.000 de lei.
Strandurile din Curtici si Dorobanti au fost sanctionate de catre inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC). 
Daca societatea care administreaza strandul de la Dorobanti, SC Agrodor SA, a scapat cu un avertisment, pentru ca nu erau afisate preturile la intrare, operatorul de la Curtici, SC Aqua Magic SA, a incasat o amenda de 4.000 de lei.
Sanctiunea a fost aplicata pentru lipsa prosoapelor si a hartiei igienice din incinta grupurilor sanitare. 
OJPC Arad a demarat recent o actiune de verificare a respectarii prevederilor legale la piscine, stranduri, bazine, parcuri de distractii si comercializarea produselor in incinta acestora. Inspectorii verifica afisarea denumirii unitatii si a programului de functionare; legalitatea functionarii, inclusiv existenta autorizatiei sanitare de functionare; respectarea calitatii apei de imbaiere.
Totodata vor fi controlate registrele de evidenta a calitatii apei, respectarea ritmului de premenire a apei, de spalare si dezinfectare a bazinelor, afisare la loc vizibil a regulamentului care contine masuri de igiena ce trebuie respectate de cei care folosesc bazinele de inot.
Conditii minimale
"Pe langa bazinele de inot si piscine trebuie sa existe vestiare, dusuri, si grupuri sanitare separate pentru femei si barbati. De asemenea, vom verifica daca exista avertizoare de adancime, avertizoare privind calitatea apei, daca au fost amenajate puncte de prim ajutor, daca sunt afisate tarifele pentru serviciile prestate si daca alimentele comercializate in incinta strandurilor respecta cerintele privind calitatea si valabilitatea. Consideram ca daca sunt indeplinite de catre operatorii economici aceste conditii minimale, aradenii vor putea sa isi petreaca timpul liber intr-un mod agreabil si fara evenimente deosebite", sustine Dumitru Musca, inspectorul- sef adjunct al OJPC Arad.

L.S.- Jurnal aradean

  • Varfurile - Nedeia de la Tacasele

Nedeia de la Tacasele a ajuns la a 87-a editieMii de oameni au participat ieri la, deja celebra, Nedeie de la Tacasele.
Ajunsa la cea de-a  87-a editie, sarbatoarea  campeneasca este organizata in a doua duminica dupa Rusalii - in satul Avram Iancu din comuna Varfurile.
Ca de fiecare data, evenimentul atrage oficialitati: primari ai comunelor invecinate, parlamentari, reprezentanti ai  Consiliului Judetean.
Printre tarabele cu mici, virsli, gratare, bere si-au facut loc si o zona de talcioc – care pare sa castige tot mai mult teren, de la an la an.
Au fost premiati crescatorii celor mai frumoase animale, intr-un concurs in care proprietarii s-au ales cu premii in bani – oferite de catre organizatori.
"Ma bucura faptul ca lumea vine in numar atat de mare la aceasta sarbatoare ce dainuie de mai bine de 80 de ani. Sunt multumit ca cei prezenti s-au simtit bine si au dorit sa petreaca alaturi de noi aceasta sarbatoare" – spune Radu Giurgelea, primarul comunei Varfurile 

Voicu Sida - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]