Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Vineri, 19 septembrie 2008
Stirile TVA aici
  • Angajatii de la Armonia, nemultumiti de serviciile CTP

Nemultumiri din partea angajatilor de la Armonia privind circulatia autobuzelorAngajatii Complexului Comercial Armonia, cat si o parte din clientii care folosesc mijloacele de transport in comun, sunt nemultumiti de orarul autobuzelor.
Daca la inceput existau autobuze la un interval de 10 minute, acum, prin semnarea unui nou contract intre reprezentantii complexului comercial si CTP Arad, autobuzele circula in orele de varf la un interval de peste 30 de minute.
Mai mult, aradenii sunt nemultumiti de faptul ca la statiile de la UTA si Lebada nu este afisat orarul de circulare. 
"Nu se respecta programul. Mai ales in orele de varf. Fac referire la intervalul 11.00 – 14.00. Din cauza ca nu vin la timp, intarziem la lucru. Nu stim cand circula si de unde, deoarece nu exista un program prin care sa fim informati. Nu mai vorbim de faptul ca duminica este bataie de joc", afirma Ana Lazar, o calatoare. 
Mai mult decat atat, o parte dintre angajati sunt revoltati de faptul ca soferii nu le dau informatii si au un comportament neadecvat. 
"Am intrebat de ce nu circula mai des si mi s-a raspuns foarte urat. Cand m-am angajat, autobuzele circulau mai des. Acum asteptam dupa ele si 40 de minute", declara Oana Luca, angajata unui magazin din cadrul centrului. 
Cum toata lumea da vina pe Compania de Transport Public Arad spunand ca nu asigura mai multe autobuze pentru angajati si clienti, acestia ne-au afirmat ca ei nu au nici o vina deoarece exista un contract. 
"Avem un contract. Ei platesc doar cursele care circula acum. Intr-adevar la inceput au fost mai multe autobuze, dar s-a renuntat la ele. Nu se mai circula la 10 minute, ci la 30. Poate de aceea angajatii sunt nemultumiti. Acum daca pierd o cursa trebuie sa astepte mai mult. Am inteles ca s-a luat aceasta decizie deoarece nu era rentabil sa circule atatea curse pe zi. Noi respectam doar ce scrie in contract. In ceea ce priveste programul afisat in statii, chiar este o problema din cauza lucrarilor. Nu prea avem unde sa il afisam, sa fie vizibil. Dar acest lucru se va rezolva cat de curand", afirma Mariana Birau, director de exploatare CTP Arad.  
Reprezentantii magazinului Armonia afirma ca autobuzele sunt in primul rand la dispozitia clientilor. 
"Mijloacele de transport sunt pentru clienti in proportie de 90%.  Contractul semnat nu prevede trasportul angajatilor.  In intervalul 9,45 -14,49 autobuzele circula din 38 in 38 de minute" afirma Raluca Bunaciu – departamentul info Armonia. 
Autobuzele spre centrul comercial pleaca in fiecare dimineata la 8,10 minute de la Autogara Veche si la 8,30 dinpre Armonia spre oras. 
Ultima cursa este la ora 22,44 de la Autogara si 23,04 de la Armonia. 
In afara intervalului amintit, autobuzele circula la fiecare 19 minute.

Claudia Untaru - Glasul aradului

  • Salariile si pretul utilitatilor determina producatorii sa majoreze pretul carnii de porc

Producatorii doresc sa majoreze preturile la produsele din carne de porcPana la sfarsitul anului, carnea de porc se va scumpi cu aproximativ 10% . 
Daca pana acum aradenii puteau cumpara un kilogram de carne la pretul de 8,6 lei, incepand cu iarna aceasta vor plati 9,6 lei. 
Cumparatorii sunt nemultumiti pentru ca de sarbatori vor cheltui mai mult.
Directorul general al Combinatului Agroindustrial Curtici, dr. ing. Dimitrie Musca ne-a declarat ca: "Aceasta scumpire este cauzata de cresterea salariilor din ultimii patru ani, de pretul la energie si gaze, care s-a triplat si de subventiile, care in Romania sunt sub nivelul celor din Uniunea Europeana. Odata cu scumpirea carnii, vor creste preturile si la celelalte alimente: paine, lapte, zahar. Un alt factor care a influentat cresterea pretului la carne este si scumpirea combustibilului. Astfel, transportul fiind foarte scump e normal sa cresca si pretul produsului transportat. La fel a crescut si pretul furajelor si asa s-a ajuns la diminuarea numarului de animale, apoi la scumpirea preparatelor din carne. Acesta este si motivul pentru care cea mai mare parte din carnea de pe piata, aproximativ 70% este importata. Noi avem o productie de 11 tone de carne anul acesta, care provine de la animalele crescute de noi si incercam sa facem preparatele cat mai naturale, nu ca cele din import. Aici toata carnea este proaspata, pentru ca suntem singurii care nu congelam produsul. O solutie ar fi ca salariile sa corespunda cu cele din Uniunea Europeana".
Pe de alta parte, unii specialisti din agricultura spun ca scumpirile nu se justifica. "Nu gasesc o justificare in scumpirea carnii, pentru ca nici cerealele nu s-au scumpit, porumbul cel putin este de trei ori mai ieftin. Cred ca din cauza faptului ca a scazut efectivul de animale, iar acum oferta este mai mica si cererea mai mare. Mai ales ca vine si iarna si de sarbatori intotdeauna au fost majorari la produsele din carne", este de parere Ovidiu Cardos, director adjunct la Directia pentru Agricultura si Industrie Alimentara, din Arad.

Nicoleta Bosnigeanu - Observator

  • Cornul cu laptele pentru scolari, in licitatie la Consiliul judetean

Licitatie pentru programul "Cornul si laptele"Luni, la Consiliul Judetean Arad a avut loc sedinta in care s-au anuntat firmele ce concureaza pentru a asigura produse de panificatie elevilor din invatamantul primar si gimnazial,  in cadrul  programului national "Cornul si laptele".
Cele doua firme sunt SC. BOROMIR SRL si SC. SCALINI SRL. 
Prefectura a verificat ca firmele participante la licitatie sa fie eligibile pentru a participa la licitatia electronica din 23-24 septembrie a.c. 
Dupa depunerea si solutionarea contestatiilor (in cazul in care vor fi), se va afla rezultatul si se va semna contractul cu firma castigatoare. 
Anuntarea castigatorului este preconizata a avea loc in jurul zilei de 9 octombrie.
Tot ieri, s-a semnat contractual cu firma castigatoare ce va fi insarcinata sa asigure scolarilor laptele pentru anul 2008-2009, si anume SC. ASTRAL IMPEX.
Pana la finalizarea licitatiei si semnarea contractelor, distribuirea cornului si laptelui catre copiii aflati in invatamantul primar si gimnazial va fi facuta in mod normal, de catre cei de la firma SC. SCALINI SRL.

Andrea Dorotovics - Glasul aradului

  • Reinvie Podgoria Aradului

Se vrea reinvierea viilor din Podgoria AraduluiAu inceput sa reinfiinteze plantatiile de vita- de-vie lasate dupa Revolutie in paragina.
Cea mai mare parte a Podgoriei Aradului a fost lasata in paragina dupa Revolutie. 
Asta, din cauza lipsei unei piete de desfacere pentru struguri si a unui echilibru intre costuri si venituri. 
Anul acesta insa au reinceput sa fie infiintate plantatiile lasate de izbeliste in ultimii 17 ani.
O mare parte dintre terenuri au fost cumparate de oameni de afaceri, italieni si romani pentru care o investitie intre 10.000 si 20.000 de euro, cat costa infiintarea unei plantatii de un hectar de vie, nu inseamna mare lucru.
"Pot sa va spun ca , in ultimul timp am inceput si noi sa plantam vii pe diverse suprafete, intre 1,5 si 3,8 hectare. E un moment bun acum, pentru ca statul subventioneaza aceasta activitate. Pentru infiintarea unei plantatii de un hectar, subventia este de 12.000 de euro, fara defrisare, iar daca inainte trebuie defrisata suprafata, ajutorul creste la 14.000 de euro. In ceea ce priveste costurile totale, acestea nu sunt mai mari de 16.000 de euro. Pe de alta parte, trebuie spus ca, ministrul Agriculturii a emis un ordin conform caruia se da o despagubire intre 1.600 si 13.530 daca renunti la dreptul de a cultiva vita- de-vie. Nu cred ca vor fi multi care vor accepta aceasta oferta, pentru ca apoi, nu se va mai putea planta vie decat daca vei cumpara un alt «drept» de a planta. Oricum, acum e mult mai avantajos sa plantezi vie", spune Ioan Ludaie, unul dintre viticultorii de la Şiria.
Proprietate faramitata
Daca suprafetele care sunt replantate variaza de obicei intre unu si cinci hectare, la Pancota, o firma italiana a infiintat deja o plantatie pe 28,03 hectare.
Reprezentantii societatii au inceput sa cumpere, in urma cu patru ani, teren de la oameni, iar anul acesta au trecut la treaba.  
Italienii spera sa obtina o productie de 1.300- 1.500 de tone de struguri, iar productia de vin este estimata la 9.000-10.000 de hectolitri, vin care va fi comercializat atat in Romania, cat si peste hotare. 
"In 2009 intentionam sa plantam inca 29 de hectare si am dori ca intreaga suprafata sa ajunga, la un moment dat, la 120 de hectare.
Principala problema este insa faramitarea proprietatii. Un profesor din Germania imi spunea o data ca prin impartirea terenurilor am fost dati in urma cu 50 de ani. Avea mare dreptate. A fost nevoie de o munca anevoioasa sa achizitionam parcelele una langa alta, sa avem o suprafata compacta, pentru ca lucram mecanizat"
, ne-a declarat Samuel Rarinca, directorul general al societatii care a investit la Pancota. 
In ceea ce priveste pretul pentru a planta un hectar de vita-de-vie, Rarinca nu este adeptul unei solutii ieftine.
Vor calitate
"Vrem sa facem o lucrare de calitate, iar numai pregatirea terenului poate costa intre 2.000 si 5.000 de euro. Asfel, investitia necesara se ridica undeva la aproape 20.000 de euro".
Cat despre prima recolta de struguri care vor fi vinificati, aceasta este asteptata de investitorii italieni abia in anul 2011, pentru ca, spun ei, pana atunci via trebuie sa se intareasca.

L.Ş. - Jurnal aradean

  • Festivalul Vanatorii, la prima editie

La Bata va avea loc maine Festivalul VanatoriiIn localitatea Bata va avea loc sambata prima editie din Romania a Festivalului Vanatorii.
"Conceptul vanatorii nu tine de dorinta de a ucide cat mai multe animale, ci de placerea de a iesi in natura si de a intampina neprevazutul"
, explica Ioan Micurescu, primarul comunei.
Se vor organiza diferite probe de gatit la ceaun, de vanatoare virtuala sau tir cu pusca cu aer comprimat, concurs canin, proba la tarc la mistret, urmarire pe sange cu caini linieri si proba de scotocire si pontare.
Festivalul se va incheia cu Balul Vanatorilor.

Alex Negru - Evenimentul zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]