Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Miercuri, 9 iulie 2008
Stirile TVA aici
  • Lucrari de modernizare

Se lucreaza la giratoriul din fata TeatruluiCirculatia masinilor in centrul orasului este data peste cap in aceste zile. 
Asta  din cauza lucrarilor executate la trecerile peste liniile de tramvai. 
Cea mai mare aglomeratie este in fata Teatrului de Stat Ioan Slavici unde acum se lucreaza la amenajarea intregii zone. 
Aici va fi schimbat intreg sistemul de circulatie astfel ca masinile vor putea vira la stanga pentru a intra pe bulevarul Revolutiei. 
Pana la finalizarea lucrarilor, autoritatile le cer aradenilor...  rabdare. 
Traficul rutier din centrul orasului este mai aglomerat ca oricand. 
Lucrarile de modernizare la nivel cu sina tramvaielor sunt in plina desfasurare. 
In fata Teatrului Ioan Slavici  cirulatia masinilor este extrem de greoaie. 
Aici, pe lana trecerea peste liniile de tramvai, este amenajat si o cale rutiera care sa permita virajul la stanga pe Bulevarul Revolutiei.
Tot aici este amenajata inca o banda de circulatie intre intrarea pe strada Lucian Blaga si Eminescu, ce va permite in viitor fluidizarea traficului. 
Mai mult, autoritatile planuiesc sa schimbe sensul de circulatie de pe strada Unirii astfel incat, cei ce vin de pe strada Mihai Eminescu sa poata inainta spre Bulevardul Decebal. 
Chiar daca traficul rutier se desfasoara cu greutate iar trotuarele sunt mai aglomerate ca niciodata, multi aradeni sunt incatata de lucrarile aflate in plina desfasurare. 
Cei mai multi spera inca ca lucrarile vor fi de calitate iar termenele de executie vor fi respectate. 
Potrivit viceprimarului Ovidiu Marian, lucrarile de amenajare la trecerile peste liniile de tramvai dar si cele din fata teatrului trebuie incheiate pana la data de 1 august.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Fabrica de biodisel, la Arad

La Bata se va construi o fabrica de biodieselO firma austriaca specializata in producerea biodieselului va investi intr-o fabrica in Bata, unde a achizitionat deja un teren de 5.000 de hectare.
"In prima faza vor fi angajati 350 de oameni, urmand ca in timp numarul locurilor de munca sa creasca la 1.000. Consiliul local si-a dat acordul de principiu pentru derularea acestei investitii la noi in comuna", spune primarul comunei, Ion Micurescu.
O delegatie a administratiei locale din Bata se va deplasa saptamana viitoare la una dintre fabricile de biodisel ale companiei austriece.

Alex Negru - Evenimentul Zilei

  • BERD-ul pregateste banii

CET-ul se va moderniza cu bani primiti de la BERDBanca anunta ca este gata sa dea un imprumut de 15 milioane de euro pentru eficientizarea CET.
Conform site-ului Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) reprezentantii institutiei sunt gata sa acorde un imprumut de 15 milioane de euro CET Arad. 
Daca imprumutul va fi acordat, banii vor fi folositi pentru modernizarea centralei, consumul de combustibil urmand a fi redus cu 10-20% iar consumul de energie electrica ar putea fi redus cu pana la 50%.
De asemenea, boilerele uneia dintre unitatile CET urmeaza sa fie convertite pentru a utiliza gaze naturale in loc de lignit, iar sistemul de distributie va fi refacut.
In urma finalizarii investitiei, se spune pe site- ul BERD, emisiile de bioxid de carbon vor fi semnificativ reduse.

L.S.- Jurnal aradean

  • Concubina la 13 ani, mama la 14!

La spitalul din Gurahont a fost descoperita o fata de 14 ani care va deveni mamaO fata de 14 ani din Gurahont va deveni mama, iar tatal copilului este cercetat pentru relatii sexuale cu un minor. Despre cei doi se spune ca au locuit impreuna cateva luni
O familie din localitatatea Gurahont a sesizat Politia locala si Protectia Copilului pe motiv ca una dintre fetele lor, in varsta de 14 ani, a fost violata si a ramas insarcinata. 
Cazul a intrat in atentia celor doua institutii dar si a Procuraturii Gurahont, care in prezent desfasoara o ancheta. 
Invinuitul nu este un necunoscut nici pentru fata nici pentru familia acesteia, fiind domiciliat in comuna Gurahont. 
Pentru acuzatiile ce i se aduc acesta este cercetat, in stare de libertate, pentru intretinere de relatii sexuale cu un minor, si nu pentru viol, pentru ca "victima" a consimtit la aceste relatii, vehiculandu-se chiar ca ar fi locuit, o buna bucata de timp impreuna cu inculpatul.
Conform cercetarilor realizate pana la aceasta ora, rezulta ca familia G. – parintii fetei - s-ar fi certat cu acuzatul din motive banesti, ceea ce i-a determinat sa apeleze la politie invocand motivul de viol.
Este de remarcat si faptul ca parintii minorei s-au sesizat abia la 18 saptamani de la comiterea actului sexual in urma caruia copila a ramas insarcinata, desi s-a stiut cu mult mai devreme despre relatia celor doi. 
"Fetita" de 14 ani, care peste cinci luni va deveni la randul ei mama, se afla in prezent sub ingrijirea Centrului pentru Protectia Minorilor pana cand se va lua o masura cu privire la mama, dar si la copil. 
Posibilitatea unei interventii medicale, si anume avortul, a iesit deja din calcul, deoarece sarcina este mult prea avansata – 18 saptamani – iar conform legislatiei din Romania avortul la mai mult de patru luni este interzis. 
Nu se stie inca cu cine va locui fata cu copilul sau dupa nastere, dar in momentul de fata aceasta va trebui tinuta sub observatie permanenta deoarece exista o serie de riscuri tinand cont de varsta sa.

S.R. -  Observator

  • Scop caritabil si educational in cadrul Miss Arad

Frumusetile aradene se vor putea relaxa in Statiunea MoneasaAsociatia Angels Organization si Angels Events conduse de surorile Raut organizeaza singurul concurs de frumusete judetean, cu scop caritabil din Romania.
Participantele vor imparti pachete pentru varstnicii din case de batrani si pentru copiii din centre de plasament.
Concursului organizat de doi ani incoace i se adauga, pe langa scopul caritabil, si unul educational.
Astfel, Universitatea de Vest "Vasile Goldis" ofera burse de studiu la trei  din cele 15 concurente.
Cele 15 semifinaliste participante ale concursului judetean "Miss Arad 2008" au plecat intr-un cantonament de doua zile ce se desfasoara in Statiunea Moneasa.
Cantonamentul presupune pregatirea celor 15 alese pentru finala concursului de Miss, nu doar relaxare, intr-o zona ferita de caldura sufocanta a orasului cum este Moneasa.
In afara momentelor de pregatire din timpul cantonamentului, fetele se vor putea relaxa in statiune.
Cazate la Hotel Moneasa, cele 15 concurente vor invata miscarea scenica, coregrafia pentru diferitele evenimente premergatoare concursului.
Programul cantonamentului este foarte incarcat, fiind bogat in miscari scenice, coregrafii deosebite si dans.
In cadrul unui spectacol de muzica folclorica ce se va desfasura pe data de 9 iulie in centrul comercial Armonia, incepand cu orele 17.30, fetele vor prezenta  frumoase costume populare ale judetului. Apoi, pe data de 10 iu- lie in Cartierul Rezidential, „Cartierul Verde“, cu incepere de la orele 18,30 va fi acordat titlul de "Miss Popularitate", cand va avea loc si mega-concertul solistei Andreea Balan.
Teatrul Clasic "Ioan Slavici" din Arad va fi gazda finalului de concurs ce va culmina cu alegerea titlului de Miss Arad, pe 11 iulie.
Evenimentul va incepe la ora 19.00.

Sandra Stoler - Glasul aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]