Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 8 ianuarie 2008
Stirile TVA aici
  • Monumentul AFDP, profanat

Monumentul AFDP a fost profanat de necunoscutiMonumentul martirilor cazuti in lupta cu Securitatea si comunismul a fost profanat.
In noaptea de joi spre vineri, indivizi necunoscuti- probabil niste tineri teribilisti - au desenat cu spray diverse inscriptii pe monumentul de pe Malul Muresului, ridicat de catre Asociatia Fostilor Detinuti Politici Arad, in memoria celor care au murit in luptele cu fosta Securitate sau in inchisorile comuniste. 
Presedintele AFDPR Arad, Vasile Ciobancan, era foarte afectat, considerand aceasta o profanare.
"Ne-am zbatut mult ca sa facem rost de banii necesari pentru ridicarea monumentului. Membrii nostri au cotizat, fiecare cat a putut si, cu ajutorul autoritatilor, am reusit sa cinstim memoria celor care s-au sacrificat pentru ca astazi comunismul sa fie doar o amintire pentru cei care mai traiesc, sau o pagina din cartea de istorie pentru cei care nu au apucat acele vremuri".
Secretarul Asociatiei, Corneliu Cornea, era si el foarte suparat, considerand ca faptasii, daca nu au respect pentru cei care s-au jertfit "ar trebui sa aiba respect macar pentru munca si truda noastra".
Ignoranta si lipsa de educatie
Deputatul liberal Mihai Calimente, care a vazut si el inscriptiile de pe monument, considera ca "Este vorba despre niste copii teribilisti. Nu cred ca doar ei poarta vina pentru ignoranta lor, cineva, macar parintii, daca nu dascalii, ar fi trebuit sa ii invete ca intotdeauna un monument este sacru pentru cineva si nu trebuie profanat. As vrea sa ii intreb ce ar simti daca niste colegi sau prieteni s-ar apuca sa faca tot felul de desene pe mormintele bunicilor sau parintilor lor. 
Cum s-ar simti daca cineva ar batjocori un lucru pe care ei il considera sacru ?."

S.T. - Adevarul

  • 760 de pensionari aradeni s-au cerut deja la bai

Pensionarii aradeni isi depun cererile pentru plecarea la baiTermenul limita de depunere al cererilor expira la 1 martie 2008
Odata cu inceperea noului an, multi pensionari din toata tara au dat navala
sa-si depuna cererile pentru biletele de tratament, in speranta ca vor obtine un loc in statiunea dorita. 
Perioada de depunere a acestor cereri a inceput inca din luna decembrie a anului trecut si continua pana la 1 martie 2008.
In 2007, Casa Judeteana de Pensii Arad a valorificat 8000 de bilete din cele 8560 avute la dispozitie, cele ramase fiind returnate, asta deoarece majoritatea solicitantilor a dorit sa se trateze in perioada verii, cele mai multe solicitari fiind pentru perioada 15 iunie - 15 septembrie. 
Chiar daca imediat dupa 1 ianuarie, in alte judete, pensionarii au format cozi infernale, asteptand la rand ore in sir, la Arad nu s-a intamplat acest lucru, pentru ca - dupa cum spune, Mihaela Vasil, director executiv al CJPA: "am comunicat cu presa locala, atat cea scrisa, cat si televiziunea unde am explicat modul de depunere al cererilor si obtinerea biletelor. In plus de asta, cetatenii au un simt civic dezvoltat si cunosc programul de lucru si termenul de depunere al actelor necesare. Pentru anul acesta s-au inregistrat deja un numar de 760 de solicitari, dar nu cunoastem inca numarul de bilete care vor fi acordate, acest lucru urmand sa se stabileasca la Bucuresti de catre Ministerul Apararii Nationale si Ministerul de Interne. In acest an vor avea prioritate pensionarii si asiguratii in sistemul de asigurari sociale de stat, care nu au beneficiat de bilete de tratament in anul 2007, pentru perioada 15 iunie-15 septembrie acordandu-se cu prioritate bilete pentru cea de-a doua categorie a beneficiarilor. Din acest motiv, solicitantii trebuie sa mentioneze si o alta perioada in afara acestui interval in care doresc sa fie repartizati si sa depuna la sediu urmatoarele acte: cerere tip, copie act de identitate, copie cupon pensie (adeverinta venit tipizata) si recomandare medicala." 
Doritorii se vor putea trata in aceleasi statiuni ca si in anii trecuti, cele mai cunoscute fiind: Moneasa, 1 Mai, Buzias, Herculane, Vatra Dornei, Olanesti, Mangalia, Eforie Nord.

Ana Maria Cantea - Observator

  • Picat din tren

Un calator a fost accidentat in gara de la RadnaUn grav accident a avut loc in noaptea de 6 spre 7 ianuarie, in jurul orei 3, in statia CFR Radna, unde un pasager a fost accidentat dupa ce a cazut din trenul accelerat 1941, care circula pe relatia Sighetul Marmatiei –Timisoara Nord.
"Din primele cercetari efectuate de catre lucratorii de Politie ai Serviciului Transporturi s-a constatat ca in timpul stationarii trenului, D. Ludovic, in varsta de 37 de ani, din Borsa, a coborat din tren, iar la plecarea din statie a urcat in vagon cand deja trenul era pus in miscare, a alunecat si a fost accidentat", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Arad, Camelia Tuduce-Berar. 
Victima a fost transportata la Spitalul Clinic Judetean Arad cu fractura deschisa la piciorul drept. 

Alex Negru - Evenimenul Zilei (Editia de Vest)

  • Pensionarii din Nadlac au chefuit pana dimineata la un revelion numai al lor

Varstnicii de la Nadlac si-au petrecut Revelionul Pensionarilor intr-o ambianta placutaIntr-o incapere cu tavanul imbracat in dantela, scaunele si mesele imbracate in matase, a avut loc, sambata seara, Revelionul Pensionarilor din Nadlac.
O petrecere atat de frumoasa cum nici cei mai optimisti pensionari nu s-au gandit ca va fi.
Sambata seara a fost seara pensionarilor, in orasul Nadlac. 
Cei mai batrani dintre locuitori au avut parte de o petrecere de vis, la care au fost foarte fericiti sa participe. 
In asteptarea interpretului care trebuia sa cante, pensionarii au intretinut singuri atmosfera, cantand melodii slovacesti. 
Ei au fost acompaniati de un batranel simpatic care incerca sa tina ritmul cu o mandolina. 
Petrecerea a inceput in mod oficial cu o cuvantare tinuta de viceprimar: "Bine ati venit la aceasta petrecere organizata special pentru voi. Sper ca va place ambianta creata pentru aceasta ocazie. Asteptam ora 0:00 pentru a intra in noul an ." 
Primarul Ciceac a deschis balul, dansand cu sotia sa. A fost urmat apoi de jumatate dintre pensionarii invitati la distractie. 
Atmosfera a fost intretinuta de solistul slovac Robo Kazik, o vedeta in Slovacia. 
La urcarea solistului pe scena, toti pensionarii au inceput sa aplaude si sa-l ovationeze. 
Kazik a fost cea mai mare surpriza pregatita de organizatori pentru cei varstnici. 
La auzul melodiilor interpretate de invitat prea putini pensionari au ramas pe scaune, cei varstnici aratand ca varsta nu este un impediment in calea distractie si dansului.
Balul a fost organizat de consiliul local din Nadlac, alaturi de institutie aducandu-si concursul si Clubul Orasenesc al Pensionarilor din Nadlac, Clubul Pensionarilor de pe langa Parohia Evanghelica Lutherana si Crucea Rosie, filiala Nadlac. 
La petrecere au participat aproximativ 200 de pensionari carora nu le-a parut deloc rau ca au venit. 
In acest sens domnul Lehocky Ioan a spus: "Ceea ce a facut astazi domnul primar si cu ceilalti organizatori este un lucru deosebit. Eu am fost profesor aici la Nadlac, am predat gimnastica, si ma simt foarte bine sa vad ca cineva se mai gandeste si la amaratii de pensionari. Sunt foarte fericit ca am venit in seara asta aici si ma simt extraordinar." 
Aceasta a fost parerea tuturor celor prezenti la acest eveniment si ne bucuram ca a fost o seara in care bunicii orasului si-au mai descretit fruntile, lasandu-se purtati pe valurile distractiei. 
Le spunem si noi "La Multi Ani" si sa ne vedem la anul la acelasi eveniment si cu aceeasi pofta de viata ca si anul acesta.

Alin Gherasim - Observator

  • Vor apa si canalizare la Sepreus

Primarul din Sepreus - Teodor Pintean este preocupat de introducerea apei si canalizariiUna dintre preocuparile edililor de pretutindeni este introducerea retelei de apa potabila, respectiv a extinderii retelei daca aceasta exista si sistemul de canalizare al localitatilor pe care le conduc. 
Aceeasi situatie si la Sepreus, unde reteaua de apa existenta in comuna la ora actuala este de 12 kilometri, iar cea de canalizare se intinde pe doar 3 kilometri. 
Totalul este de 22 de kilometri, iar in anul acesta edilii locali incearca acoperirea in procent de 100% atat pentru canalizare cat si pentru reteaua de apa.
Ambele proiecte al edilului-sef, Teodor Pintean se afla la stadiul studiului de fezabilitate, urmand ca acesta sa gaseasca si sursele de finantare ce sa poate duce la realizarea acestui deziderat. 
"Atat extinderea retelei de apa, cat si a canalizarii in comuna Sepreus reprezinta o prioritate pentru comunitatea pe care o conduc. Tocmai de aceea aceste doua puncte se regasesc si pe agenda mea de lucru in anul 2008. Sunt obiective importante si trebuie sa le atingem" – spune primarul Pintean. 
Cei aproape 2.800 de locuitori ai comunei (sa subliniem ca nu are sat apartinator) sunt cei ce vor beneficia de aceste proiecte, atunci cand vor fi finalizate. 
In ceea ce priveste extinderea retelei de apa potabila sa spunem ca mai este necesar sa se acopere aproximativ 10 kilometri, iar in ceea ce priveste canalizarea, aceasta mai trebuie sa acopere nu mai putin de 19 kilometri. 
"Exista diferite forme prin care putem accesa fonduri pentru a acoperii in totalitate raza comunei cu apa si sistem de canalizare. Deja avem studiile necesare, urmeaza proiectul tehnic, iar apoi sa gasim metoda prin care sa putem obtine banii necesari"  - a incheiat Teodor Pintean, primarul comunei Sepreus

Razvan Cretu - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]