Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Marti, 20 noiembrie 2007
Stirile TVA aici
  • Aeroportul Arad, scos la mezat

Aeroportul Arad va fi scos la vanzareDupa privatizare, Aerogara urmeaza sa-si schimbe complet fata, urmand sa fie extinsa
Aeroportul Arad va fi scos la vanzare pana la sfarsitul anului sau in prima parte a anului viitor.
Privatizarea Aeroportului urmeaza sa se faca prin majorarea cu 33% a capitalului social, masura fiind luata deoarece consiliul local nu poate acoperi toate cheltuielile legate de modernizare.
Cel mai probabil viitorul investitor va fi o companie aeriana sau chiar un alt aeroport international, nefiind exclusa posibilitatea ca acesta sa fie din strainatate.
Dupa ce decizia de privatizare va fi aprobata de Consiliul Judetean Arad, se va decide modul de vanzare a pachetului de actiuni, prin negociere directa sau prin licitatie.
Astfel, se incearca atragerea de investitori privati, care in urma majorarii capitalului social vor detine o treime din actiunile Aeroportului.
In doua etape
Principalele investitii ce urmeaza sa fie facute odata privatizarea realizata vizeaza aerogara si pista.
Daca in ceea ce priveste aerogara se urmareste extinderea acesteia pentru a face fata fluxului din ce in ce mai mare de calatori, pista urmeaza sa fie marita, in doua etape, pentru a ajunge in 2008 sa aiba 2.500 de metri, si 3.000 de metri in 2013.
Astfel, va putea fi folosita de avioanele de mare capacitate.

L.S. - Adevarul

  • Daciana Sarbu - In umbra "lupilor" batrani

Daciana Sarbu si-a propus sa devina un parlamentar pentru saraciImpreuna cu Victor Ponta, Daciana Sarbu este varful de lance al tineretului social-democrat.
Un tineret care i-a urmarit ani buni pe lupii batrani din partid, iar acum se simte pregatit sa ia parte la conducerea PSD.
Din punctul ei de vedere, faptul ca TSD nu poate lua decizii radicale asa cum si-ar fi dorit arata ca partidul scartaie pe la unele incheieturi.
In aprilie 2006, dupa tensiunile din PSD, grupul de tineri parlamentari era ca si plecat spre PIN, condus de Cozmin Gusa.
Dar mutarea nu a mai avut loc.
Ca social-democrata, Daciana Sarbu si-a propus sa devina un politician in slujba celor mai saraci si sa nu isi expuna bunurile materiale.
Si-a dorit sa promovez un proiect pentru marirea alocatiilor, care nu a avut succes.
Dar s-a implicat activ in campania pentru salvarea regiunii Rosia Montana.
Relatia dintre Daciana si tatal sau, Ilie Sarbu, senator PSD, a fost marcata de tensiuni.
Dupa ce tatal a suferit un accident la vanatoare, Daciana a decis sa initieze un proiect pentru interzicerea vanatorii in tarcuri, care a fost respins la Senat.
Deputatul PSD are grija de un copil si ar vrea sa infieze un chinez. 
Dar pana una alta s-a casatorit cu Victor Ponta si se pare ca este si insarcinata.
DESPRE EUROPA
EVZ:
Care sunt competentele legislative ale PE?
Daciana Sarbu: Aproba sau nu propunerile legislative venite de la Comisia Europeana. Parlamentarii europeni nu au drept de initiativa legislativa, dar pot depune amendamente de modificare a propunerilor venite de la Comisie, pot face rapoarte privind propunerile Comisiei.
Raspuns corect.
EUROPROMISIUNEA
"Ca membru in Comisia de mediu, voi avansa o initiativa pentru sporirea sanctiunilor pentru depozitarea ilegala a deseurilor toxice. Voi face o scoala de ecologie in Romania".
CV
Date personale:
Data si locul nasterii: 15 ianuarie 1977, Arad
Starea civila: casatorita 
Studii:
2004 - Master in Drept Comercial la Universitatea Timisoara
2003 - Master "Management politic"
2002 - absolvent al Colegiului National de Aparare
incepnd cu luna noiembrie 2001 - doctorand in Drept Procesual Penal, Universitatea din Bucuresti (cu teza "Rolul procurorului in procesul penal")
1996 - 2000 - Licentiat in drept, Facultatea de Drept, Universitatea Timisoara
Activitate profesionala:
iunie 2005 Observator, Parlamentul European
decembrie 2004 prezent Deputat deArges
martie 2004 decembrie 2004 Secretar de Stat, Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Tineret
iunie 2003 martie 2004 Secretar de Stat, Directia Programe pentru Tineret, Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului
2001 2003 Consilier Corpul de Control al Primului Ministru
2001 jurist, Cabinet avocatura
Activitate politica:
Septembrie 2004 - Presedinte al Ligii Tinerelor Social Democrate
2002 2004 - Secretar General al Tineretului Social Democrat
Din 2001 - Membru PSD
1996 - 2001 - Membru PDSR
Declaratii de avere:
Daciana Sarbu are doua terenuri, doua case si cateva zeci de mii de euro.

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Zarand, o comuna rodnica in care proiectele sunt uitate pe masa Consiliului Judetean!

Primarul Zarandului - Ioan Florin Mot - tanar si dinamicZarand, o comuna asezata in miezul campiei Crisurilor atestata documentar in 1198... Oamenii sunt harnici si impatimiti in truda pamantului.
Un istoric aradean, om de inalta tinuta stiintifica, academicianul Teodor Ardelean dezvolta istoria straveche a locului, pornind de la cetatea "Sarra" devenita, de-a lungul vremurilor, Zarandul de azi, un spatiu aflat in cercetare istorica privind posibilitatea ca punctul zero al omenirii - potrivit teoriei sale - sa fi plecat chiar de aici.
Din pacate, dezvoltarea economica nu se ridica, inca, la nivelul pe care-l merita comuna, din pricini... politice (?!).
Ioan-Florin Mot este unul dintre primarii tineri si dinamici ai judetului Arad.
Ne-a vorbit mult despre proiectele sale privind modernizarea comunei, despre oamenii sai harnici, buni agricultori si crescatori de animale.
"Sunt mandru de comuna mea, de istoria ei straveche si vreau sa realizez acel liant dintre trecut si prezent, intre istorie si o noua devenire, europeana a acestui loc asezat in miezul judetului."
Nu se stie de ce, dar majoritatea proiectelor facute au ramas uitate pe masa Consiliului judetean, asta insemnand o tragere inapoi in mersul dinamic pe care trebuie sa-l fi avut pana acum, Zarandul.
"Un proiect deosebit de important care sta in atentia noastra este cel de reabilitare a unitatilor de invatamant scolare si prescolare, in cele doua localitati, Zarand si Cintei, asemenea celui de reabilitare a drumurilor. Din pacate, nu am primit niciun raspuns pozitiv pana acum!".
Un alt proiect extrem de necesar comunei priveste introducerea retelei de apa in Zarand.
"Suntem deja in faza de finalizare a studiului de fezabilitate, urmand sa mai primim doar avizele necesare. Speram ca pana la sfarsitul lunii noiembrie sa putem demara deja lucrarile."
Proiecte importante peste care s-a asternut praful... tacerii
Introducerea gazului este o problema prioritara pentru multe comune ale judetului, deci, intrebam primarul si despre acest aspect.
"Firesc, avem proiect si pentru introducerea gazului in scolile din Zarand si Cintei. De fapt, este un proiect comun cu primariile din Seleus, Pancota si Tarnova, acesta fiind deja depus la CJ".
Pentru ca Florin Mot pare cu adevarat deranjat, vorbind, mai ales, despre problema reabilitarii scolilor, asteptam o continuare: "din toate planurile pe care ni le-am facut, avem disponibili 360 de milioane lei pentru achitarea facturilor diferitelor materiale achizitionate. Concret, am avea de primit 20 de miliarde lei, din care nu am beneficiat decat de 180 de milioane lei... De asemenea, am intocmit un proiect pentru reabilitarea strazilor din comuna, suntem inregistrati la CJ, dar nici pana in ziua de azi nu am primit vreun raspuns! Am mai depus, totodata, un proiect pentru repararea caminelor culturale din Zarand si Cintei". Privita in ansamblu, problema proiectelor lasate de izbeliste e foarte ciudata...
Lasand deoparte partea politica (care nu ar fi trebuit sa creeze comunei vreo problema!) se vede clar ca, totusi, ceva nu functioneaza.
"Nu e corect ce se intampla cu unele comune! - spune primarul Mot. Unele sunt favorizate si primesc bani sanatosi, pe cand altele, asa cum este Zarand – sunt ignorate! Toate acestea au o explicatie pe care prefer sa nu o dau eu!"
Ceea s-a putut realiza s-a facut, pe langa toate problemele curente.
S-a modernizat dispensarul, s-au dat bani pentru cele trei biserici (ortodoxa, baptista si penticostala).
Nu putem incheia acest articol-semn de intrebare (mirare) fara sa amintim de aspectul fondului funciar.
"Sunt solicitate 360 de hectare de teren, dar dosarele aprobate de Prefectura sunt in numar de 27! Se vor da din pasune, probabil, astfel ca la primarie vor ramane vreo 2000 de hectare!"
Comuna Zarand face parte din Euroregiune, o uniune de proiecte comune ale comunelor Santana, Zimand, Simand, Pancota si Olari.
Deosebit de mandru, primarul Mot ne arata placheta Politiei locale italiene acordata comunei Zarand de catre "Unione dei comuni del Camposanpierese"
Sarbatorile de iarna bat la usa, primaria se pregateste de sarbatoarea Pomului de Craciun, darurile copiilor, desi nici cetatenii in varsta, cu probleme, nu vor fi uitati.
Importat este deci, ca intreaga comuna sa fie bagata in seama, eforturile primariei sa se incununeze cu rezultate pozitive pentru dezvoltarea localitatii.
Caci, asa cum spune primarul, "oamenii au vazut eforturile administratiei locale, faptul ca am incercat sa demaram lucrari si proiecte importante pentru dezvoltarea comunei, a unui loc frumos care merita sa intre in toate drepturile unei localitati in curs de modernizare".

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Aradul - furnizor de Logan pentru Timisoara

Aradul a devenit furnizor de autoturisme Logan si pentru TimisIn orasul nostru  functioneaza doua societati de leasing.
Datorita conditiilor avantajoase si accesibilitatii, cel putin un sfert dintre masinile care functioneaza in regim de taxi la Timisoara,  sunt inmatriculate si platesc impozite la Arad.
In conditiile in care platesti avansul iar actele sunt in regula, in 24 de ore pleci cu masina acasa.
Soferii au luat cu asalt companiile finantatoare incat,  s-a deschis o reprezentanta si in orasul de pe Bega, finantand de doi ani de zile peste 350 de taximetre din Timisoara.

Denisa Hut - Informatia Aradului

  • Aradul muzical – Un nou succes al Filarmonicii

Iunia Norbana Frandes a cucerit publicul meloman aradeanSub directia dirijorului dr. Dorin Frandes, orchestra Filarmonicii aradene si-a inceput programul de joia trecuta cu Uvertura operei "Nevestele vesele din Windsor" de Otto Nicolai.
Cea mai reusita lucrare a compozitorului nascut la Koenigsberg, initiatorul concertelor filarmonice berlineze, opera comic-fantastica, care a strabatut vremurile, luminand si azi sufletele spectatorilor germani, a bucurat si auditorii aradeni prin intermediul introducerii instrumentale ce se vrea o esenta a intregii lucrari.
Interpretii au redat atmosfera tainica a noptii in padure, in contrast cu cea ghidusa, vesela, plina de spirit, creata de grupul de iele si satiri ce-l hartuiesc pe Falstaff.
Mult aplaudat a fost si celebrul "Bolero" de Maurice Ravel, cu treptata lui tensionalitate, feeria coloristica si paroxismele lui stapanite.
Abordarea unei lucrari precum "Concertul pentru vioara si orchestra in Re major" de Beethoven, lucrare in general cunoscuta, presupune ceva mai mult decat stapanirea unei temeinice tehnici si o fina sensibilitate, ea cerand si profunzime, profunzime la care se ajunge de obicei dupa o lunga experienta si multa truda.
Iata ca si unii interpreti tineri pot face surprize placute, reusind sa atinga cote inalte in redarea bogatiei de idei si sentimente ale unei lucrari cum este concertul amintit.
Iunia Norbana Frandes, absolventa a Universitatii de Muzica bucurestene, dar si a unor cursuri de specializare cu maestrul Stefan Gheorghiu si altele la Mozarteumul din Salzburg, avand la activ si concerte in Austria, Germania, Italia, SUA si Canada, beneficiind de un partener ca orchestra aradeana, a redat caldura si stralucirile, animatia sarbatoreasca a primei miscari, fermecatoarea expresivitate si caracterul pasionat al celei mediane.
Cu sublinierea spiritului jucaus, dansant al refrenului, apoi a energiilor primului cuplet, cu aservirea expresiva, fireasca, a pasajelor de virtuozitate din final, Iunia Frandes si orchestra aradeana au cucerit publicul, care dadea impresia in anumite momente ca respira odata cu interpretii.
Intamplarea a facut ca in timp ce mi se coceau in minte aceste randuri sa-mi cada in mana un ziar in care semnatarul unui articol (pare o rubrica permanenta?) dadea tovaraseste cu ciomagul in conducerea Filarmonicii.
Hotarat, energic, ca si cum ar fi in tema si asta i-ar fi menirea,  fostul muzicant de crasmulita, decreta schimbari revolutionare intr-o institutie pe care nu o viziteaza si probabil nici nu o agreaza.
Spun asta pentru ca la concerte nu l-am vazut, caci p-acolo n-a trecut.
E aceeasi persoana care, la finele unui concert de muzica usoara, o impungea cu vorba pe Mirabela Dauer, ca ea nu cara nimic (niscaiva instrumente?), la care solista a replicat prompt: "Cand vei fi absolvit si tu un Conservator, nu vei mai cara".
Poate ca articolul de care e vorba o fi o comanda speciala? Important este ca treaba sa fie rentabila vajnicului executor si comanditarului si sa faca nespusa placere sapatorilor!
Oricum articolul e confectionat dupa ureche, precum a invatat autorul si bruma de muzica pe care a ajuns sa o cunoasca.
Trist este ca in general, am ramas cu ideea ca tot cei cu clase mai putine trebuie sa ne conduca, sau macar sa dea directive, ca in vremea dictaturii comunistilor sfertodocti, "priceputi la toate".
Cand Napoleon spunea ca: "Fiecare soldat poarta in ranita bastonul de maresal", presupunea ca acela trebuie sa-l merite si sa trudeasca pentru el, nicidecum sa dea cu sapaliga.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad

*** In programul de joi, 22.11.07  ora  19  va canta
Cvartetul de coarde "Ziridava" format din:
Traian Roman si Florin Gherghel (vioara), Victor Varadi (viola), Cosmin Puican (contrabas)
- Antonio Vivaldi - Toamna
- W. A. Mozart - Divertisment in Re
- Antonin Dvorak - Cvartet
- Niccolo Paganini - Moto Perpetuo si Capriciul nr. 24
- Astor Piazzola - Oblivion si Liber Tango


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]