Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !
Luni, 17 octombrie 2005
Stirile TVA aici
  • Ioan Rus: Geoana nu trebuie sa fie un lider credibil pentru smecherii din partid

Vicepresedintele Ioan Rus s-a intalnit cu organizatia PSD AradVicepresedintele PSD Ioan Rus a negat, vineri, la Arad, existenta unei grupari formate din organizatiile din Transilvania, care s-ar constitui intr-o opozitie vehementa a actualei conduceri a partidului.
Potrivit celor afirmate de acesta, "gruparea de la Cluj" este o inventie. 
"Nu exista gruparea de la Cluj. Ne-am intalnit toti presedintii de organizatii din Transilvania si Banat, nu numai la Cluj, ci si in alte orase. Ne-am facut public mesajul, nu am lucrat niciodata pe sub masa. Organizatia centrala a stiut de intalnirile noastre, nu am «sapat» niciodata pe nimeni. Nici o persoana din conducerea actuala a PSD nu are alta idee in minte decat aceea de echipa", a precizat Ioan Rus. 
Acesta a mai adaugat ca nimeni nu va face nici o miscare si nu va lua nici o decizie care sa afecteze interesele partidului.
In ceea ce priveste actualele nemultumiri manifestate de unii membri PSD fata de activitatea presedintelui Mircea Geoana, Rus a spus ca in acest moment formatiunea politica traverseaza o perioada de acomodare.
"Competitia interna a generat o noua situatie, in care fiecare trebuie sa invete sa gestioneze noua pozitie. Geoana nu trebuie sa fie credibil pentru smecherii din partid, pentru cei nemultumiti. El trebuie sa fie credibil pentru cei corecti. In momentul de fata, lui Geoana ii trebuie timp sa invete sa apese pe butoane ca sefii, cu Iliescu in stanga si Nastase in dreapta. Eu cred ca acum ne confruntam cu o problema, aceea a reacomodarii. Ioan Iliescu a fost tot timpul sef. A fost presedinte de onoare al PSD, a fost presedintele tarii. De asemenea, Adrian Nastase a fost seful partidului, a fost seful guvernului. Insa, competitia interioara lansata la alegerile interne a generat o noua situatie, care a adus schimbarea. Sigur ca exista persoane care nu au obtinut locul pe care si l-au dorit in fruntea partidului si acum spera intr-un congres care sa-i repuna pe functii. Ideea congresului a fost lansata de nemultumitii din partid", a declarat Rus.
El a mai spus ca sustine convocarea unui congres al partidului la data stabilita initial, dar nu exclude organizarea lui si mai devreme. 
"In cazul unor catastrofe, congresul se poate desfasura si mai devreme, caci este prevazut in statutul partidului acest lucru", a precizat liderul social-democrat.

M.O. - Observator

  • Clubul demnitarilor din Vest

Clubul demnitarilor din Vest l-a ales pe Titus Ghiorghiof presedinteMai multi parlamentari, prefecti, presedinti de consilii judetene si primari din coalitia aflata la guvernare au constituit zilele trecute Clubul Demnitarilor Regiunii de Dezvoltare Vest. 
Din asociatie, initiata de deputatul aradean Titus Gheorghiof, fac parte reprezentanti din judetele Arad, Hunedoara, Caras-Severin si Timis. 
Clubul si-a propus sa identifice mijloace si sa promoveze proiecte pentru indeplinirea intereselor regionale. 
Printre problemele discutate s-a numarat si autostrada Nadlac-Arad-Timisoara-Deva-Bucuresti, precum si refacerea infrastructurii in zonele afectate de inundatii. 
In functia de presedinte al Clubului a fost ales Titus Gheorghiof, iar ca membri au fost desemnati senatorul aradean Nicolae Iotcu, deputatul timisean Viorel Oancea, primarul municipiului Caransebes, Vela Ioan Marce, si prefectul judetului Hunedoara, Cristian Marius Vladu. 
Intalnirile reprezentantilor asociatiei vor avea loc prin rotatie in cele patru judete.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • ASA - Arad cele mai mari preturi din tara!

Deponeul ASA practica tarife ridicateAustriecii incaseaza pentru gunoiul aradenilor mai mult decat la Viena!
A.S.A., desi este o societate cu carente in protejarea mediului, isi permite sa practice preturi astronomice, preturi de lux pentru un oras ca Aradul.
Austriecii incaseaza 18 euro pentru fiecare tona de deseuri preluate in Arad, in timp ce la Bucuresti, de exemplu, costurile nu depasesc 8-10 euro pentru aceiasi cantitate de deseuri preluate in deponeu. 
Asta in conditiile in care groapa de la Arad are carentele tehnice privind protejarea mediului si nici macar nu este autorizata sa functioneze, fiind numita cu prea multa generozitate o groapa... ecologica.
Am obtinut cateva oferte din tara si - desi ne asteptam -am fost surprinsi sa vedem diferentele enorme existeste intre preturile societatii ASA si al celorlalte companii cu activitati in domeniul gestinarii corespunzatoare a deseurilor.
In Bucuresti am avut surpriza sa constatam oferta firmei Iridex Group care detine una din cele mai mari gropi ecologice din tara, cea de la Rudeni - Chitila, situata in Sectorul 1 al Capitalei. 
Preturile practicate pentru preluarea deseurilor menajere si a celor obtinute din constructii sunt de 31 de lei noi pentru o tona, in cazul celor menajere si de 29 de lei noi pentru o tona in cazul celor rezultate din constructii.
O alta societate care preia deseurile bucurestenilor, Ecorec S.A., are in exploatare deponeul ecologic situat in comuna Popesti Leordeni. 
Oferta acestei firme denota profesionalismul societatii si bunele intentii ale managerilor ei: deseurile preluate sunt taxate cu 8 euro pentru fiecare tona, existand mai multe facilitati si clauze contractual favorabile clientilor. 
Firma cantareste deseurile intrate in deponeu, unitatea de masura practicata fiind... gramul. 
Deseurile rezultate din demolari sunt taxate la Rampa Ecologica Glina cu 6 euro pe tona. 
De asemenea, in cazul defectiunilor la sistemul electronic de aflare a greutatii transporturilor, Ecorec practica tariful dc 6.8 euro pentru un metru cub pentru deseurile menajere si dc 6 euro metrul cub pentru deseurile rezultate din constructii.
Ambele platforme sunt... autorizate, societatile care le administreaza avand toate documentele si avizele necesare desfasurarii activitatii. 
Asta ca sa nu mai amintim si preturilc practicate in state din Uniunea Europeana. 
Surse din cadrul Garzii de Mediu Arad afirma ca in capitala Austriei, tara de unde vine si A.S.A., o tona de gunoi este preluata contra sumei de 8 euro! 
In aceste conditii, inca ne intrebam de ce aradenii platesc firmei A.S.A. 18 euro pentru fiecare tona de deseuri, singurul lucru primit in schimb fiind certitudinea ca, intr-o zi, efectele neregulilor tehnice de proiectare si executie ale gropii de gunoi, vor fi inlaturate din acelasi buzunar al aradenilor, de care abuzeaza in prezent societatea austriaca.

Agenda zilei

  • Expozitie inedita 

Pictorul timisorean Andrei Medinski expune la AradExpozitie de pictura inedita in centrul orasului. 
Pictorul timisorean Andrei Medinschi este autorul mai multor lucrari expuse la galeria de arta Carolas. 
Tema expozitiei se numeste Eterna Poveste si are in centrul atentiei … femeia. 
Expozitie cuprinde 14 tablouri senmate de pictorul Andrei Medinschi iar alte 8 lucrari provin din colectii particulare. 
Majoritatea au in centrul atentiei femeia. 
Pentru ca majoritatea lucrarilor au un colorit deosebit, artistul Timisorean este comparat cu Stefan Luchian. 
Galeria de arta Carolas este la primul vernisaj organizat in Arad. 
Acesta este si motivul pentru care, in atentia publicului a fost adus unul dintre cei mai cunoscuti artisti din vestul tarii. 
Expozitia de pictura ramane deschisa timp de doua saptamani.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Sebisul, in 2007: Primul oras cu retea de canalizare suta la suta

Primaria din Sebis se pregateste intens pentru intrarea in UE - Virtual Arad News (c)2005Sambata e zi libera, sau una normala de lucru?
Depinde pentru cine: la Primaria din Sebis, de pilda, se lucreaza din plin, dar si in mai multe zone ale orasului.
Cei raspunzatori de reteaua de electrificare stradala executa o revizie generala pentru schimbarea becurilor arse, fapt ce explica de ce in plina zi luminatoarele sunt in stare de functionare, si nu uitate de vreun portar adormit.
In parcul din spatele noilor cladiri administrative se lucreaza la toaletatul arborilor si arbustilor ornamentali, iar un carutas incarca materialul rezultat si evacueaza zona.
Primarul Gheorghe Feies si viceprimarul Radu Demetrescu sunt prin preajma si, afland de prezenta noastra, nu scapa ocazia sa ne insoteasca si in alte puncte "calde" ale urbei.
Mai intai poposim in piata agroalimentara, unde se lucreaza la pavarea suprafetei din incinta.
Pavarea unor trotuare ori a unor parcari a devenit o preocupare de referintã in orasul de pe Valea Deznei.
Insotitorii nostri ne-au condus la Biserica Ortodoxa din cartierul Satul Nou, unde a fost pavata platforma din fata edificiului si trotuarul din apropiere pe o portiune de cateva zeci de metri.
- In acest an am pavat o suprafatã de 7000 de metri patrati, ne spune primarul, convinsi ca preocuparea noastra pentru aspectul localitatii ii va indemna si pe localnici la o atitudine marcata de atentie fatã de aspectul trotuarului afe-rent propriilor case, pe care se vor simti datori sa il mentina in stare de curatenie, asa cum se prezinta si in prezent.
Este, daca vrem, si un element de civilizatie sa intram in Uniunea Europeana cu trotuare pavate, si nu cu strazi inglodate in noroaie.
O alta zona amenajata cu pavele colorate este si cea din zona Bancii Reiffeisen, unde sunt amplasate cateva jardiniere cu arbusti ornamentali, din care una chiar cu un... palmier.
De fapt, alti palmieri am vazut apoi si in zona centrala de agrement, in apropierea sediului administrativ, ceea ce ne-a adus aminte de palmierii de la Constanta ai fostului ministru pesedist Aghaton, afectati de inghet.
Si la biserica ortodocsa din Sebis au fost facute lucrari de infrumusetare - Virtual Arad News (c)2005Cunoscand patania, edilii sebiseni au optat pentru o varietate de palmieri pitici si cocheti, care pot fi transportati usor in sezonul rece si pusi la adapost intr-o incapere cu temperatura si lumina adecvate.
Inainte de plecarea spre satul de vacantã Salajeni, despre care vom relata intr-un numar viitor al ziarului nostru, gazdele au tinut sa ne insoteasca si in zona Chiscut, spre satul Prunisor, unde va fi amplasata noua zona industriala a orasului.
Aici, primul obiectiv atacat este un modern deponeu ecologic proiectat pe o suprafatã de cateva hectare, unde lucreaza o echipa mecanizata formata din doua utilaje cu lama si un cilindru compactor, sub atenta supraveghere a administratorului Ionut Birau.
- Cand veti fi gata cu noua groapa de gunoi?
- Intrucat Sebisul isi depoziteaza deseurile din gospodariile populatiei intr-un spatiu deschis, total neadecvat, acest deponeu ecologic va fi dat in folosintã pe etape, pe masura ce avansam cu lucrarile. Astfel, asa cum vedeti, aceasta prima parte a proiectului va putea fi predata beneficiarului peste numai cateva zile.
Zi de toamna autentica, la jumatatea lunii octombrie, cu ceatã si umezeala, zi de sambata - libera pentru unii si plina pentru edilii Sebisului, reveniti recent de la "Centru", unde li s-a acceptat cel mai ambitios program edilitar din tara: canalizarea in proportie de suta la suta a orasului, inclusiv a cartierului Prajesti (fost sat pana la declararea Sebisului ca localitate urbana).
- Pentru realizarea acestui proiect urmeaza sa extindem reteaua de canalizare pe o lungime de peste 26 de kilometri, ne spune viceprimarul, ceea ce va permite Sebisului sa devina, in 2007, prima localitate cu retea de canalizare in proportie de suta la suta. Ceea ce nici Aradul nu are si nici macar Bucurestiul, ca sa nu vorbim de alte asezari din tara - ne-a asigurat la plecare primarul Gheorghe Feies.

Stefan Tabuia - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Saptamana aradeana,TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]