Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 30 septembrie 2004

Stirile TVA aici

  • COMUNICAT DE PRESA

Noile vagoane a Sagetii Albastre vor intra in dotarea CFR"Dupa doi ani de exploatare a Sageţtii Albastre, va avea loc de la 1 octombrie o noua dotare interna", a declarat Ministrul Transporturilor, Construcţiilor si Turismului, Miron Mitrea, cu ocazia prezentarii noilor automotoare Desiro produse S.C. ASTRA Vagoane de Calatori SA Arad.
"Una din problemele ridicate a fost aceea de creaere a confortului pe trasele lungi. Am comandat si de la 1 octombrie va intra in traseu un nou model al Sageţii Albastre, cu 70 de locuri. Am crescut mult confortul. Noul model este dotat la interior cu un mini catering, pentru ca in cazul drumurilor mai lungi de trei ore fiecare calator al Sagetii Albastre sa aiba un confort sporit. Noile modele vor intra la nivel de Inter City clasa a II-a, spre deosebire de celelalte care merg la sistem de rapid. Pana la sfarsitul anului vom mai face inca 10 asemenea trenuri."
Noile Sageti Albastre au podeaua joasa din spaţiul de urcare, precum si deschidere larga a usilor duble, ce permite accesul facil al calatorilor cu bagaje sau cu carucioare de copii, precum si al persoanelor cu dizabilitaţi locomotorii, precum si posibilitati de anuntare automata prin voce si de afisare pe displayurile interioare a statiilor de pe traseu.
Primele trenuri vor fi introduse in circulaţie pe relaţia Bucuresti - Iasi, urmand ca in perioada urmatoare sa fie puse in circulaţie si pe alte relaţii.
In prezent, Sageata Albastra asigura legaturi optime intre capitala si peste 30 de destinaţii prin relaţiile de transport spre si dinspre Craiova, Iasi, Galaţi, Mangalia, Brasov si Tulcea. 
De asemenea, alte peste 20 de orase si municipii de judeţ sunt legate prin Sageţtile Albastre care circula din si inspre Cluj, Timiaoara, Sibiu si Craiova.
Alte noi destinaţii sunt prevazute a fi atinse anul viitor, pe masura dotarii CFR Calatori cu noi automotoare Desiro. 
Stabilirea acestor noi relaţii de transport este in concordanţa cu solicitarile clienţilor, determinate din sondaje si din analiza datelor de trafic.
"De-a lungul celor doi ani de exploatare pot sa va spun ca acest produs, Sageata Albastra, este un succes absolut pe calea ferata romaneasca. A scazut foarte mult consumul, atat de carburanţi, cat si de materiale. A crescut siguranţa circulaţiei", a mai declarat ministrul Miron Mitrea.

Ministerul Transporturilor Constructiilor si Turismului

  • Dispare berea aradeana

Concernul Brau Union Romania va desfinta fabrica de bere din AradIn scurt timp, va disparea de pe piata berea produsa la Arad. 
Concernul Brau Union Romania a anuntat recent ca va inchide fabrica aradeana, mutand productia la cea din Hateg. 
Motivandu-si decizia pe considerente economice, compania austriaca a decis ca la Arad sa ramana doar un depozit en-gros si directia de vanzari. 
Cei 170 de angajati care isi vor pierde astfel locurile de munca vor fi sprijiniti prin programe de reconversie profesionala si asistenta, inclusiv pentru deschiderea unor afaceri. 
Fabrica din Arad, una dintre cele mai moderne din tara la vremea achizitionarii de catre concernul Brau, lansase cu succes pe piata un sortiment propriu, berea Arbema. 
Nu se stie inca daca aceasta va mai fi produsa la Hateg

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Ioan Jude – directorul general al SC Feroneria SA. "Averea cea mai de pret a firmei este colectivul"

Directorul Ioan Jude de la Feroneria este convins ca firma va rezista si dupa aderarea la UE- Cum se pot rezuma, in cateva cuvinte, 80 de ani de activitate continua la Feroneria?
- In cei 80 de ani de activitate continua, am avut si bucurii si esecuri, si suisuri si coborasuri. Nu a fost un drum presarat cu flori.
- Ce investitii ati facut in ultimii ani?
- Procesul de retehnologizare a firmei a fost lansat in anul 1996. Anual, investim in utilaje noi si performante sume cuprinse intre 500 si 700 de mii de euro. In acest an, investitiile realizate depasesc 1 milion de euro.
- Cum vedeti societatea in viitor?
- In viitor, vad Feroneria ca o societate viabila, foarte stapana pe activitatea desfasurata pe acest segment de piata, care va rezista in acest domeniu si dupa aderarea la Uniunea Europeana.
- Care este cel mai de pret factor in dezvoltarea societatii?
- Averea cea mai de pret a firmei este colectivul. El cuprinde oameni bine pregatiti profesional, cu experienta, oameni responsabili pe care te poti baza in orice situatie. Fara munca de colectiv, munca de unul singur nu poate da rezultate.
- Un sfat pentru tinerii manageri care vor sa conduca o firma de succes…
- Un bun manager trebuie, in primul rand, sa-si selecteze colaboratori de mare clasa, pe care sa se poata baza. Trebuie, mai apoi, sa stie exact ce obiective are si sa nu faca rabat de la ce si-a propus. Nu in ultimul rand, managerul trebuie sa se asigure intotdeauna ca lucreaza cu tehnologie de varf in domeniul in care activeaza.

Simona Mazare - Observator

  • Scriitor de premiul Nobel, la Arad

Directorul Centrului Cultural Judetean anunta noul proiectVin sa povesteasca aradenilor capodoperele literaturii
Cine nu si-ar fi dorit sa asculte, povestite prin vocea celor mai cunoscufi scriitori romani si nu numai, capodoperele literaturii universale. Acest lucru va fi posibil la Arad, ineditul concept fiind lansat pe piata de Centrul Cultural, Judetean Arad, aflat la o noua incercare de atragere a tinerilor spre cultura.
Mircea Cartarescu ia drumul Aradului
Potrivit lui Marius Lazurca, directorul centrului, este vorba de proiectul intitulat "Scriitorii povestesc capodopera", proiect ce vine ca un apendice la evenimentului cultural al acestei ierni - "Anul international Witold Gombrowicz" - si care va aduce in oras cei mai grei literati ai momentului. 
Primul pe lista este Mircea Cartarescu, cel mai tare romancier roman al anilor '90, care va fi prezent in Arad in noiembrie, pentru a le povesti tinerilor de aici cartea care l-a marcat cel mai mult. 
Vor mai fi prezenti la Arad pentru a-si povesti capodoperele Ioana Nicolae sau Stefan Chiwin, unul dintre cei mai important scriitori polonezi ai momentului, in fapt candidatul polonez la premiul Nobel pentru literatura.
Ambasadorul Poloniei, in vizita culturala
Pana cand acesti scriitori vor calca Aradul si vor povesti romanele care le-au marcat viata, ce-i interesati de cultura vor avea parte, din 4 noiembrie si pana in 3 decembrie, de o expozitie de fotografie pe tema "Anul International Witold Gombrowicz". 
"Am fost contactati si intrebati daca vrem sa gazduim o expozitie de fotografie itineranta Witold Gombrowicz, si am trecut la organizarea ei", povesteste Marius Lazurca, cum a lua nastere acest eveniment. 
Nu va fi insa vorba numai de fotografii, ci si de simpozioane, spectacole si chiar mici scenete organizate pe tema in incinta Teatrului de stat. Evenimentul s-ar putea bucura chiar si de prezenta in Arad a Ambasadorului Poloniei la Bucuresti, oficial care si-a manifestat deja intentia de a veni sa vada cum este sarbatorit un polonez dincolo de granitele tarii sale. 

Adriana  Barbu - Agenda zilei

  • "Vreau sa duc echipa la standardele pe care le cere fotbalul la ora actuala" 

Silviu Iorgulescu este noul antrenor la UTADeclara Silviu Iorgulescu - antrenor principal la FCM UTA
-
Ce inseamna pentru dumneavoastra, domnule Iorgulescu, aceasta revenire la UTA, dupa 12 ani?
- In primul rand, o reintoarcere catre ce am iubit cel mai mult. Apoi a fost o provocare, una care imi era foarte necesara. Dupa 12 ani de munca in Ungaria aveam nevoie de asa ceva, pentru ca pe plan profesional inseamna foarte mult venirea la UTA.
- Cum ati gasit clubul, dupa mai mult de un deceniu, organizatoric si material?
- Pentru mine nou este sediul, care e nou si nu mai e sub tribuna. In rest, trebuie sa spun ca aproape totul e in paragina. Dar - din cate stiu - domnul Sandu Ion a spus ca - pe termen lung - va reorganiza activitatea la club, va consolida baza materiala si se va pune baza pe cresterea copiilor si juniorilor.
- Apropo de sectorul juvenil. Nici el, dar nici prima echipa nu are la dispozitie terenuri de antrenament. Cum ati caracteriza acest fapt?
- Si pe vremea mea era la fel. Cand timpul era nefavorabil, mergeam la Horia, sau pe nu mai stiu unde. Acelasi lucru s-a intamplat si cand am fost antrenor, iar acum vad ca nimic nu s-a schimbat. 
Dar, dl.Sandu Ion vrea sa rezolve si problema terenurilor de antrenament, pentru ca - pana la urma - tot UTA va avea de suferit. 
Daca doriti sa dezvolt putin subiectul, va spun ca este un handicap faptul ca nu exista terenuri. La copii e necesara o baza corespunzatoare, la juniori si mai mult, pentru ca doar asa se poate creste viitorul clubului UTA. 
- Echipa a suferit in primele cinci etape, realizand un punct pe teren si trei la "masa verde". V-ati dat seama care au fost cauzele startului slab de sezon?
- A lipsit motivarea, concentrarea psihica si aceasta enorma daruire pe care un fotbalist trebuie sa o aibe in teren. Mi-am dat seama dupa ceea ce au jucat baietii la Negresti Oas, vizavi de partidele trecute, pe care le-am vazut pe caseta. Ramane de vazut, acum, daca au puterea sa continue la fel. Schimbarea a venit destul de repede, pentru ca atmosfera din vestiar este optima performantei, eu am adus ceva nou, iar jucatorii au raspuns pozitiv. Ma bucur ca am reusit ceva in scurt timp. 
- UTA a schimbat pana acum doi antrenori si tot atatea sisteme de joc. Cum ati gasit echipa din punct de vedere psihic, mental, dar si fizic? 
- Din start va spun ca psihic echipa era la pamant. Din punct de vedere fizic nu am reusit sa-mi dau seama prea bine cum stau jucatorii, pentru ca nu am lucrat specific la acest aspect. Dar, totusi, dupa cele doua antrenamente din prima zi au fost jucatori care au avut febra musculara, ceea ce nu este admisibil. Dar, pentru ca sunt un om corect, trebuie sa amintesc faptul ca fiecare antrenor care a trecut pe la UTA a facut si lucruri bune. 
- Ati preluat UTA in plin campionat. De cat timp veti avea nevoie pentru a modela echipa dupa pretentiile dumneavoasta? Aveti timp la dispozitie pentru a duce la bun sfarsit obiectivul fixat de conducere? 
- Ne vom face treaba din mers, zi cu zi, ceas cu ceas. Insa trebuie sa avem rabdare, multa rabdare. Eu m-am inarmat cu multa rabdare, pentru ca in anii petrecuti in strainatate m-am schimbat radical gandirea despre fotbal. Am invatat sa fiu ponderat, dar sa nu credeti ca cer acum nici timp si nici clementa. Nu va spun ca in sase luni voi face nu stiu ce, dar pas cu pas vreau sa duc echipa la standardele pe care le cere fotbalul la ora actuala. Obiectivul pentru acest sezon este unul corect, stabilizarea echipei, dar si selectia fotbalistilor pentru sezonul urmator. Trebuie format un nucleu de jucatori, apoi vor fi adusi si altii, pentru a acoperi posturile deficitare, sau a se crea o concurenta pe posturi. Apoi, in campionatul urmator, daca totul merge asa cum ne-am propus, vom ataca promovarea. Lupta va fi dura, dar in fotbal nimic nu este simplu. In ultimul an de contract al meu, trebuie consolidata echipa de prima divizie, insa toate aceste obiective se leaga de stabilitatea financiara a clubului, de baza materiala, de organizarea clubului, de politica jucatorilor pe care ii aduci. Daca toate sunt OK, atunci poti sa spui ca se lucreaza profesionist si promovarea poate veni mai usor.
- Apropo de toate acestea. Un rol important il va avea Marcel Coras, managerul clubului. Cum vedeti colaborarea cu acesta?
- Eu l-am cerut pe Coras! L-am vrut la UTA din mai multe motive. Este o persoana cunoscuta, este un fost mare jucator. A crescut aici si a dus steagul UTA-ei la multe echipe, chiar si la nationala. Stie tot ce misca in aceasta zona de vest, in privinta fondului de jucatori, se poate impune si cred ca o sa avem o colaborare fructuosa. Este deschis la dialog, eu la fel, il cunosc de cand era copil, ne respectam reciproc si in plus este si un om destept. Sper ca impreuna sa gasim solutiile de care este nevoie pentru ca UTA sa redevina ceea ce a fost.
- Domnule Iorgulescu, va multumim pentru minutele acordate si va uram mult succes in continuare!

Leo Sfara - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]