Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 30 aprilie 2004

Stirile TVA aici

  • Zona de la Trei Insule va fi invadata de aradeni

Drumul spre insula este luat cu asalt de aradeniIncepand de maine, zona de la Trei Insule va fi invadata de mii de aradeni, dornici sa petreaca cateva ore in aer liber la un mic, un gratar si o bere. 
Pe drumul catre insule, ieri, puteau fi zariti zeci de aradeni care veneau cu masinile, dar mai ales cu bicicletele. 
Erau incarcati cu mancare, saltele, sticle cu bauturi alcoolice si desigur si cu caini dupa ei.
Chiar daca au probleme la trecerea podului care este foarte subred si in unele locuri scandurile sunt miscate oamenii vin cu placere in aceasta oaza de verdeata. 
Cei care au aici casute au venit inca de ieri pentru a face ultimele pregatiri inainte de 1 Mai, altii vor veni doar sambata pentru a sta pe paturi.
Si-ar dori o capela
Chiar la intrare esti intampinat de o cruce, cateva motive religioase si multe lumanari. 
Oamenii care stau acolo in permanenta si-ar dori o capela unde sa se inchine zilnic. 
Deocamdata, nu sunt suficienti bani, asa ca aprind cate o lumanare langa fundatie unde este amenajat un loc special. 
Pe pomi sunt cateva afise sterse in care se anunta nevoia de bani pentru o capela.
Cabane de la 10.000 euro
In ultimii ani, multi aradeni au preferat sa preia moda occidentala si si-au construit sau au cumparat cabane departe de ochii lumii. 
Cele mai multe cabane sunt simple, dotate cu strictul necesar, cu gradini frumoase, dar sunt si unele cabane care s-ar putea numi vile, depasind cu mult limitele unei case de vacanta. 
Multi insa se vad in situatia de a-si vinde cabanele la preturi care nu sunt chiar de neglijat. 
Altii le vand pentru ca au ajuns la varsta batranetii si nu se mai pot ocupa de ele. 
Preturile pornesc de la 10.000 de euro si pot ajunge chiar la 30.000 de euro. O cabana cu patru camere, bucatarie, baie si dotari minime ajunge si la 15.000 euro.
…unele sunt in paragina
Multe cabane sunt lasate insa in paragina. Oamenii nu au mai avut bani sa le intretina, treptat s-au deteriorat, iar acum nu mai au cui sa le vanda. Acestea sunt singurele care strica peisajul superb.
Ultimele pregatiri
Tanti Terezia Stefu are o cabana cocheta la care tine tare mult. A facut-o in 1981 impreuna cu sotul ei. 
A inceput cu fundatia si dupa ani de zile au ajuns sa aiba o cabana de toata frumusetea. Am gasit-o lucrand de zor in gradina pentru ca de 1 Mai totul sa arate impecabil. 
"Am un apartament in Parneava, dar vin foarte des la insula. Aici ma simt in largul meu. Acum, de 1 mai, iesim in gradina cu mai multi prieteni si facem cate un gratar. Asta este traditia la noi", ne povesteste simpatica doamna Terezia. 
Nu-i place singuratatea, asa ca este foarte amabila cu toti trecatorii si nu ezita sa-i invite la o cafeluta pentru a-i admira cabana. 
Desi tine mult la cabana pe care a facut-o cu sotul ei, tanti Terezia se gandeste sa o vanda, pentru ca la cei 70 de ani spune ca vine foarte greu pe insula si nici nu o poate intretine. 
"Nu se compara viata din oras cu ceea ce este aici. E minunat sa poti sa ai un astfel de loc unde sa te poti relaxa. O sa stau pana duminica seara, dupa care ma intorc in oras".
Multi aradeni isi petrec sarbatorile pe insula"Fac cu puterile mele"
La cateva case departare am gasit un om in toata firea spargand cateva lemne pentru a-si amenaja casa. 
Sta in permanenta la Trei Insule. 
"Am patru camere aici. Nu sunt toate amenajate, dar incet-incet la fac eu. Am doua masini, asa ca nu am nici o problema in a ma deplasa in oras. Ce fac, fac cu puterile mele, nu ma grabeste nimeni".
Nici un magazin
Unii oameni stau in permanenta in cabanele pe care le-au dotat cu tot ce le trebuie. Si-au dus paturi, televizoare, iar la cateva zile merg in oras la cumparaturi.
Oamenii de pe insula sunt necajiti ca nu au un magazin in zona pentru a-si cumpara strictul necesar-paine, carne si bauturi racoritoare. 
"E tare greu sa mergem in oras tot la patru-cinci zile. Ar trebui sa se gandeasca cineva la noi si sa deschida aici un chiosc. Asa ne-ar fi mult mai usor si am merge mai rar la oras", se plange Traian Istoc.
Caini de paza
Toti cei de pe insula au pe langa cabana cate un caine sau chiar mai multi. Se tem ca ar putea fi pradati de hoti in orice moment. Asa ca pentru orice situatie si-au luat un caine de paza. 
"Nu putem sta in pustietate fara un caine de paza. Ne temem si noi chiar daca suntem barbati, pentru ca e un loc ferit de lume", ne spune Iosif Vlaicu.
Teama de inundatii
Multi s-au temut sa se mute pentru cateva luni la insula. si asta, pentru ca pana acum cateva zile s-au aflat sub teroarea inundatiilor. 
In fiecare an, cei care au cabanele in zona inundabila se tem sa nu le intre apa in case. De furia apelor, unii chiar pleaca de pe insula si se intorc cand se linistesc apele.  Mai sunt altii si mai norocosi, ale caror case sunt in zona neinundabila.
Nu prea se inchiriaza
Nu putini au fost cei care ieri, si in general in sezonul estival, incearca sa inchirieze cate o cabana pentru cateva zile. 
Problema este ca oamenii se feresc sa-si dea cabanele pe mana strainilor. si asta, pentru ca sunt oameni in varsta, care nu suporta galagia si se tem ca tinerii fac galagie. 
Totusi, cei care se incumeta sa-si dea cabanele pe mana altora cer intre 50.000 si 100.000 de lei. 
Pentru 1 Mai cele mai multe cabane sunt deja inchiriate.
La Trei Insule va fi cu siguranta mare aglomeratie la acest sfarsit de saptamana. 
Mici, gratare, bere si mult soare. Asta isi doresc cei mai multi dintre aradenii care vor iesi la iarba verde.

Bogdana Popescu - Observator Plus

  • Programul de 1 Mai

De 1 Mai formatii folclorice vor evolua in fata Primariei - Virtual Arad News (c)2004La conferinta de presa a P.S.D., din data de 28 aprilie 2004, domnul Edeleni Coloman a raspuns presei la cateva intrebari legate de situatia din strand si de activitatile din preajma zilei de 1 Mai. 
Primul lucru pe care l-a comunicat, cu parere de rau, a fost faptul ca nu s-au aprobat de catre consilieri atat de mediatizatele fantani arteziene.
Totodata, pana la 1 Mai, podul de pontoane nu va putea fi refacut deoarece apele Muresului nu au scazut suficient pentru recuperarea plutitoarelor luate de ape. 
S-au contactat scafandri din Bucuresti, insa acestia, cand li s-a comunicat pretul pontoanelor, au refuzat sa mai vina la Arad. 
Nu merita deplasarea personalului si a echipamentului pentru o asemenea valoare. 
In 1 si 2 mai intrarea la Strandul Neptun este gratuita - Virtual Arad News (c)2004 Insa podul trebuie refacut, avand in vedere ca anul trecut afluenta de public a fost deosebita. 
Domnul Coloman considera ca in aceasta vara incep lucrarile la pasarela si, astfel, problemele cu montatul si demontatul pontoanelor dispar. 
In strand si lucrarile la canalizare au fost intrerupte din cauza nivelului apelor Muresului, dar se vor relua curand.
Manifestarile de 1 Mai vor avea loc in fata Primariei si se vor desfasura dupa urmatorul program: 
la ora 9 se inchide circulatia pe traseul Teatrul de Stat - Primarie, pentru 24 de ore, dandu-li-se posibilitatea privatizatilor sa-si amplaseze tarabele;
intre 13 si 15 vor defila micutii de la Palatul Copiilor si se va desfasura o parada a fanfarelor; 
iar intre 15 si 17 program folcloric; 
Gratarul in aer liber este nelipsit de 1 Maide la ora 17 parada modei, iar la 19 servirea mesei, cate doi carnaciori, de persoana. Nu va inghesuiti, carnaciorii ajung doar pentru 3000 dintre dumneavoastra. 
De la 19 la 24 se vor derula in ordine urmatoarele formatii si cantareti: surorile Jula, Rebel, Six (fosta Oxigen), Stil Practic, Atac, Pepe, Verso.
Sfarsitul va fi invaluit in focuri de artificii.
Programul si celelalte activitati costa in jur de 5000 de euro, o parte din finantare fund suportata de Casa de Cultura a Municipiului Arad.
Manifestarile de 1 Mai nu vor fi pe strand din cauza starii podurilor de pontoane. 
Este un risc ca 10-15 mii de persoane sa circule pe o singura ca!e de acces.
Si, ce este mai important, in primele doua zile ale lunii mai intrarea pe strand va fi gratuita.

Dan Ioja - Buletinul de Arad

  • Pietarii i-au cerut ajutorul presedintelui PUR, Cornelia Ardelean

Vizita delegatiei PUR in Piata Mihai ViteazulConstanta in preocuparile sale de sprijinire a intreprinzatorilor mici si mijlocii, presedintele Partidului Umanist, Cornelia Ardelean, s-a aflat ieri, in Piata Mihai Viteazul, pentru a se informa asupra modului in care comerciantii reusesc sa se descurce in desfasurarea activitatii. 
Oamenii aflati in piata au inconjurat-o imediat cu interes si simpatie, foarte multi dintre ei solicitand acordarea de audiente, ba chiar si inscrierea in partid. 
"Suntem extrem de nemultumiti. Noi, producatorii, am primit loc in piata doar in partea aceasta, neamenajata. Cei care au firme au facut cumva si s-au instalat in partea cealalta, unde vine toata lumea si unde se poate cere o mie de lei in plus. 
Si noi platim taxe si impozite si vrem sa avem un loc unde este vad comercial. Ca noi asa lucram aici, cu o mie, cu doua, nu putem cere bani multi pentru ca nici oamenii nu au, mai lasam de la pret si atunci aproape ca ajungem sa stam o zi intreaga si sa nu castigam mai nimic"
, s-a plans o batranica, care avea la vanzare rasaduri de rosii, vinete, ardei gras si varza.
Insotita de vicepresedintii Mircea Purcaru, Sorin Neamtu si Elena Butusina, Cornelia Ardelean le-a spus oamenilor ca partidul din care face parte are stabilit un plan bine pus la punct pentru dezvoltarea afacerilor micilor intreprinzatori. 
"Consideram  ca toti am putea trai mai bine daca s-ar reduce taxele si impozitele. Omul este obligat sa plateasca, daca are angajati la firma, aproape inca o data salariul pe care il da acestuia. La fel, cel care este simplu intreprinzator, gestionandu-si de unul singur afacerile, este sufocat de taxe si impozite, mai ca ii vine sa isi inchida taraba, daca ar avea alternativa", a spus Cornelia Ardelean.
Profitand de faptul ca se afla in piata, in mijlocul zarzavaturilor si al legumelor, aceasta si-a facut si aprovizionarea: 50.000 un kilogram de rosii, 45.000 un kilogram de castraveti, 15.000 trei legaturi de ridichii, 20.000 ceapa, 15.000 patrunjel, marar, leustean, 20.000 doua bucati de ardei gras.
"Eu pot sa fiu fericita. Am firma mea, pe care am reusit sa o dezvolt in zece ani de activitate. Din cat castig, mai ajut si pe altii. Insa uitati-va aici, pe o plasa de cumparaturi am cheltuit aproape 200.000 de lei. Pentru alti oameni, este enorm. Nu preturile sunt neaparat mari, ci veniturile majoritatii romanilor sunt mici. Trebuie stopat odata si odata fenomenul acesta. Trebuie ca oamenii sa traiasca decent, si cel putin in privinta mancarii sa nu mai existe probleme ca nu isi pot cumpara una sau alta", a opinat Cornelia Ardelean.  
Pietarii i-au cerut ajutorul presedintelui PUR, Cornelia Ardelean

Mihaela Iancu - Observator

  • Aeroportul - nevoit sa treaca la reducerea personalului

O parte din angajatii Aeroportului Arad au fost disponibilizati - Virtual Arad News (c)2004Sase soferi, 13 oameni de paza, 8 electricieni - pregatiti pentru viitorul institutiei
Consiliul de administrate de la Aeroport a decis sa treaca la eliminarea din organigrama si din statul de functii a mai multor salariati, fapt care a fost acceptat ieri, de Consiliul Judetean, in conditiile in care alesii judetului si-au dat acceptul pentru mandatarea reprezentantilor in AGA institutiei care sa voteze modificarile propuse. 
Motivul viitoarelor "disponibilizari" este explicat insa clar si este unul care se impune in situatia data, in conditiile in care se precizeaza faptul ca s-a recurs la aceasta solutie "avand in vedere dificultatile financiare cu care se confrunta societatea ca urmare a anularii curselor regulate", sau mai exact datorita faptului ca pe aeroportul aradean nu mai aterizeaza nici un avion. 
Totusi, conducerea Aeroportului nu a recurs la masuri drastice, poate si in speranta ca situatia aeroportului se va redresa si companiile aviatice vor reveni la sentimente mai bune fata de Arad. 
Asa ca au fost reduse doar doua posturi vacante, unul de ofiter de relatii cu publicul (caci lipsa avioanelor duce implicit la lipsa clientilor), iar altul de inginer constructii aerospatiale. 
Totodata, au fost reduse doua posturi de la formatia salvare, combatere, incendii si MTA: postul de mecanic auto si cel de sofer (in conditiile in care in prezent la Aeroport sunt angajati sase soferi!).
O serie de activitati vor fi si ele reorganizate prin infiintarea serviciului tehnic, subordonat directorului si condus de un inginer. 
Vor intra aici activitatea de intretinere patrimoniu (cu patru angajati), activitatea centralei electrice (cu opt electricieni) si activitatea de transport auto (cinci soferi si un agent transporturi). 
Aeroportul va trece si la infiintarea directiei operationale in care vor fi preluate servicii precum cel de securitate aeroportuara si paza (cu 13 posturi), serviciul de handling de rampa (cu 10 angajati) si compartimentul asistenta medicala (cu doua posturi).
Din totalul de 59 de posturi din vechea organigrama vor ramane, ca urmare a organizarii, doar 55 (cu noua posturi de conducere). 
Daca aeroportul nu-si va reveni si nu va beneficia de atentia operatorilor privati este mai mult ca sigur ca institutia va suferi noi reorganizari, caci e greu de crezut ca vor fi mentinuti sase soferi, 13 angajati pentru paza si securitate sau opt electricieni. Baza va ramane cu siguranta un punct cheie al Aradului. 
Totusi, aeroportul va face cunostinta cu un avion care va lua drumul Bucurestiului in cateva zile, insa acesta este unul de marfa, cu contract semnat pe Terminalul Cargo.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Hotul din cladirea PUR a fost arestat: Talharul de la gara ii tine de urat, la racoare

Tanarul care a talharit o femeie la Gara a fost prins de politistiPolitistii au reusit sa identifice, in scurt timp, autorii a doua infractiuni grave, comise la distanta scurta una de cealalta. 
Astfel, Ioan Crisan, de 27 de ani, din Arad, a fost introdus, in cursul zilei de ieri, in arestul I.P.J. Arad, acesta facandu-se vinovat de furtul a 53 de milioane de lei, din biroul unei firme ce functioneaza in aceeasi cladire cu sediul PUR. 
Hotul este de etnie rroma si a declarat ca asa intelege el sa procedeze, respectiv "sa fure de la bogati". 
A mai spus: "Prefer partidele politice. Am mai furat in trecut, de la un sediu de partid, iar de data aceasta am vrut sa fur de la UDMR. Am nimerit insa in sediul PUR, unde am intrat pe fereastra si am avut ghinionul ca nici macar sa nu fi furat de unde-am crezut..."
Fara sa aiba ceva anume impotriva unui partid sau altul, Crisan a spus ca in anii cand sunt alegeri, gasesti bani buni pe la Partide.
Anchetatorii au constatat, in timpul cercetarilor la fata locului (respectiv in incaperea pradata, apartinand Biroului National al Intreprinzatorilor Mici si Mijlocii din Romania), ca barbatul, dupa ce a furat milioanele, si-a facut nevoile in mijlocul camerei, dupa care le-a acoperit cu un ziar central, voluminos. 
Intrebat de ce a procedat astfel, Crisan a raspuns, parca uimit de inoportunitatea intrebarii: "Cum de ce? Asa se face."
Hotul a cheltuit, in doua zile, toate cele 53 de milioane. S-a deplasat, cu taxiul, la Deva, dupa care s-a cazat la un hotel scump, din centrul orasului, unde a comandat de toate, dupa pofta inimii, jucand insa, o parte din suma, la jocuri mecanice. Infractorul are un copil de 11 ani, dintr-o relatie de concubinaj cu o femeie care a decedat, in urma unui infarct. 
Tatal insa nu stie de soarta copilului, acesta din urma aflandu-se, dupa toate probabilitatile, pe strazi.
Coleg de arest cu Crisan este Mircea Milak, de 18 ani, din Ciumeghiu, judetul Bihor. 
Acesta a talharit o femeie, in fata Statiei CFR Arad, smulgandu-i de la gat un lantisor de 15 grame. 
Milak a vandut, apoi, podoaba, cu suma de 900.000 de lei. Cu banii si-a cumparat bautura. 
Politistii au reusit sa recupereze lantisorul si sa-l predea pagubitei. Milak a declarat: "Eram drogat cu aurolac. De aia am talharit-o pe femeia aia..."

Eugenia Pantea - Adevarul

 

 


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]