Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 28 mai  2004

Stirile TVA aici

  • Zi de doliu pentru victimele de la Mihailesti

Si aradenii aduc un ultim omagiu pentru victimele de la MihailestiTimp de un minut, sirenele pompierilor au sunat in memoria colegilor cazuti la datorie
Ziua de 27 mai a fost declarata zi de doliu national pentru toate unitatile de pompieri. 
Acest fapt s-a datorat evenimentelor fara precedent din judetul Buzau, carora le-au cazut victime nu mai putin de sapte pompieri. 
La sediul Grupului de Pompieri "Vasile Goldis" al judetului Arad, cadrele militare si tot personalul au tinut sa aduca un ultim omagiu celor care le-au fost colegi. 
In acest scop, toate autospecialele din dotare au fost scoase din garaj, iar timp de un minut sirenele acestora au rasunat peste municipiul nostru. 
Dupa aceea s-a tinut o slujba religioasa in memoria pompierilor, jurnalistilor si tuturor celor care si-au pierdut viata in tragedia de la Mihailesti. 
In interiorul unitatii de pompieri a fost amenajat special un colt in care au fost depuse coroane, lumanari si poze ale victimelor.
Drapelul national a fost coborat in berna, iar toate masinile de interventie ale pompierilor au purtat la oglinda o panglica neagra. 
"Ziua de 24 mai 2004 este insemnata in calendar cu negru, din cauza dezastrului de la Mihailesti, Buzau. In tragedia care s-a produs atunci, sapte colegi de-ai nostri si-au pierdut viata la datorie, incercand sa salveze vieti omenesti", a declarat colonel Ioan Parva, sef stat major. 
Pe fetele tinerilor pompieri se putea citi compasiune si durere pentru cei care au cazut la datorie iar gandul ca ei puteau fi in orice moment in locul celor decedati ii nelinistea.
Municipiul nostru s-a confruntat in trecut cu probleme asemanatoare, mai exact in 1998, in localitatea Varadia, cand un camion cu 14 tone de acid s-a rasturnat si putea provoca o adevarata tragedie, iar un altul in zona Podgoria, cand tot un autocamion s-a rasturnat pe carosabil avand o incarcatura chimica. 
Doar interventia rapida a pompierilor a facut ca un dezastru, precum cel de la Mihailesti, sa fie preintampinat. 

F. Puha  - Agenda zilei

  • "Turneul campionilor" a scos Aradul din lancezeala

"Turneul campionilor" la AradLumina, culoare, aglomeratie, probleme tehnice, muzica, dans…
Aglomeratie mare in centrul Aradului. Circulatia este oprita, zeci de comercianti isi amplaseaza tarabele cu bunatati. Mirosul mititeilor se simte de departe. Atmosfera de sarbatoare. Aradenii se indreapta in grupuri mari spre Palatul Administrativ. Este cu putin inainte de ora 20.00. Peste doar o ora, incepe un concert asteptat de mii de tineri: "Turneul campionilor", cu Christiana Raduta, Animal X si DJ Project.

Puterea a 48 de boxe
Pregatirile pentru concert au inceput la primele ore ale diminetii. Stalpi puternici de metal au fost amplasati pentru a sustine scena unde vedetele vor canta, timp de peste doua ore. Nu mai putin de 48 de boxe au fost montate, in doua grupuri de cate 24, in partea stanga si dreapta a scenei. La un asemenea volum, muzica ar trebui sa se auda de departe. Chiar daca prezenta celebrelor trupe este sponsorizata de un partid politic, tinerii nu sunt deranjati. Se pregatesc deja de distractie: "Venim deseara, cu totii!" isi fac planurile cei care s-au oprit, pret de cateva minute, pentru a urmari desfasurarea lucrarilor.
O mare de oameni
Peste trei mii de oameni asteapta nerabdatori inceperea concertului. Piata centrala este plina de tineri pregatiti sa faca fata unei distractii pe cinste. Costumatia este tip sport, numai buna pentru a dansa la maxim. Pe alocuri, se vad copii ridicati pe umerii parintilor pentru a putea vedea mai bine evolutia vedetelor preferate. Se aud primele acorduri, iar piata sta sa explodeze. Luminile se aprind, reflectoarele imprastie nuante vii pe toate cladirile din jurul Palatului Administrativ.
Calitatea este principala preocupare
- Cum v-ati simtit la Arad?
- Aradul este al treilea oras in care am fost prezenti. Peste tot am fost bine primiti, dar aici a fost o problema mai aparte din cauza problemelor tehnice pe care le-am avut la concert. Nu ni s-a intamplat in cei 12 ani de cand cantam asa ceva. Fanii au fost foarte intelegatori, nu au fluierat, au fost politicosi, cu mult bun simt. Am avut un program de o ora si jumatate in care am apucat sa interpretam doar doua melodii, din cauza caderii curentului.
- Cum a inceput colaborarea cu PSD, partid a carui imagine o promovati prin turneul campionilor?
- Din punct de vedere organizatoric totul a fost perfect. Ne-am inteles si acum, in aceasta campanie, ducem muzica noastra tinerilor, care o duc mai departe mesajul PSD in casele parintilor.
- Comparativ cu orasul Cluj-Napoca, cum a fost atmosfera aici?
- La Cluj a fost un incident care nu dorim sa se mai repete. Primarul Clujului ne-a dat spatiu intr-o parcare pentru a ne desfasura concertul .Probabil ca s-a speriat din cauza faptului ca muzica noastra va strange multa lume, care ar putea lua contact cu mesajul PSD. Noi insa ne-am facut treaba, am stat de vorba cu fanii, am acordat autografe. Aici a fost super.
- Care va sunt planurile dupa ce veti termina acest turneu?
- Am lucrat un an si jumatate la cele doua albume, pentru ca am dorit sa fie doar piese de calitate. De exemplu, pentru cel de-al doilea, am avut 30 de piese, din care, dupa inregistrare, au ramas doar 15, cele mai bune. Am vrut ca fiecare piesa sa fie deosebita, sa fie potrivita si pentru videoclip si rezultatul se vede. Au prins foarte bine. Dorim ca si ceea ce vom face sa fie doar lucru de calitate. Pot spune ca pentru ultimul album, am lucrat opt luni de zile in studio.
Fanii adevarati raman pe pozitii
Ora 21.30. Nerabdarea fanilor incepe sa fie evidenta. Se aud voci care spun ca sunt probleme legate de sonorizare. Zvonurile sunt combatute rapid. "Nu se poate. Intarzie ei, ca sunt vedete". In cele din urma, totul devine evident. Instalatiile de sunet  trebuie conectate la o sursa de energie mult mai mare, pentru ca altfel nu fac fata. Curentul este intrerupt, becurile sunt stinse in tot centrul Aradului. Timpul trece, iar unii spectatori pleaca acasa. Fanii adevarati raman pe pozitii. "Nu se poate sa nu remedieze ei problemele. Precis vor incepe sa cante", spun cei mai fideli.
Ora 22.40. Din boxe rasuna acordurile pentru care fanii au rabdat aproape doua ore aglomeratia si intunericul. Piata rasuna impreuna cu interpretii. Pe scena, dansatorii ridica adrenalina prin miscarile pe care le fac. Lumea danseaza si canta "Pentru ea, pentru ea…."
Ora 01.30. Peste Piata se asterne, incet tacerea. Tinerii pleaca, in grupuri, spre casele lor. A fost o seara epuizanta. Muzica, dansul si voia buna au fost caracteristicile de baza. Sa tot fie asa campanie electorala…

Mihaela Iancu - Observator Plus

  • Ieri, la extraordinara CLM Arad Gospodarirea Comunala imprumuta 15 miliarde pentru realizarea pasarelei

Sedinta extraordinara CLM s-a desfasurat in formula incompletaDiscutiile privind iluminatul public - trase la indigo dupa sedinta precedenta, cu Opozitia absenta din sala
Noroc cu initiativa Executivului de a propune inca un punct pe ordinea de zi a "extraordinarei" de ieri a CLM Arad, ca altfel aveam parte de o "copie la indigo" a sedintei de saptamana trecuta, cand s-a pus in discutie aprobarea formei finale privind contractul de concesionare a iluminatului public.
Atunci, contractul nu a putut fi discutat si, eventual, aprobat, deoarece opozitia (cu o exceptie) a lipsit de la discutii, iar cei 13 consilieri veniti la sedinta nu au putut decat sa constate ca sunt in formula incompleta. 
Pentru a aproba forma finala a contractului ar fi fost nevoie de cel putin 17 voturi pro, din totalul de 25 (de consilieri). 
Si ieri s-a intamplat (aproape) la fel, cand la cea de-a treia runda de discutii privind contractul pentru iluminat doar doi consilieri ai Opozitiei au fost prezenti la dezbateri, aduncand astfel numarul alesilor la 14! 
Adica tot insuficient. Insa, diferenta fata de sedinta din 21 mai a.c. a reprezentat-o si numarul mare de sustinatori ai Puterii (peste 100 de persoane) care au asistat la discutii, unii dintre ei luand cuvantul si deplangand, la fel ca exponentii de seama ai Executivului si ai Puterii, gestul Opozitiei de a nu veni la dezbateri, de a nu aduce imbunatatiri sau critici proiectului si de vota fie pro, fie contra. 
Ca o veste de (ne)consolare pentru aceeasi Opozitie, d-na Doina Paul, secretara Primariei Arad, a aratat ca, in conformitate cu regulamentul CLM, proiectul de hotarare privind contractul de concesionare a iluminatului public va fi trecut "din oficiu" pe ordinea de zi a urmatoarei sedinte.
Nu incheiem acest capitol inainte de a preciza ca, la aceasta ora, firma Romlux Targoviste a depus deja o contestatie cu privire la desfasurarea licitatiei privind iluminatul public, in urma careia Elba Timisoara a fost desemnata castigatoare.
Celalalt proiect de hotarare de pe ordinea de zi si anume mandatarea reprezentantilor CLM in A.G.A la S.C. Gospodarirea Comunala Arad S.A (GCA) in vederea accesarii unui credit bancar, a fost aprobat in unanimitate. 
Reprezentantii Puterii au precizat ca suma de 15 miliarde de lei, care urmeaza sa fie imprumutata de la Raiffeisen Bank, va fi folosita pentru construirea pasarelei pietonale care va face legatura dintre Strandul Neptun si centrul orasului, inlocuind podul de pontoane, aflat intr-o situatie critica.
Lucrarea a fost evaluata la 20 de miliarde de lei, din care cinci miliarde vor fi suportati de Gospodarirea Comunala. 
De altfel, nici rambursarea imprumutului nu va afecta bugetul local, platile urmand a fi efectuate din incasarile societatii care administreaza si Strandul Neptun.
In nota de fundamentare inaintata Consiliului Local, directorul GCA Arad, dl. Coloman Edeleni, precizeaza importanta acestui proiect pentru dezvoltarea municipiului, dar mai ales a strandului, si imposibilitatea realizarii acestui obiectiv fara accesarea unui credit bancar.
Creditul va fi garantat cu imobilul proprietatea S.C. Gospodarirea Comunala Arad, situat in Calea Timisoarei, nr.61 si cu casutele de agrement din incinta strandului Neptun, aflate tot in proprietatea GCA.
La finalul intrunirii, primarul municipiului a anuntat o noua sedinta pentru data de 31 mai a.c, cand cap de afis va fi, din nou, proiectul de hotarare privind aprobarea formei finale a contractului pentru concesionarea iluminatului public.

Sorina Ambrus & Nicolae Oprean - Adevarul

  • Legitimatia libertatii de a fi

Criticul de arta Horia Medeleanu a primit distinctie de la GuvernDupa ce o viata intreaga te-ai straduit sa faci din arta un bun public, te trezesti la batranete cu o legitimatie, adica, fir-ar, ti se respecta dreptul de a vedea ce ai cladit, esti lasat sa-ti privesti realizarile, sa nu le uiti, iar pe cele ale prietenilor sa le admiri pe gratis. 
Sarmanii nostri oameni de arta au acum voie sa intre in propriul atelier, fluturand legitimatia oferita de prefectul Ungureanu; efectul vine din partea unui guvern care se plimba prin tara ca pe propria holda, iar in Occident ca prin propria camara. 
Cand te gandesti ca George Hurezean si Horea Medelean au primit distinctii din partea unui Cotroceni care habar n-are ce au facut acesti oameni, ti se face parul maciuca. 
E ca si cum li s-ar da preotilor legitimatie de acces in altarele din toate bisericile si manastirile din tara; caramizile pe care unii dintre ei le-au asezat in sufletele noastre au fost legiferate.
Artisti plastici, muzeografi, actori si oameni de litere, ajunsi la o varsta inaintata, s-au adunat in sala 33 a prefecturii si au intins mana. 
Nu-i condamn. Traiesc impreuna cu noi aceeasi saracie si lipsuri. 
Nu-i condamn, cu toate ca eu cred ca arta se naste din onoare, si nu-i acuz pentru ca, saraci fiind, au intins mana, in timp ce un popor intreg sta cu mana intinsa. 
Ei sunt cei mai buni, sunt esenta noastra; ei, intr-o anumita masura, ne-au creat pe noi. Iata-i azi avand dreptul de a-si privi operele!

Dan Ioia - Buletinul de Arad

  • Zona Industriala la Simand

Si comuna Simand va avea zona industriala - Virtual Arad News (c)2004Localitatea Simand are prevazuta, in perioada imediat urmatoare, dezvoltarea unei zone industriale. 
Terenul aferent este proprietate privata, are o suprafata de 53 de hectare si este situat la iesirea din localitatea Andrei Saguna, apartinand insa teritoriului administrativ al comunei Simand, in extravilan.
In prezent, destinatia stabilita este de teren agricol. 
Terenul va fi impartit in 106 parcele, in interiorul carora se vor amplasa, etapizat, cladiri de hale, depozite, sedii de companii, drumuri si alei de acces,  platforme, zone verzi, in conformitate cu necesitatile fiecarei investitii in parte. 

M.I. - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]