Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 28 februarie 2004

Stirile TVA aici

  • In 2006 catedrala isi va incheia lucrarile

Lucrarile la catedrala noua vor fi finalizate in 2006 - Virtual Arad News (c)2004Ultimele noutati despre catedrala le aflam din partea parintelui Simion Mladin. 
"Asa cum am subliniat de atatea ori, ideea construirii noii catedrale apartine inaintasilor, iar visul lor de secole se implinepte, prin mila lui Dumnezeu, astazi. Lucrarile au fost incepute din 1992 si, in pofida tuturor greutatilor, nu s-au oprit niciodata. 
Ceea ce avem de facut in acest an este legat de finalizarea acoperisului cu tabla de cupru, a cilindrului si a absidelor, sistemul de incalzire, partea electrica, tencuielile interioare, placarea cu piatra de calcar a exteriorului, racordarea la apa si canalizarea ".
 
Aflam, de asemenea, un lucru deosebit de important. In anul 2006, an jubiliar pentru episcopia ortodoxa, implinirea a 300 de ani de activitate episcopala aradeana noua catedrala va fi terminata, fara picturi si pardoseli interioare. 
In ceea ce priveste ambientul episcopia a depus un dosar la primarie privind amenajarea spatiului din jurul catedralei. 
"Vom termina in acest an scarile laterale, care ajang pana aproape de linia de tramvai. Bineinteles ca va trebui sa se faca un proiect de deviere a acestor linii; totodata se doreste amplasarea monumentului Marii Uniri, in fata catedralei. Am credinta ca totul este posibil, prin voia Celui de Sus, astfel ca, atunci cand totul va fi gata, va fi foarte frumos, o adevarata oaza de liniste si meditatie pentru toti oamenii, indiferent de confesiuni".

Felicia R. Gheorghe - Observator Plus

  • Prefectul Ungureanu l-a invitat pe ministrul sanatatii la Arad

Prefectul Ungureanu l-a invitat pe ministrul sanatatii la AradEugen Bejinariu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, Gabriel Oprea, ministru delegat pentru Administratie Publica si Ovidiu Branzan, ministrul Sanatatii s-au aflat in fata prefectilor pentru a primi rapoarte cu privire la starea sanatatii din toate judetele. 
Prefectul Aradului a intervenit solicitand ajutorul Guvernului si invitandu-l pe Ovidiu Branzan in judet, pentru a vedea realitatea.
Interventia prefectului Ungureanu s-a axat pe trei probleme principale: acordarea de plati compensatorii pentru disponibilizatii din sanatate, gasirea unei solutii pentru productia de seringi de la fabrica Sanevit si acordarea de catre guvern a unui sprijin pentru spitalul din Ineu.
La sfarsitul discutiilor, reprezentantul guvernului in teritoriu i-a convocat la o noua sedinta pe responsabilii de soarta sanatatii aradene, incluzand aici o serie de primari si viceprimari, pentru a discuta probleme ce tin de reforma in sanatate.
"Nu s-a pus problema restructurarii, ba mai mult, sunt locuri disponibile pentru cei care doresc sa lucreze in sanatate. Statele functionale nu sunt fixe, nu inseamna ca daca asta vara se vorbea despre reduceri, nu vor mai fi locuri pentru cadrele sanitare. Cel mai bun exemplu, la Arad doar 196 de oameni au facut obiectul restructurarilor", a spus prefectul Dan Ungureanu.
Acesta a facut cunoscut faptul ca l-a invitat pe ministrul sanatatii, Ovidiu Branzan, la Arad, pentru a face cunostinta cu realitatile din judet. 
"Pana la momentul la care domnia sa va fi prezent aici, lucrurile trebuie sa intre pe fagasul normal, trebuie sa facem fiecare un efort si sa intervenim unde este cazul",  a conchis Ungureanu.

Mihaela Iancu - Observator

  • Mirajul pietrelor pretioase a ajuns la Arad

Ana Simule a prezentat colectia de bijuterii aradenilorSalonul de Gemologie si-a deschis portile
La sectia de stiinte naturale a Complexului Muzeal Arad a avut loc ieri vernisajul expozitiei de bijuterii realizate de creatoarea Ana Simule. 
Evenimentul a deschis cel de-al X-lea Salon de Gemologie, desfasurat pe parcursul anilor sub denumirea de "Gemele in bijuteria moderna culoare, transparenta, prelucrare, stil". 
Salonul din acest an le ofera celor interesati, in primul rand persoanelor apartinatoare sexului frumos, bijuterii realizate din pietre pretioase si semipretioase, cuprinse in suport de aur, respectiv de argint. 
Ana Simule a adus la Arad creatii destinate in principal femeilor care vor sa fie observate. 
Colierul din agatele (pietre de origine africana) si perle de cultura, cerceii si inelul de aur alb decorati cu citrine de nuanta verzuie si cu diamante brune, cameea din sidef pe onix decorat cu opt diamante negre montate in aur alb sunt doar cateva dintre piesele expuse in vitrinele sigilate ale sectiei de stiinte naturale. 
Pretul de vanzare a acestor bijuterii porneqte de la suma de peste 300 de euro. 
Cu toate acestea proprietarul actual al bijuteriilor spune ca a venit cu multa dragoste la Arad, deoarece este pentru prima data cand colaboreaza cu un muzeu. 
"La inceput, pentru bijuteriile mele am folosit boabe mari de fasole luate din Ardeal pe care le-am cuprins in fond plastic. Nu aveam acces decat la astea. In 1984 am emigrat si a trebuit sa fac ceva din care sa traiesc. Pietrele reprezinta un domeniu care daca te-a prins nu mai scapi" marturiseste Ana Simule. 
Ca simplii privitori ai bijuteriilor si ai acestor pietre minunate nu ne ramane altceva decat sa o credem pe creatoarea lor. 
Colierele, bratarile, inelele si cerceii pe care ii mai puteti admira timp de o luna va vor duce in fata ochilor o lume exotica plina de provocari, adierea unui vant cald sau dimpotriva a unui vant proaspat de pimavara. 
Intr-un cuvant, veti fi cuprinsi, in mod sigur, de mirajul acestor pietre sosite la Arad din cele mai indepartate colturi ale lumii.

G. Ungureanu - Ziarul Transilvania

  • Nadlacul vrea sa devina baza de depozitare a marfurilor occidentalilor

Nadlacul spera sa faca afaceri si cu Slovacia - Virtual Arad News (c)2004Vizita efectuata de o delegatie oficiala aradeana in Slovacia, ca urmare a invitatiei facute de principele Radu de Hohenzolern, a permis viceprimarului din Nadlac sa faca cunoscute oportunitatile orasului situat la granita cu Occidentul, in conditiile in care aici exista un numar foarte mare de etnici slovaci. 
Nadlacul spera sa devina, fapt punctat si in cadrul intalnirilor cu oficialii slovaci, o adevarath baza de receptie si de depozitare a marfurilor occidentalilor. 
Directorul Zonei Libere Curtici Arad, viceprimarul Nadlacului si prefectul, membri ai delegatiei aradene, s-au aratat impresionati de cat de departe au ajuns slovacii in ultimii ani si au sustinut ca exemplul acestora (tara mai are doar doua luni pana la intrarea in Uniunea Europeana), ar fi extrem de folositor pentru aradeni. 
Nici slovacii nu au ramas indiferenti la ofertele aradenilor, in conditiile in care oficialii prezenti la intalniri au recunoscut ca au auzit acum, pentru prima data, de existenta unor zone libere, modelul nefiind folosit niciodata de acestia. 
Aradenii au avut contacte cu parlamentarii slovaci, cu comerciantii de acolo, cu asociatiile agricole din zona (foarte bine dezvoltate), constatand un interes major al acestora vizavi de importurile din Romania. 
Aradenii au tinut sa le precizeze oficialilor slovaci toiala deschidere a lor in privinta afacerilor cu strainii.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Adunarea cetateneasca de la Horia s-a lasat cu Invocarea sfintilor

La scoala din Horia a avut loc o adunare cetateneascaAdunarea cetateneasca desfasurata zilele trecute la Horia a fost transformata intr-un adevarat circ fara bani. 
Organizata in vederea clarificarii a neintelegerilor cauzate de interpretarea Legilor 453/2001 respectiv 15/2003 care prevad acordarea unor terenuri pentru tineri, intalnirea a degenerat intr-un adevarat scandal intre taberele sustinatoare ale consilierului Ioan Plaveti si cea a viceprimarului Ioan Crisan. 
Dupa cum va informam si in numerele trecute ale ziarului Adevarul, consilierul Plaveti sustine aplicarea Legii 453/2001, asta insemnand concesionarea unor loturi a cate 800 mp catre tineri cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani, cu pretul de 12.000 lei/mp. 
De cealalta parte a baricadei se afla viceprimarul Ioan Crisan care considera acest pret aberant, raportat la o hotarare a Consiliului Local de a concesiona unei firme private patru hectare de teren la pretul de 1800 lei/mp. 
Mai mult decat atat, vicele considera ca fiind optima legea 15/2003 care prevede acordarea gratuita catre tineri a unor suprafete de teren de 500 mp.
Aceasta fiind baza neintelegerilor, sa revenim la adunarea cetateneasca... 
Intalnirea la care au participat in jur de 30 de sateni, tineri si varstnici, a inceput prin cuvantul consilierului Ioan Plaveti. 
Acesta a tinut sa-si expuna foarte clar nemultumirea legata de atitudinea prefectului fata de hotararea luata in Consiliul Local (C.L.) cu privire la concesionarea terenurilor in baza Legii 453, considerand ca Prefectura nu are nici un drept sa se amestece in deciziile CL Vladimirescu. 
"Imi exprim totalul dezacord fata de modul neprofesionist in care Prefectura prin consilierul Radu Stoian, ginere al vicelui Crisan, a intocmit referatul de nelegalitate a hotarii noastre de consiliu. Nu intra in atributile Prefecturii sa se "bage" in problemele noastre, pentru ca noi, consilierii, suntem mai aproape de cetateni, noi stiind mai bine ce este mai bine pentru ei. Asa ca nu inteleg de ce se implica domnul prefect in aceasta poveste".
Luand cuvantul, viceprimarul Crisan nu a acceptat sa discute relatia cu ginerele sau, sustinand ca pozitia pe care acesta o ocupa in Prefectura este doar o simpla coincindenta. 
Viceprimarul Ioan Crisan crede ca trebuie aplicata Legea 15 din 2003"Nu discut relatia mea de rudenie cu dl. Radu Stoian. Nu faceti altceva decat sa aruncati cu laturi, in timp ce noi ne-am adunat aici pentru a vorbi oamenilor despre cele doua legi. Eu raman la ideea ca Legea 453 nu este oportuna pentru ca terenul acordat este pe bani, iar Legea 15 ar fi in avantajul tinerilor, pentru ca, chiar daca terenul atribuit este mai restrans ca suprafata, macar e gratuit. In baza Legii 15, tinerii ar putea accesa si anumite credite pentru constructia locuintei, iar in ceea ce priveste infrastructura, ea ar trebui suportata de catre institutiile competente." 
Viceprimarul a tinut sa aduca in discutie anumite "facilitati" care s-au acordat unor favoriti ai consilierilor. 
Acesta a fost picatura care a umplut paharul... 
De aici discutia a degenerat intr-un adevarat scandal. Sustinatorii celor doua tabere au inceput sa se acuze reciproc, sa se jigneasca; viceprimarul a scos Biblia si i-a cerut consilierului Plaveti sa jure daca tot ce spune este adevarat... Vom publica cateva dintre afirmatiile sustinatorilor Legii 453 si implicit ai consilierului Pleveti: "De ce vrei sa aplici Legea 15? Sa ma bagi la puscarie daca nu imi fac casa intr-un an?,", Mie nu imi trebuie teren pe Legea 15 pentru ca locuinta pe care mi-o ridic nu va fi proprietatea mea asa cum se intampla in cazul Legii 453. Si Legea 453 ne ajuta ca dupa zece ani sa intram in proprietatea terenului. Mai mult decat atat, 500 mp nu ne sunt suficienti pentru a ne ridica o casa... Si sa stiti ca noi cunoastem legea pentru ca dl. Plaveti ne-a vorbit despre ea in fiecare sedinta", "Ne convine si pretul de 12.000 pentru ca asa ne va introduce si curentul. Ce facem fara curent in constructii?", "Parintii mei au peste doua hectare de pamant. Asa ca eu oricum nu beneficiez de nimic pe Legea 15"...
Tabara adversa o dadea sus si tare cu Legea 15, acuzand o parte a consiliului local de tot felul de favoritisme acordate anumitor persoane si inducerea in eroare a altora...
***
Cert e ca la un moment dat toata lumea mai mult tipa decat vorbea...
In acest mod s-a si incheiat asa - zisa sedinta. 
Grupuri, grupulete, oamenii s-au imprastiat prin holurile si curtea scolii, locul unde a avut loc sedinta, certandu-se si acuzandu-se reciproc. 
Pacat pentru tinerii care au participat la o astfel de sedinta din care ar fi dorit cu adevarat sa afle avantajele sau dezavantajele celor doua legi...

Madiana Popescu - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]