Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 28 ianuarie 2004

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • S-a baut berea.  Gabriel Oprea le-a vorbit aradenilor despre spiritul de echipa

Gabriel Oprea s-a intalnit ieri cu membrii conducerii judetene a PSD AradMinistrul delegat pentru administratia publica locala, Gabriel Oprea, s-a intalnit, ieri, dis-de dimineata, cu membrii conducerii judetene a PSD Arad. 
Vizita acestuia a fost anuntata inca de saptamana trecuta, cand ministrul a fost  numit responsabil de activitatea din organizatia aradeana, in absenta lui Ilie Sarbu, aflat in stare de convalescenta. 
Gabriel Oprea a sosit pe aeroportul din Arad in jurul orelor 8.30 si, dupa doar jumatate de ora, pesedistii erau deja intrati in sedinta.
Misiunea delegatului de la centru a fost aceea de a parafa pacea din sanul filialei locale. 
Cu cateva zile inainte, dupa o alta sedinta de Delegatie Permanenta, primarul Dorel Popa a anuntat reconcilierea cu prefectul Dan Ungureanu, iar acesta din urma a confirmat, chiar daca atitudinea sa dezvaluia cu totul alte opinii.
Gabriel Oprea a fost asteptat la Arad pentru a lansa invitatia de a iesi cu totii la o bere, propunere facuta de catre premierul Adrian Nastase in persoana, dupa raportul prezentat de pesedistii aradeni la Bucuresti. 
Desi unii au spus ca berea nu le cade bine la stomac, ieri, nimeni nu a mai comentat nimic, chiar daca celebra licoare a fost inghitita cu noduri.
Primarul Popa si prefectul Ungureanu vor lucra in echipaCuvantul magic a fost "echipa"
"Suntem o singura echipa. Astazi chiar vom bea acea bere. Eu sunt cureaua de transmisie intre premier si dumneavoastra. Interesul general trebuie sa primeze, nu orgoliile marunte. Trebuie sa aratam ca suntem profesionisti, oameni seriosi care fac treaba adevarata impreuna", a fost mesajul pe care Gabriel Oprea l-a transmis pesedistilor.
Surse din cadrul partidului ne-au declarat ca, in timpul sedintei de Delegatie Permanenta, discursurile membrilor conducerii locale s-au bazat pe aceeasi notiune: echipa. 
"Suntem oameni, nu copii. Trebuie sa ne mobilizam. Nu exista intrebare la care sa nu putem raspunde", a subliniat presedintele Popa. 
La randul sau, liderul organizatiei municipale, Coloman Edeleni, a facut cunoscute solicitarile primite din partea PRM, de a se inscrie in acest partid si de a candida pentru functia de primar. "Am refuzat. Am dorit sa arat ca suntem o echipa adevarata", a spus acesta.
Gabriel Oprea a luat masa la hotelul Parc, impreuna cu staff-ul aradean, apoi a plecat inapoi spre Bucuresti.
Programul pe care ministrul l-a avut in Arad s-a modificat in ultima clipa. 
In sala de protocol a Aeroportului s-a stat cateva minute, pentru a pune la punct detaliile. 
Toate cele trei mari capete ale PSD Arad s-au aflat acolo. 
In drumul catre sediul partidului, Gabriel Oprea s-a urcat in autoturism alaturi de prefect, discutiile purtate fiind invaluite de un mister total.

Mihaela Iancu - Observator

  • Francezii, amatori de vinuri din Podgorie

Ambasadorul Frantei - Philipe Etienne doreste sa sprijine programele AraduluiFranta este gata sa sprijine proiectul drumului aradean al vinului. 
Ambasadorul Philippe Etienne, aflat, ieri, in vizita la Arad, a declarat ca asemenea proiecte au fost initiate cu ani in urma in Hexagon si au condus la popularizarea vinurilor franceze. 
Drumul vinului este un proiect mai vechi al aradenilor, care doresc astfel sa promoveze vinurile din asa-numita Podgorie aradeana. 
Daca va gasi finantare, programul ar reusi nu doar sa salveze, ci chiar sa dezvolte culturile de vita-de-vie si productia de vin in Podgorie, deoarece in ultimii ani, din lipsa fondurilor, suprafetele cultivate cu vita-de-vie au scazut drastic in zona. 
Ambasadorul Frantei s-a mai intalnit la Arad cu primarii localitatilor care, dupa 1990, s-au infratit cu localitati franceze si cu reprezentanti ai mediului de afaceri francez din Arad. 
Franta este al treilea investitor in judetul Arad.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Fuziunea CET- Arterm starneste noi dispute intre Primarie si sindicalisti

Primaria doreste rezolvarea fuziunii CET-ArtermDupa cateva luni de "odihna", fuziunea CET-Arterm revine in atentia conducerii Primariei, care incearca, pe ultima suta de metri, sa rezolve acest neajuns al sistemului energetic din Arad. 
Demersul edililor, insa, e contestat (din nou) de sindicatul centralei, care dezaproba modul de lucru al celor din Primarie, acuzati ca recurg la actiuni "pe sub masa", departe de ochii lumii si, implicit, ai sindicalistilor. 
Liderul angajatilor de la CET, Traian Deliman, considera drept "aberatii" prevederile proiectului Primariei si spune ca sindicatul pe care il conduce va schimba placa, daca nu va fi chemat la discutii. 
Cazul va fi discutat in CLM
Fuziunea CET-Arterm este unul dintre subiectele fierbinti ale anului trecut, dar, in ciuda nenumaratelor studii privind posibila comasare a celor doua societati, pana acum CLM nu a hotarat nimic concret in acest sens, iar proiectul parea sa nu aiba finalitate. 
Asta desi, tot anul trecut, s-au facut chiar si vizite in Germania (la care au participat conducerea Primariei, cea a Arterm-ului sau consilieri locali), pentru a se cunoaste modul in care au procedat altii. 
A venit insa si timpul ca cei din Primarie sa treaca la fapte, astfel fiind elaborat un proiect de hotarare, care va fi supus atentiei consilierilor locali in urmatoarea sedinta CLM. 
Stirea a starnit, insa, nemultumirea sindicalistilor de la CET. 
"Primaria lucreaza pe sub masa"
In comisia de dialog social desfasurata luni, liderul sindicalistilor de la CET, Traian Deliman, a luat pozitie fata de aceasta fuziune, solicitand ca inainte de orice actiune sa fie intrebati si angajatii centralei. Traian Deliman sustine ca primarul Dorel Popa, la ultima intalnire, de anul trecut, a promis ca va lua in considerare si pozitia sindicalistilor, care au dreptul, conform legii, sa fie consultati in aceasta chestiune. 
"Ne trezim ca nu stim cine pe cine absoarbe, in ce conditii, ce consecinte va avea aceasta fuziune ? La ultima intalnire, domnul primar a promis ca ne consulta, dar nu s-a intamplat asa. Din nou se face pe sub masa, cu celebra confidentialitate", sustine Deliman. 
Liderul sindicalistilor de la CET declara ca va participa la sedinta CLM unde va fi ridicata problema fuziunii, iar in functie de discutii va interveni. 
De asemenea, Deliman mai spune ca sindicatul trebuie sa ia o pozitie mai ferma. 
Liderul Sindicatului CET - Traian Deliman vrea sa fie consultat"Am vazut acel proiect, iar acolo sunt niste aberatii. O schema de . N-am mai auzit de un asemenea termen. Se vorbeste despre reducerea costurilor pentru populatie la plata energiei. Este gargara electorala, din momemnt ce premierul urla ca trebuie sa ne aliniem preturilor din Uniunea Europeana. Atunci cum vii tu, la Arad, sa spui ca reduci pretul ?", se intreaba Deliman. 
Sindicalistii vor avea astazi o sedinta, in urma careia vor fi anuntate actiunile ce vor fi intreprinse in viitorul apropiat.
"Se aproba doar ideea de fuziune"
Viceprimarul Emanoil Voicu nu s-a speriat de amenintarile celor de la CET si sustine ca, deocamdata, nu e treaba sindicatului daca proiectul se aproba sau nu in CLM. 
"Joi, vom supune aprobarii CLM aceasta chestiune. Nu este treaba sindicatului daca se aproba sau nu, ci cum se va derula fuziunea. Cand se vor demara toate actiunile, se vor demara si discutiile cu sindicatul, atat de la CET, cat si de la Arterm. Angajatii au contracte cu societatile, pe care nu le putem ignora. Nu are nimeni intentia sa ocoleasca sindicatele, mai ales ca legea prevede sa discutam si cu ei. Dar asta nu inseamna ca Deliman stie mai bine ce trebuie facut in sistemul energetic aradean. Joi, se va aproba doar ideea de fuziune", sustine Voicu. 
O noua societate
Emanoil Voicu invoca existenta celor trei studii pe tema fuziunii CET-Arterm si faptul ca aceasta chestiune a fost indelung dezbatuta, astfel ca "ideea ca nu este transparenta este o minciuna". 
Pentru a demonstra ca nu lucreaza pe sub masa, viceprimarul il invita pe liderul sindicatului de la CET sa participe in comisia care va realiza acesta fuziune, dar "ma indoiesc ca va intelege ceva, fiind vorba de chestiuni tehnice, juridice, de contabilitate". 
Daca proiectul va trece in CLM, se va infiinta o noua societate, in care va intra CET-ul si Arterm-ul, urmand ca procedura sa fie dusa la bun sfarsit de o comisie a Primariei.

Cosmin Mihuta - Adevarul 

  • Un infractor periculos in libertate

Constantin Cojocaru este dat in urmarire internationalaLucratorii specializati din cadrul Centrului Zonal de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog Timisoara au obtinut date si informalii certe din care rezulta ca un anume "RAUL" a contactat telefonic mai multe tinere care isi ofereau serviciile sexuale contra cost, iar dupa ce a intretinut raporturi sexuale cu acestea, le-a deposedat de diferite sume de bani sub amenintarea unui pistol. 
Cel in cauza a iost identificat in persoana lui Constantin Cojocaru de 28 ani din judetul Iasi, alias "Popescu Raul", urmarit international pentru savarsirea infractiunii de talharie si condamnat in lipsa, la pedeapsa inchisorii de 8 ani. 
In prezent are resedinta in Timisoara, cazierul acestuia insumand condamnari aproximativ egale cu varsta sa, in care predomina infractiunile de furt si infractiunile cu violenta. 
Totodata se cunoaste faptul ca a fost arestat si detinut in Yugoslavia pentru infractiuni cu violenta, evadand din inchisoare de mai multe ori. 
In urma descinderii si a perchezitiei domiciliare efectuate la adresa din Arad, intr-un apartament pe care ii inchiriase doar cu cateva ore inainte, au fost descoperite un numar de 3 pistoale de provenitenta sarbeasca avand cartus pe teava, precum si un numar de 38 cartuse. 
In apartament a mai fost gasita. Cristina Cojocaru, de 25 ani din judetul Iasi, concubina, pe numele careia Parchetul de pe langa Tribunalul Timis a emis la data de 22.01.2004 o ordonanta de a nu parasi localitatea. 
Avand in vedere disponibilitatea infractorului Constantin Cojocaru de a savarsi acte de o violenta extrema, precum si faptul ca exista date, acesta ar fi in continuare inarmat, rugam ca in cazul in care este semnalata prezenta acestuia sau a concubinei sale, sa fie anuntata cea mai apropriata unitate de politie.

Claudiu Oprean - Ziarul Transilvania

  • Ungurii intra cu spatele in agentiile Loto pentru a avea noroc

Chiar si cetatenii straini sunt interesati de castigul la LotoSaptamana trecuta, circa 800.000 de romani si-au cumparat bilete la loterie, record determinat de premiul in valoare de patru milioane de dolari pus la bataie. 
In aceasta saptamana marele premiu a crescut la aproape cinci milioane de dolari, plus un apartament in Bacuresti si un BMW seria 5. 
Suma foarte mare atrage si jacatori de dincolo de granita. 
Sute de cetateni straini, majoritatea unguri, trec fiontiera ca sa... joace la Loto. 
Vamile din vestul tarii inregistreaza sute de cetateni maghiari care vin in Romania cu intentia declarata de a juca la Loteria nationala. 
Aceasta este o situatie inversa fata de cea de anul trecut, cand in Ungaria s-a inregistrat unul din cele mai mari reporturi din E.uropa la o extragere Loto, iar romanii luau cu asalt granita si agentiile Loto maghiare. 
Acum este randul ungurilor sa jinduiasca la premiul cel mare:
"Ungurii sunt pasionati de loterie si joaca de fiecare data, atat in Ungaria, cat si in Romania, daca sunt premii mari in joc. De data asta am venit si noi sa jucam un bilet sau doua la Loteria romana, poateavem noroc" a declarat Ildiko Bartha din tara vecina. 
Majoritatea jucatorilor din Ungaria spun ca cele aproximativ cinci milioane de dolari, cat reprezinta reportul la categoria I la Loto 6/49 este o miza tentanta. 
Impatimitii maghiari de loto au si un... moto: "Nu conteaza in ce tara joc, important este sa castig eu". 
Toti jucatorii maghiari spera sa aiba noroc, pentru ca o astfel de suma report nu se intalneste foarte des. 
Angajatii agentiilor Loto din Arad spun ca vand bilete de loterie la din ce in ce mai multi cetateni maghiari. 
Uneori, acestia au nevoie de un translator ad-hoc prin intermediul caruia inteleaga ce le spune angajatul agentiei. 
O situatie hilara a fost inregistrata la o agentie Loto din centrul Aradului, unde un turist maghiar a intrat pe usa... cu spatele, spunandu-i casierei ca are noroc daca paseste pragul agentiei mergand inapoi. 
Un altul a scos din buzunar o pereche de zaruri, aruncandu-le inainte de inscrierea fiecarui numar. In functie de "rezultatul" zarurilor, barbatul renunta la numarul pe care vroia sa-l joace sau il inscria bucuros pe buletin. 
Bandi Deak are in Ungaria o mica afacere in domeniul auto si vine periodic in Romania la rude. De fiecare data, insa, nu uita sa completeze si cateva buletine de Loterie. 
"Premiile sunt mari si merita sa incerci. Mi-aduc aminte ca anul trecut, in Ungaria, a fost un report de aproape 2 miliarde de forinti", afirma Deak.
 Din cauza afluxului mare de jucatori, in Arad agentiile Loto vor fi deschise si duminica. 

F. T. - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]