Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 26 mai 2004

Stirile TVA aici

  • Spitalul Judetean va avea un ghiseu cu program non-stop

Medicii de la Spitalul Judetean s-au intalnit cu primarul PopaPrimarul Aradului, Dorel Popa, s-a oferit sa ajute la realizarea acestuia
Conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Arad a avut in decursul zilei de ieri, vizita primarului municipiului Arad, Dorel Popa. 
Vizita a avut ca scop aflarea nevoilor pe care spitalul le are si reliefarea imbunatatirilor care au fost efectuate in decursul acestui an. 
Astfel, primarul, Dorel Popa a fost invitat sa viziteze sectiile de importanta majora ale spitalului, cum ar fi pediatria, chirurgia infantila, ortopedia, blocul operator si cantina. 
In urma turului efectuat prin aceste sectii s-a putut observa o schimbare in bine. 
Acest lucru se datoreaza fondurilor pe care spitalul le-a avut, sponsorizarilor efectuate si, mai ales, ajutorului acordat de conducerea Consiliului Judetean, prin Caius Parpala. 
"Necesitatea cea mai mare ar fi infiintarea unui ghiseu cu program non-stop, la intrarea in spital, pentru ca toti cei care vin cu vreo problema in spital sa fie inregistrati. Astfel vom putea fine o evidenta a cazurilor si va creste rapiditatea cu care se vor rezolva acestea. De asemenea, ne-am mai gandit sa infiintam un serviciu de asistenta sociala in colaborare cu institutiile abilitate. Acest proiect vine in urma faptului ca personalul nostru a sesizat in nenumarate randuri existenta unor cazuri cazuri sociale. Sunt oameni cu probleme care au nevoie de tratament.", a declarat Mariana Ghenof, directorul adjunctal Spitalului Clinic Judetean Arad. 
Institutia a suferit unele modificari in bine, mai precis blocul operator a fost dotat cu geamuri termopan si aparate de aer conditionat, baile renovate, s-a facut igienizarea mai multor saloane. 
Un alt fapt de remarcat ar fi privatizarea cantinei care a flcut sa scada costurile spitalului si ofera pacientilor mancaruri de o calitate superioara. 
"Am venit sa vizitez spitalul, si pot spune ca-l felicit pe presedintele Consiliului Judetean Arad, Caius Parpala pentru lucrarile efectuate, si mai ales, pe medicii care au strans de la ei bani pentru a moderniza spitalul. Ce am promis eu ca pot sa fac este realizarea si renovarea celoi doua intrari in spital si modernizarea acestora pentru a ajunge la standarde europene. Spitalul este in subordinea Consiliului Judetean Arad, iar prin efectuarea unoi lucrari si dotari doar aradenii au de castigat cei care, fara voia lor, ajung aici", a declarat Dorel Popa, primarul municipiului Arad. 

Marius Grada - Agenda zilei

  • A donat cinci miliarde pentru maidanezi

Cel mai modern adapost pentru cainii maidanezi a fost construit la AradUn investitor aradean a donat cinci miliarde de lei pentru construirea celui mai modern adapost pentru cainii fara stapan din Romania. 
Patrupedele urmeaza sa fie adapostite cate patru intr-o alveola care este prevazuta cu dormitor, curte interioara pentru plimbare, canalizare, avand chiar si zona verde intre pavilioane. 
Mincarea va fi servita in vase individuale din inox, aduse din Italia, iar apa, din vase de portelan. 
Investitorul spune ca pavilioanele, situate langa aeroportul aradean, vor gazdui 500 de caini fara stapan, in conditiile in care ingrijirea acestora se va face cu fonduri exclusiv private, puse la dispozitie de trei oameni de afaceri, prin intermediul Fundatiei "Anima".
"Daca intr-un oras din Romania mai exista un astfel de complex, eu sunt dispus sa ofer un premiu de 25.000 de euro", a declarat sponsorul adapostului. 
El e convins ca orasul de pe Mures poate rivaliza cu orice mare metropola europeana in privinta protectiei cainilor fara stapan. 
Primele trei pavilioane au fost ridicate deja si se lucreaza la urmatoarele cinci. 
Deocamdata, au fost pregatite adaposturi luxoase pentru 200 de caini, practic pentru toti maidanezii care se afla acum in vechiul refugiu aradean, a carui imagine este deplorabila, cu zeci de caini care traiesc in conditii mizerabile, inghesuiti in aceeasi cusca. 
Animalele se sfasie intre ele, iar aerul din jur a devenit irespirabil din cauza mirosului neplacut emanat din adaposturile existente.
Fara bani de la buget
Investitorul aradean, care vrea sa ramina anonim, se plange insa ca administratia gospodariei municipale, cea care se ingrijeste acum de cainii vagabonzi, nu agreeaza constructia noului complex canin. 
"Singura persoana care mi-a acordat ajutor neconditionat a fost primarul Aradului, Dorel Popa, care se poate mindri ca va avea cel mai modern complex de acest gen din Europa", ne-a declarat iubitorul ciinilor fara stapan. 
Primarul aradean este cu atat mai bucuros cu cat pentru functionarea si intretinerea refugiului nu se vor folosi bani din bugetul orasului,  ci din fonduri private care vor veni din partea Fundatiei "Anima". 
Complexul va beneficia si de un cabinet veterinar, dotat cu aparatura de ultima generatie, unde va fi angajat un medic, iar pentru personalul care deserveste "paradisul canin" urmeaza sa fie construite spatii pentru cazare.

Sergiu Miat - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Productia de miere in pericol

Din cauza timpului nefavorabil recolta la produsele apicole este micaDaca vremea rea se mai prelungeste, albinele vor fi hranite artificial
Productia de miere de anul acesta se afla in mare pericol. Familiile de albine se afla in situatia de a fi hranite artificial, din cauza temperaturilor scazute si a ploilor, care au impiedicat inflorirea salcamului. 
Daca anul trecut productia de miere a fost una dintre cele mai bune, anul acesta, apicultorii isi mai pun sperante doar in culturile de tei si floarea soarelui.
In aceasta perioada a anului, stupii sunt adusi in zone in care predomina culturile de salcam. 
Pana la inceputul verii, familiile de albine sunt plimbate, pe rand, in zona Chesint, la limita cu judetul Timis, in zona Savarsin-Troas, Petris si, intr-o ultima etapa, in zona Brad-Abrud. 
Apicultorii spun inca ca toata aceasta deplasare nu a rezolvat nici una dintre probleme, pentru ca, in toate zonele, frigul si ploaia au impiedicat inflorirea salcamului. 
"In aceasta perioada a anului, temperaturile ar fi trebuit sa se ridice la 25 de grade Celsius. S-au inregistrat, insa, si minime de 2 grade, ceea ce este o foarte mare problema. Florile de salcam nu secreta nectar.
Anul acesta va fi mai putina miere in borcane
decat daca temperaturile pe timpul noptii sunt peste 14 grade", ne-a declarat Ovidiu Hatcu, directorul societajii Apicola.
Acesta nu a putut sa estimeze daca pretul kilogramului de miere va creste in atare conditii. 
"Noi nu lucram cu marfa pe stoc. Primim comenzile si le onoram imediat, in special la export, in Germania. Ne punem sperante in cea de-a doua
parte a anului, la culturile de floarea soarelui, de tei. De la 1 iulie, mutam stupii, insa pana atunci, daca nu se schimba vremea, vom avea probleme" -
 In Romania, statisticile arata ca un locuitor consuma, in medie, intre 40 si 60 de grame pe an, iar in Germania acesta este de 1,2 kilograme pe cap de locuitor.

Mihaela Iancu - Observator

  • Revolta angajatilor FC UTA continua

Muncitorii de la FC UTA se afla in grevaUrmeaza greva foamei
Ziua de ieri s-a scurs chinuitor pentru angajatii clubului UTA. 
De dimineata, barbatii si femeile de la bucatarie si spalatorie, cei care au in ingrijire terenul sau vestiarul, soferul au luat loc in tribuna, asteptand plata salariilor pe lunile martie si aprilie. 
"A venit Gherghel si a spus ca ne da un salariu. Ce sa facem cu 3,4 milioane, cand numai la banca avem de platit sase milioane? Apoi mai sunt cheltuielile la bloc. Copii termina anul scolar si au nevoie de bani. Suntem lasati la voia intimplarii", a deschis discutia o angajata care lucreaza de dimineata pana seara, chiar si sambata, cand echipa e plecata in deplasari.
Pentru o luna, salariile tuturor angajatilor clubului, exceptandu-i pe jucatori si antrenori, insumeaza 71 de milioane de lei. 
"Sunt zece membri in Consiliul de Administratie si nu au gasit acesti bani. Macar daca venea unul sa ne spuna ceva, sa nu fie atit de indiferenti fata de noi. Domnul Chisbora e numarul unu, e presedintele CA si nici macar nu s-a deranjat sa vina la stadion, sa ne asculte doleantele. Domnul Gherghel spune acum ca ne vom primi banii in 8 sau 9 iunie, dupa Adunarea Generala. Atunci, daca vine Locic sau altcineva, cum vor putea ei sa ne plateasca? Sa ne dea macar banii pe doua luni, ca avem si noi familii. Am ajuns sa cerem bani imprumut, cand noi avem un serviciu de 12-14 ore pe zi", a spus una dintre bucatarese.
"Nu tundem iarba si nu vom trasa gazonul. Nimeni nu mai face nimic pana nu ne vom primi banii. Poate, daca nu se va juca meciul cu Ineul, cineva se va sesiza", au spus ingrijitorii terenului. 
In jurul orei 15, dupa ce le-a spus, a cata oara, ziaristilor sa aduca bani de acasa pentru a plati oamenii de la club, directorul Emanoil Gherghel a plecat de la stadion. 
Administratorul Korosi a pregatit de unul singur pachete pentru juniorii tricolori care urmeaza sa participe la un turneu in strainatate. 
Nici unul dintre angajati nu a dorit sa il ajute: "Ne pare rau, dar nu putem, nu mai facem nimic. De maine intram in greva foamei. Poate ne baga cineva in seama. Sa ne dea cartile de munca si salariile la zi, sa ne gasim de lucru in alta parte". (B.C.)
Urican: "Echipa va juca"
Jucatorii sunt in aceeasi situatie in ce priveste salariile. Ei au mai incasat ceva prime si bani de la baroana Neumann. 
Ultimele antrenamente le-au facut cu chiu cu vai. Toata lumea asteapta incheierea sezonului, din care au mai ramas doua etape. 
"De bine, de rau, echipa va juca. Suntem profesionisti si mai rabdam cateva zile. Si daca va fi inchis vestiarul, noi vrem sa jucam. Depinde insa de conditiile pe care le vom gasi la teren, la ora meciului", a spus antrenorul secund Ciprian Urican. 
Acesta a fost rechemat la Marmosim Simeria, echipa pe care a reusit sa o salveze doi ani consecutiv de la retrogradare. 
"Acum sunt la UTA si m-am atasat foarte tare de Ilie Stan. Mi-a spus ca ma va lua cu el peste tot. Nu se pune problema sa plec de la Arad, pentru ca imi plac orasul si echipa. Sper sa se rezolve si celelalte probleme in luna iunie", a mai spus Urican.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Aniversare evreiasca la Arad

Concert la Sinagoga evreiascaIn seria de manifestări prilejuite de implinirea a 170 de ani de existenţa a Sinagogii neologe din localitate, a avut loc şi un concert festiv in acest lacas de cult, in seara zilei de 24 mai. 
Corul Filarmonicii aradene (instruit de Ghizela Chirilovici şi Dorin Frandeş), acompaniat de orga (Manina Pataki) a interpretat lucrari de Lewandowski, Saunders, Singer (momente solistice: I.Moţ, Fl.Iacob, L.Sebeşan). 
Aceeaşi formatie, dirijata in concert de Robert Max, avandu-l ca solist pe tenorul Robert Brody şi la pian pe James Kirby (toţi din Anglia), a talmacit cu sensilbilitate şi lucrari de Naumburg, Rumshisky, Brody, Alman, Jospe, Machtenberg, ultima lasata la urma pentru o incheiere apoteotica. Impresionante au fost si Recviemul de David Popper, conceput pentru trei violoncele si pian (Robert Max, Cristina Gyarmati, Peter Freimann şi James Kirby), ca şi tristele cantece ale lui Yablokoff si Coninuello in daruita talcuire a cantorului englez, cu acompaniamentul instrumental al lui R.Max şi J.Kirby, ultimii indemnand apoi la meditaţie cu Haftorah de Alman şi luminand atmosfera cu Tarantella pentru violoncel şi pian de Popper.
La manifestarea organizata de comunitatea evreiasca aradeana condusă de Ionel Schlesinger au fost prezente şi oficialităţi ale Aradului, reprezentanţi ai altor culte, membri marcanţi ai comunităţilor evreieşti din alte orase, dar şi din Israel, Germania, Anglia, Venezuela. 
Onoranta a fost şi prezenţa ambasadoarei statului Israel la Bucureşti, d-na Rodica Radian Gordon.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]