Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 26 februarie 2004

Stirile TVA aici

  • Conducerea Aradului viseaza la... o fantana din Resita

In parculetele din fata Primariei vor fi construite doua artezieneAdministratia aradeana vrea sa amplaseze in fata primariei doua fantani arteziene, dupa modelul "Resita"
Directorul Gospodaririi Comunale Arad (GCA), Edeleni Coloman, s-a aratat impresionat de o fantana arteziana vazuta in orasul industriei siderurgice si a luat deja legatura cu arhitectul care a proiectat-o. 
Coloman si-ar dori ca lucrarile sa inceapa inca din luna martie, iar finalizarea lor sa se produca in cel mai scurt timp. 
Daca se poate, pana la alegerile locale, in care, se stie foarte bine, orice realizare conteaza. 
Conducerea Gospodaririi Comunale a inceput inca de anul trecut un amplu program de reabilitare a fantanilor arteziene din Arad, investitiile facute nefiind deloc mici. 
Coloman sustine ca actiunea a fost demarata asa de tarziu deoarece, pana acum, nu existau suficiente resurse in vistieria societatii pe care o administreaza pentru a dezvolta proiecte de anvergura. 
Cum strandul, aflat in portofoliul GCA, a adus din ce in ce mai mult profit, s-au adunat bani si pentru alte initiative de modernizare o urbei. 
Edeleni Coloman este sigur, de pe acum, ca fantanile arteziene din fata Palatului Administrativ vor intoarce capete de admiratie. 
"Imi doresc ceva unicat, inca nevazut in Arad", a adaugat directorul GCA.

Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  • Eveniment inedit la Scoala Generala nr. 22 Micalaca Clasa I step-by-step, la carnavalul de 100 de zile

De anul viitor directorul Scolii 22 - Mihai Iovan mai vrea sa infiinteze o clasa step-by-stepIeri, elevii clasei I B, din cadrul Scolii Generale nr. 22 Arad (Micalaca), au organizat, la sfarsitul orelor, un carnaval de toata frumusetea - cu tort, cantece si costume de pomina - spre a sarbatori implinirea a 100 de zile de cand invata in sistem step-by-step. 
Scoala din Micalaca are deja traditie in materie de aplicare a metodei educationale step-by-step, oferita copiilor, respectiv parintilor acestora, ca o alternativa la sistemul clasic de invatamant. 
Aici copiii devin mai curajosi, mai dezinvolti, invatarea este organizata pe centre de activitate, educatia este individualizata, se mananca zilnic la restaurant, elevii pleaca acasa cu lectiile facute si ajung sa iubeasca scoala si sa n-o considere o corvoada. 
Dana Radu, cadru universitar la Universitatea "Aurel Vlaicu" si mama micutei Silvia, ne-a spus: "Am observat, dupa 100 de zile, ca elevii sunt motivati foarte usor in tot ceea ce fac. Fiicei mele ii place sa vina la scoala, s-a disciplinat foarte mult; seara, de pilda, merge singura la culcare, spre a nu intarzia dimineata la scoala si sa ia, astfel, cat mai multe bulinute verzi. Imi place ca isi face temele aici, ca mananca aici, o vad interesata si implicata; recomand aceasta metoda cu multa caldura." 
Dan Dobre, tatal micutei Arina, ne-a spus, la randul sau: "De cand este aici, fiica mea vine acasa si se joaca de-a... scoala. Nu se satura de scoala, ceea ce n-am mai vazut la nici In clasele step-by-step lectiile devin o placereun copil pana acum. Copiilor le place aici. Li se dezvolta personalitatea, invata absolut tot ce se invata si in celelalte scoli, atata doar ca pe baza unei metode care nu suporta nici o comparatie." 
La fel s-a exprimat si Corina Vranau, mama gemenilor Adrian si Bogdan: "Copiii mei nu au fost la gradinita si am avut mari emotii inainte sa-i dau la scoala. Dar s-au adaptat aici atat de bine si s-au integrat atat de repede, incat nu pot decat sa ma bucur ca exista o asemenea metoda de invatare la Arad." 
Cat despre copii... au fost deliciosi. Isi purtau mastile cu mandrie si ne-au marturisit: "Vreau sa devin politist de granita (Bogdan); vreau sa devin dansatoare (Silvia); vreau sa devin doctor care scoate amigdalele (Adrian)" 
Toti insa, fara exceptie, ne-au spus ca isi iubesc dascalitele la nebunie. 
Ca acestea le sunt prietene si ca abia asteapta sa le revada, in fiecare zi. 
Mandria celor doua educatoare, Doina Oprea, respectiv Rodica Bistran, a fost evidenta. 
Si pe buna dreptate.Directorul Scolii Generale nr. 22, prof. Mihai Iovan, ne-a declarat: "Anul viitor vom avea, deja, trei clase de step-by-step. Emotiile de inceput au trecut deja si pot sa spun ca avem experienta. Recomand metoda tuturor parintilor, ca o alternativa fericita la educatia copiilor lor." 
Parintii care au copii de varste scolare pot sa afle absolut orice doresc despre metoda educationala step-by-step, in cadrul unei intalniri pe care educatoarele au fixat-o pentru data de 27 martie 2004, in incinta scolii. 
Orice viitor parinte de scolar va putea sa afle, atunci, ce insemana, de fapt, sa invete in sistem step-by-step.

Eugenia Pantea - Adevarul

  • Statuile aradene o surclaseaza pe Venus din Milo

Busturile din fata Palatul Cultural etichetate drept monumente istorice - Virtual Arad News (c)2004Prea multe monumente istorice in Arad
Cel mai studios dintre consilierii locali, Ioan Darida, s-a aratat extrem de indignat de faptul ca in Arad comisia care se ocupa de monumente istorice munceste prea mult... dar fara sens. 
Consilierul UDMR a precizat ca o serie de imobile au primit titulaturi gresite, cum este cazul Palatului Cultural etichetat drept Filarmonica de Stat, in timp ce mai multe statui au primit surprinzator titlul de monumente istorice. 
"Nici macar Venus din Milo nu a devenit monument istoric, insa in fata Palatului Cultural avem statui monument istoric!" a punctat indignat Ioan Darida. 
Lista neregulilor din cadrul muncii Comisiei de monumente este insa, potrivit politicianului, mult mai lunga. 
Darida si-a manifestat surprinderea ca vechea Prefectura a fost etichetata drept simpla casa, in timp ce alte constructii se bucura, fara drept, de titulaturi pompoase. 
In plus, consilierul a identiificat in acte o strada care ... nu exista! Este vorba de strada Marasti, situata in centrul Aradului (devenit rezervatie de arhitectura). 
"E inadmisibil sa fim informati gresit pe banii publici". a conchis Ioan Darida. 
Viceprimarul Levente Bognar ne-a declarat insa, anterior interventiei consilierului, ca municipalitatea va face o noua inventariere in privinta cladirilor de patrimoniu, mai exact o reactualizare, care va trebui prezentata si Asociatiei oraselorde cultura si patrimoniu, in  prezent pe lista fiind cuprinse 105 cladiri. 

Adriana Sarbu - Agenda zilei

  • Pontoanele mai raman o vreme. Constructorii nu prea vor sa faca pasarela

Pana la aparitia unui constructor pentru pasarela, podul de pontoane va ramane - Virtual Arad News (c)2004Licitatia pentru desemnarea firmei care va construi pasarela peste Mures spre strand nu a mai avut loc. Nici a doua oara. 
Desi, initial, trei firme s-au aratat interesate, cumparand caietul de sarcini, o singura societate si-a depus oferta si documentatia completa pentru a participa, efectiv, la licitatie.
Directorul Gospodariei Comunale, Coloman Edeleni, ne-a declarat ieri ca, fiind un singur ofertant, nu s-a mai deschis plicul depus de acesta. 
Licitatia va fi reluata, la o data ulterioara. 
Pana atunci, podurile de pontoane raman … pe val.

Simona Mazare - Observator

  • Lipsa de comunicare poate priva judetul de 4,86 milioane de euro

Vicepresedintele Falca vrea sa primeasca finantare pentru drumul Gurahont-JulitaGheorghe Falca, vicepresedintele Consiliului Judetean Arad (CJA) l-a acuzat ieri pe prefectul Vasile Dan Ungureanu de lipsa de colaborare si comunicare. 
Motivul nemultumirii lui Falca izvoraste din solicitarea adresata parlamentarilor de catre prefectul Ungureanu, care le-a cerut sprijinirea reclasificarii drumului judetean Gurahont - Barzava in drum national. 
"Anul trecut i-am promis personal lui Jonathan Sheele, reprezentantul Uniunii Europene la Bucuresti, ca anul acesta vom depune un proiect pe programul Phare 2004-2006 infrastructura mare. Proiectul se refera la introducerea drumului de la Gurahont la Julita, in scopul de a lega doua zone diferite, respectiv Valea Crisului de Valea Muresului. Problema este insa ca daca se cere si se aproba reclasificarea drumului, CJA pierde proprietatea asupra acestuia si implicit posibilitatea de a solicita suma de la Comisia Europeana 4,86 de milioane de euro, necesara constructiei" a afirmat Gheorghe Falca. 
Primele documente cele de estimare necesare depunerii proiectului au fost deja finalizate, asupra initiativei planeaza insa semnul incertitudinii. 
In privinta reclasificarii drumului mentionat, deocamdata, nu exista vreo solicitare scrisa depusa la vreun for central, pana acum documentul fiind trimis "doar" parlamentarilor de Arad. 
Cu toate acestea Falca este de parere ca gestul prefectului poate bloca depunerea proiectului de finantare si considera ca in viitor este nevoie de o mai buna colaborare intre Primarie, CJA si Prefectura
"Personal nu accept ca scandalul dintre cei trei (n.r.: Falca nu a nominalizat persoanele la care se referea) sa schimbe interesele judetului. 
Din cauza asta, anul trecut am mai pierdut 2 milioane de euro"
a conchis vicele CJA. 
In problema abordata de Falca am fi dorit aflam si opinia prefectului Vasile Dan Ungureanu, acesta este insa plecat zilele acestea in Slovacia.

G.Ungureanu - Ziarul Transilvania


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]