Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 24 iulie 2004

Stirile TVA aici

  • Medintu e liber!

Gheorghe Medintu a fost eliberat din penitenciarPotrivit informatiilor obtinute de "Observator aradean", omul de afaceri George Medintu a fost ieri eliberat din arest. 
Mai mult decat atat, se pare ca ar putea scapa si de acuzatiile care au fost formulate impotriva sa. 
Curtea de Apel care i-a judecat cauza a decis la recursul de ieri (formulat de procurorii PNA impotriva sentintei de joi, favorabila lui Medintu) ca aradeanul trebuie pus imediat in libertate, fiindca temeiurile care au stat la baza mandatului de arestare preventiva eliberat la 12 mai 2003 nu mai sunt valabile!
Familia lui George Medintu a deschis actiune in instanta la Strasbourg impotriva statului roman, dupa ce omul de afaceri a fost retinut in arest chiar si prin incalcarea prevederilor legale, lucru semnalat la vremea respectiva de "Observator aradean".
Va reamintim ca arestarea sa s-a produs in luna februarie a anului trecut, la Timisoara. 
Capetele de acuzare au fost diverse: dare de mita, inselaciune, savarsirea unor infractiuni economice. 
In perioada in care a fost in penitenciar, despre Medintu s-a spus ca a instrumentat uciderea unui om de afaceri din Deva, ca ar fi contribuit la criza din Orientul Mijlociu, ca a subminat economia nationala si ca era sa distruga Petrom; toate aberatiile posibile i-au fost puse in cont, fara ca macar avocatii sai sa fie consultati sau sa se incerce contactarea sa.
Ieri, am vorbit cu George Medintu in timp ce se indrepta spre litoral, impreuna cu sotia si cei doi copii, pe care timp de un an si jumatate i-a vazut numai cu restrictii. 
"Nu am foarte multe de spus. Am in continuare incredere in justitia romana. Acum merg la mare cu familia, pentru ca mi-a fost foarte dor de copii, de sotie. Tot ce imi doresc este sa fim impreuna".

Andrei Ando - Observator

  • Ziua Politiei de Frontiera- 49 de ofiteri si subofiteri au fost inaintati in grad

49 politisti de frontiera au fost avansati in gradIeri dimineata, la sediul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera a avut loc o intrunire festiva, urmata de o demonstratie a Departamentului de Interventie Rapida, manifestari organizate cu prilejul Zilei Politiei de Frontiera.
Viorel Nemes, comandantul institutiei aradene, a subliniat importanta acestui organism la nivel national, dar si rezultatele foarte bune care situeaza inspectoratul judetean pe un loc fruntas. 
De asemenea, domnia sa a tinut sa multumeasca celorlalte institutii de control - Garda Financiara, ARR, Directia Regionala Vamala - pentru o foarte buna colaborare in combaterea infractionalitatii.
A urmat randul prefectului Dan Ungureanu, care a dat citire mesajelor transmise de presedintele Romaniei Ion Iliescu si premierul Adrian Nastase.
In acelasi cadru festiv, a fost anuntata avansarea in grad a 49 de cadre din structura aradeana - 10 ofiteri si 35 de agenti - avansati la termen si doi ofiteri si doi agenti avansati inainte de indeplinirea stagiului minim, pentru merite exceptionale.
Dupa momentul festiv, toti cei prezenti au participat, in curtea institutiei, la o demonstratie spectaculoasa de tehnici de aparare, executate de catre Departamentul de Interventie Rapida a Politiei de Frontiera Arad, care a impresionat intreaga asistenta.
Momentul aniversar s-a incheiat la Casa de Oaspeti, unde invitatii au ciocnit un pahar de sampanie in cinstea institutiei sarbatorite.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Plumb pe post de aur

Bijuterii din plumb la pret de aurUn tanar din Satu-Mare a fost prins, la Arad, in timp ce incerca sa vanda la o casa de amanet 200 de grame de bijuterii despre care spunea ca sunt de aur. 
In realitate, acestea erau din plumb placat cu aur. 
Falsurile au fost descoperite intamplator. 
Cristian Junjan inselase in acelasi mod mai multe firme oradene, reusind sa castige 100 de milioane de lei. 
El este acum cercetat pentru inselaciune.

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Colaborare romano-maghiara

Specialisti romani si maghiari au organizat activitati pentru copiii insitutionalizatiUn grup de copii si asistenti sociali din Gyula se afla zilele acestea la Lipova, unde participa la activitati alaturi de tinerii romani. 
Este vorba de copii institutionalizati din Ungaria, care au crescut in centre de plasament sau case de tip familial. 
Intalnirea face parte dintr-un proiect mai amplu al directiei pentru protectia drepturilor copilului in colaborare cu institutia similara din Ungaria. 
Copiii si asistentii sociali din Ungaria stau la Lipova o saptamana timp in care va avea loc un schimb de experienta si se va incerca implementarea si la noi a  institutiei forumului copiilor, un concept care in Ungaria se bucura de mare succes. 
Copiii din Lipova vor pleca la randul lor in Ungaria in luna august. 
Reprezentantii directiei pentru protectia drepturilor copilului spun ca activitatile comune sunt un bun prilej pentru copii de a se cunoaste, dar si pentru specialistii care se ocupa de ei sa isi imbunatateasca activitatea.

Televiziunea Arad

  • "Am demarat o investitie imobiliara in Arad" 

Interviu cu cantaretul Aurel TamasInterviu cu Aurel Tamas
- Cum vi s-a parut publicul din Arad?
- La Arad cand ai un asemenea public esti obligat sa dai tot ce ai mai bun. Ardeleanul te taxeaza, daca simte ca l-ai mintit. Ma simt ca la mine acasa, aici in Arad. Sunt multumit, am facut cateva spectacole in campania electorala si a iesit bine. Am vazut un primar si o primarita care o sa faca treaba buna si sunt foarte multumit. L-am vazut si pe Stolojan aici, care e un baiat de treaba, nu zici ca nu-i ardelean si ma bucur ca venit sa bea o bere aici cu noi.
- E adevarat ca intentionati sa va mutati in Arad?
- Nu pot sa confirm zvonul, am un plan cu Aradul pe care vi-l voi deconspira la momentul potrivit.
- Va veti imbogati repertoriul sau veti culege melodii din zona Ardealului?
- Da, pregatesc trei albume noi, sper sa va placa. Nu imi place sa scot melodii pe banda rulanta, asa doar sa ma aflu in treaba, fara ca mesajul sa ajunga la inimile celor care imi asculta muzica.
- Ce noutate aduc noile albume?
- Unul va contine doar muzica usoara, nu vreau sa-i dau numele pentru ca va fi o surpriza organizata la Arad. Va fi putin mai diferit decat albumul " Trup de vant", jumatate din el un pic mai dansant, destinat, in special, tinerilor. 
Si la capitolul muzica populara voi pregati niste surprize. Ultimul album contine muzica de petrecere si cantece studentesti, o premiera pe tara. Nimeni nu a mai facut asa ceva. Mi-a venit ideea in urma unei experiente traite alaturi de studenti. Am fost placut surprins sa observ faptul ca studentii au cantecele lor, pe care doar ei le fredoneaza. Multi dintre cei care au fost studenti isi vor aminti cu placere de momentele studentiei. Acest album va fi scos pe piata spre sfarsitul anului. Imi place sa-mi surprind ascultatorii, iar mesajul sa ajunga acolo unde trebuie.
- Cum decurge o zi din viata cunoscutului Aurel Tamas? Este agitata, mai putin agitata?
- Este agitata si in acelasi timp placuta. Imi fac timp si pentru familie.Trei, patru zile sunt pe drumuri, iar restul saptamanii mi-o dedic familiei.
- Cati copii aveti?
La Festivalul Berii de la Arad, Aurel Tamas a dat un concert de exceptie- Deocamdata unul, dar ne gandim la o extindere a familiei. Antonio, fiul meu, asteapta cu nerabdare o surioara.
- Sunteti multumit de stilul dumneavoastra de viata?
- Nu pot sa spun ca ma plang de viata mea. Noi cei care trudim pe scena nu trebuie sa ne plangem pentru ca multi ar vrea sa aiba viata noastra. Tot ce vreau e sa raman sanatos si sa pot canta. Nu vreau sa ma dedic scenei la fel ca Gica Petrescu, voi canta cat timp voi simti asta.
- Credeti ca muzica ardeleneasca este pe un loc fruntas in preferintele romanilor?
- Sunt foarte multumit ca muzica ardeleneasca a ajuns sa fie iubita de toti, indiferent ca este vorba de moldoveni sau cei din sudul tarii. Cei care trudesc in muzica ardeleneasca merita aplaudati.
- Credeti ca situatia dumneavoastra ar fi fost alta data v-ati fi mutat in Bucuresti?Ati fi fost mai apreciat?
- Eu nu sunt genul de om care sa se mute in Bucuresti pentru a se face cunoscut. Aceasta nu inseamna ca ii desconsider pe cei care s-au mutat in Bucuresti. Nu e nevoie sa te muti in capitala pentru a fi apreciat. Sunt multumit ca intr-un timp atat de scurt am reusit sa realizez atat de multe, avand in vedere ca m-am lansat, destul de tarziu, dupa decembrie 1989.
- Totusi, va leaga ceva de Arad...
- Am un plan pentru Arad, se pare ca nu pot sa ascund acest lucru de ochii presei. Am in plan o investitie in Arad. Este vorba despre o investitie imobiliara, in fapt acest proiect este deja inceput. Am un asociat din Timisoara, pe care il invit sa viziteze si Aradul nu sa se opreasca doar pe malul Begai. Pentru ca Aradul este un loc minunat. Aici este conglomerat de natii, maghiari, banateni, bihoreni, tigani, toti se inteleg, se iubesc si se adora unii pe ceilalti.
- Si totusi, se pare ca sunteti foarte atasat de Arad?
- Aradul este un loc in care te simti ca un adevarat artist. Publicul de aici traieste cu tine. Imi plac aradenii pentru ca sunt deschisi, se adapteaza repede si sunt respectuosi. Ma simt implinit in momentul in care vad ca primesc ceea ce eu daruiesc.

Simona Valan - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]