Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 24 aprilie 2004

Stirile TVA aici

  • Oficiali europeni la inaugurarea Parcului Reconcilierii

Ieri la UDMR conferinta de presa a vizat Parcul ReconcilieriiOrganizatia UDMR a organizat, ieri, o conferinta strans legata de faptul ca duminica, 25 aprilie, se va inaugura Parcul Reconcilierii din Arad. 
S-a mentionat faptul ca, in cadrul evenimentului, vor rosti alocutiuni Peter Medgyesi, prim-ministrul Republicii Ungare, Ibolya David, vicepresedintele Parlamentului Ungariei, Bela Marko, presedintele UDMR, Andras Kiraly, presedintele UDMR Arad, Razvan Teodorescu, ministrul Culturii si Cultelor si Dorel Popa, primarul Aradului. 
"Este o coincidenta nefericita faptul ca se suprapun doua evenimente atat de importante, inaugurarea Parcului Reconcilierii si Ziua Ortodoxiei. 
Pentru romanii ortodocsi din Ungaria, insa, prezenta prim-ministrului Adrian Nastase la Budapesta este foarte importanta"
- a declarat Gyorgy Tokay, deputatul aradean al UDMR.
In alta ordine de idei, suma totala cheltuita pentru intreg ansamblul a fost de 250.000 euro. 
Banii au fost obtinuti prin colecta publica astfel in Romania s-a infiintat in anul 2003 asociatia "Statuia Libertatii" prin care au fost atrase cateva sute de milioane de lei, de la 712 cotizanti si 70 membri fondatori. 
In Ungaria, Guvernul, prin fundatia Teleki, a adunat peste 50 milioane de forinti. 
Alte sase milioane de forinti s-au adunat de la maghiarii din diaspora (Australia, Slovacia si Germania).
Primarul Dorel Popa a facut public ieri faptul ca la eveniment va lua parte si Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, fapt care va da un plus de greutate inaugurarii Parcului Reconcilierii, participarea oficialului european la manifestare fiind prefigurata in urma cu doua luni de ziarul nostru.
Numarul fortelor de ordine care vor asigura paza cu ocazia inaugurarii au fost stabilite ieri de autoritatile locale, in functie de numarul si importanta participantilor. 

A.B., V. B. - Agenda zilei

  • Contor Zenner

Contor Zenner este un obiectiv industrial reprezentativ pentru Arad - Virtual Arad News (c)2004Printre primele firme straine de marca venite in Arad se afla si Contor Zenner
Din cate ne amintim, prestigioasa firma germana specializata in productia de instrumente de masura a volumului de apa consumata a pus temelie in Arad, la putin timp de la Revolutie, dand un semnal cat se poate de tonic de incredere in temeinicia si durabilitatea schimbarilor initiate in tara noastra inca din primele zile ale anului 1990. 
De atunci si pana astazi intreprinderea romano-germana a prins putere an de an, dezvoltandu-se si consolidandu-se pe cat de repede, pe atat de durabil. 
De aproape 15 ani, Contor Zenner este obiectivul industrial cel mai reprezentativ pentru Arad, adevarat simbol al noii economii de piata in plin proces de afirmare in Romania.
Prestigioasa realizare tehnica romano-germana vizitata de numeroasele delegatii straine aflate in trecere prin Arad este vorbita exclusiv in termeni exclamativi, de inalta apreciere atat pentru legendara tehnicitate germana cat si pentru capacitatea romanilor de a se integra perfect in noul context profesional oferit de impetuosul management european. 
Contor Zenner este asa cum spuneam, un simbol al noii industrii aradene, dar mai mult decat atat o emblema a capacitatii tehnico-profesionale exprimata la inalt standard de calitate si eficienta a romanilor. 
Cunoscuti in mod deosebit pentru iscusinta si capacitatea de a improviza solutii salvatoare in cazuri extreme, romanii angajati la Contor Zenner dau dovada de remarcabile calitati tehnico-organizatorice, integrandu-se cu succes in modul de productie german marcat de competenta, consecventa, disciplina si rigoare. 
Directorul Tudor Caracionii urmareste in permanenta calitatea produselor - Virtual Arad News (c)2004 Intr-un asemenea climat de munca excelent organizata pana si proverbiala nestatornicie romaneasca a palit, demonstrandu-se fara nici un dubiu ca romanul asezat intr-un angrenaj productiv bine organizat poate sa functioneze ireprosabil, la un nivel comparabil din toate punctele de vedere cu productivitatea lucratorilor de oricare alta origine etnica.
In acest context avem de pronuntat cuvinte de multumire firmei germane Contor Zenner pentru posibilitatea oferita cu generozitate romanilor de a demonstra ca, profesional vorbind, sunt bine pregatiti, competitivi si suficient de motivati, capabili de performanta tehnica si de aici concluzia ca europenii nu se vor insela acceptandu-ne in marea lor familie occidentala.
O data mai mult s-a vorbit in termeni elogiosi despre Contor Zenner nu mai departe decat in cursul zilei de ieri, la Clubul Presei, unde ziarul nostru a avut privilegiul de a primi vizita primului primar american descins pe meleagurile noastre. 
Domnia sa, dl. primar Joseph Delfino al orasului White Plains aflat in apropiere de metropola newyorkeza a exprimat cuvinte de inalta apreciere pentru cele constatate si admirate la aceasta intreprindere aradeana. 
Din cate am inteles, distinsul oaspete a avut amabilitatea sa aprecieze ca vizitand Contor Zenner este sigur ca intreprinzatorii americani ar putea veni in Arad unde ar beneficia de conditii atragatoare de afaceri. 
Dl. primar a remarcat in primul rand buna pregatire profesionala a romanilor, capacitatea lor de integrare intr-un sistem bine organizat de munca si nu in ultimul rand cheltuielile foarte mici pentru forta de munca, de numai 150-200 de euro pe luna pentru salarizarea unui angajat.
La Contor Zenner se lucreaza in conditii occidentale - Virtual Arad News (c)2004Distinsul oaspete american s-a exprimat in termeni binevoitori fata de noi, desigur, ca un bun ambasador al relatiilor americano-romane, dar avand in vedere ca vine dintr-unul dintre cele mai puternice orasele industriale americane, ocupantul locului sase din cele 30 de mii de qautri (zona administrativ-teritoriala din SUA comparabila cu fostele raioane din Romania) mesajul domniei sale este si unul in planul managementului. Dupa ce a vazut la Contor Zenner este clar ca se va intoarce in America mai documentat in privinta capacitatii tehnice a romanilor si a oportunitatilor de afaceri americane in Arad.
Contor Zenner este emblema noii industrii aradene in plina afirmare si restructurare, unul dintre cele mai importante obiective ale noii economii aradene, dar nu singurul: Zona Industriala de Vest este reprezentata de alte companii europene de prestigiu precum Leoni ori Takata Petri pe care oaspetele american nu le-a vazut. 
Daca ar fi avut timp sa viziteze si aceste intreprinderi, si-ar fi putut intari primele impresii realizand ca exemplul intreprinderii romano-germane de contoare de inalta performanta nu este un fel de rara avis a noii industrii aradene.

Stefan Tabuia - Adevarul

  • Elba a inceput programul de iluminare al Aradului. Becuri antiefractie pe Malul Muresului

Elba va asigura un iluminat modern al AraduluiNici un oras, la urma urmei, nu se poate numi civilizat, daca, nocturn, nu este iluminat. 
Aradul are un proiect prin care serviciul de iluminat public poate fi ameliorat simtitor. 
Totusi, iluminarea corespunzatoare a strazilor orasului pe timp de noapte nu depinde doar de autoritati, ci si de "binevoitorii" care sparg becurile in timpul noptii.
Partea negativa a lucrurilor consta intr-un fapt simplu, inexplicabil dar repetabil. 
Cel putin, in centru, unde nu ar trebui sa lipseasca nici un felinar, obiect de iluminat, mai simplu, sunt cele mai mari probleme. 
Orice aradean tine minte felinarele care s-au pus in Piata Avram Iancu sau pe intreaga faleza a  malului Muresului; inutil sa amintim ca in piata in care se afla statuia ridicata in cinstea eroilor neamului, nu mai stau "in picioare" decat cateva "luminatori", dar si acelea pe jumatate sparte. 
In privinta falezei Muresului, in urma cu doua seri, bezna era cuvantul caracteristic intinsului spatiu de promenada al aradenilor. 
Ici acolo, cate un bec chior, in prag de deschidere a sezonului festival…
In ultimele zile, au fost montate felinare antiefractie pe faleza Muresului. 
Actiunea face parte dintr-un program initiat de primarie, prin care – cum spunea directorul executiv adjunct al Administratiei Patrimoniului Local, Marin Dugaesescu -  "in urma a doua licitatii, iluminatului orasului de pe Mures a fost castigat de catre firma timisoreana, "Elba". Programul cuprinde iluminarea orasului pe retelele cele mai importante, avand in vedere montarea unui numar de 1500 de puncte luminoase. Acest program este in derulare, incepand din luna aprilie si continuandu-se cu luna mai,  cuprinzand doua puncte: achizitionarea materialelor si executia lucrarii."
Cu alte cuvinte, avem din nou lumina. Nu ne ramane decat sa apelam la bun simt si s-o pastram.

Felicia R. Gheorghe - Observator

  • Sageata Albastra, produsa la Arad

Automotoarele Siemens realizate la Arad vor rula in RomaniaSocietatea CFR Calatori a preluat, saptamana trecuta, primul automotor Siemens asamblat la Astra Vagoane Arad, din cele 63 de unitati prevazute in contractul semnat la mijlocul anului 2001, informeaza un comunicat al Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, citat de Mediafax. Contractul, in valoare de 320 de milioane de euro, prevede si importul a 57 de automotoare complete tip "Desiro" din Germania, din productia curenta a firmei Siemens. 
Cele 120 de trenuri vor fi puse in circulatie pana in 2007. 
Primele doua automotoare comandate de CFR Calatori din Germania au sosit in Romania in luna ianuarie a anului trecut si au fost puse in circulatie pe relatia Bucuresti-Craiova. 
Pretul unitatilor asamblate la Arad se ridica la aproximativ 2,7 milioane de euro. 
Trenul are in componenta doua vagoane, iar capacitatea de transport este de 123 de locuri pe scaune si 90 de locuri in picioare.

A.B. - Ziua de Vest

  • Doi morti si un ranit grav, scos dupa o ora de agonie dintre fiarele contorsionate

Un tir a spulberat un WV in apropiere de NadlacPrintre victime se afla o femeie insarcinata in luna a sasea
Tragic accident de circulatie pe soseaua Arad-Nadlac. Doi oameni au murit si un altul se afla in stare critica la Spitalul Judetean, dupa ce masina in care se aflau a fost pur si simplu strivita de un TIR.
Printre victime se afla o femeie insarcinata in luna a sasea. Echipa de descarcerare a reusit abia dupa o ora si jumatate sa scoata singurul supravietuitor dintre fiarele contorsionate.
TIR-ul, incarcat cu imbracaminte se indrepta spre Vama Nadlac, cu o viteza de aproximativ 100 de kilometri la ora si avea ca destinatie Anglia.
Tragedia s-a produs la cativa kilometri de la iesirea din Pecica.
"Conducatorul autotrenului circula din directia Arad-Nadlac. Din primele cercetari pe care le-am efectuat la fata locului, se pare ca acesta a intrat intr-o depasire neregulamentara, deoarece impactul a avut loc pe sensul de mers al celuilalt autoturism" spune insp. princ. Doru Ivan, Serviciul Politiei Rutiere Arad.
Soferul autoturimului WV, un maramuresean plecat impreuna cu familia in Italia, a scapat ca prin minune cu viata.
Sotia sa, insarcinata, care statea pe scaunul din dreapta si celalalt pasager, au murit pe loc.
Interventia echipei de Descarcerare a fost extrem de dificila deoarece toata partea din fata a masinii a intrat sub TIR, iar picioarele pasagerilor din fata erau prinse sub bord.
Soferul TIR-ului spune ca nu este vinovat de producerea acestui accident.
"L-am vazut la un moment dat pe banda mea. Cred ca a adormit sau nu stiu ce s-a intamplat. Eu cand l-am vazut ca vine pe banda mea am tras de volan si am trecut pe cealalta banda. Atunci cred ca el s-a dezmeticit si a revenit pe banda sa. Eu nu am mai avut ce sa fac" spune Mihai Matei, soferul TIR-ului implicat in accident.
Politia va continua cercetarile. In cazul in care se va stabili ca el este vinovat de producerea acestei tragedii, Mihai Matei risca ani buni de puscarie
Timis Vasile (32 de ani), singurul supravietuitor din WV, se zbate intre viata si moarte. Barbatul se afla internat la Spitalul Clinic Judetean, pe sectia Anestezie Terapie Intensiva.
In urma violentului impact, acesta a suferit un traumatism cranio-cerebral acut, o comotie cerebrala, un traumatism maxilo-facial, un traumatism toracic si o puternica contuzie abdominala.
Desi varsta este de partea sa, medicii nu se arata deloc optimisti in ceea ce priveste sansele sale de supravietuire.

Claudiu Oprean & Razvan Balaban - Ziarul Transilvania


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]