Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 24 ianuarie 2004

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Caius Parpala, presedinte executiv al PSD

Caius Parpala este ales presedinte executiv al PSD"Consens" si "echipă" au fost cuvintele magice
Pesedistii aradeni au votat, in unanimitate, numirea lui Caius Parpala in functia de presedinte executiv. Membrii Delegatiei Permanente, alaturi de prefectul Dan Ungureanu, au fost de acord ca varianta este cea mai potrivita pentru organizatie. Mai mult, Caius Parpala a fost ales si coordonator al echipei de campanie cu care PSD va aborda alegerile locale.
"Am inteles dorinta Bucurestiului, dar si a noastra, de a elimina orice tensiune care exista la Arad. Am avut o discutie in Delegatia Permanenta si pana la venirea in Arad a ministrului Gabriel Oprea aceasta situatie se va normaliza. Lucrurile sunt limpezi", a spus presedintele Dorel Popa. 
Acesta a evidentiat in mod deosebit prezenta prefectului in echipa, alaturi de Caius Parpala, Coloman Edeleni si Rodica Borza, accentuand consensul realizat.
Numirea presedintelui Consiliului Judetean a venit pe fondul punerii in practica a notiunii de unitate. 
"Nu stiu daca este un compromis. Nu l-am propus de la bun inceput pentru ca exista incompatibilitatea intre functia de presedinte al Consiliului Judetean si statutul de presedinte executiv. In timp, s-au facut modificari, am vazut ca si alte judete au putut imbina cele doua statute si am ales si noi aceasta varianta", a explicat Dorel Popa alegerea facuta.
Functiile noului presedinte executiv nu se vor suprapune cu cele ale secretarului executiv. Acesta se va ocupa de sarcinile curente, "va brazda judetul in continuare" si isi va conjuga eforturile cu cele ale presedintelui Dorel Popa.
Staff-ul de campanie, gata de actiune
Caius Parpala se va ocupa si de campania electorala locala a PSD, fiind numit coordonator al departamentului electoral. 
Acesta este alcatuit din sapte departamente, de care va raspunde, in ordine: Edeleni Coloman – mandatar financiar, Constantin Buzatu – directia comunicare si publicitate electorala, Dorel Caprar –directia marketing, analiza, Adrian Todor – directia management secretariat, Mihai David – directia strategii si oferte electorale, Gheorghe Sabau si Avram Craciun – directia pregatire candidati, Rodica Borza – purtator de cuvant.
Figura abordata de prefectul Ungureanu in timpul discutiilor cu ziaristii a fost insa mai sugestiva decat 100 de cuvinte la un loc. 
Acesta a stat aproape tot timpul cu capul in jos, evitand sa intalneasca privirile celor aflati in sala. 
Raspunsurile la intrebarile adresate au fost si ele neutre, de conjunctura. A evitat sa spuna daca cooptarea sa in echipa, alaturi de oameni care i-au cerut schimbarea de trei ori, este un triumf sau este un esec. 
"Eu nu ma indrept spre trecut, ci ma uit inainte. Ce am de facut fac. Relationarile vor fi pragmatice, clare".
Acesta a spus ca rolul sau se va limita la prezentarea programului de guvernare, dar se va pune la dispozitia partidului.
"Toti colegii mi-au comunicat propunerea facuta de presedintele Dorel Popa.
In momentul cand am realizat consensul, cand am vazut ca si prefectul a fost de acord, nu am ezitat sa accept" ,
a declarat Caius Parpala, presedinte executive

Mihaela Iancu - Observator

  • "Aradeanca" pierde un proiect de un miliard !

Andreea Raducan pune conditii pentru aparitia pe piata a papusiiFosta gimnasta, campioana olimpica si mondiala, Andreea Raducan, risca sa fie data in judecata de catre firma aradeana S.C. "Aradeanca" S.A. 
Cea mai mare firma producatoare de papusi din Romania, a investit peste 1 miliard lei intr-un proiect care trebuia sa prinda viata inainte de Craciun - papusa Andreea Raducan. 
O miscare care urma sa creasca cu aproximativ 20 la suta cifra de afaceri a firmei aradene. Lansarea, fastuoasa, era programata sa aiba loc la Hotelul Intercontinental din Bucuresti. 
Se conta pe prezenta premierului Adrian Nastase, a celebrei Nadia Comaneci si evident...a Andreei Raducan. 
Ceea ce se anunta a fi un succes financiar dar si de imagine, a fost pana la urma un fiasco. Pentru ca, Andreea Raducan s-a razgandit. 
Ea a semnat un contract de exclusivitate cu o firma bucuresteana de turism. Iar apoi a declarat ca nu exista nici un fel de intelegere intre ea si firma producatoare de papusi. 
Mai mult, ea a afirmat ca nu si-a dat niciodata acordul pentru aparitia unei astfel de papusi si s-a aratat mirata de cand a aflat ca jucaria exista deja.
Patronul societatii de turism a propus conditii de semnare a contractului, considerate inacceptabile de catre firma aradeana. 
Cei de la Aradeanca ar fi vrut sa-i propuna Andreei sa incaseze un procent din vanzarile papusii care urma sa-i copieze numele si infatisarea. 
Cert este ca desi firma aradeana avea probabil acordul de principiu al gimnastei, nu a parafat nici un contract ferm in acest sens. 
Gimnasta nu poate afirma ca nu stia de existenta proiectului din moment ce a fost la Arad de trei ori cu acest scop si a dat declaratii prin ziare si pe la televiziune, aratandu-se incantata de aceasta initiativa. 
Directorul economic al S. C. Aradeanca S. A. - Octavian Fanate - s-a aratat revoltat de atitudinea Andreei Raducanu. 
"Am avut o.k.-ul de la ea prin septembrie - octombrie. E adevarat ca nu am avut un contract scris dar ne bazam pe cuvantul ei. Cel care a convins-o sa semneze cu el un contract de exclusivitate, a propus o intelegere foarte greu de acceptat de catre noi. Total diferit fata de ceea ce am discutat noi cu fata. Era si o clauza care prevedea ca distributia papusii urma sa fie facuta de catre o fundatie condusa tot de catre acea persoana. Dupa ce am investit atatia bani si munca, sa-i lasam pe altii sa profite? Ce suntem noi, pacalicii tarii?". 
Pozitia Andreei Raducan este ferma insa. Ea nu doreste aparitia papusii pe piata decat in conditiile propuse de cel care are exclusivitate asupra drepturilor ei de imagine. 
Asa este si corect din punct de vedere legal. Greseala cea mare au facut-o cei de la "Aradeanca", pentru ca nu au reusit, timp de mai bine de un an, sa o faca sa semneze mai repede contractul. Acum risca sa compromita proiectul... Un proiect de 1 miliard de lei. 
Sansele de a castiga in instanta cu fosta gimnasta sunt, credem noi, reduse, din moment ce nu a existat nici un document scris. 
Altfel, Andreea Raducan va participa luna aceasta la Targul International de Turism de la Madrid, unde va promova imaginea tarii noastre. Si cand te gandesti ca ar fi putut imparti pe-acolo si papusi produse de "Aradeanca"...

Olimpiu Bulzan - Adevarul

  • SIF Banat - Crisana si-a cumparat Eurohotel

SIF Banat-Crisana a cumparat un hotel si in Timisoara - Virtual Arad News (c)2004Valoarea tranzactiei s-a ridicat la 1,49 milioane de euro
SIF "Banat-Crisana" a cumparat societatea "Valy-Tim" din Timisoara care are in proprietate hotelul "Eurohotel" si un teren liber de circa 2000 mp, amplasate in Timisoara, in apropierea complexului studentesc. Valoarea tranzactiei s-a ridicat la 1,49 milioane de euro.
"Eurohotel" este o unitate hoteliera de trei stele si nu necesita investitii majore. Societatea "Valy-Tim" are un capital social de 54,34 miliarde de lei, impartit in actiuni cu valoarea nominala de 100.000 de lei.
Societatea "Valy-Tim" a realizat anul trecut un profit preliminat de cinci miliarde de lei, la o cifra de afaceri de aproximativ 16 miliarde de lei.
Un avantaj deosebit il constituie terenul alaturat, in suprafata de peste 2000 mp care este propice dezvoltarii ulterioare imobiliare conform celei mai bune utilizari recunoscute de piata.
SIF "Banat-Crisana" intentioneaza sa infiinteze un lant hotelier in principalele orase din zona de vest a Romaniei.
Pana in acest moment, societatea de investitii financiare detine doua hoteluri functionale, "Meses" din Zalau si "Rusca" din Hunedoara.
Hotelul "Meses" are trei stele si servicii de patru stele, iar "Rusca" are in prezent de doua stele, uniland ca dupa finalizarea investitiilor sa obtina statutul de trei stele.
Alte doua hoteluri pe care le-a cumparat SIF "Banat- Crisana" in Cluj si Baia Mare se afla in curs de amenajare.

Florin Tomuta - Agenda zilei

  • Desi este plecat in SUA Helmut Dukadam va candida pentru Arad

Helmut Duckadam este candidatul PUR pentru CJAPartidul Umanist vrea sa castige alegerile la nivel local. Pentru asta, toti candidatii vor fi personalitati apreciate atat in tara cat si peste hotare.
Cel mai important candidat pentru umanistii aradeni este fostul portar al echipei Steaua, Helmut Dukadam.
Acesta a emigrat in Statele Unite ale Americii alaturi de familie si s-a stabilit la Las Vegas.
Cu toate acestea, Dukadam va fi prezent la alegeri. El este candidatul Partidului Umanist pentru Consiliul Judetean.
Helmut Dukadam a informat conducerea filialei locale ca se va intoarce in tara deoarece nu s-a adaptat la stilul de viata american.

L. Barcauan - Buletinul de Arad

  • O firma din Oradea a "tepuit" sute de familii din Nadlac

Nadlacanii au fost inselati de o firma din OradeaPeste 150 de familii au protestat ieri in fata primariei din Nadlac pentru ca nu au primit nimic pe pamantul dat in arenda.
O firma din Oradea s-a angajat sa lucreze peste 1600 de ha, promitandu-le oamenilor grane in schimb.
Si in aceasta iarna, la fel ca si in ultimii trei ani, localnicii au ramas cu buzele umflate, ba rnai mult au scos bani din buzunar pentru a cumpara cereale pentru vite.
Multi dintre cei care si-au dat pamantul in arenda sunt oameni batrani care nu puteau sa lucreze singuri terenul.
Au sperat ca patronii firmei din Oradea sunt oameni seriosi.
Cand au venit in Nadlac in urma cu trei ani, pareau pusi pe treaba.
Aveau utilaje performante si au castigat rapid increderea localnicilor. Numai ca din promisiunile initiale s-a ales praful.
Fiecare familie trebuia sa primeasca pe ha 100 de kg de orz, 400 de grau si 450 de kg de porumb.
Contractul semnat initial nu a fost insa respectat. Satui de promisuni, oamenii au iesit ieri in strada.
Pe langa faptul ca hambarele sunt goale, oamenii mai trebuie sa plateasca la finante impozitul pe teren anticipat taxele pentru asa-zisele venituri obtinute in urrna arendarii.
Una peste alta, cheltuielile se ridica la peste 2 milioane de lei pe an, pa ha.
Firma care a luat pamhntul in arenda produce din cereale alcool.
Oamenilor li s-a spus ca nu primesc cereale pentru ca in acest an productia a fost calamitata.
Cum era si firesc, oamenii au vrut sa rezilieze contractele.
Au trimis scrisori si au mers chiar si la sediul firmei din Oradea. Nu au reusit insa sa stea de vorba cu patronii.
Am incercat sa contactam reprezentantii firmei, la sediul din Nadlac. Acestia nu au fost insa de gasit. Am gasit doar lacatul pe usa.
Oamenii au ajuns la capatul rabdarii si vor sa ceara ajutorul prefectului.. El spun ca abia au reusit sa intre in posesia pamantului, iar acum nici rnacar nu pot beneficia de el.

Claudiu Oprean - Ziarul Transilvania


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]