Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 22 noiembrie 2004

Stirile TVA aici

  • "Baba iarna" are flotant de Arad!: Case descoperite, drumuri cu zapada, frig patrunzator

Furtuna de vineri a lasat in bezna multe localitati din judetSezonul lucratorilor din cadrul Inspectoratului de Protectie Civila al Judetului Arad a inceput. 
Vineri seara, o furtuna cumplita a lasat fara curent electric nu mai putin de 26 de localitati din judet, iar o casa din municipiu, de pe strada Cocorilor, a ramas fara acoperis. 
Practic, acoperisul a fost ridicat de vant in intregime, ajungand, in cateva secunde, pe acoperisul casei cu numarul 24, de pe aceeasi strada, apartinand aradeanului Bogdan Lenesiu. 
Locatarii casei care s-au trezit, dintr-o data, acoperiti de doua ori, au chemat autoritatile, care au incercat sa rezolve, oarecum, situatia. 
S-a decis insa, dupa ce s-a analizat starea de fapt, ca de acoperisurile puse unele este altele se vor putea ocupa doar in cursul zilei de luni, cand vor avea acces la anumite utilaje. 
In privinta casei descoperite de furtuna, lucratorii Prortectiei Civile au acoperit-o cu niste prelate de mari dimensiuni, in asa fel incat bunurile din interior sa nu fie afectate de intemperii. 
Imobilul apartine unei firme din municipiu care, de asemenea, se va ocupa de reparatii cat mai repede posibil.
Cele mai afectate de lipsa curentului electric au fost localitatile de pe Valea Muresului. 
N-au scapat insa nici rutele Arad - Sofronea sau Lipova - Savarsin. Cu probleme de acest gen s-au confruntat si locuitorii oraselor Ineu si Sebis, via Barsa.
Ieri dimineata a fulguit, in municipiu, Protectia Civila informand insa ca in localitati ca Buteni, Varfurile, Gurahont si Halmagiu ninge de-a binelea.
Prognoza meteo pentru zilele care urmeaza nu este deloc optimista. 
Se anunta, in judet, o vreme deosebit de rece, cu temperaturi cuprinse intre -1 si 4 grade, respectiv intre -8 si -3 grade. 
De asemenea, se mai anunta si un vant usor, care va spulbera zapada, acolo unde solul permite depunerea acesteia.
Inspectoratul Judetean de Protectie Civila informeaza ca, la ora cand scriam aceste randuri, nici o localitate din judet nu se mai confrunta cu lipsa curentului electric.

Eugenia Pantea - Adevarul

  • 112- Apel de urgenta

112 - numar telefonic de urgenta valabil in toata taraServiciul de telecomunicatii va inaugura astazi centrul de preluare a apelurilor de urgenta 112. 
Sistemul National Unic pentru apeluri de urgenta 112 reprezinta un sistem performant de telecomunicatii destinat preluarii si transmiterii solicitarilor care impun interventia rapida a Politiei, Ambulantei si Pompierilor pentru salvarea vietii, proprietatii sau mediului inconjurator. 
Numarul de telefon 112 este gratuit si va putea fi accesat in caz de urgenta din orice retea de telefonie fixa sau mobila. 
112 este numarul european unic pentru anuntarea urgentelor valabil in toate tarile din Comunitatea europeana. 
Acest sistem urmareste reducerea  timpului de interventie si folosirea eficienta a resurselor umane si materiale implicate in rezolvarea cazurilor de urgenta. 

Comunicat

  • Deplasarile in strainatate, inca la pret mare

Presedintele CJA - Gheorghe Seculici a fost mandatat cu stabilirea delegatiilor in strainatatePresedintele CJA - sef peste delegatii
Mandatarea presedintelui Consiliului Judetean Arad de a stabili componenta delegatiilor care vor reprezenta judetul in relatiile cu autoritatile publice, persoane fizice si juridice, din strainatate a reprezentat singurul subiect din sedinta de CJA de la sfarsitul saptamanii trecute care a suscitat interesul celor prezenti. 
Faptul a demonstrat ca, vrand -nevrand, Occidentul reprezinta inca un puternic punct de atractie pentru aradeni indiferent din ce categorie fac parte sau ce functie ocupa.
Modificarea modului in care se intocmeau delegatiile consiliului care sa reprezinte judetul la cele mai importante intruniri din Europa, dar nu numai, l-a nemultumit pe consilierul Iosif Duka. 
In trecut, componenta delegatiilor era stabilita de Delegatia Permanenta a CJA (care a fost intre timp dizolvata), dar prin noua hotarare, votata in cele din urma de toti consilierii prezenti, presedintele CJA va fi cel care va reprezenta judetul in relatiile cu strainatatea, cel care va stabili component delegatiilor, va aproba deplasarea acestora si durata deplasarilor. 
Consilierul Duka a considerat acest fapt nelalocul lui si a propus ca in aceasta chestiune sa se tina cont si de propunerile presedintilor de comisii ale CJA. 
Si consilierul Ioan Mos a dorit sa completeze hotararea cu obligatia ca cele petrecute si realizate in deplasari sa fie prezentate alesilor judetului.
Discutiile au mers insa si mai departe, caci unii dintre consilieri nu au vrut sa uite ca si Iosif Duka a reprezentat judetul, dupa luna iulie, intr-o delegate in Ungaria, iar de aici si pana la mici ironii despre condimentele pe care maghiarii le folosesc in carnaciori nu a fost decat un sigur pas. 
S-a amintit desigur si faptul ca fiecare consilier are obligatia de a depune la sfarsitul anului un raport al activitatii.
In cele din urma s-a ajuns la concluzia ca oricum raporturile legate de cele intreprinse in deplasari se depun la secretariat si ca presedintele reprezinta, prin lege, judetul, asa ca nu e nimic ilegal in hotararea propusa votului consilierilor.
Ar mai trebui mentionat poate si faptul ca din iulie si pana in prezent, CJA nu a intreprins prea multe deplasari in strainatate. 
Gheorghe Seculici isi poate trece in cont in aceasta perioada doar doua deplasari: una in Ungaria (de o zi) si alta in Israel (pe spezele celor care le-au invitat). 
Ramane de vazut ce se va intampla pe viitor.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Focar de hepatita A la Arad

Seful DSA dr. Dorin Lazar anunta inmultirea imbolnavirilor cu Hepatita AZeci de cazuri de hepatita A s-au inregistrat in ultimele zile in judetul Arad, mai ales printre copii. 
Specialistii afirma ca in doua localitati, Semlac si Santana, s-a ajuns deja la focare epidemiologice. 
La Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean erau internati ieri 24 de minori si 12 adulti. 
"Din cele doua localitati provin cei mai multi bolnavi, astfel ca aici s-au luat masuri de dezinfectie a scolilor, pentru a se evita o explozie a numarului de cazuri", a declarat dr. Dorin Lazar, seful Directiei Sanitare Arad

Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • La limita legalitatii.Studentii aradeni dau meditatii pentru un ban in plus

Studentii aradeni sunt interesati de meditarea copiilorLa fel ca si in alte parti ale tarii, si ziarele aradene abunda in anunturi de genul "Studenta, anul IV la Stiinte economice, meditez elevi de scoala generala la matematica". 
Preturile sunt acceptabile, avand in vedere ca tarifele profesorilor de renume depasesc de cele mai multe ori cateva sute de mii de lei.
Comparativ cu numele grele ale invatamantului aradean, profesori care si-au construit in timp o cariera solida si care percep pentru cateva ore de meditatii tarife chiar si in euro, studentii practica tarife rezonabile. 
Meditatiile reprezinta una dintre mijloacele prin care acestia isi completeaza veniturile.
"Meditez engleza orice nivel, Toefl, Cambrige, conversatie generala, curs intensiv incepatori, bac. Metode folosite de mine sunt moderne, de genul casete audio, video. Pretul este de 75.000 lei pe ora. Nu consider ca este un pret mare, pentru ca am colegi care cer si mai mult", ne spune Anca, studenta la istorie-engleza. 
In plus, aceasta spune ca merge si la domiciliul elevului, pentru ca a avut cazuri in care era vorba despre copii de varsta prescolara, pe care parintii nu doreau sa-i scape din ochi.
Desi este studenta abia in anul I la engleza, Alina spune ca, in calitate de absolventa a unui liceu cu profil de limbi straine, meditatiile nu sunt o problema. 
"Ii meditez pe copiii unor vecini de doi ani. Intr-o prima faza au venit si m-au rugat sa-i ajut, ca aveau probleme. M-am gandit, dupa aceea, ca as putea face rost si de niste bani, asa ca ajutorul s-a continuat, de data aceasta sub forma de meditatii. Prefer sa lucrez cu cel mult doi copii, pentru ca, mici fiind se satura repede si devin neatenti" . 
Pretul cerut este de 120.000 de lei pentru doua ore.
In spatele fiecarui anunt se ascunde o astfel de declaratie, deoarece tinerii nu se sfiiesc sa lucreze pentru a avea un ban in plus. 
De cele mai multe ori, veniturile nu sunt declarate, acestia riscand amenzi importante in cazul in care finantele publice ar descoperi evaziunea.
Ce spune legea
Profesorii care fac meditatii trebuie sa se inregistreze ca persoane fizice autorizate la primaria din localitatea unde-si desfasoara activitatea. 
Apoi trebuie sa se prezinte la administratia financiara pentru a-si lua cod fiscal si pentru a anunta ca mai obtin venituri si din alte activitati in afara salariului. 
Venitul din meditatii se globalizeaza o data cu venitul global, spun reprezentantii Ministerului de Finante.

Mihaela Ozarchevici - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]