Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 22 mai 2004

Stirile TVA aici

  • "Mascatii" in exercitiu de alarma: Atac la o casa de schimb valutar

La simularea atacului asupra casei de schimb valutar hoti au fost prinsiCei doi infractori au fost prinsi.  Totul a fost o... simulare
Ieri dimineata, a fost sparta o casa de schimb valutar de pe strada Penes Curcanul. Doi infractori au coborat dintr-un VW Passat si au dat buzna, cu armele in mana, in interiorul casei de schimb valutar. 
Unul dintre talhari i-a pus pistolul la tampla casierului si a inceput sa urle: "Iti zbor creierii! Deschide seiful! Repede!".
Din fericire, in doar cateva minute au sosit la fata locului lucratorii societatii de paza S.C. Security si Detasamentul Politiei pentru Interventie Rapida.
Cele doua echipaje de mascati i-au anihilat in scurt timp pe infractori, deposedandu-i de arme. 
Lumea s-a adunat buluc in fata casei de schimb, alertata de sirenele masinii de interventie a Politiei. Oamenii s-au linistit abia cand au aflat ca este vorba de o simulare.
"Anul trecut au fost atacate de infractori nu mai putin de trei case de schimb valutar. Asta numai in Arad. Pentru ca, la nivel de tara, Politia si societatile de paza se confrunta saptamanal cu astfel de de situatii. E bine sa fim pregatiti pentru aceste evenimente care se pot intampla oricand. La Security sunt multe cadre care au fost active, ani in sir, la trupele USLA. Noi facem tot timpul pregatiri. Avem aceasta meserie in sange, e deja o pasiune", ne-a declarat directorul societatii Security, mr.(r) Mircea Morar. 
Consilierul lui, colonelul in rezerva Dumitru Gafencu (fostul comandat al brigarii "antitero" din cadrul Politiei), a declarat presei ca astfel de actiuni au si un rol de preventie generala: "lumea vede ca se intervine prompt la asfel de situatii si prin prezenta acestor detasamente se transmite un mesaj clar, care descurajeaza infractorii". 
La doar cateva zeci de minute distanta cei de la Security au facut o interventie similara la magazinul de arme si munitii Magnum. La aceasta ultima actiune doi dintre ziaristi au iesit cam sifonati, din cauza sprayului paralizant folosit de catre un "mascat".
Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Arad, inspectorul principal Emil Motiu ne-a declarat ca societatile de paza care au personal specializat si care isi pregatesc angajatii intr-un mod profesionist sunt un sprijin real pentru Politie. 
El a mai adaugat ca lucratorii de la interventie rapida sunt gata oricand sa intervina si pot face fata oricarei situatii operationale din Arad, indiferent de gradul ei de dificultate.

Olimpiu Bulzan - Adevarul

  • PNA il acuza pe fostul sef al Garzii Financiare Arad

Fostul sef al GFA - Dan Cancel este acuzat de PNAProcurorii Sectiei a II-a din Parchetul National Anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale fata de Dan Cancel, ex-comisar sef al Garzii Financiare Arad. 
Acesta trebuie sa se apere impotriva acuzatiilor de luare de mita si primire de foloase necuvenite. 
Din probele administrate in cauza rezulta ca fostul conducator al Garzii Financiare Arad ar fi conditionat efectuarea unor controale favorabile la unii agenti economici din judet, obtinand astfel bunuri si alte foloase necuvenite in valoare de peste 500 de milioane de lei. 
Procurorii PNA sustin ca, profitand de influenta pe care o putea exercita in virtutea functiei de comisar sef al Garzii Financiare Arad, Cancel ar fi beneficiat de materiale de constructii pentru ridicarea unei vile si de folosinta unui autoturism scump. 
"Terenul pe care s-a construit imobilul a fost obtinut, prin intermediari, de la aceeasi societate care i-a achitat si cheltuielile de constructie. Mai mult, exista indicii ca pretul de constructie a vilei a fost mult subevaluat de catre administratorul firmei care a executat lucrarile, in scopul protejarii acestuia si a afacerilor sale de catre Dan Cancel"
, afirma procurorii PNA. 
Cancel a fost deja chemat saptamana viitoare la audieri. 

Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  • Traditie si profesionalism, cuvintele care caracterizeaza cel mai bine ACR

Victor Jucu - directorul ACR Arad priveste cu incredere viitorul clubului - Virtual Arad News (c)2004In ziua de 5 aprilie 2004, Automobil Clubul Roman a sarbatorit un veac de activitate, care aproape ca se impleteste cu existenta si evolutia automobilismului in Romania. In urma cu 100 de ani, in Salonul de onoare al Hotelului Bulevard din Bucuresti, un grup semnificativ de personalitati ale vietii economico-sociale, in frunte cu printul George Valentin Bibescu, a hotarat si a semnat actul de infiintare a primei Asociatii a automobilistilor din tara noastra, sub denumirea Automobil Club Roman. ACR se inscria astfel intre primele 10 cluburi auto infiintate in Europa si intre primele 14 din lume, iar in septembrie 1904 era a 6-a tara europeana care organiza o cursa de automobile. De-acum cunoscutul traseu Bucuresti-Giurgiu-Bucuresti a prilejuit atunci realizarea celei de a 5-a medii orare intr-un concurs oficial, pe batranul continent."Toti posesorii de masini ar trebui sa stie ca avantajele inscrierii in ACR sunt mult mai multe fata de suma pe care trebuie sa o plateasca anual. La nivel de Arad avem aproximativ 5000 de membri, insa noi dorim sa constientizam faptul ca, in momentul in care se poate sa ramana in pana, pe orice drum in tara sau strainatate, noi venim si asiguram service si transport. Stiu ca oamenii sunt interesati, dar atata vreme  cat sunt ingraditi in a se misca nu cred ca se arata schimbari majore "

Victor Jucu, director ACR Arad

Actiune de preventie
Activitatea desfasurata de conducerea Clubului se bazeaza in general, pe educatie rutiera in trafic si preventie. Alaturi de Politia Rutiera si Inspectoratul scolar, se organizeaza, periodic, in institutiile de invatamant, cursuri de educatie rutiera, la care elevii sunt sfatuiti cum sa circule pe drumuri fara a pune in pericol siguranta lor si a celorlalti participanti la trafic.
Necunoasterea de catre pietoni a regulilor elementare de circulatie, traversarea strazilor prin locuri nepermise, numarul mare de copii implicati in accidente rutiere au determinat ACR sa lanseze un Proiect Pilot de Educatie Rutiera, ca va incerca sa experimenteze metode noi de predare si invatare - prin scheme, texte comentate, casete video, diapozitive - a cunostintelor prevazute in programa de invatamant referitoare la educatia rutiera.    
Proiectul  "O secunda pentru viata ta", cuprinde activitati specifice tinerilor pietoni din clasele I-VIII si se vor promova urmatoarele actiuni si teme de interes prioritar:
Ce sunt regulile de circulatie si care este rolul lor? Cine face regulile de circulatie si cine vegheaza la respectarea lor? Avem nevoie de insotitori ca sa circulam? Fiecare copil - propriul sau insotitor. Cum putem deveni victima propriei necunoasteri si imprudentei cand circulam pe drumurile publice? Automobilul - un prieten, dar si un dusman de moarte. Ocrotirea pietonilor de catre lege. Ecuatia sigurantei circulatiei: micul pieton - parintii - scoala - automobilul. Mic Dictionar de termeni specifici circulatiei rutiere. Caravane ale copiilor: turism, cicloturism, expeditii pe role, per pedes. Creatii pe teme rutiere: poezii, povestiri, desene, pictura, ghicitori. Concursuri: castiga cine stie! Sfaturi pentru micii pietoni de la... oamenii mari.
Munca de echipa si de lunga durata
Filiala Arad a Automobil Clubului Roman a luat fiinta in anul 1924, sub denumirea de Automobil Clubul Regional Aradean. 
In forma in care se afla astazi il putem gasi din 1 octombrie 1968, cand Clubul s-a reinfiintat, dupa Cel de-al doilea razboi mondial.
Intre membrii ACR care s-au dovedit a fi mari sustinatori, avand actiuni deosebite, pot fi remarcate mai multe persoane, printre care Teodor Lipovan, presedinte onorific si Mircea Enescu, secretar al filialei in perioada 1984-1990, ambii trecuti in lumea celor drepti. Merite deosebite au actualul presedinte onorific, Sabin Maris, Victor Jucu, directorul filialei incepand cu anul 1990 si pana in prezent, Tiberiu Crisan, Calin Sebastian Muresan, Cristian Ioan Muresan.
25 de motive
Nu mai putin de 25 sunt motivele pentru care un detinator de autoturism trebuie sa devina membru ACR. Acesta va beneficia de asistenta rutiera non-stop, pe toate soselele din tara si din alte tari, de trei depanari gratuite ale autoturismului pe distante de 16 km (dus-intors) fiecare, de o remorcare a autoturismului avariat pe o distanta de 16 km (dus-intors). Membrii cu vechime de minim trei ani beneficiaza de un transport gratuit al autoturismului avariat pe o distanta de 50 de km(dus-intors). De asemenea, este prevazuta posibilitatea salvarii cu elicopterul, in cazul accidentelor grave de circulatie, cu acoperirea a 20 % din cheltuieli, operatii mecanice de intretinere si reparatii ale autoturismului, o verificare tehnica generala, o verificare si reglare a farurilor, facilitati pentru efectuarea inspectiei tehnice periodice a autoturismului, cu tarif redus si multe altele, pe care fiecare le poate afla informandu-se direct de la sediul Clubului.
Masinile ACR - un ajutor sosit la timp - Virtual Arad News (c)2004Cum poti deveni membru
Pentru a deveni membru al Automobil Clubului Roman, orice persoana fizica sau juridica trebuie sa achite o taxa de inscriere de 500.000 de lei si o cotizatie anuala de 1.500.000 de lei, suma urmand a fi platita intr-o singura transa.
Peste zece ani vechime, membrii ACR beneficiaza de reducere de 10 %, care creste proportional cu vechimea, dar si cu varsta celui care a ales sa faca parte din Club. Pensionarii care au implinit 75 de ani beneficiaza de 50 % reducere din cotizatia anuala. La nivelul filialei din Arad, un numar de zece persoane, inscrise din anul 1968 au fost declarate membru onorific, pentru ca poseda distinctia de conducere exemplara. In 25 de ani de conducere a autovehiculului ei nu au avut nici o abatere de la regulamentul de circulatie pe drumurile publice.
Membrilor ACR li se elibereaza contra cost, la cerere, documentele internationale pentru circulatia rutiera:
- Permisul International de Conducere;
-  Cartea verde;
-  Scrisoare de credit;
-  Asigurarea medicala;
-  Carnetul de trecere prin vama-CPD.
- Asistenta rutiera contra cost pentru membrii ACR, la tarife speciale, pentru reparatii si transport peste numarul de km care depasesc norma prevazuta in cupoanele din Carnetul de avantaje si facilitati.
Primul ministru a semnat in Cartea de Aur a Clubului
Comitetul Executiv al Automobil Clubului Roman a conferit profesorului universitar dr. Adrian Nastase, primul ministru al Romaniei, "trofeul Centenarului", cu ocazia sarbatoririi unui secol de existenta de la infiintarea asociatiei. Delegatia ACR a inmanat respectivul trofeu, precum si cronica celor 100 de ani de automobilism din Romania. Primul ministru a primit cu satisfactie Trofeul Simbol al Centenarului ACR, apreciind activitatea fructuoasa desfasurata de asociatia automobilistilor in cei 100 de ani de activitate, in contextul in care circulatia rutiera din tara noastra s-a dezvoltat continuu, ca expresie a valorilor civilizatiei mondiale. Activitatile desfasurate de catre ACR in domeniul educatiei rutiere a participantilor la trafic, si in special in randul copiilor, au fost de asemenea apreciate corespunzator. Manifestand o reala deschidere pentru dezvoltarea automobilismului din Romania, Adrian Nastase a semnat in Cartea de aur a Automobil Clubul Roman.
Retea bine pusa la punct
Automobil Clubul Roman este coordonator pentru Romania al programului ARC Transistance care asigura proprietarilor autovehiculelor pana intr-un an vechime, servicii gratuite de asistenta rutiera, cazare, rent-a-car sau bilete de tren si avion. Acest program de asistenta se deruleaza cu rezultate bune, in Romania, pentru marcile de automobile Ford si Opel.
Automobil Clubul Roman dispune, la nivel national, de o centrala de alarma, cu program de 24 de ore, un parc auto propriu format din 174 autovehicule de depanare si transport din care, retea nationala de statii de asistenta tehnica, uniform distribuite in peste 100 de localitati, din toate judetele tarii, pentru reparatii rapide, intretinere curenta a automobilelor, revista AUTOTURISM editata de ACR, care se expediaza la domiciliul membrilor ACR, in conditii de gratuitate, lant propriu de hoteluri si restaurante.

Mihaela Iancu - Observator Plus

  • Nici in aceasta saptamana nu vom avea iluminat public

La sedinta CLM privind iluminatul public, opozitia a lipsitOpozitia a calcat pe bec din nou
Proiectul de hotarare privind aprobarea contractului de concesiune a serviciului de iluminat public din \municipiul Arad, in conditiile art. 4 alin.(2) din \Hotararea nr.264 din 16.09.2003 a Consiliului Local al Municipiului Arad - care este initiativa primarului  Dorel Popa - i-a lasat rece, s/ de data aceasta, pe consilierii din opozitie, care par, astfel, insensibili fata de soarta aradenilor. Ieri, in sedinta extraordinara convocata de primarul Dorel Popa, au fost prezenti doar 75 consilieri, doi dintre acestia - Gavril Popescu ; (PNL) si Adrian Muresan (PRM) - parasind, chiar la debutul sedintei, sala de consiliu. Restul partidelor din opozitie nici macar nu au binevoit sa fie prezente la intalnire. Firma castigatoare a licitatiei, Elba, nu a primit votul consilierilor din opozitie pentru a face un oras mai luminat
...
Opozitia paraseste sala .
"Intrevederea noastra va fi scurta, pentru ca asa s-au facut jocurile" - si-a inceput discursul Dorel Popa -, argumentand ca, pentru a exista cvorum, ar fi fost nevoie de 17 votanti. 
In clipa imediat urmatoare, consilierul Popescu intervine fara sa fie intrebat, afirmand ca sef de sedinta este consilierul Corneliu Matica. 
"Pana la stabilirea ordinii de zi, conduce primarul ales si in functie, conform legii" - i-a "taiat-o" scurt Dorel Popa. 
In clipa imediat urmatoare, Popescu paraseste sala, urmat, la scurt timp, de Muresan.
URR, de acord cu PSD
Corneliu Matica, a prezentat in deschidere cateva aspecte legate de aceasta initiativa: "Acest proiect de hotarare avea nevoie de 17 voturi. Nefiind prezenti, trebuie sa recunosc cu tristete ca nu putem nici discuta pe caz"
Luand cuvantul, consilierul Marcel Chiscan, singurul reprezentant al Opozitiei (URR), a afirmat ca Popescu nu are deloc dreptate in comportamentul sau, subliniind faptul ca este de acord cu acest proiect.
"Opozitia, o mare doza de prostie"
Secretarul PSD Arad, consilier Rodica Borza, a prezentat faptul ca, joi, la emisiunea de la TVA unde a fost invitata a facut apel catre toti aradenii sa inteleaga faptul ca rezolvarea acestei nevoi extraordinare ar fi benefica si pentru opozitie, care ar castiga capital electoral. 
Acesti oameni din opozjie au o mare doza de prostie. 
Ca membri, aproape sigur al noului consiliu local, vom pune acest proiect la bataie in fiecare sedinta de consiliu. 
Proiectul nu este de acum, este de mai bine de un an si jumatate. Am fost banuiti de afaceri cu Luxten; acum suntem acuzati ca avem si cu ea ceva. Indiferent ce firma ar veni, tot asa s-ar spune. Realizarea acestui obiectiv va fi al CLM, nu doar a primarului Dorel Popa.
Elba, cea mai buna varianta
Viceprimarul Emanoil Voicu, presedinte al comisiei de specialitate care a dat avizele pentru firma Elba, considers ca nu este normal ca, inaintea unui
verdict definitiv, sa nu apara in plen o contestatie. Romlux a pierdut in detrimentul firmei Elba pentru ca are niste componente care nu erau asa de bune precum cele oferite de Elba.
Iluminatul se discuta de doi ani
Primarul municipiului, Dorel Popa, s-a adresat in primul rand cetatenilor Aradului: 
"Este cea mai buna dovada ca un primar nu poate lucra fara CLM. Am spus-o si in 2000. Atunci am zis ca primarul poate sa faca multe, dar numai cu ajutorul consilierilor. Extinderea iluminatul stradal se discuta a se realiza de doi ani, nu de acum. Nu noi tinem Aradul in bezna. De ce n-au facut-o pana in 2000, cand stiti ca Aradul era condus de primar liberal? De ce acum nu voteaza, pleaca sau nu vin? Data trecuta existau doua prop-uneri: "Elba si Romlux. N-au fost de acord cu Elba, dar n-au venit sa susjina nici Romlux. Inseamna prostie si reacredinta. Comisia ar trebui sa decida, nu consilierii."
Nu-i iluminat public, nu-i nocturna
Problema nocturnei la stadionul UTA este un alt aspect ce deriva din faptul ca nu avem iluminat public. 
Primul edil al municipiului, Dorel Popa, a precizat faptul ca, in caietul de sarcini, se stipula clar ca Elba sa se ocupe si de nocturna stadionului. 
"Nu e iluminat public, aradenii nu au nici nocturna la stadion" - declara Dorel Popa.
Tot acesta a promis aradenilor ca joia viitoare va convoca o alta sedinta extraordinara, avand aceeasi ordine de zi, si anume: 
"Proiect de hotarare privind aprobarea contractului de concesiune a serviciului de iluminat public din mu-nicipiul Arad, in conditiile art. 4 alin.(2) din Hotararea nr. 264 din 16.09.2003 Consiliului Local al Municipiului Arad -initiativa primarului".
Dorel Popa, laudat de cetateni
Cativa cetateni ai Aradului, prezenti la sedinta publica, au tinut sa vorbeasca si ei despre strazi neiluminate si de faptul opozitia nu a tinut cont si ei: "Un bec merge, patru nu. Ma mir ce vad aici. Daca-i democratie sa stea toti aici de fata. Pe strada suntem 270 de votanti. Acum, nu stim cu cine votam" (Gradiste); 
"Multumim primarului pentru darzenia de care a dat dovada. Nu va dati batut, pentru ca tot ce faceti pentru oras faceti. (A. Vlaicu)"; 
"Atitudinea domnilor Popescu si Muresan duc cu gandul la mintea unui copil de grupa mare gradinita. Multumim, Domnule Popa, pentru ce ati realizat pana acum!"
(Micalaca). 

D. D. - Agenda Zilei 

  • Se da startul Supermaratonului Bekescsaba – Arad – Bekescsaba.

Concurentii de la supermaraton alearga pana in UEAradenii alearga spre Uniunea Europeana
Cea de a VII-a editie a Supermaratonului Bekescsaba – Arad – Bekescsaba se va desfasura la acest sfarsit de saptamana. Editia din acest an are o importanta deosebita deoarece uneste simbolic tara noastra cu spatiul Uniunii Europene care este astazi mai aproape de noi.
Startul se va lua sambata din Bekescsaba, iar sosirea concurentilor la Arad este asteptata incepand cu ora 14, in fata Primariei.
Evenimentul sportiv va fi completat de o serie de programe culturale si de divertisment, desfasurate in fata Primariei. Intre orele 14 – 19, ne vom delecta cu o reprezentatie de aerobic si programul de pregatit de majoretele de la Liceul "Csiki Gergely", muzica populara, fanfara Palatului Copiilor, dans modern, un musical prezentat de Teatrul Vesnic Tanar si un program artistic pregatit de elevii Licelui de Arta.
In data de 23 mai, la ora 9, se va da startul in cursa Arad – Bekescsaba din fata Primariei.
Atentie la alergatori!
Conducatorii auto sunt rugati sa faciliteze traversarea prin oras a concurentilor pe taseul Calea Aurel Vlaicu – p-ta UTA – Calea Victoriei – Piata Spitalului – str. George Cosbuc – str. Horia – Primarie.

S.M.- Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]