Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 21 octombrie 2004

 Stirile TVA aici

  • Astra Vagoane a livrat vagonul cisterna cu numarul 1.000

Vagonul cisterna cu numarul 1000 a fost sarbatorit la TrinityIeri, la Astra Vagoane Arad s-a livrat al 1000 - lea vagon cisterna pentru transportul uleiurilor minerale, cu capacitatea de 95 de metri cubi, pentru compania VTG A.G din Hamburg, specializata in logistica feroviara. 
Cu cele peste 46.000 de vagoane cisterna si vagoane de marfa pe care le detine, ea este una dintre cele mai mari societati private de inchiriere din Europa.
Colaborarea dintre Astra Vagoane Arad si VTG a inceput in 1993, cand a fost lansata prima comanda, pentru un lot de 50 de vagoane cisterna.
"De atunci compania a fost aleasa ca partener pentru constructia unor serii mari de vagoane cisterna ori pentru transport de uleiuri minerale. Pentru acest tip de vagon am avut si avem in Astra, un partener de incredere, flexibil si competent. Livrarea celui de-al 1000-lea vagon cisterna, confirma standardul ridicat in ceea ce priveste know-how-ul si calitatea, transformandu-ne intr-un client satisfacut", a punctat Jürgen Hüllen, membru al Consiliului de administratie al VTG.
Chris Schmalbruch, presedintele Trinity Rail Europa, a adaugat: "Misiunea noastra nu se opreste aici. Proiectele, procesele tehnologice trebuie imbunatatite continuu, pentru ca doar in acest fel putem obtine comenzi consistente, cum este si aceasta si clienti multumiti".
Valoarea celor 1000 de vagoane livrate catre VTG se ridica la 50 milioane de euro. Trinity a patruns in Europa in anul 1999, cand a achizitionat Astra Vagoane Arad. 
In prezent, la fabrica aradeana lucreaza peste 2.000 de angajati, capacitatea de productie fiind de 3.000 de vagoane de marfa pe an.
Pe langa vagoanele cisterna, la Arad se produc vagoane de transport containere, vagoane de marfa deschise si inchise.

G.Constantinescu - Adevarul

  • Parcul Reconcilierii este aproape de inaugurare

Finalizarea Parcului Reconcilierii se apropie de final - Virtual Arad News (c)2004La concurenta cu declansarea campaniei electorale, in Arad se va inaugura Parcul Reconcilierii. 
Termenul limita stabilit de Guvern pentru finalizarea ansamblului este 1 noiembrie, fiind de asteptat ca personalitati de seama din guvern, dar si din PSD si UDMR sa fie prezente la deschidere.   
In fosta piata a pompierilor se lucreaza ca intr-un musuroi de furnici, insa agitatia predomina in jurul Arcului de triumf, care este aproape de a fi terminat.
Directorul ICIM, firma care realizeaza ansamblul din Parcul Reconcilierii, este foarte multumit de modul in care se lucreaza. 
"Stam bine, suntem in grafic si incercam sa terminam la 1 noiembrie", ne-a declarat Ioan Faur. 
Acesta spune ca banii pentru lucrare s-au primit la timp, in functie de etapele parcurse, nefiind restante.
Aproximativ 100 de muncitori au fost detasati pentru finalizarea la timp a parcului, iar Ioan Faur spune ca au fost zile in care aceasta cifra a fost depasita. 
"In functie de masini, de utilaje sau de lucrarea care trebuia realizata, am avut la parc peste 100 de muncitori. Totul este de calitate, bine facut". 
Vorbele acestuia sunt completate de realitatea de la fata locului. 
Luciul de apa a fost finalizat, portdrapelul este in constructie, iar aleile sunt marginite de lampioane subterane care, in timpul serii, se aprind. 
Cele doua monumente sunt, de asemenea, inconjurate de reflectoare.
Cum va arata monumentul ?
Arcul de triumf este lucrat din piatra de Baschioi, adusa tocmai din judetul Tulcea. 
Pe lateralele monumentului se vor afla personalitatile Revolutiei Pasoptiste din toate cele trei tari romane, iar sub bolta arcului se va gasi un grup de personaje reprezentandu-i pe "revolutionarii anonimi" de la 1848, acesta urmand a fi si punctul compozitional cel mai important al acestui ansamblu.
Elementul principal al constructiei, arcul, are o inaltime de 12 metri si este  montat pe o structura din beton armat. 
Monumentul va cuprinde, de asemenea, 14 basoreliefuri cu inaltimi de 2,5 metri, 4 placi inscriptionate cu dimensiuni de 1,5 x 1,2 metri, precum si un grup statuar amplasat sub arcul monumental, volumul de ansamblu al compozitiei avand dimensiunile 3,5 x 4 x 10 m cu basoreliefuri de bronz, infatisand urmatoarele personaje si alegorii: Avram Iancu si Eftimie Murgu, Nicolae Balcescu, "Unirea cea Mare", "Europa Unita", "Romania si Minoritatile".
Venituri in plus
Asociatia Monumentului Libertatii a contribuit, de asemenea, la completarea veniturilor destinate amenajarii parcului. 
"Suma pe care noi am investit-o in materiale este de 1,5 miliarde de lei. Parcul este in grafic, iar la inaugurare va fi prezent si presedintele UDMR, Marko Bela", ne-a declarat Kiraly Andras, liderul Uniunii aradene.

Mihaela Iancu - Observator

  • Parktronic vrea despagubiri de 8 miliarde !

Parktronic vrea despagubiri...Societatea Belsirim Automotive a instiintat, de curand, Primaria ca vrea sa fie despagubita de aceasta cu suma de 7,9 miliarde de lei. Printre motivele invocate in adresa este amintit (probabil ca punct forte) faptul ca Executivul nu a gasit pana acum o modalitate de inlocuire a ghearei galbene, scoase in afara legii, cu un alt instrument care sa asigure buna functionare a gestiunii parcarilor. 
Primarul sustine ca aceasta informare a venit pe fondul discutiilor purtate cu patronul Parktronicului, care promitea la acea data "ca va face o oferta Consiliului Local pentru rezolvarea problemelor legate de sistemul de parcare. Am asteptat solicitarea pe aceasta tema din partea Belsirim, insa firma nu ne-a informat decat ca incepe sa faca retrasarea, conform contractului semnat". Ieri, edilul a lansat contraoferta.
Discutii doar pe reportofon
Falca a povestit, mai apoi, indignat (tinand cont de ultimele evenimente politice legate de parcari) cursul pe care l-au luat discutiile cu patronul parcarilor aradene: 
"I-am invitat sa regandim modul de retrasare, ca acestea sa fie paralel cu bordura. Domnul Siegmeth a conditionat insa prezenta aici doar daca vom lucra cu reportofonul si tot ce facem noi sa fie inregistrat. Daca aceasta este atitudinea firmei, eu cred ca trebuie eliminata din judet!", a punctat concis Gheorghe Falca, sustinand ca nu e de loc dispus sa negocielze cu un om "care ducea panglica domnului primar Popa, iar acum sustine trena domnului prefect"
Doua oferte de miliarde
Nici patronul Parktronic nu s-a lasat mai prejos, ci a venit, bazandu-se pe actele semnate cu municipalitatea, cu singura oferta pe care era dispus sa o puna pe masa Primariei: despagubiri de 7,9 miliarde pentru o activitate care a devenit nerentabila.
"Este un efect al faptului ca in campania electorala, domnul Siegmeth si-a retras agentii de pe strazi ca oamenii sa nu mai plateasca parcare", a intervenit Falca. 
"Oferta"
facuta de Parktronic a trezit se pare Executivul primariei din amorteala, in conditiile in care edilul sef sustine ca "aceste materiale (cele legate de contractele, intelegerile si hotararile care tin de Parktronic - n.r.) vor fi predate consilierilor in comisii, luni sau marti, si o sa cer rezilierea contractului cu Parktronicul". 
Motivul invocat de primar la prima decizie radicala luata in chestiunea parcarilor cu plata din municipiu a fost "utilitatea publica".
Patronul firmei nu a putut fi contactat pentru a explica, din punctul sau de vedere, cele de mai sus.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Strict interzis

Se inmultesc ofertele de vanzare a unor organeTraficul de organe este o problema des mediatizata in societatea noastra. 
Tot mai multe persoane dau anunturi in ziare ca isi vand organele contra unor sume de bani care pun capat problemelor lor. 
Nimanui nu-i mai pasa de sanatate atata timp cat donarea de organe le ofera o sansa de imbogatire.  
Ceea ce nu se cunoaste este faptul ca exista o lege potrivit careia este interzis traficul de organe umane. 
Legea privind prelevarea si transplantul de tesuturi si organe umane a aparut in ianuarie 1998. 
Conform legii, prelevarea  de tesuturi sau organe umane se face numai de la donatori vii sau in moarte cerebrala. 
Donorii vii reprezinta persoanele din familia bolnavului de  la care pot fi prelevate numai organe pereche cum sunt rinichii sau parti din alte organe care se pot regenera, de exemplu ficatul. 
De la  donorii aflati in moarte cerebrala se pot preleva toate organele insa numai cu consimtamantul donorului sau al familiei. 
Tot acest proces se efectueaza sub semnul confidentialitatii. 
Legea prelevarii  si transplantului de tesuturi umane interzice tranzactionarea organelor umane in scop banesc. 
Si aceasta pentru ca principiul care sta la baza acestui act este umanitarismul. 
De asemenea, prelevarea si transplantul de tesuturi si organe ca urmare a unei constrangeri de natura fizica sau morala asupra unei persoane este strict interzisa. 
Toate aceste probleme care inca mai planeaza in jurul transplantului se va remedia in momentul in care si Romania va avea o Banca Natioanala de prelevare si transplant a organelor umane.

Camelia Catean - Televiziunea Arad

  • Un medalion Beethoven

Program Ludwig van Beethoven la Filarmonica din AradGheorghe Costin, dirijor de simfonic, vocal-simfonic, opera, cu participari la concerte si spectacole de opera, concursuri si festivaluri de la noi si alte tari europene, a oferit aradenilor un program Ludwig van Beethoven. 
Orchestra a relevat planurile actiunii dramatice, a evolutiei psihologice a eroului principal, plastic, eficient, in Uvertura "Egmont", care a deschis concertul din 14 octombrie.
Andrei Deleanu, solist al Filarmonicii "Marea Neagra" din Constanta, ramas in memoria unora dintre melomanii aradeni datorita calitatilor etalate cu alte prilejuri, ne-a oferit de aceasta data o interpretare viguroasa, dar si sensibila a uneia dintre capodoperele pianistice "Concertului nr. 4 in Sol major pentru pian si orchestra" intr-un dialog fructuos cu orchestra dirijata de Gh.Costin. 
Orchestra a incheiat programul cu "Simfonia a IV-a in Si bemol major" a celui denumit de unii drept Titanul simfoniei. 
Lucrarea a avut parte de o constructie cizelata ce a valorificat expresiv varietatea miscarilor sufletesti ce le-a creionat cu verva si optimism autorul ei.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]