Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 21 iulie 2004

Stirile TVA aici

  • De ieri, I.P.J. Arad si Comisariatul pentru Societatea Civila colaboreaza oficial

Societatea Civila si IPJ Arad colaboreaza oficialIeri, la orele pranzului, in eleganta sala Mezanin a Hotelului Continental a avut loc festivitatea de semnare a unui acord de colaborare intre Inspectoratul de Politie Judetean Arad si Comisariatul pentru Societatea Civila din Romania. 
Comisariatul pentru Societatea Civila (CSC) si-a inceput activitatea, in mod oficial, la data de 1 octombrie 2003, fiind condus de un presedinte, in persoana av. Vasile Vlaicu, respectiv de un consiliu de conducere, al carui coordonator este comisarul general Grigore Ioan Prodan. 
La intalnirea de ieri au fost prezente nume sonore din cadrul vietii politice si administrative din oras, respectiv: Dan Ungureanu, prefectul judetului, Gheorghe Falca, primarul municipiului, viceprimarii Levente Bognar si Tiberiu Dekany, vicepresedintii Consiliului Judetean Arad Gavril Popescu si Gavril Buza, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul Universitatii de Vest "Vasile Goldis" Arad, Teodor Ratiu, presedintele Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului, o seama de directori ai unor institutii descentralizate ale statului din municipiu, sefi de servicii si compartimente din cadrul I.P.J. Arad, ziaristi, alti invitati.
Seful Consiliului de Conducere al CSC pe tara, comisarul general Ioan Prodan, a deschis festivitatea de ieri cu un discurs in care a adus la cunostinta celor prezenti preocuparea principala a CSC: "Scopul statutar al Comisariatului este acela de a unifica institutiile societatii civile, creandu-se, astfel, o autoritate civila capabila sa intreprinda actiuni de interes national si international, in vederea imbunatatirii imaginii Romaniei, eliminarii coruptiei si a abuzurilor de orice natura si integrarea tarii in structurile euroatlantice. CSC isi propune sa devina un mediator cu mandat de reprezentare a celor mai importante ONG-uri din Romania, intre societatea civila, pe de o parte si institutiile statului si ale forurilor de decizie internationale, pe de alta parte."
Comisarul sef Nicolae Gudiu a primit diploma si insigna de comisar generalCu alte cuvinte, CSC se doreste a fi un mediator intre cetateanul de rand si institutii-le statului cu care acesta are de-a face. 
Comisarul general Ioan Prodan a exemplificat, ca atare, cateva dintre cazurile mediate si rezolvate de institutia pe care o conduce. 
"A nu se intelege insa ca CSC este mamica plangaciosilor si a reclamagiilor. Nu. Noi ne ocupam doar de cazurile ce se dovedesc cu adevarat importante si in care nedreptatile suferite sunt evidente." 
In fine, Ioan Prodan a mai preciat ca de-a lungul celor cateva luni de cand functioneaza, CSC a ajutat inclusiv ziaristi, nedreptatiti intr-un fel sau altul.
Dupa semnarea protocolului de colaborare intre I.P.J. Arad si CSC, institutii reprezentate de comisarul-sef Nicolae Gudiu, respectiv de comisarul general al societtii civile Ioan Prodan, seful I.P.J. Arad a primit, din partea sefului CSC, o diploma de excelenta, insotita de o insigna de comisar general pentru societatea civila. 
Spiritual, comisarul sef Nicolae Gudiu a comentat: "Si iata, in acest fel am devenit general, altfel un lucru atat de greu de realizat!" 
De asemenea, Inspectoratului de Politie Judetean Arad i-a fost conferita o diploma de merit din partea CSC, pentru "donatiile anuale in bani, pe care politistii aradeni le fac in directia construirii noii catedrale, pentru mijlocirea unor donatii din strainatate catre Spitalul Judetean Arad si pentru modul cum institutia intelege sa colaboreze, in general, cu societatea civila."
Sediul CSC Arad a fost pus la dispozitia institutiei de Universitatea de Vest "Vasile Goldis", care colaboreaza cu aceasta inca de la infiintare.
Nu in ultimul rand, precizam ca CSC are un acord cadru de colaborare atat cu Consiliul Europei, cat si cu Inalta Curte de Aparare a Drepturilor Omului, de la Strasbourg.
La sfarsitul festivitatii de ieri, amfitrioni si invitati au ciocnit cate o cupa de sampanie.

Eugenia Pantea - Adevarul

  • Zeppelin, un zbor la 75 de ani

Un zeppelin a survolat spatiul aerian al AraduluiUn moment extrem de emotionant pentru angajatii Aeroportului International Arad si, nu in ultimul rand, pentru aradeni, s-a petrecut ieri in judetul nostru: un zeppelin (dirijabil) apartinand Aeroportului german Friedeschafen a survolat Aradul, aterizand in cele din urma pe aeroport.
Acum 75 de ani...
Inedit este faptul ca un astfel de eveniment s-a mai petrecut in Arad acum aproximativ 75 de ani, mai precis pe data de 16 octombrie 1929, la ora 20,00. 
Atunci, din declaratiile directorului Aeroportului Arad, Dan Balacel, la carma zeppelinului nu s-a aflat nimeni altul decat... Graf Zeppelin.
Date tehnice 
Cateva date tehnice ale aparatului care s-a aflat ieri pe aeroport sunt binevenite. mai ales ca "masurile" ii sunt de-a dreptul impresionante. 
Aparatul D-LZFN, model Zeppelin - NT NO7 este destinat in intregime zborurilor de agrement, avand 12 locuri plus doua pentru piloti. 
Volumul este de 8000 metri cubi si are peste opt tone greutate. 
Are 75 de metri lungime, 19,5 metri inaltime si o latime de 17,4 metri. 
Desi pare greoi, viteza este una remarcabila, atingand chiar 125 de kilometri pe ora, bineinteles si in functie de vant si de forta de frecare.
Zeppelinul a aterizat pe Aerportul din AradAgitatie si discutii
Inca de cum am intrat in perimetrul Aeroportului International Arad s-a putut simti o usoara agitatie care plutea in aer. 
Am fost sfatuiti sa servim o cafea la restaurantul institutiei. 
Lumea care statea la masa nu vorbea altceva decat despre acest eveniment. 
Pe langa personalul aeroportului, am observat foarte multi copii si invitati de la diferite institutii, de asemenea interesati de a vedeamulti pentru prima data in viata - un zeppelin.
Coincidenta fericita
Suntem primiti de directorul aeroportuiui. Dan Balacel, care ne ofera pana la momentul aterizarii, cateva date suplimentare despre acest eveniment.
"In primul rand vreau sa va spun ca sunt extrem de incantat de aceasta vizita, mai ales ca astazi (ieri - n.r) sarbatorim Ziua Aviatiei. 
Cei doi piloti ai zeppelinului se numesc Jorg Straub si Oliver Jager si se afla intr-un turneu european prin mai multe tari. 
In Romania, au vizitat Constanta si au facut o demonstratie si la Aeroportul Baneasa. Maine (astazi - n.r.) vor parasi Aradul, indreptandu-se spre Germania, via Budapesta".
Un aparat scump... la vedere
In jurul orei 16,00, zeppelinul a facut cateva ocoluri deasupra aeroportului, aterizand pe campul din apropierea acestuia. 
Intreaga asistenta s-a deplasat la fata locului. admirand "monstrul". 
Cum evenimentul trebuia imortalizat multi au filmat si s-au filmat cu zeppelinul pentru a avea ce le arata si cu ce se lauda nepotilor si celor dragi. 
Un astfel de aparat nu este numai scump la vedere, daca tinem cont ca o persoana care doreste sa faca un asemenea zbor de agrement trebuie sa scoata din buzunar suma de 360 de euro.
Evenimentul de ieri a fost unul extrem de important, bucuria cea mai mare fiind aceea ca la acesta au participat, chiar daca nu in calitate de invitati, si o buna parte a aradenilor. 

Dacian Don - Agenda zilei

  • Sanevit spera sa castige licitatia nationala pentru materiale sanitare

Sanevit asteapta cu optimism rezultatele licitatiei nationaleIn urma cu cateva saptamani, Ministerul Sanatatii a comunicat termenul limita pana la care firmele interesate pot sa-si depuna dosarele in vederea participarii la licitatia nationala pentru materiale sanitare. 
Societatea aradeana Sanevit asteapta cu nerabdare selectia, pentru ca viitorul firmei depinde in buna masura de aceasta. 
Pentru prima parte a licitatiei, termenul de depunere a fost 12 iulie dupa care a fost decalat la 19 iulie iar pentru partea a II-a data limita a fost stabilita pentru 16 iulie. 
In urma cu cateva zile, ministerul a anuntat ca se suspenda procedura de licitatie si, surpriza, se decaleaza din nou termenele de depunere si de deschidere a ofertelor, pentru o data ulterioara ce va fi anuntata in timp util. 
"Au fost depuse din parte unor firme participante cateva contestatii cu privire la anumite conditii prevazute in caietul de sarcini, drept pentru care actiunea a trebuit sa fie contramandata. Noi speram ca aceasta data sa fie cat mai apropiata pentru ca deja am inceput sa producem, asteptam doar sa avem si piata de desfacere", afirma Mircea Roman, director general Sanevit.

Diana Rotar - Observator

  • Prefectul ramane in functie

Prefectul Ungureanu ramane in continuare pe functieInterimatul actualei conduceri a PSD Arad va dura pana la inceputul anului viitor. 
Principalul obiectiv este acum campania pentru alegerile parlamentare din toamna. 
In aceste sens au fost stabilite zonele de activitate si persoanele care vor actiona in teren. 
Pe de alta parte, noua conducere i-a acordat prefectului aradean votul de incredere, dupa ce fosta delegatie permanenta a declarat ca din cauza acestuia partidul a pierdut alegerile. 
Mai mult, fosta delegatie a cerut ministrului Ilie Sarbu numirea unui alt prefect. 
Legat de aceasta problema, ieri a avut loc o sedinta la care cei prezenti au decis prin vot ca Dan Ungureanu sa ramana in functie. 
In 14 august se va desfasura conferinta extraordinara a organizatiei judetene a PSD, unde vor fi alesi delegatii la congresul extraordinar de la Bucuresti

Televiziunea Arad

  • Viteza si forta la Arad

Campionatul Mondial la Supermoto se va desfasura la AradCampionatul Mondial de Supermoto
Romania este, si in acest an, singura tara din Europa de Est care a primit din partea Federatiei Internationale de Motociclism dreptul de a organiza Campioanatul Mondial de SuperMoto S1. 
Aradul va gazdui pentru a doua oara consecutiv, in perioada 24-25 iulie, Grand Prix of Romania 2004, cea de a doua etapa Campionatului Mondial FIM de Supermoto, organizat de Clubul Sportiv Dual Racing Team din Bucuresti, in colaborare cu Las Vegas Moto Team.
Vor participa 24 dintre cei mai titrati piloti ai lumii, printre care belgianul Eddy Seel, campionul mondial en-titre, care poarta numarul 100, in cinstea centenarului Husqvarna, supervedeta Thierry Van Den Bosch, care revine in S1 alaturi de KTM, Ivan Lazzami (KTM), Max Manzo (Aprilia), Frederic Fiorentino (Husaberg) sau Fabrice Guyot (Terra Modena). 
Alaturi de ei vor alerga patru concurenti romani, Peter Gagyi, Pop Florian, ambii reprezentanti ai C.S. Steaua General Turbo Bucuresti, Marcel Butuza (C.S. Vectra Zarnesti) si Zoltan Fazekas (C.S. Smart Brasov). 
Supermoto este o noua ramura a motociclismului, aparuta ca urmare a cererii pietei pentru un nou model de motocicleta. 
Entuziastii si pasionatii motoarelor pe doua roti aveau nevoie de o combinatie intre forta si rezistenta off-road cu tehnologia performanta a unui motor de viteza. 
Noua motocicleta de supermoto are o infatisare moderna si se adapteaza perfect atat traficului urban, circuitului de viteza, cat si pe terenurilor accidentate. 
Alaturi de producatorii deja consacrati, precum Yamaha, KTM, Honda, Husqvarna, Husaberg, Vertemati, CCM, GasGas sau VOR, au aparut in acest sezon competitional noi constructori de motociclete, cum ar fi Aprilia, Terra Modena (construita de cei de la Ferrari) si VGM Motors. 
In cadrul Grand Prix of Romania 2004 se vor desfasura concomitent atat etapa de C.M. FIM de SuperMoto S1 (motociclete de capacitate cuprinsa intre 450 cc si 700 cc, 4 timpi), cat si cea de C.M. FIM de SuperMoto S2 – o premiera a sezonului 2004 (motociclete de capacitate cuprinsa intre 250 cc - 2 timpi si 450 cc – 4 timpi). 
Suma totala a premiilor puse in joc depaseste 30.000 de euro. 
Pe langa noutatile absolute ale acestui sezon competitional, din care s-a desfasurat doar o singura etapa, pe circuitul de la Spa-Francorchamps (Belgia), trebuie remarcata noua echipa de la Ferrari – Terra Modena, apoi participarea oficiala a team-ului Honda Tiscali Martin, cu un model Honda CRF 450, sau prestatia Aprilia, care vine cu noul motor 2 in V. 
Cea mai importanta competitie de gen din lume va fi transmis live de canalul Telesport.

Stefan Both - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]