Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 17 noiembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Teatrul Vechi a trecut la Primarie

In aceasta iarna incepe actiunea de reabilitare la Teatrul VechiOvidiu Balint, directorul Casei de Cultura a Municipiului, a facut publica ieri una dintre cele mai importante vesti care vine in beneficiul Aradului:
Teatrul Vechi a intrat in proprietatea Primariei, iar aceasta a decis de curand reabilitarea intobilului. 
Judecatorii Curtii de Apel Timisoara, care avea pe rol cazul retrocedarii Teatrului Vechi si a Casei Hirschl, i-au recomandat proprietarului, in baza evaluarilor facute de experti, sa renunte la cererea de restituire a imobilului, care avea sanse minime de a fi aprobata, iar proprietarul a procedat ca atare.
Ovidiu Balint a declarat ieri ca administratia municipiului a decis, in baza celor de mai sus, ca in aceasta iarna sa demareze proiectul de renovare a Teatrului Vechi, care construit in 1817 - a fost lasat in paragina din 1978. 
Ba, mai mult, prin 1980 s-a propus daramarea lui si ridicare in acelasi loc a unui bloc pentru protipendada Aradului.
Primaria isi poate incepe proiectul de reabilitare a imobilului in baza unei teme de proiectare elaborate in anul 1993 (care ar trebui sa sufere doar mici modificari). 
Potrivit declaratiilor directorului Casei de Cultura, in acest an municipalitatea va acorda aproximativ un miliard de lei pentru executarea studiului de fezabilitate si a proiectului, urmand ca de la anul sa inceapa efectiv lucrarile de reabilitare. 
Cei implicati in proces spera ca de la anul sa acceseze si fonduri europene pentru reabilitarea cladirii, estimarile initiale aratand ca Primaria ar avea nevoie pentru intreaga lucrarea de minimum trei milioane de euro.
Ovidiu Balint crede ca daca vor fi accesate fonduri europene, lucrarile la Teatrul Vechi vor fi finalizate in trei ani, modernizarea nevizand realizarea unei sali clasice de teatru, ci mai degraba a unei sali multifunctionale, care sa poata gazdui si alte evenimente si care sa fie, desigur, profitabila din punct de vedere economic.
Ar mai fi de mentionat si faptul ca va fi reabilitata si curtea interioara a cladirii si ca se spera ca si Casa Hirschl (cladirea vecina - n.r.) sa ajunga tot la Primarie. 
Proprietarul a cerut ca despagubiri pentru ambele imobile de doar trei miliarde de lei.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • "Autoritatile locale au nevoie de ONG-uri": Este imperativul conturat dupa prima zi a targului de specialitate

In holul Teatrului s-a deschis editia a VIII-a a Targului ONG-urilorHolul Teatrului de Stat gazduieste, incepand de ieri, cea de-a opta editie a Targului ONG-urilor. 
24 de fundatii, asociatii si organizatii neguvernamentale aradene, majoritatea din domeniul social, isi expun si isi promoveaza activitatea pe care o desfasoara. 
"Manifestarea are drept scop cunoasterea activitatii ONG-urilor, dezvoltarea centrului de voluntariat, dar si atragerea unor sponsori care pot contribui la modul direct cu un ajutor financiar. Beneficiarii acestei actiuni sunt toate persoanele care se afla intr-o situatie de risc social, de la tineri pana la varstnici" - precizeaza Christian Cojocaru, directorul Centrului de Consultanta si Colaborare intre organizatiile neguvernamentale si Administratia Publica Locala, principalul organizator.
Deschiderea oficiala a targului s-a consumat pe un fond sonor asigurat de niste pisicute jucause apartinand Asociatiei Animed si a fost marcata de prezenta a numeroase oficialitati locale, in frunte cu primarul Gheorghe Falca. 
Au fost prezenti si reprezentanti ai autoritatilor locale din cinci orase englezesti, aflati la Arad cu prilejul Conferintei Internationale "Parteneriat in asistenta sociala" ce se desfasoara tot la Teatrul de Stat. 
Peste 300 de persoane din Arad, din tara si din Marea Britanie sunt asteptate sa participe la aceasta manifestare. 
Conferinta se afla la a doua editie si este rod al colaborarii dintre Directia de Dezvoltare si Asistenta Comunitara Arad si Consiliul Metropolitan din Kirklees, Marea Britanie. 
"Autoritatile locale au nevoie de ONG-uri. Intre acestea trebuie sa existe o stransa colaborare pentru a creste copii si tineri care sa se integreze in societate si sa fie buni cetateni ai oraselor noastre" - sublineaza Philip Cotterill, directorul Serviciilor Sociale si Medicale din Kirklees.

D. Dutu - Adevarul

  • Un rezervor cu zece tone de motorina a a explodat ieri in oras

Incendiul de la firma de costructii a fost stins de pompierii aradeniUn rezervor plin cu 10 tone de motorina a explodat ieri dimineata in curtea unei firme de constructii de pe strada L. Rebreanu. 
Zeci de muncitori lucrau la acea ora in halele din apropiere, asa ca a fost o minune ca nu s-au inregistrat victime. 
Explozia puternica s-a auzit de la zeci de metri distanta. Flacari uriase au cuprins imediat rezervorul iar pompierii militari s-au chinuit mai bine de o jumatate de ora sa stinga focul.
Ploaia cazuta in ultimele zile a defectat instalatia electrica a firmei de constructii aradene. 
De dimineata, o echipa de electricieni s-a apucat sa remedieze defectiunea. 
O simpla scanteie a fost - suficienta ca sa arunce in aer rezervorul, ingropat in pamant. 
Muncitorii care lucrau in apropiere spun ca au auzit un zgomot infernal si nu au stiut ce se intampla. Apoi au vazut flacarile inalte si s-au speriat de moarte.
Doua masini ale pompierilor au intervenit imediat. 
Explozia a aruncat la zeci de metri in aer capacul rezervorului iar flacari inalte pareau sa iasa din pamant. 
Din primele cercetari, se pare ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurt circuit.
Faptul ca rezervorul cu cele 10 tone de motorina era ingropat in pamant a diminuat efectele exploziei. 
Altfel, suflul ar fi fost atat de puternic incat ar fi distrus blocurile aflate in imediata apropiere.

Flavius Ghender - Observator

  • Nu au respectat legea

Inspectorii ITM au aplicat amenzi celor care nu au respectat legislatiaPeste 1500 de agenti economici aradeni au primit amenzi in acest an de la inspectorii de munca. 
Valoarea totala a amenzilor depaseste 7 miliarde de lei. 
Numarul sanctiunilor este mai mic fata de anii trecuti, semn ca angajatorii au inceput sa respecte legislatia. 
In primele 10 luni ale anului, inspectorii de munca au depistat aproape 100 de angajatori care practicau munca la negru. 
Angajatii nu aveau incheiate contracte, iar in unele cazuri aveau sub 18 ani. 
Si numarul accidentelor de munca a fost relativ mare - 91, cu 99 de accidentati dintre care 14  si-au pierdut viata. 
In aceeasi perioada, la sediul inspectoratului muncii s-au primit 661 de sesizari, din care jumatate reclamau neacordarea salariului cuvenit in urma muncii prestate. 

Nicoleta Belean - Televiziunea Arad

  • Iarba din Arad, sub ape

Antrenorul Silviu Iorgulescu considera necesar si un teren cu gazon sintetic pentru UTAJucatorii de la UTA se antreneaza in sala
Ploaia cazuta in ultimele zile impiedica antrenamentele normale ale jucatorilor de la UTA. 
In lipsa unui teren de antrenament, Silviu Iorgulescu isi duce elevii la sala de sport, un loc impropriu pentru exersarea unor faze desfasurate ulterior pe stadion, in timpul meciurilor oficiale. 
Mai mult, suprafata dura a salii creste riscul accidentarilor, in conditiile unui lot si asa "subtire", din toate punctele de vedere.
Milogi la altii
Inca de saptamana trecuta, ros-albii au cautat o arena unde sa-si poata desfasura activitatea. 
Terenul de zgura din spatele stadionului este impracticabil, fiind acoperit cu noroi. Pe el se pregatesc cateodata grupele de copii ale echipei fanion. Refuzati cu alta ocazie de ACU, detinatoarea stadionului Motorul, din cartierul Aradul Nou, utistii au beneficiat, inainte de meciul cu Sannicolau Mare, de bunavointa lui Ioan Ienciu, presedintele Romvest, care le-a asigurat terenul Strungul. 
In ziua urmatoare insa, ingrijitorii arenei nu i-au mai lasat pe Marnesco sa le foloseasca terenul, astfel ca, din lipsa de posibilitati, s-a trecut prematur la antrenamentul in sala, specific perioadei hibernale. 
"Nu am gasit nici un teren bun in Arad, deoarece toate sunt sub apa. Astazi (n.r., ieri) am optat pentru o sedinta la sala de forta, iar maine (n.r., azi) vom merge in sala, unde putem sa facem si antrenament cu mingea. Nu stiu ce va urma in zilele urmatoare", a declarat Silviu Iorgulescu, care a subliniat in dese rinduri necesitatea unui al doilea teren. 
"In mod normal, ar trebui sa avem si un teren cu gazon sintetic, pe care sa ne putem pregati in orice conditii", a mai spus tehnicianul de la UTA.
Suspendare
Fundasul central Varga si mijlocasul stinga Balan au drept de joc simbata, in partida de la Ineu. 
Cei doi vin dupa o etapa de suspendare si constituie o acoperire a posturilor improvizate in ultimul meci. 
Cu patru cartonase galbene, Radoi va absenta din meciul cu Tricotaje, iar in partea dreapta a liniei mediane se va alege intre Maghici, care a dovedit calitati polivalente si Turcus, un junior care a s-a achitat de sarcini in ultimul joc de campionat.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]