Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 17 iunie 2004

Stirile TVA aici

  • Transparenta totala in controalele Garzii Financiare: promite Sorin Cirti, noul comisar-sef al institutiei aradene

Comisarul sef Sorin Cirti promite transparenta totala privind controalele Garzii FinanciareLa inceputul acestei saptamani, Sorin Cirti a fost instalat oficial in functia de comisar-sef al Garzii Financiare Arad, in urma castigarii concursului organizat la Bucuresti, la finele lunii mai. Dupa cum am mai informat, Sorin Cirti este de loc din Savarsin, are 35 de ani si pana la zilele trecute a activat in cadrul Comisariatului Regional Timis.
- D-le comisar-sef, ce anume v-a determinat sa va inscrieti la concursul pentru aceasta functie, avand in vedere problemele care au existat la Arad, atat pana in 2000, cat si dupa aceea. Ma refer aici la modul in care ultimii doi ocupanti ai acestei functii - Cornelius Rosianu si Dan Cancel - si-au incheiat activitatea.
- In primul rand, eu sunt functionar public si mi-am dorit sa mai urc o treapta in aceasta cariera pe care mi-am ales-o. Am vrut sa trec de la functia de executie, pe care am avut-o pana in prezent, la una superioara, care sa-mi ofere sansa de a-mi pune in practica experienta acumulata. Lucrez in cadrul Garzii Financiare din 1996 si inainte mi-am desfasurat activitatea la Administratia Financiara din Timisoara.
De aceea, ma consider bine pregatit si cred ca am acumulat suficienta experienta pentru a face fata exigentelor unei functii de conducere.
- Sunteti cat se poate de optimist...
- Da, este adevarat. Fiecare este raspunzator pentru actiunile sale si atata vreme cat iti indeplinesti atributiunile cu discernamant nu are ce sa se intample. Dar, in primul rand, trebuie sa respecti legea.
- La nivelul Garzii Financiare aradene s-a vorbit la un moment dat de controale preferentiale sesizate si de catre unii agenti economici. Vor mai avea acestia motive sa reclame astfel de practici?
- Am auzit si eu o serie de zvonuri in acest sens, dar nu a demonstrat nimeni ca asa au stat lucrurile. Oricum, noi vom fi impartiali si obiectivi si in mod normal n-ar trebui sa apara acuzatii de acest fel. Nimeni nu este mai presus de lege. Vreau sa garantez de asemenea transparenta totala in controalele Garzii Financiare tocmai pentru a evita astfel de discutii.
- Ce le-ati transmis subordonatilor dvs. la prima sedinta?
- In primul rand, am incropit un mic plan de lucru pentru zilele care urmeaza, in functie de tematicile primite de la centru. Pe urma, le-am cerut o comunicare eficienta. Doresc sa existe o legatura stransa intre mine si ei, sa fiu informat in timp util despre problemele care apar, sa putem lua masurile care se impun. Sunt deschis la orice fel de discutii pentru ca trebuie sa formam o echipa functionala.
- Ce le pregatiti agentilor economici aradeni?
- Vom stabili niste tematici privind dotarea si utilizarea aparatelor electronice de marcat fiscale de catre agentii comerciali.
- Dar aceasta este o tematica permanenta...
- Da, asa este, numai ca luna trecuta a aparut o completare la aceasta legislatie care aduce modificari substantiale si anume, mai multe categorii de agenti economici beneficiaza de scutiri de la aceste obligatii pe de o parte, iar pe de alta parte, in legislatie se regasesc activitati comerciale noi, care necesita folosirea caselor de marcat. Pe urma, amenzile au crescut de patru ori. Astfel, daca nu se emite un bon fiscal pentru bunurile livrate, amenda minima este de 80 de milioane de lei, la care se adauga confiscarea sumelor gasite in plus si suspendarea activitatii agentului economic pe o perioada de trei luni. In aceste conditii, ii sfatuiesc pe toti agentii economici sa se incadreze in aceste prevederi legale pentru ca institutia pe care o conduc nu va face rabat de la litera legii.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • "Politisti" voluntari

Politistii de proximitate vor fi ajutati de voluntariPeste 100 de aradeni participa ca voluntari la actiunile politistilor de proximitate. 
Ei nu sunt recompensati in nici un fel, poarta doar o insigna care precizeaza ca sunt voluntari si participa la actiuni numai alaturi de politisti. 
Varsta minima pentru a putea desfasura activitatea de voluntariat este 16 ani. 
Singurele activitati pe care voluntarii le pot face singuri sunt impartirea de pliante si informarea cetatenilor despre atributiile politistilor de proximitate. 
In municipiul Arad actioneaza in prezent 9 politisti de proximitate. 
Cele mai multe actiuni sunt desfasurate in scoli, unde politistii discuta cu elevii despre problemele ridicate de droguri, delincventa juvenila sau traficul de fiinte umane.

L. Barcauan - Buletinul de Arad

  • Viitoarea Zona Industriala atrage noi fonduri 3.000.000 de euro pentru Pecica

Primarul din Pecica - Iustin Cionca asteapta promovarea proiectului zonei industrialeZilele trecute primaria orasului a primit un raspuns privind proiectul inaintat Agentiei pentru Dezvoltarea Regiunii V Vest referitor la o finantare in valoare de trei milioane de euro, destinati Zonei Industriale Pecica – Turnu, obiectivul "Incubator de afaceri".
In faxul primit de autoritatile locale pecicane se arata ca proiectul a fost propus de agentie pentru a fi inclus in Programul Operational pentru anii 2007-2013, fiind considerat a fi de interes regional. 
Prin acest raspuns, probabil, visul edililor pecicani de a construi o Zona Industriala moderna care pe langa hale de productie pentru diferite societati, sa contina si un Centru de incubare si accelerare a afacerilor transfrontaliere (menit sa ofere sprijin firmelor mai mici prin intermediul unor servicii contabile, judiciare, etc.) se apropie tot mai mult de a deveni realitate.
Primarul Iustin Cionca a declarat pentru "Observator aradean" ca prin aceasta finantare si autoritatile romane si-au dovedit interesul pentru proiectele de viitor, asta dupa ce, cu putina vreme in urma, tot Zona Industriala Pecica a castigat de la Organizatia pentru Initiativa pentru Europa Centrala si de Est o serie de deplasari in Italia pentru promovarea proiectului si atragerea de investitori.

Pavel Sinka - Observator

  • UTA se reuneste la 5 iulie

Fotbalistii de la UTA au plecat in vacantaAflati in vacanta, jucatorii de la UTA au fost anuntati ieri de antrenorul interimar Dan Cuedan ca lotul, atat cat a ramas din el, se va reuni la 5 iulie. Piesele grele care au ramas la ros-albi sunt Rusu, Varga, Apostu si Stefeliga. 
Se incearca prelungirea contractului pentru portarul Marne, care s-a ridicat peste media echipei in partea a doua a sezonului. 
Pentru viitoarea stagiune se intentioneaza incropirea unei echipe formata din tot ce are mai bun fotbalul aradean. 
Gerry Kukucska, golgeterul de la nou-promovata Victoria Nadlac, este pariul lui Cuedan, care l-a avut antrenor. 
Radu Nunweiller sau Ilie Stan nu au stiut sa il adapteze pe slovacul care este si profesor la echipa fanion a Aradului, astfel ca tentatia este mare. 
Alti jucatori ar fi fundasul central Vladau si mijlocasul stinga Mihali, acesta de la Gloria Arad. 
"Trebuie sa luam lucrurile in progresie aritmetica, nu geometrica, pentru ca in fotbal nu merge. Vom studia tot ce avem noi mai bun, apoi jucatorii din judetele invecinate. Nu putem sa cautam intai la Divizia A sau in strainatate", a declarat Cuedan. 
O informatie de ultima ora spune ca presedintele Calin Chisbora i-ar fi propus lui Mircea Petean, omologul sau de la FC Baia Mare si fost fotbalist la UTA in anii '70, sa i se alature la conducerea clubului alb-rosu. 
Petean ar urma sa vina insotit de 28 de jucatori. La acest proiect se pare ca au aderat Florin Lazurean, fost presedinte in anii '90, si avocatul Valentin Constantin.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest) 
  • Aproape 2.000 de copii din tara vin la noi, in tabara

Tabara Moneasa este cea mai solicitata din judet - Virtual Arad News (c)2004Aradul, poarta de vest a Romaniei, vechi centru comercial, mestesugaresc si cultural atestat documentar inca din secolul al XII-lea, atrage prin frumusetile sale multi turisti. 
Agentia Teritoriala a Taberelor si Turismului scolar Arad ofera copiilor din tara posibilitatea petrecrii unui sejur placut, pentru diferite gusturi. 
Zonele de agrement din judet, in cadrul lor natural, diferitele posibilitati turistice fac turistul sa nu regrete aceasta alegere si va ramane uimit de peisajul inegalabil al acestei zone. 
In judetul nostru, cele patru tabere scolare functionale vor gazdui in acest an aproape 2000 de copii. 
Aradul este foarte solicitat de judete ca Teleorman, Valcea, Tulcea, Dolj, Botosani, Satu-Mare, Hunedoara, Buzau, Olt, Constanta si, bineinteles, de Capitala. 

Pe acte, 7 tabere
Agentia aradeana are, in acte, sapte tabere. Este vorba de Moneasa, Casoaia, Odvos, Savarsin, Dezna, Paulis si Ilteu. 
Siguranta asupra dreptului de proprietate exista, insa, numai la trei dintre ele:  la Moneasa, Casoaia si Odvos. 
Celelalte patru sunt revendicate.
Dintre toate cele sapte functioneaza efectiv doar patru, Moneasa, Casoaia, Dezna si Savarsin.
Decizie in octombrie
Cu toate ca decizia de retrocedare trebuie luata de Guvern in cursul lunii aprilie, aceasta a fost amanata pana in luna octombrie. Abia atunci se va sti cu exactitate daca taberele scolare mai au o sansa, sau vor fi restituite fostilor proprietari.
Lupta pentru Dezna
Tabara de la Dezna este cea mai importanta dintre toate unitatile din judet care risca sa fie pierdute. 
"Este o tabara moderna, cu o baza materiala buna. Este absolut necesara pentru judetul nostru. In primul rand pentru ca este situata la 5 kilometri de Moneasa, o zona foarte solicitata. Are mobilier nou si dispune de un spatiu mult mai mare decat tabara Moneasa", spune Spiridon Stanciu, directorul Agentiei Taberelor din Arad.
Tabara de scolari Dezna risca sa fie pierduta - Virtual Arad News (c)2004Mii de copii din toata tara
Tabara de la Moneasa este contractata pana la refuz. In aceasta vara, peste 600 de copii din toata tara vor veni la Arad. De asemenea, si Dezna se gaseste in aceeasi situatie. Aici vor veni peste 700 de copii. La Savarsin s-au programat deja tabere pentru integrarea socio-culturala a rromilor, iar la Casoaia vor veni grupuri de tineri baptisti.
Pretul cazarii este de 280 de mii de lei pe zi, cu trei mese incluse.
Intre ruina si planuri
Taberele de la Paulis si Ilteu sunt in conservare. Cea dintai este prinsa in programul de reabilitare al ministerului de resort. Se preconizeaza ca aici sa se deschida o baza de cazare pentru grupuri organizate de copii care intra sau ies din tara. Va fi un fel de ultim popas...
Tabara de la Ilteu este o ruina. De 15 ani nu a mai fost folosita...
Cele patru "nestemate"
Tabara Moneasa
Tabara Moneasa este situata in statiunea balneoclimaterica purtand acelasi nume, situata la poalele Muntilor Codru Moma.
Tabara Moneasa dispune de 80 de locuri de cazare pe serie, in regim permanent. Cazarea se face in casute si bungalow-uri, avand camere cu 2-5 paturi. Tabara mai dispune si de o cantina moderna cu o capacitate de 100 de locuri pe serie, dotata cu televizor color si aparatura muzicala.
Trasee turistice si excursii
Zona deosebit de frumoasa ofera o multime de posibilitati pentru petrecerea cat mai placuta a timpului: strandul cu apa mezo-termala din statiunea Moneasa, lacul de agrement din statiune dotat cu hidrobiciclete precum si partia de schi sunt doar cateva dintre avantajele amplasamentului taberei.
De aici, se organizeaza excursii la Cetatea Dezna, Pestera Ursilor, Pestera Meziad, Manastirea Izbuc precum si la Cetatile Siria sau Soimos.
Tabara Dezna
Tabara este situata la poalele cetateii medievale Dezna. Ea este prezentata, de multe ori, drept tabara "Moneasa 2"
Tabara de scolari Casoaia dispune de 114 locuri pe serie - Virtual Arad News (c)2004 In primul rand datorita distantei foarte mici de cea dintai si datorita posibilitatii de a ajunge foarte repede in tabara vecina. 
Ori, Moneasa este una dintre cele mai cunoscute din tara...
Tabara Dezna dispune de 114 de locuri de cazare, dintre care doar 45 sunt permanente, in camere, la fel ca si la Moneasa cu intre 2 si 5 paturi. 
La fel ca si la "sora mai mare", cantina dispune de 100 de locuri pe serie si este dotata, la randul sau, cu televizor color si un sistem audio.
Trasee turistice si excursii
De aici se organizeaza drumetii la Dealul Ozoiului, ruinele Cetatii Dezna, Valea Zugaului, cuptoarele dacice de topi fier etc. 
Excursii se fac la Pestera Ursilor, Manastirea Izbuc, Muntele Gaina, Cetatea Soimos, parcurile dendrologice de la Macea si Gurahont, Valea Deznei cu popas la hanul si pescaria de la Dezna.
Printre excursiile organizate de Agentia Taberelor scolare Arad se numara si cele la strandul din Moneasa, Pestera Meziad, in Tara Motilor, Tara hategului, precum si excursii externe in Ungaria la Szeged, Gyula si Bekescsaba.
Tabara Casoaia
Tabara este situata la o altitudine de 230 de metri, la poalele Muntilor Zarandului. Dispune de 114 de locuri de cazare pe serie: 20 de locuri in pavilionul central si 94 de de locuri in casute si bungalow-uri, in camere cu 2 pana la 5 paturi.
Tabara Savarsin
Tabara este situata pe Valea Muresului, la 90 de kilometri de Arad, in imediata apropiere a Castelului Regal. 
Tabara Casoaia dispune de 110 locuri de cazare pe serie in regim permanent, in pavilioane cu 2 pana la 5 paturi. 
Exista apa curenta in fiecare camera. Cantina ofera o capacitate de 60 de locuri. 
Aici se poate organiza o discoteca, cu aparatura audio-video de care dispune. 
Exista si un teren de sport, un loc de joaca si bineinteles, un loc special amenajat pentru focul de tabara.

Simona Mazare - Observator Plus


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]