Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 17 aprilie 2004

Stirile TVA aici

  • SIF Banat-Crisana ridica hoteluri

SIF Banat-Crisana a mai cumparat un hotel si in Baia MareSocietatea de Investitii Financiare Banat-Crisana investeste din ce in ce mai mult in industria hoteliera. 
Grupul financiar intentioneaza ca, pana la sfarsitul acestui an, sa dea in folosinta un hotel in municipiul Baia Mare. 
Acesta va fi amplasat pe B-dul Bucuresti, va avea 120 de locuri de cazare in regim de doua si trei stele, piscina acoperita si pista de popice. 
"Vor exista mini-autobuze care vor transporta turistii la schi pe durata iernii in statiunile Suior si Mogosoaia, iar vara se vor organiza excursii tematice la Cimitirul Vesel de la Sapanta si pe Valea Botizului", a declarat Daniel Manate, director de strategie in cadrul SIF Banat-Crisana. 
Valoarea investitiei se ridica la 1,5 milioane de euro, deoarece structura de rezistenta a cladirii era deja construita la data demararii lucrarilor. 
SIF Banat-Crisana va da anul acesta in folosinta inca doua hoteluri in Hunedoara si Cluj. 
Societatea mai detine hotelurile Eurohotel din Timisoara si Meses din Zalau, clasificate cu trei stele.

Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  • Furia Muresului !  Viitura a rupt podul de pontoane spre Strandul Neptun

Podul de pontoane de la Strand a fost rupt de viituraMuresul creste in continuare
Ieri noapte podul de pontoane (din zona Belvedere) care duce la Strandul Neptun a fost avariat de trei busteni adusi de viitura. 
In ultimele zile nivelul Muresului a crescut ingrijorator. Podul de pontoane parea sa reziste insa cu stoicism furiei raului. 
Din pacate, ieri noapte, trei trunchiuri mari de copaci au lovit in plin doua dintre pontoanele metalice situate in partea dinspre oras. 
Apa a patruns in pontoane si le-a scufundat in scurt timp. Ieri, un sfert din pod era deja sub apa. 
Din nefericire, in pofida vremii superbe de ieri, previziunile specialistilor sunt sumbre: Muresul va mai creste in urmatoarele doua zile cu 1,2 metri peste cota de atentie.
Dramatica a fost si lupta lucratorilor Gospodarii Comunale, care, echipati cu veste de salvare, s-au chinuit ore in sir sa salveze podul. 
"Oamenii si-au riscat viata sa lege pomii de sub pod pentru a-i trage ulterior cu tractorul. Acum incercam sa salvam podul", ne-a declarat directorul G.C.A., Coloman Edeleni. 
El s-a aratat foarte nemultumit de lipsa de solidaritate a unor membri din cadrul Asociatiei Comerciantilor de la Strandul Neptun: 
"In timp ce noi ne luptam cu podul, ei stateau linistiti pe o terasa din apropiere si sustineau o conferinta de presa impotriva noastra. Le reamintesc ca am pus acest pod inainte de inceperea sezonului la presiunile lor repetate, expuse public. Sunt curios daca o sa repare ei acum podul... Regret ca am facut acest lucru dar am vrut sa le fac un favor, sa nu mai zica ca nu vreau sa colaborez cu ei". 
Potrivit unei hotariri a Consiliului Local Arad (prin care s-a aprobat Regulamentul de functionare a Strandului Neptun), accesul in incinta Strandului, in perioada 1 octombrie - 30 aprilie, este permis numai pe poarta numarul 3 (cea situata in imediata vecinatate a Podului Decebal). 
Unul dintre principalii agenti economici acuzati de catre directorul G.C.A. ca a facut presiuni este Gheorghe Ratiu. 
Patronul de la "Ratio" a atacat in presa conducerea G.C.A. pentru ca nu monteaza podul de pontoane. 
Ratiu s-a aparat spunand ca atunci cand el a cerut montarea podului era luna martie iar apa era "foarte mica".
"Cand s-a pus podul apa era foarte mica. Dupa ce s-a pus, a crescut apa. S-a rupt un podest de la pod pe care l-a reparat in scurt timp Gospodarirea Comunala. Apa a fost din nou foarte mica iar apoi a inceput sa creasca. Eu nu neg ca am cerut acest lucru, dar in luna martie... De atunci nu i-am mai spus nimic domnului Edeleni. Daca a vazut ca creste, Muresul, trebuia sa ia podul jos. Nu e vina mea... Ce... eu am aruncat apa cu galeata in Mures?. ", a declarat Gheorghe Ratiu. 
Intrebat de noi daca stie ca, in urma presiunilor agentilor economici, Coloman Edeleni a incalcat o hotarare a Consiliului Local, Ratiu a raspuns ca...el nu cunoaste aceste legi.

Olimpiu Bulzan - Adevarul

  • Curent electric prin sistem GSM la Arad

Defectiunile din instalatiile de distributie vor putea fi remediate prin GSMAngajatii de la Electrica nu se vor deplasa la interventii
Sucursala Electrica Arad a beneficiat in ultimul timp de o serie de modernizari in instalatiile de distributie.
Sucursala distributie si furnizare a energiei electrice aradeana fiind, in fapt, cea care a beneficiat in aceasta perioada de cea mai mare atentie in cadrul Filialei Electrica Banat. 
Astfel, in cadrul programului de investitii destinat cresterii calitatii serviciilor oferite clientilor, Electrica Arad a optat pentru Sistemul de Automatizare a Distributiei, care presupune utilizarea echipamentelor si sistemelor pentru culegerea, prelucrarea si prezentarea informatiilor referitoare la starea retelei.
A devenit posibila, ca urmare a modernizarilor, comandarea de la distanta, de la un punct central sau local, a aparatajului de comutatie si pentru reconfigurarea automata fara interventia personalului operativ, ca raspuns la evenimente nedorite petrecute pe retea.
Au fost montate in instalatiile electrice de distributie un numar de 14 redeclansatoare automate, care vor fi telecomandate prin sistem GSM de la un dispecer central operativ. 
Cu alte cuvinte, nu va mai fi necesara deplasarea echipelor de interventie in teren iar timpul de nealimentare cu energie electrica a consumatorilor va fi redus drastic. 
O prima interventie a avut loc la statia de transformare Muresel, unde a fost introdus un sistem automat de telecomanda de la distanta, care duce la cresterea sigurantei in alimentarea cu energie electrica a consumatorilor, dar sucursala mai are in proiect si introducerea de sisteme automatizate la inca trei statii din municipiu.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • O aradeanca de 15 ani a facut sex cu 12 colegi!

Dr. Lucian Paiusan - director la Maternitatea Arad este ingrijorat de inceperea timpurie a vietii sexualeLa nici 15 ani, o adolescenta din Arad se poate lauda cu un bilant demn de cartea recordurilor: a intretinut raporturi sexuale cu nu mai putin de 12 colegi de scoala! De frica parintilor, ea a reclamat la politie ca a fost violata. 
De altfel, politistii aradeni sunt asaltati de astfel de cazuri, in care minorele reclama ca au fost agresate sexual, pentru a ascunde parintilor aventurile lor din timpul liber.
Politistii aradeni sunt nevoiti sa ia in serios astfel de reclamatii, pentru ca atat violul cat si intretinerea de relatii sexuale cu minore se pedepsesc cu inchisoarea. 
Adolescentul care a implinit 14 ani poate fi tras la raspundere, chiar daca partenera lui, si ea minora, si-a dat acordul.
Inspectorul principal Florin Vranita, sef Birou Investigatii criminale ne-a declarat: 
"Am avut in cercetari cazul unei minore care a reclamat ca a fost violata de 2 colegi. Noi am extins cercetarile si am stabilit ca ea intretinuse relatii sexuale cu 12 colegi, de bunavoie!"
In cele mai multe cazuri, violul nu poate fi probat pentru ca fapta este reclamata dupa luni de zile, in momentul in care parintii afla ca fata lor nu mai este virgina. Politistii au stabilit ca adolescentii intretin raporturi sexuale ,"mai ales dupa orele de curs."
Florin Vranita spune ca, in multe cazuri "adolescentii intretin relatii sexuale in toaletele unor localuri, pe camp sau acasa la fete."
Mai grav este insa faptul ca adolescentii nu stiu sa faca sex protejat. 
Dr. Lucian Paiusan, director adjunct la Maternitatea Arad spune ca "Exista o tendinta ca adolescentii sa inceapa viata sexuala la 12- 13 ani. La aceasta varsta nu se protejeaza, pentru ca stiu foarte putine in acest sens. Tocmai de aceea inregistram tot mai multe avorturi la cerere si boli venerice, la varste mici."
Pana in urma cu trei ani, in liceele din Arad se faceau o data si chiar de doua ori pe saptamana ore de educatie sexuala cu asistentii Cabinetului de planing familial. Orele au fost insa suspendate, dupa restructurarile care au avut loc in sistemul sanitar.
Zoea Rotaru, inspector scolar general, spune ca se vor face in viitor mai multe pentru educatia sexuala a tinerilor. "Vom lua legatura cu directia de sanatate publica, vom incerca sa facem in scoala ce nu fac parintii, adica educatie sexuala."
Minorii care intretin relatii sexuale cu fete sub 15 ani risca pedepse cu inchisoarea de pana la 3 ani, in cazul in care aceasta nu isi da consimtamantul. Tot inchisoarea ii asteapta si pe cei care au acordul adolescentei, numai ca de aceasta data pedeapsa este de doar un an si jumatate.

Flavius Ghender - Observator

  • Observatorul clipei

Presedintele Fotoclubului - Nelu Scripciuc la deschiderea expozitieiNelu Scripciuc, la prima foto-expozitie de presa din Arad
Sediul ziarului "Observator" din Arad a gazduit prima expozitie de fotografie de presa, in fata unei asistente numeroase. 
Protagonistul zilei a fost Nelu Scripicuc, care a expus 40 de fotografii, dintre cele mai diverse, surprinse pe strazile urbei de pe Mures.
Presedinte al Fotoclub Arad, Nelu Scripciuc deschide prin acest vernisaj un nou drum in fotoreportajul aradean, pe care il practica in presa de sapte ani. 
Expozitia a fost deschisa de Andrei Ando, director al ziarului "Observator", si de Francisc Kellen, presedintele de onoare al Fotoclubului, pe care l-a inaugurat acum 35 de ani. 
"Vreau sa le multumesc colegilor mei si mai ales familiei, care a fost mereu alaturi de mine", a spus Scripciuc. 
Tablourile au ras in perete, indiferent daca a fost studentul care doarme pe o banca, pensionarul ce da impresia ca ar cauta ceva intr-un cos de gunoi sau jocul de cuvinte dintre cursul valutar si prezenta unei femei fatale. 
Nelu Scripciuc nu este insa la prima expozitie. Acum patru ani, fotograful aradean a organizat o expozitie de nuduri feminine. 
"Le-am fotografiat la Padurea Ceala, pe malul Muresului, la strand, peste tot. Acum a fost o treaba mai serioasa. Pur si simplu m-am uitat peste fotografii si mi-am spus ca ar fi pacat sa nu le expun", a declarat Nelu Scripciuc. 
Zilnic, intre orele 8 si 20, cei interesati pot sa viziteze expozitia la sediul ziarului aradean.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]