Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Sambata, 17 ianuarie 2004

Stirile TVA aici
Pulsul zilei aici
  • Alianta Civica incearca timid sa reinvie

Deocamdata Emil Vancu este presedinte interimar la Alianta CivicaSocietatea civila aradeana da semne ca renaste. Chiar daca pe moment curentul este unul timid, initiatorii au incredere ca vor reusi in demersul lor.
Alianta Civica (AC) a cunoscut dupa '90 o perioada de ascensiune la nivel de Arad, ajungand sa aiba peste 500 de membri, dar acum abia daca numara 60 de persoane, in timp ce la niveiul tarii sunt in jur de 4000. 
Ieri, Tiberiu Dekany si profesorul Emil Vancu au anuntat ca sunt decisi sa revitalizeze Alianta Civica, pentru ca se simte nevoia unui observator al vietii administrative si politice. 
Dekany a fost imputernicit cu reorganizarea, dar acesta spune ca nu va primi nici o functie la nivel local fiind implicat in politica. 
Presedinte interimar a fost numit Emil Vancu, iar in data de 7 februarie vor avea loc alegeri, cei mai probabil Vancu urmand a fi confirmat in functie. "Alianta isi poate exprima in preajma alegerilor sustinerea pentru un anumit partid politic. Este nevoie de societate civila la Arad, pentru ca ea exista, dar.. lipseste cu desavarsire.", spune Vancu. 
Alianta va avea scopul sa monitorizeze presa, evolutia politica si administrativa la nivel local a politicienilor si si "arate adevarata fata a celor ce candideaza". 
Chiar daca acum declaratia pare a fi fara importanta, in conditiile in care in preajma alegerilor AC isi va manifesta simpatia fata de o formatiune sau alta, este posibil sa se transforme intr-un instrument de presiune, iar aradenii sa fie bombardati cu dosare ascunse ale unor candidati.
 In Alianta se pot inscrie chiar si membri de partid, indiferent daca sunt ai celui de guvernamant, sau ai opozitiei. 
Mai mult ca sigur insa ca, in campania electorala, AC va sustine PNL, avand in vedere ca Dekany este vicepresedinte al acestei formatiuni.

Calin Ghinaciu - Ziarul Transilvania

  • CTP incearca aducerea altor 20 de tramvaie nemtesti

Inca 20 de tramvaie vor fi aduse din Germania - Virtual Arad News (c)2004Compania de Transport Public va mai aduce, in perioada urmatoare, inca 20 de tramvaie de la Ausburgh, Germania. 
Intentia dateaza inca de anul trecut, conform spuselor directorului tehnic al CTP, Petru Cuvineanu, insa nu s-a dispus, la momentul respectiv, de resursele financiare necesare.
Costurile aducerii unui tramvai se ridica la 1.000 de euro. Necesitatea achizitionarii lor este insa foarte mare. 
CTP numai ce a facut propunerea catre Consiliul Local pentru a casa 13 tramvaie foarte vechi, a caror reabilitare costa prea mult si nu se mai justifica.
Este vorba de doua cupluri de tramvaie Timis, iar restul, Tatra. 
Doar o parte dintre aceste tramvaie vor fi aduse in scurt timp, restul urmand sa ajunga la Arad in cursul anului viitor.
"Casarile sunt facute la niste vagoane scadente la reparatii capitale. Reparatiile ar costa mai multe miliarde de lei. Piesele vor fi folosite pentru reparatii" - Petru Cuvineanu.

Simona Mazare - Observator

  • La vanatoare de gasti de cartier

Directorii scolilor aradene s-au intalnit cu Politia de ProximitatePolitistii de proximitate vor participa la toate sedintele Consiliului Local al muncipiului Arad. 
In urma unei intalniri cu conducerea Primariei, s-a stabilit ca, inaintea inceperii fiecarei sedinte a Consiliului Local al muncipiului Arad, Politia de Proximitate va ridica problemele cu care se confrunta, iar consilierii aradeni le vor acorda tot sprijinul de care acestia au nevoie. 
De asemenea, a avut loc o intilnire intre politistii de proximitate si directorii scolilor aradene, pentru a li se cere acestora informatii in legatura cu unele cazuri deosebite. 
Politistii de proximitate aradeni vor avea si munca de teren, incercand sa dea de urma gastilor de cartier. 
Ei se vor implica in rezolvarea unor probleme cu caracter social si vor incerca sa previna fenomenul infractional in Arad.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Aradenii, in asteptarea reducerilor

Magazinele afiseaza reduceri de pret la produsele care nu s-au vandutIn putine magazine, insa, produsele se vand cu preturi mai mici
Multi aradeni au asteptat cu nerabdare data de 15 ianuarie, data de la care comerciantii pot practica reduceri la produsele din stocul de iarna. 
Dupa cumparaturile efectuate de sarbatorile de iarna, majoritatea aradenilor au ramas cu mai putini bani in buzunare, iar micsorarea preturilor, permisa acum de lege, ar fi o buna ocazie de achizitionare de imbracaminte sau incaltaminte de iarna. 
Insa - cum de multe ori "planul de acasa nu se potriveste cu cel din targ" - aradenii au constatat ca oferta de reduceri e cam subtire. 
Putine magazine din oras au afisat preturi mai mici la produsele pe care le vand. Vreo trei-patru. 
Spre deosebire de toamna lui 2003, cand numarul comerciantilor aradeni care si-au vandut produsele la preturi reduse a fost mult mai mare, acum magazinele nu s-au inghesuit - cel putin deocamdata - sa purceada la reduceri, pentru a-si atrage clientii. 
Spunem deocamdata deoarece comerciantii pot organiza vanzari de soldare pentru produsele de toamna - iarna in perioada 15 ianuarie - 15 aprilie, ei putand incepe reducerile, asadar, in februarie, in martie sau chiar la inceptul lunii aprilie. Singura conditie e sa anunte Primaria de acest lucru. 
Mai precis, comerciantul trebuie sa depuna o notificare (insotita de lista de inventar a marfurilor respective) la Primarie, cu 15 zile inainte de inceperea operatiunilor. 
De saptamana viitoare vor incepe controalele

Pana in prezent, la Serviciul Control Comercial si Ocuparea Domeniului Public din Administratia Patrimoniului Local au fost depuse 15 astfel de notificari. 
Reprezentantii Primariei spun ca de saptamana viitoare vor incepe controale, pentru depistarea comerciantilor care nu respecta legea (daca practica reduceri fara a notifica acest lucru). 
"Slaba oferta"

"Abia am asteptat data de 15, sa vad ce magazine au reduceri, dar din pacate nu e ce m-am asteptat. Pe langa ca sunt putini comercianti, marfa pe care o vand cu pret scazut ori nu e de calitate, ori e ceva de care nu ai nevoie. 
Pe mine m-ar fi interesat incaltamintele, ceva cizme pe care sa le cumpar la reducere, ca in iarna au avut niste preturi uriase. Am pus deo-parte niste bani, dar n-am noroc, fiindca n-am vazut reduceri la nici un magazin de incaltaminte. Pot spune ca e "slaba oferta", spune o studenta, Andrada Popovici. 
Preturi mai mici, vanzari mai multe
La unul din magazinele de lux ale Aradului, Steilmann, toate produsele se vand la preturi mai mici. Reducerea e intre 20 si 60%, in functie de produs. "Produsele noastre costa mai putin cu 20, 40 sau chiar 60%. Ca numar de clienti, am constatat ca acestia sunt mai multi. Au crescut, de asemenea, si vanzarile. E ceva mai aglomerat acum la noi. Sigur, sunt si clienti care intra si doar se uita, dar sunt multi si cei care cumpara", ne spune Aurora Alexuta, ajutorul de gestiune al magazinului. 
"Eu mai astept"

Pentru multi romani, practicarea de reduceri de catre comercianti reprezinta sansa de a-si cumpara pantofii, paltonul sau puloverul la care au visat toata iarna. 
Stiind ca incepand cu 15 ianuarie, timp de trei luni, magazinele isi pot vinde la pret redus marfa, sunt destui cei care "au strans cureaua" pentru a cumpara acum produsele dorite, pe bani mai putini. 
Aradenii sunt insa dezamagiti ca, desi am intrat in perioada legala de reduceri, magazinele intarzie cu asemenea vanzari. 
"Eu mai astept, poate in cateva zile vor face reduceri mai multe magazine. Nu cred ca vor sa ramana cu marfa de iarna", ne spune doamna Mirela Leac.

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Noapte linistita pe soselele municipiului

Politistii de la circulatie au efectuat controale in timpul noptiiCativa soferi "afumati" au cazut in plasa politistilor
Aradul noaptea. Sau o alta viata, care incepe sa vibreze cand multi dintre noi sunt cufundati in lumea viselor. Baruri , intesate de oameni, discoteci arhi-pline, cate un tramvai grabit sa ajunga in depou.
In paralel cu toate acestea, se desfasoara "viata pe sosele". Soferi aflati in cursa, automobilisti grabiti sa se intoarca acasa din oras, motociclisti care au uitat de limita de viteza. Din cand in cand cate o masina a Salvarii sau cate o autospeciala a Pompierilor, sparg linistea noptii.
Sigur se deplaseaza la vreun accident. Caci, "animatia" noptii pe sosele o constituie, si accidentele  de circulatie.
Avand ca scop prevenirea evenimentelor rutiere pe raza municipiului Arad, Politistii din cadrul Biroului Politiei Rutiere a municipiulni Arad, au fost prezenti in noaptea de joi spre vineri, pe sosele, pentru a lua pulsul orasului.
Instruire ca la carte
Prin aceasta actiune, s-a avut in vedere si depistarea celor care conduc autoturismul aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.
Au fost vizate toate zonele din municipiul nostru, fiind organizate mai multe filtre pentru a-i sanctiona pe cei certati cu legea.
Totul a inceput in jurul orei 23.00, la sediul Biroului Politiei Rutiere cu o instruire a agentilor care urmau sa intre in actiune, instructaj efectuat de seful Biroului Politiei Rutiere, subcomisar Ioan Rosca.
Duph ce agentilor le-au fost distribuite materialele necesare operatiunii s-a plecat pe teren.
La actiunea condusa de inspectorul principal Dorel Babusanu, au participat cinci echipaje formate din cate doua persoane, care au fost plasate in zonele limitrofe orasului. Orele au trecut greu, poate si datorita faptului ca nici un eveniment nu le-a dat de lucru politistilor.
Sase permise de conducere, mai putin
Dupa miezul noptii, echipajele s-au retras spre centrul municipiului, zonele vizate fiind cele ale discotecilor, si nu numai.
Un eveniment mai ciudat l-a reprezentat un italian, aflat la volanul unui autoturism de ultima generatie.
Acesta era sa provoace un accident, chiar sub ochii politistilor, trecand pe culoarea rosie a semaforului.
Cand a fost oprit si i s-au cerut actele, acesta a declarat ca nu le are la el.
Dupa insistentele politistilor, a scos pana la urma un pasaport dar nu si permisul de conducere.
Cele doua domnisoare care il insoteau, l-au sfatuit pe Maurizio sa arate si permisul, ceea ce a si facut, permis care odata ajuns in mana politistilor, acolo va ramane, pentru cel putin sase luni.
Alti sase conducatori auto, vor ingrosa categoria persoanelor cu permise de conducere expirate, deoarece au fost depistati sub influenta bauturilor alcoolice.
"Informam pe aceasta cale cetatenii municipiului Arad, ca ori de cate ori exista date referitoare la consumul excesiv de alcool, Politia Rutiera se va prezenta in acele zone pentru prevenirea unor evenimente rutiere. Recomandam conducatorilor auto, respectiv celor care sunt predispusi sa comita astfei de fapte, sa renunte, pentru a nu suporta rigorile legii", a declarat subcomisarul Ioan Rosca, seful Biroului Politiei Rutiere.

Flavius Puha - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]