Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Marti, 15 iunie 2004

Stirile TVA aici

  • In prezenta comisarului general adjunct: Sorin Cirti a fost instalat pe functie

Proaspat instalat comisarul sef Sorin Cirti vrea sa instaureze legea in institutieIeri dimineata, noul comisar sef al Garzii Financiare Arad, Sorin Cirti, a fost instalat oficial in functie, in prezenta comisarului general adjunct al Garzii Financiare Centrale, Gabriel Carbunaru si a comisarului-sef Ionel Olari, din cadrul Comisariatului Regional Timis.
Dupa o discutie cu usile inchise purtata cu reprezentantul Guvernului in teritoriu, Sorin Cirti a fost prezentat mediei aradene, in cadrul conferintei saptamanale de la Prefectura.
Pentru inceput, prefectul Dan Ungureanu si-a exprimat satisfactia ca, de data aceasta, functia de comisar sef s-a ocupat prin concurs, in urma interimatului de trei ani, asigurat de Dan Cancel. Domnia sa a spus in mai multe randuri ca sefia unei institutii de o asemenea importanta nu poate fi asigurata pe baza de interimat.
Desi cateva date despre ocupantul functiei de conducere au aparut in paginile ziarului nostru, revenim cu cateva completari. Sorin Cirt s-a nascut in comuna Savarsin, are 35 de ani, a absolvit Facultatea de Stiinte Economice din Timisoara si timp de opt ani a fost comisar in cadrul Garzii Financiare Timis. Este casatorit, iar la capitolul avere sta destul de bine: are un apartament in Timisoara, o masina si trei case la Savarsin.
In ceea ce priveste activitatea, comisarul sef atentioneaza agentii economici ca trebuie sa respecte legea, la fel cum controalele se vor face ca la carte, fara depasirea atributiunilor de catre comisarii sai. 
"Normal ca nu exista padure fara uscaturi, dar daca voi afla ca subordonatii mei nu-si fac meseria asa cum trebuie nu voi ezita sa aplic sanctiunile meritate."
Domnia sa a mai recunoscut ca salariile mici, care sunt completate cu procente din amezile incasate, pot fi un factor care sa-i determine pe comisari la proceduri mai putin ortodoxe.
Sorin Cirt a mai declarat ca are toata increderea ca, impreuna cu echipa de comisari, dar si in colaborare cu celelate institutii, va obtine rezultate foarte bune la nivel de judet. 
"Vom controla toti agentii economici, indiferent de numele firmei sau al administratorului acesteia. Cat priveste controalele demarate deja, bineinteles ca acestea vor fi continuate. Am inteles ca mai exista acte de control pe petrol, care deocamdata sunt contestate in instanta", a mai declarat comisarul sef, nu inainte de a preciza ca are nevoie de o perioada de acomodare, pentru a se familiariza cu specificul judetului.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Subiecte usoare la proba de Limba si literatura romana

Elevii au fost multumiti de subiectele de la Limba romanaIeri, 5.098 absolventi de gimnaziu au inceput testele nationale cu proba scrisa la Limba si literatura romana.
Copiii au putut intra in sali pana la ora 8.30. In jurul orei 9.00, Irinel Chiran, secretar de stat in Ministerul Educatiei si Cercetarii a extras numarul doi dintre cele trei variante de subiecte. 
Prin intermediul postului Radio Romania Actualitati, comisiile de examen au aflat varianta aleasa, au multiplicat-o si au distribuit-o. 
Subiectele au fost usoare, testul cuprinzand trei parti: exercitii pentru verificarea cunostintelor de limba romana si de teorie literara, redactarea unei scrisori iar in cea de-a treia parte, copiii au trebuit sa aleaga un roman dintre cele studiate si sa motiveze intr-o compunere ca respectiva opera este roman.
Elevii au declarat ca subiectele au fost usoare, chiar si pentru cei al caror punct forte nu este limba romana, ci matematica. 
Dupa acest test, majoritatea copiilor au avut o zi libera, cu exceptia celor ce au invatat in limba materna, care vor sustine astazi o proba si la aceasta materie.
Maine, copiii vor da testul la matematica, iar pe 17 iunie vor sustine, la alegere, o proba la istorie sau la geografie. 
Emotiile celor care au terminat clasa a VIII-a privind testele nationale sunt extrem de mari, pentru ca acestea conteaza in proportie de 50% la selectia si repartizarea lor in clasa a IX-a. 
Daca nu iau examenul, elevii nu vor mai avea posibilitatea sa treaca de el in acest an, pe motiv ca exista o singura sesiune a testelor nationale. 
Cei care vor fi respinsi nu vor putea intra nici la liceu si vor fi distribuiti, pe baza mediilor din clasele V-VIII, la scolile de arta si meserii. 
Elevii care vor reusi sa obtina cel putin nota 5 la fiecare proba de examen vor fi distribuiti cu ajutorul calculatorului, in liceele pentru care isi vor exprima optiunile. 
Rezultatele se vor afisa pe 19 iunie, pana la ora 12.00, iar cei nemultumiti vor putea depune contestatii in aceeasi zi, pana la ora 18.00. 
Ei vor primi rezultatele finale pe 22 iunie. 
In perioada 22-25 iunie, copiii vor completa fisele de inscriere pentru admiterea in liceu, iar pe 9 iulie vor fi distribuiti.

Diana Rotar - Observator

  • Fugit de la vama

Politia de frontiera cauta evadatul si cu tehnica moderna din dotareUn moldovean a reusit sa scape de sub paza politistilor de frontiera, la vama Nadlac. 
Andrei Buga, de 34 ani, cetatean al Republicii Moldova, depasise perioada de sedere legala pe teritoriul maghiar. 
El a fost predat de autoritatile din tara vecina, conform unor conventii internationale, partii romane, urmand sa fie repatriat. 
In timp ce politistii maghiari si romani intocmeau procesele-verbale de predare-primire a cetateanului moldovean, acesta a reusit sa fuga. 
Buga a profitat de momentul de neatentie al politistilor de frontiera romani, care nu l-au tratat ca pe un infractor periculos. 
El s-a strecurat afara din biroul in care era retinut, apoi a disparut pur si simplu. 
Imediat s-a format o echipa operativa, care a pornit in cautarea fugarului. 
Pentru ca fuga lui Andrei Buga a fost facilitata de neatentia celor care ar fi trebuit sa-l pazeasca, o comisie speciala a Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad va cerceta cazul si va propune sanctionarea celor care vor fi gasi vinovati.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Banca Transilvania se extinde in judetul Arad

Banca Transilvania isi deschide noi sucursale in judetBanca Transilvania a deschis, in primele zile ale lunii iunie, trei noi agentii in judetul Arad, respectiv in municipiul resedinta de judet, in orasul Nadlac, cea de a treia fiind inaugurata in orasul Chisineu Cris, informeaza Rompres. 
''Luna iunie este dedicata cresterii numarului de unitati ale bancii in judetul Arad, lucru motivat de potentialul zonei, cele trei localitati numarand impreuna peste 200.000 de locuitori si mai mult de 9000 de companii, ceea ce creeaza premisele unei cresteri activitatii BT in acest judet",
a declarat directorul general al Bancii Transilvania, Robert C. Rekkers.

Potrivit aceleiasi surse, la mijlocul acestei luni, BT va deschide o agentie si in orasul Ineu.

F.M. - Ziua de Vest

  • Minele judetului cer miliarde pentru inchidere si ecologizare

Mina Ranusa va inceta sa polueze valea - Virtual Arad News (c)2004Autoritatile locale si reprezentantul Guvernului in teritoriu au decis sa se implice in rezolvarea problemelor exploatatiilor miniere din Arad, dupa ce Compania Nationala a Uraniului Bucuresti a realizat lucrari de prospectiuni si explorari geologice pentru identificarea unor mineralizari uranifere.
Potrivit Ministerului Economiei si Comertului, situatia este una problematica in judet, in conditiile in care ecologizarea minelor ar inghitii sute de miliarde de lei.
Tinta principala, potrivit bucurestenilor, este - fara nici o ezitare - perimetrul minei Ranusa, care are proiectul tehnic elaborat si avizat, care a fost cuprins pe lista obiectivelor la care lucrarile de inchidere/ecologizare ar putea incepe in acest an si pentru care s-a reluat procedura de reinnoire a acordului de mediu expirat.
Specialistii sustin ca in cazul Barzavei nu exista risc pentru sanatatea populatiei si pentru mediul inconjurator si este posibil ca sa fie cuprinsa ca obiectiv pentru elaborarea proiectului tehnic.
Exploatatia din perimetrul Milova - Odvos, - Conop va intra cel mai probabil pe lista care va fi inaintata Guvemului pentru aprobarea inchiderii definitive, in timp ce pentru cea din perimetrul Valea Leucii - Valea Vacii se doreste cuprinderea pe lista de lucrari a anului viitor.
Toate aceste planuri depind insa de fondurile (de miliarde) care ar trebui puse la dispozitia minelor si vor avea ca bariera greu de trecut exigentele normelor europene ce trebuie respectate.
Singura dintre certitudini este legata de exploatarea de la Ranusa, unde in acest an este prevazuta demararea lucrarilor de inchidere/ecologizare la 3 dintre fostele exploatari, obiective selectate ca urmare a impactului deosebit asupra conditiiilor de mediu.

Adriana Barbu - Agenda zilei


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]