Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 14 octombrie 2004

Stirile TVA aici

  • La inchiderea editiei:Aurel Ardelean, locul unu la Senat pe listele PRM Arad

Rectorul UVVG - Aurel Ardelean a fost trecut pe locul intai la senat de PRMConstantin Chisalita, la Sibiu si Onaca, la Constanta
Comitetul Director al PRM a hotarat in cadrul sedintei de ieri candidatii si locurile pe care acestia le vor ocupa pe listele pentru Camera Deputatilor si Senat. 
Sedinta s-a desfasurat cu usile inchise si a durat peste sase ore. 
La incheierea lucrarilor am incercat sa aflam care este componenta listelor PRM Arad, dar am fost intampinati cu un refuz categoric din partea celor 15 membri din conducerea nationala si locala pe care i-am intrebat despre candidati. 
Gheorghe Feies, presedinte al PRM Arad si membru al Comitetului Director, ne-a spus ca numele candidatilor nu se pot face publice din motive strategice. 
Conform unor surse din conducerea centrala, care doresc sa-si pastreze anonimatul, am aflat ca tribunul Corneliu Vadim Tudor a hotarat sa nu se faca publice numele candidatilor pana in data de 20 octombrie, iar cei care nu respecta decizia sunt pasibili de excludere si dizolvarea filialei.
Totusi, noi am aflat ca locul intai la Senat este ocupat de prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rector al Universitatii de Vest "Vasile Goldis", pe locul unu la Camera Deputatilor se afla Bogdan Catargiu, numit de catre Bucuresti, iar Eugen Morostes pe locul doi. 
De asemenea, Adrian Muresan, fostul consilier municipal, este pe locul doi la Camera Deputatilor pe listele PRM Bihor. 
Am mai aflat ca senatorul Dorel Constantin Onaca va candida la Constanta, iar Constantin Chisalita se afla pe listele PRM Sibiu, la Senat.

Daniel Albu - Adevarul

  • Timp de zece minute, o suta de energeticieni au protestat, in liniste, pentru salarii mai mari

Protest al energeticienilor aradeniCurtea societatii de distributie a energiei electrice s-a umplut marti de salariati nemultumiti, iesiti sa protesteze pentru a sensibiliza conducerea societatii (de la nivel central) pentru acordarea de majorari salariale. 
Actiunea de marti s-a desfasurat in toate sucursalele Electrica din tara. 
Circa 100 de aradeni, cu pancarte in maini, dar in liniste, au sustinut timp de 10 minute cauza celor in total 634 de salariati din sistemul local.
Energeticienii cer cresteri salariale, imbunatatirea conditiilor de munca, asigurarea stabilitatii locurilor de munca prin motivare salariala, rectificarea bugetului pentru cresteri salariale prin negocieri bazate pe cresterea productivitatii muncii, fundamentarea bugetului pe anului viitor, astfel incat sa se acopere rata inflatiei, scoaterea de sub monitorizare in acordurile cu FMI a SC Electrica si Transelectrica.
De fapt, spune Dan Ozdeanu, liderul sindicatului Energia, nu s-au mai operat majorari salariale de 2-3 ani, si nici indexarile nu au acoperit rata inflatiei. 
Asta in conditiile in care salariul mediu pe unitate este, in prezent, de 10 milioane de lei.
Urmeaza pichetari, mitinguri si greve...
In cazul in care liderii nu sunt chemati la negocieri, in data de 19 sunt programate pichetari in Bucuresti, in fata sediilor Ministerului Economiei si a celui al Finantelor, la Guvern, SC Electrica si SC Transelectrica.
In data de 22 se va organiza o greva de avertisment timp de doua ore, iar in data de 27, ca o ultima masura, incepand cu ora 7 se va intra in greva generala.
Dan Ozdeanu spune ca in cazul unei greve se vor asigura doar o treime din servicii.
Astfel, desi nu se intrerupe furnizarea curentului, daca se vor inregistra defectiuni la retea ele vor fi remediate doar la spitale, crese, gradinite, scoli si institutii de importanta deosebita.

Simona Mazare - Observator

  • Un ultim termen acordat afacerii "Centurymarc"

Americanii care vor sa investeasca in CET mai sunt pasuiti pana la sfarsitul lunii - Virtual Arad News (c)2004Gheorghe Falca incearca sa fie transant
Contractul dintre municipalitate si Centurymarc in privinta centralei electro termice isi traieste, potrivit primarului Gheorghe Falca, ultimele zile. 
Edilul sef a amenintat cat se poate de serios ca va solicita desfintarea unilaterala a contractului daca partea americana nu va reusi sa aduca la Arad, partea de bani promisa. 
Termenul acordat este sfarsitul acestei luni.
In ciuda amenintarilor repetate venite din partea municipalitatii aradene, americanii de la Centurymarc par a nu se lasa cu una, cu doua. 
Desi au fost somati in repetate randuri sa faca dovada faptului ca au posibilitatea financiara sa se implice, americanii s-au marginit sa trimita mesaje prin care-si declarau intreaga disponibilitate. 
Asa s-a intamplat si luni, cand pe adresa Primariei Arad a sosit un e-mail prin care Grayson M. Evans, reprezentantul firmei; anunta ca Centurymarc detine banii, dar ca nu-i poate arata din cauza problemelor sistemului international de finantare: 
"Am primit mailul dvs. din data de 1 octombrie. 
Va multumim pentru raspunsul pozitiv, pentru intelegerea si rabdarea pe care le aratati cu privire la finantarea Centurymarc, ceea ce va fi in interesul tuturor. Toate demersurile legate de finantarea Centurymarc se desfasoara bine si sunt finalizate in acest moment. Evident, depindem de sistemul international juridic si de finantare, care nu se misca niciodata in ritmul pe care il dorim. 
Suntem pe drumul cel bun si asteptam sa va intalnim in curand. Graysoti M. Evans".

Chiar daca buna intentie a americanilor exista, - acestia trebuie s-o probeze pana la finele lunii, in caz contrar, afacerea Centurymarc va deveni istorie!

Calin Ghinaciu - Agenda zilei

  •  TAROM lanseaza "colectia preturilor de toamna"

Tarom a stabilit tarife avantajoase pentru pasagerii in aceasta toamnaDin 15 octombrie, compania TAROM lanseaza preturile de toamna. 
Astfel, tariful (oferta speciala valabila pana pe 10 decembrie 2004, in limita locurilor disponibile) unei calatorii dus-intors catre toate destinatiile interne este de numai 65 de euro. 
Si catre destinatii externe, tarifele oferite sunt avantajoase: 
Chisinau, Sofia - 99 de euro; Istanbul, Budapesta, Atena, Salonic - 149 de euro; Roma - 199 de euro; München, cu plecare din Sibiu sau Cluj - 149 de euro, iar cu plecare din Bucuresti - 199 de euro; Bruxelles, Viena si Paris - 259 de euro; Cairo, Beirut - 280 de euro; Amman - 330 de euro si Dubai - 399 de euro.
Incepand cu sezonul de iarna 2004 (31 octombrie 2004-26 martie 2005), reteaua de rute interne TAROM va fi extinsa prin adaugarea a doua noi destinatii: Arad si Sibiu, catre care au fost planificate 5, respectiv 3 curse pe saptamana. 
In plus fata de operarea cu trei frecvente pe zi catre Cluj si Timisoara, TAROM va creste numarul de zboruri catre Iasi (6/saptamana), Bacau si Suceava (4/saptamana). 
Nici reteaua de rute externe nu a fost neglijata, fiind suplimentat numarul de zboruri catre München (6 frecvente/saptamana din Bucuresti si zboruri zilnice din Cluj si Sibiu) si Milano (5 frecvente/saptamana din Cluj si zboruri zilnice din Timisoara). 
Prin extinderea colaborarii comerciale cu operatori aerieni de prestigiu, vor fi oferite la vanzare, incepand cu sezonul de iarna, patru noi destinatii externe: New York, Washington, Geneva si Zürich, cu numar propriu TAROM.

Carmen Popescu  - Ziua de Vest

  •   UTA – Poli Iasi 1 – 0 (1 – 0)

FC UTA s-a calificat in optimile de finala din Cupa RomanieiObiectiv atins
La inceputul sezonului, calificarea in optimile Cupei Romaniei era un obiectiv important pentru UTA.
Dupa multi ani, campionatul a trecut pe planul secund, concomitent cu ideea de reconstructie a echipei.
"Jucatorii nostri au aratat ca pot sa se concentreze, s-au mobilizat si au castigat. Ne-am atins obiectivul si nu prefer un anumit adversar in turul urmator. Jucam pe teren neutru si poate mergem sa jucam la Timisoara meciul din optimi, nu e nici o problema", a declarat la final Silviu Iorgulescu antrenorul de la UTA.
Dorinta de victorie a utistilor a fost mare.
Zbaterea in mediocritate i-a ambitionat atat de mult, incat la final, pe tunelul spre vestiare au cantat de bucurie, la gandul inca unei inclestari cu o echipa de prima divizie.
Cei 2.000 de spectatori si-au aplaudat cu frenetism favoritii, care au trecut si de al cincilea hop de la venirea lui Iorgulescu.
Prima actiune importanta a coincis cu marcarea unicului gol, de catre Sumudica. Faza a pornit de la Szilyer, aflat in revenire de forma.
UTA s-a aflat la conducerea jocului si putea sa termine repriza cu un avantaj linistitor.
Nu au fost de acord Radoi, care l-a tintit pe Branet in pozitie de unu la unu, Stefeliga, care si-a copiat colegul dupa o lansare a lui Bota si din nou Radoi, care l-a invins pe portar, nu insa si pe stoperul Ilie, care a scos lobul mijlocasului aradean in corner.
In repriza secunda s-a jucat la rezultat, dominarea sterila a oaspetilor nefiind completata cu ocazii de gol. Tincu nu a fost ajutat de sansa in prelungiri, cand sutul sau deviat a fost respins de Grozav in corner.
La cald...
Silviu Iorgulescu, antrenor UTA:

"Jocul pe contraatac si pragmatismul pe care l-am cerut ne-au adus in fata a cinci situatii clare de gol. Dupa acest aspect, am meritat victoria. Raman cu capul pe umeri si cu picioarele pe pamant. Trebuie sa prelungim cat mai mult aceasta perioada favorabila noua, iar in iarna sa imbunatatim lotul. Deocamdata exista greseli tehnice, poate si datorita faptului ca jucatorii nu au uitat inceputul slab de campionat. Oricum, se vede o imbunatatire si pe plan psihic la echipa."
Narcis Ciocarlan, secund Poli:
"Am venit la Arad cu sapte jucatori din lotul echipei mari si partial sunt multumit de evolutia lor. Am vrut sa vad si cativa jucatori de la echipa a doua, dintre care o impresie buna mi-au facut Lungu si Tincu. Ionut Popa este cu cealalta parte a echipei in cantonament la Cimpulung. Noi credem in continuare in salvarea de la retrogradare, pentru ca sunt echipe mai slabe decat noi.
Felicit UTA, o echipa imprevizibila, cu o circulatie buna a mingii, care a avut o ascensiune frumoasa in ultimele jocuri."

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]