Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 13 august 2004

Stirile TVA aici

  • Micalaca - Imbogatita cu peste 300 de apartamente!

Zestrea edilitara a Aradului se va imbogati cu noi blocuri ANLAradul are sansa de a scapa de un loc rusinos si de cateva probleme
Intr-o recenta brosura elaborata de Ministerul Transporturilor pe tema locuintelor ANL care s-au ridicat prin judetele tarii, Aradul ocupa locul patru de la coada, fiind depasit la nerealizari doar de Salaj, Giurgiu si Covasna (judete mult mai mici). 
Aceasta in conditiile in care, numai in municipiu, peste o mie de aradeni bat pe la portile Primariei in cautarea unei locuinte. 
Situatia s-ar putea schimba insa in viitorul apropiat, iar Micalaca ar putea deveni, in urma unei asteptate hotarari de Guvern, cartierul in care vor prinde viata inca 300 de locuinte ANL.
Startul a fost deja dat in urma avizului primit de la ANL Bucuresti si in urma licitatiei organizate pentru construirea a trei blocuri de gen, cu 16 apartamente, in Micalaca. 
Firma Tehnodomus a fost desemnata drept executant al lucrarii, societatea trecand deja la sapaturi pentru ridicarea fundatiei acestor locuinte. 
Mai mult, pe data de 21 iulie, ANL a transmis Aradului avizul favorabil pentru realizarea a doua calupuri de cate 128 de apartamente fiecare. 
Singura bariera in fata organizarii licitatiei pentru lucrari si a demararii constructiilor este, potrivit viceprimarului Tiberiu Dekany, hotararea de Guvern necesara in astfel de cazuri. 
Desigur, problemele nu se vor opri imediat dupa obtinerea hotararii guvernamentale, caci Primaria va fi pusa, si in acest caz, la plata utilitatilor (bani care se vor gasi cu greu in bugetul Municipiului), iar deficientele din trecut legate de proiectul pentru blocuri ar putea fi invocate din nou de bucuresteni.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  • Cartierul Aurel Vlaicu, inca o saptamana fara tramvaie!

De luni circulatia tramvaielor va fi intrerupta in cartierul Aurel Vlaicu - Virtual Arad News (c)2004Peste 3 miliarde de lei pentru transportul in Vlaicu
Transportul cu tramvaiele in cartierul Aurel Vlaicu va fi din nou intrerupt, pentru o perioada indelungata. 
Incepand de luni, timp de poate mai mult de o saptamana, Compania de Transport Public va incepe inca o runda de reparatii, a caror valoare va depasi un miliard de lei.
Sina "proaspata"
Dupa ce in urma cu o luna a fost inlocuit un tronson de linie de tramvai, intre UTA si Fortuna, alti 300 de metri liniari de sina vor fi montati in cursul saptamanii viitoare. 
In total, costurile lucrarilor in Vlaicu va depasi 3 miliarde de lei.
Autobuze insuficiente?
Transportul se va face cu autobuzul. Intervalele de timp la care acestea vor circula vor fi, conform spuselor lui Petru Cuvineanu – director tehnic in cadrul CTP -, de 5-10 minute. 
Putin mai dese decat cu o luna in urma, dar tot insuficiente la orele de varf.
Nu se termina aici
Locuitorii din Vlaicu nu vor scapa nici de aceasta data de disconfort. Dupace toate lucrarile intre UTA si Fortuna vor fi realizate, la finele acestei luni, tot cu autobuzele se vor plimba. 
Pentru ca urmeaza intreruperi de scurta durata, sambata si duminica, pentru niste lucrari in dreptul Liceului CFR, respectiv inlocuirea sinelor la ramificatii, sine speciale, care vor ajunge in tara mai tarziu.
Repornesc tramvaiele in Gai
Cand va reporni circulatia tramvaielor catre Fortuna, locuitorii din Gai se pot bucura. 
Atunci va fi reluat si transportul cu tramvaie in Gai

Simona Mazare - Observator

  • Cadou de Sfanta Maria pentru pensionari - Medicamente compensate cu 90 la suta

Farmaciile vor elibera medicamente compensate cu 90%Medicul sef al Casei Judetene de Asigurari de Sanatate (CAS), dr. Ioan Precup, ne-a dat ieri... asigurari in sensul ca, din punctul de vedere al institutiei pe care o reprezinta, din data de 15 august a.c. pensionarii care au pensii pana in sase milioane de lei, pot beneficia de medicamente compensate cu 90 la suta.
"Miliardele necesare sustinerii acestei masuri au fost virate la Arad. Marea majoritate a medicilor si-au ridicat de la noi retetele speciale in baza carora pot prescrie medicamentele compensate. Din discutiile avute cu reprezentantii farmacistilor, am inteles ca si dumnealor au primit programele de calculator prin intermediul carora vom putea efectua platile. Prin urmare, suntem in grafic", a sustinut dl. dr. Ioan Precup.
Si asistentele pot ridica retetele
In continuarea discutiei purtate ieri, dr. Ioan Precup a facut un apel la medicii care nu au trecut pe la CAS ca sa-si ridice formularele pentru retete compensate, fie pentru ca sunt plecati in concediu, fie pentru ca nu si-au gasit timpul necesar, sa vina personal dupa retete.
In acest sens, medicul sef al CAS Arad le transmite ca pot trimite dupa retete asistentele de la cabinete sau pot vorbi cu alti colegi de-ai dumnealor sa le aduca retetele.
Se compenseaza ce-i mai ieftin
O alta recomandare pe care dl. dr. Ioan Precup o face colegilor sai de breasla este aceea de a le explica foarte bine pacientilor ca nu toate medicamentele din farmacii vor fi compensate cu 90 la suta.
"Atat medicii cat si pacientii nu trebuie sa uite faptul ca doar medicamentele care sunt pe listele de compensate beneficiaza de subventia de 90 la suta. In general, este vorba de medicamentele cele mai ieftine. Daca pentru aceeasi afectiune se prescrie un alt medicament (mai scump) decat cel de pe liste, acesta nu va mai fi compensat cu 90 la suta, ci cu mult mai putin, baza de calcul a subventiei fiind valoarea celui mai ieftin medicament!", atrage atentia dr. Ioan Precup.
Cerere semnificativa de medicamente
In ceea ce priveste volumul de solicitari pentru medicamente compensate cu 90 la suta, acesta va creste semnificativ, din doua motive: 
1. Aproape toti pensionarii de pe raza judetului Arad beneficiaza de medicamente compensate, deoarece din totalul de 140.420 de pensionari, 99,9% au pensii pana in sase milioane de lei. 
2. Suma pe care trebuie sa o scoata de acum inainte pensionarii din buzunar este mult mai mica. Pana acum, pentru un medicament de 400 de mii de lei, pensionarul trebuia sa achite 200 de mii de lei, asa ca s-a gandit omul de doua ori daca sa cumpere sau nu medicamentul, fiindca 200 de mii de lei este o suma pentru majoritatea pensionarilor. Pe cand, din 15 august a.c., pentru acelasi medicament de 400 de mii de lei, pensionarul nu trebuie sa scoata din buzunar decat 40 de mii de lei!

Nicolae Oprean - Adevarul

  • UTA s-a vandut

Fabrica UTA a fost vandutaFabrica textila UTA Arad a fost privatizata, cumparatorul fiind Codlea Arctic din Arad. 
Negocierile purtate in ultimele patru luni pentru privatizarea UTA Arad au fost finalizate, dupa ce in cursa ramasesera Codlea Arctic din Arad si Begacom Timisoara. 
De trei luni la UTA nu se mai produce nimic, datoriile si penalitatile sunt de peste 70 de miliarde de lei, fabrica fiind decuplata de la reteaua de energie electrica, gaz, apa potabila.

Sorin Trocan - Evenimentul  Zilei (Editia de Vest)

  • Concurs national

Concursul pompierilor militari desfasurat pe stadionul UTAPompierii militari din judetul Timis vor reprezenta zona de vest a tarii la concursurile profesionale nationale ce vor avea loc in 13 septembrie.
Ei au fost cei care au castigat faza zonala care a avut loc la sfarsitul saptamanii la Arad.
Pentru titlu s-au intrecut, pe parcursul a doua zile , peste 60 de pompieri militari din 5 judete.
Pompierii au escaladat turnuri de instructie,au alergat pe o pista cu obstacole si au realizat dispozitieve de interventie contra cronometru.
Probele de concurs s-au desfasurat pe stadionul UTA si poligonul de langa aeroport.
Pompierii timiseni au fost urmati, in clasamentul final ,de cei bihoreni si aradeni
.

Izabela Vekas - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]