Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 13 mai 2004

Stirile TVA aici

  • " Primarul Aradului a schimbat fata orasului in bine"

Locuitorii din Micalaca au adresat multumiri primarului Popa pentru Piata MioritaComerciantii din Piata Mioritei sunt multumiti de realizarile primarului
Comerciantii din Piata Miorita si aradenii din cartierul Micalaca au avut ocazia, in decursul zilei de ieri, de a sta de vorba cu primarul municipiului Arad, Dorel Popa. 
Acesta a venit impreuna cu staff-ul PSD nu numai pentru a sta de vorba cu aradenii, ci si pentru a vedea schimbarile facute recent in aceasta piata. 
In Piata Miorita s-a inceput pavarea si de curand aceasta a fost acoperita. 
De asemenea comerciantii se confruntau cu o problema dificila, mai precis scurgerea apei, care intra in gheretele din piata. 
Astfel, pavarea care in momentul de fata este realizata pe jumatate, va fi efectuata in asa fel pentru a fi putin inclinata pentru ca apa sa nu mai afecteze comerciantii. 
"S-a schimbat fata orasului numai in bine, este foarte frumos si curat Aradul de cand il avem ca primar pe Dorel Popa, mai ales noi cei care stam aici in Micalaca am simtit acest lucru. A facut pasarela care este necesara si fiind aici in piata comerciant, a fost foarte necesar acoperirea si pavarea acesteia", a declarat Cornelia Mesesan, comerciant din Piata Miorita. 
Aradenii care s-au adunat in piata l-au intampinat pe primar cu flori si cu multumiri. "Ma bucur ca pot circula cu tramvaiul gratuit Economatele sunt singurele locuri din care pot cumpara alimentele la un pret avantajos si din Centrul de zi din Micalaca. Ce ne-am dori noi, pensionarii, ar fi niste toalete in parcul de batrani, care ar fi foarte necesare", a declarat un pensionar. 
Primarul care a ascultat toate necazurile si multumirile comerciantilor si celor prezenti, a afirmat:
"Am venit astazi aici pentru asculta parerea aradenilor, nemultumirile, dorintele si nevoile acestora iar in legatura cu toaletele din parc noi am dorit sa amplasam toalete ecologice, dar unii consilieri nu ne lasa de doi ani de zile, speram ca intr-o zi sa putem realiza si acest lucru, cum am facut si altele".

Monica Gaicean - Agenda zilei

  • Candidatul PUR la primaria Aradului, urmarit de ghinion. Autoturismul Corneliei Ardelean a fost jefuit

Masina presedintelui PUR - Lia Ardelean a fost pradata de hotiMarti seara, in jurul orelor 23.30, autoturismul presedintelui organizatiei judetene a PUR, Lia Ardelean, a fost jefuit. 
Din masina au fost furate actele de identitate, aproximativ 15 milioane de lei, documentele de campanie ale partidului, precum si strategia electorala, care era pastrata in mare secret.
Insotita de cativa membri din staff-ul de campanie, Cornelia Ardelean a stat la partid pana seara tarziu. 
Dupa orele 23.00, cand programul pentru a doua zi era pus la punct, aceasta a plecat sa faca o ultima corectura clipului publicitar. 
In dreptul Policlinicii cu plata, a parcat autoturismul, lipsind pentru aproximativ 15 minute. 
"Cand m-am intors, dupa ce am vazut materialul pentru televiziune, geamul masinii era spart. Am avut un soc imens. Toate actele, documentele de partid erau acolo. Le luasem cu mine pentru a le mai studia inca o data acasa, deoarece aveam emisiune si trebuia sa ma pregatesc."
Presedintele PUR a anuntat imediat Politia. 
Din primele cercetari s-a ajuns la concluzia ca geamul autoturismul a fost spart cu o bujie. 
Hotii au luat servieta diplomat de pe scaunul din dreapta soferului si au disparut, fara sa forteze altceva. 
Dupa aproximativ doua ore de cercetari la fata locului, echipa operativa a reusit sa gaseasca toate documentele si actele personale ale Corneliei Ardelean. 
Jefuitorii au fost interesati doar de bani, fiind astfel exclus un atac din partea adversarilor politici.

Mihaela Iancu - Observator

  • Ieri la Cladova: Peste 80 de hectare de padure au fost in flacari

Exercitiu de stingerea incendiului in padurea de la CladovaUn incendiu de proportii extins pe aproximativ 80 de hectare de padure din zona barajului Cladova a mobilizat ieri peste 700 de persoane din satele invecinate, municipiu precum si din alte judete. 
Din fericire a fost vorba doar despre o simulare organizata de Comisia de Aparare Impotriva Dezastrelor Arad in cadrul programului "Toti impotriva dezastrelor" initiat de Inspectoratul General al Corpului Pompierilor Militari Bucuresti.
Presupusul incendiu a fost declansat in urma folosirii focului deschis in zona impadurita de persoane necunoscute si a fost descoperit de catre un anganjat al Directiei Silvice care a anuntat Pompierii. 
In mai putin de o ora, la fata locului au ajuns 260 de localnici cu galeti si maturi fiind urmati la cateva minute de Grupul de Pompieri Arad, Protectia Civila, Brigada de Pompieri Crisana - Bihor, Grupul de Pompieri Timis, un pluton de la Batalionul 191, Radu Golescu, doua plutoane de jandarmi, serviciul de transmisii speciale, angajati ai Ocoalelor Silvice din Radna, Lipova, Barzava, Ineu, prefectul Dan Ungureanu, Salvari...
Evenimentul a fost organizat in aceasta locatie, data fiind afluenta de turisti in zona care deschid focuri in locuri improvizate punand astfel in pericol siguranta zecilor de hectare de padure. 
Dupa realul incendiu din anul 2000 care a mistuit vegetatia de pe 20 de hectare de padure, conducerea Grupului de Pompieri Arad apreciaza activitatea voluntarilor din aceasta zona. 
"Din pacate nu toate serviciile de pompieri civili sunt organizate asa cum ar trebui. Acesta nu este insa si cazul Cladovei, unde si prin simularea de astazi se observa de cata deschidere si mai ales promptitudine dau dovada localnicii", a precizat maior Lucian Campeanu, purtator de cuvant al grupului de Pompieri "Vasile Goldis".

Madiana Popescu - Adevarul

  • Chirurgia de o zi incepe sa ia amploare

Clinica particulara de chirurgie estetica si proctologie din Arad practica cele mai mici preturiMarcel Onita a absolvit Facultatea de Medicina din Timisoara, specializarea chirurgie generala. 
La inceputul acestui an, chirurgul si-a obtinut competenta in chirurgie laparoscopica. 
Pe parcursul anilor, medicul  s-a specializat in proctologie, microchirurgie si chirurgie vasculara. 
In anul 2001 a infiintat o mica clinica impreuna cu un chirurg plastician.
Cele mai mici preturi din tara
Clinica celor doi medici este axata pe chirurgie estetica, proctologie, interventii in sfera varicelor, precum si alte interventii de chirurgie. Ceea ce ofera nou aceasta clinica este "chirurgia de o zi"(singura din Arad). 
In strainatate acest regim este practicat de 20 de ani, chiar si in clinicile de stat, unde exista sectii cu astfel de regim. 
In Romania astfel de clinici au aparut acum cinci ani, iar in Arad, in 2001. 
Acest tip de chirurgie vizeaza interventiile mici si mijlocii. Pacientul vine dimineata cu analizele, este operat si poate pleca acasa a doua zi, fiind astfel scutit de multe costuri, precum si de timpul pierdut prin spitale. 
De asemenea, clinica ofera conditii de cazare exceptionale si dotari tehnice de ultima generatie. 
La noi in tara, desi s-a mizat pe reducerea costurilor de spitalizare in unitatile sanitare de stat nimeni nu s-a gandit sa infiinteze sectii cu un astfel de regim.
Metode de tratament fara operatie
Hemoroizii sunt vene dispuse in interiorul canalului anal ce se gasesc in mod normal la toti oamenii. Doar ca la unele persoane, aceste vene "se imbolnavesc" si duc la boala hemoroidala. 
De-a lungul vietii, peste jumatate din populatie va avea cel putin un episod de suferinta hemoroidala. 
Cauzele favorizante ale aparitiei acestei boli sunt multiple: obezitatea, viata sedentara, predispozitie in familie, anumite profesii, constipatia, stresul, sarcina. 
In cadrul clinicii se pot rezolva toate bolile anusului, cu sau fara operatie in functie de caz. 
Marcel Onita este de parere ca 90% din aceste situatii se pot trata fara operatii. Metoda de tratament fara operatie este aplicata in Romania de aproximativ 5 ani iar in Arad de 3 ani. 
In acest interval, la clinic, a aradeana au apelat in jur de 1.000 de pacienti. Tarifele practicate sunt cele mai mici din tara, cu variatii intre 30 si 200 de euro.
Varicele – una dintre cele mai inestetice boli
Varicele constituie una dintre cele mai frecvente afectiuni din patologia umana, deopotriva dizgratioasa si cauzatoare de complicatii grave. Cu cat surprindem aceasta boala intr-o faza mai putin avansata, cu atat rezulatatele operatorii sunt mai bune. Varicele sunt dilatatii ale venelor superficiale, localizate predominant la nivelul membrelor inferioare. Aparitia lor depinde de factori genetici (rasiali, familiali) si sociali (obezitatea, profesia). Semnele bolii se observa la nivelul gambelor prin senzatia de neliniste – crampe, amorteli discrete, greutate la nivelul gambei, edeme pasagere. In stadiul de varice constituite se observa coloane venoase, din ce in ce mai dilatate. Varicele apar mai des la femei decat la barbati. "In functie de numarul de ani de evolutie, varicele pot avea mai multe grade si pentru fiecare grad se aplica un anumit tip de tratament sau dupa caz operatie", spune chirurgul. La varicele sub 4 – 5 mm grosime se practica metoda nechirurgicala (sclerozarea, coagularea, insailarea), iar la cele cu un grad avansat de evolutie, multe dintre ele cu complicatii (piciorul albastru, ulcerul de gamba) se fac interventii chirurgicale.

Observator Plus

  • Incep lucrarile in Lunca Muresului

Incep lucrarile la rezervatia Lunca Muresului - Virtual Arad News (c)2004Primele lucrari la rezervatia naturala Lunca Muresului vor incepe saptamana viitoare.
Demersurile au inceput in urma cu 2 ani, iar parcul natural trebuie terminat pana la sfarsitul anului viitor.
Acesta va costa peste doua milioane si jumatate de EURO, din care un sfert este contributia Regiei Nationale a Padurilor.
Parcul se intinde pe 17 ha, iar primii bani vor fi folositi pentru construirea drumurilor de acces. In paralel vor fi introduse retele electrice si telefonice.
Anul viitor trebuie construite drumurile spre Semlac, Seitin, Periam port si Igris, precum si 2 pontoane si un bac de trecere peste Mures!
De asemenea, se vor infiinta 2 puncte de informare la Pecica si Cenad.
Intre timp, Regia Nationala a Padurilor si ministerul de resort urmeaza sa decida data cand Lunca Muresului va fi declarata parc natural.

L.B. Buletinul de Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]