Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 11 martie 2004

Virtual Arad isi exprima compasiunea pentru toate victimele atentatelor teroriste din Spania, si condamna cu vehementa manifestarile cu caracter terorist impotriva civililor.

Stirile TVA aici

  • Michael Guest, la Arad

O noua vizita a ambasadorului SUA - Michael Guest la AradAmbasadorul SUA, Michael Guest, va vizita astazi Aradul. 
Vizita, va incepe la ora 11,30, la noua cladire a Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad, din cartierul Micalaca. 
Imobilul in cauza reprezinta cea mai mare investitie a Ministerului Educatiei si Cercetarii in invatamantul superior romanesc. 
Michael Guest va primi titlul de Doctor Honoris Causa al universitatii aradene pentru exceptionalele sale merite in edificarea societatii democratice autentice in Romania. 
Prof. univ. dr. Lizica Mihut, recent aleasa pentru un al doilea mandat de rector al Universitatii "Aurel Vlaicu" din Arad, ne-a declarat ca decernarea titlului de Doctor Honoris Causa a fost decisa datorita CV-ului spectaculos al lui Michael Guest, care are la activ multe performante diplomatice de inalt nivel, mai ales in tarile Europei Centrale si de Est. 
Guest va participa si la o conferinta dedicata investitiilor straine din Arad, la Complexul Expo Arad International al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Arad.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Prejudiciu de zeci de miliarde din cauza unor firme fantoma

Italianul Sabella Vicento Massimo este dat in urmarire generalaIncepand cu anul 2003, in orasul nostru s-a format o adevarata retea condusa de cetateni italieni care au atras comiterea unor acte de inselaciune, fals, uz de fals si fals privind identitatea a mai multor cetateni romani din judetele Arad, Bihor, Hunedoara, Mehedinti si Mures. 
Acestia din cauza situatiei financiare precare au acceptat sa participe la comiterea unor fapte penale, contra unor sume de bani. 
Aceste acte infractionale au fost comise in numele unor firme-fantoma cum ar fi: SC Ornella SRL din Arad, SC Orenado SRL din Oradea. 
In numele acestora au fost emise ordine de plata false si file de CEC fara disponibil in cont. 
Pe baza lor au fost cumparate marfuri de la 18 societati din Arad si din restul tarii. Prejudiciul cauzat este de peste 16 miliarde de lei. 
In momentul de fata, o parte a cauzelor penale se afla inaintate la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad, iar o parte se afla in curs de cercetare. 
Pana in prezent instanta de judecata a emis un numar de sase mandate de arestare preventiva pe numele lui Gabor Andrei, Tarau Cornel, ambii din judetul Bihor, cetateanul italian Broggio Piero-Gino, Trif Ionel, din localitatea Misca din judetul Arad, iar pentru Tarabuta Stefan, din judetul Hunedoara, si Marina Marius Florin, din Oradea, au fost emise mandate de arestare preventiva in lipsa. 
Activitatea retelei a inceput inca din anul 2003, iar pana in prezent prejudiciul adus de acesti indivizi ajunge pana in douazeci de miliarde de lei. 
Sabela Vicento Massimo, cetatean italian si unul dintre capii retelei, este dat in urmarire generala fiind considerat de politisti foarte periculos. 

Monica Gaicean - Agenda zilei

  • Cainii comunitari vor trai in conditii occidentale

Cainii comunitari vor fi tinuti in conditii civilizateIn maxim o luna nu vor mai fi gasiti pe strazi
Cainii comunitari ai Aradului vor beneficia, in cel mai scurt timp, de adaposturi la nivel occidental. 
Primarul Dorel Popa a anuntat ca o persoana a carui identitate nu a dezvaluit-o deocamdata s-a oferit sa sprijine serviciul de ecarisaj, aflat in sarcinile Gospodaririi Comunale, intr-un parteneriat public-privat. 
Dorel Popa a garantat ca omul va face aceasta activitate in mod dezinteresat, fara a urmari obtinerea de profit. 
Vor fi amenajate padocuri speciale, mai mici, in care animalele sa nu se devoreze intre ele. 
Cainii, dupa ce vor fi deparazitati, vor beneficia de hrana si ingrijire medicala la un nivel inalt.
Directorul Gospodarii Comunale a pregatit documentatia pe care o va inainta celui care va prelua sarcina ingrijirii cainilor. 
Coloman Edeleni a declarat ca zilnic sunt prinsi zece, cincisprezece caini comunitari care, din cauza spatiilor improprii, nu pot fi tinuti mai mult de 15 zile. 
"Avem adaposturi doar pentru 120-140 de caini. Am evitat sa luam decizia euthanasierii lor, pe masura cei ii prindem, pentru ca aici este Arad, nu Bucuresti, unde primarul isi permite sa faca macel intre caini", a spus Coloman Edeleni.
Acesta a precizat ca, in noile conditii, toti cainii comunitari, aproximativ 700 dupa estimarile specialistilor, vor fi prinsi in maxim o luna. 
"Facem apel la toti proprietarii de caini sa nu-si lase animalele in aceasta perioada pe strazi, pentru ca nu vom putea face diferenta intre ei si comunitari. Toti vor fi prinsi, si, indiferent de faptul ca vor fi revendicati sau nu, vor fi sterilizati".

Mihaela Iancu - Observator
  • Confort-Construct deschide sezonul de targuri

Targul Confort Construct va deschide anul expozitional 2004 - Virtual Arad News (c)2004Noul an expozitional incepe cu Targul Confort Construct 2004. Aflat la cea de-a a zecea editie, manifestarea va reuni 75 de firme, care vor expune pe o suprafata interioara de 1550 de metri patrati si una exterioara de 400 de metri patrati tehnologii si materiale de constructii, decoratiuni interioare si mobilier. 
"Anul acesta 45% dintre firme sunt la prima participare, ceea ce este un semnal bun. Fata de editia trecuta vom avea cu 12 firme mai mult. In premiera, vor fi prezentate o serie de produse si servicii noi", a spus Cimi Enache, managerul de proiect al acestui targ.
La manifestare, vizitatorii vor avea ocazia sa vada: materiale de constructii, scule, abrazivi, usi de lemn si usi blindate, materiale hidroizolante si termoizolante, lambriuri, podele laminate, mobilier, accesorii pentru mobilier, piscine si accesorii pentru piscine, echipamente pentru curatenie, pardoseli industriale si o multitudine de alte produse.
Confort-Construct va avea loc intre 18 si 21 martie. 
Transportul vizitatorilor va fi gratuit si va fi asigurat la intervale de 30 de minute de la statia Podgoria pe traseul Gara CFR-UTA-Fortuna-Expo Arad International.

G. Constantinescu - Adevarul

  • Primarii au intrat in focul curateniei de primavara

La Sebis desi resursele sunt limitate, curatenia de primavara este prezenta - Virtual Arad News (c)2004Curatenia de primavara pare a fi in momentul de fata una dintre prioritatile primarilor din judet, Gabriel Oprea, ministrul Administratiei Publice a amenintat ca in aceasta primavara se va face curatenie "si la propriu si la figurat". Mai toti edilii sustin ca au luat masuri ca localitatile pe care le pastoresc sa fie anul acesta mai frumoase, mai curate, mai europene.
Nu sunt bani pentru deponeu
Lipsa fondurilor este o problema pe care autoritatile locale din Sebis nu presa reusesc sa o depaseasca. 
Primarul Marius Lambing sustine ca resursele orasului sunt foarte limitate, iar nevoile sunt mari. 
"Ne vom organiza cat se poate de bine, dar la resursele noastre va fi dificil sa facem fata tuturor situatiilor cu care ne confruntam. Daca in ceea ce priveste spatiile verzi apreciez ca ne vom descurca, in ceea ce priveste partea de drumuri va fi mai greu, pentru ca degeaba facem curat pe margine daca nu le reparam", a declarat Lambing. 
Referindu-se la modul in care se face depozitarea deseurilor, primarul marturiseste ca Sebisul sta cat se poate de prost la acest capitol. 
"Ne zbatem de trei ani sa realizam un deponeu zonal, dar nu ne incadram in nici un program. Costurile de realizare a unui astfel de deponeu depasesc de cinci ori bugetul anual al orasului", spune Lambing. 
Program PHARE pentru reciclarea deseurilor 
Gheorghe Don, primarul orasului Curtici spune ca in orasul sau curatenia de primavara se face dupa un grafic. 
"Se va lucra la curatirea spatiilor verzi, la amenajarea acestora si la indepartarea gunoaielor de pe marginea drumurilor care duc spre localitatile invecinate", spune edilul.,
"Sistemul actual de reciclare a deseurilor este greoi si prost", mai afirma Don. 
Acesta a tinut totusi sa precizeze ca la Curtici se va construi printr-un program PHARE o statie de reciclare a deseurilor. 
"Din partea PHARE vom primi 8,5 miliarde, ceea ce inseamna 40% din valoarea investitiei, restul banilor urmand sa vina de la o firma privata", a precizat Gheorghe Don. 
Parcari pline de gunoaie 
In conditiile in care comuna Barzava este strabatuta de un drum national curatenia de primavara a inceput aici in ciuda vremii nefavorabile. 
"Oamenii sunt gospodari si au inceput sa-si faca curat in fata casei, dar mai avem si parcarile autorizate si neautorizate unde se arunca tot felul de gunoaie. Aici am inceput sa actionam chiar acum, cu cei ce beneficiaza de ajutorul social", a declarat Adinel Popovici, primarul Barzavei. 
Desi in zona exista o groapa de gunoi, pe vaile de pe raza comunei se pot vedea tot felul de deseuri menajere. 
Edilul sustine ca se va interveni peste tot, deseurile colectate urmand a fi sortate. 
Si locuitorii din Birchis vor participa la curatenia de primavara - Virtual Arad News (c)2004Obligatii pentru toti 
La Birchis, toti locuitorii trebuie sa-si varuiasca sau sa-si zugraveasca peretii exteriori ai caselor, sa varuiasca pomii, sa curete santurile si sa repare podetele. 
"Cei ce nu vor avea posibilitatea sa faca aceste lucruri din cauza ca sunt batrani si bolnavi vor fi ajutati de catre noi. Lucrarile li se vor face gratuit", promite primarul Ioan Gutu. 
De asemenea, din trei in trei zile, prin satele comunei sunt strabatute in lung si-n lat de un tractor care strange resturile menajere. 
Acestea sunt sortate si reciclate. 
Rromii, o posibila solutie 
Primarul din Macea a apelat, pentru reciclarea deseurilor, la sprijinul comunitatii rromilor. 
"Am vorbit cu reprezentantul etniei si i-am promis ca le vom da bani pentru plasticul pe care-l aduna. Nu va fi o suma mare, cateva mii la kilogram, dar va fi o sursa de venit pentru ei, acum cand fierul vechi este atat de greu de gasit. De altfel, trebuie sa recunosc ca deseurile din plastic ne dau cea mai mare bataie de cap pentru ca in comparatie cu cele vegetale, care dupa un an putrezesc, plasticul ramane", a declarat Ioan Mercea, primarul comunei Macea. 
*** 
Gradul de civilizatie a unui oras sau a unei comune este reflectat in prirnul rand de curatenia sau lipsa de curatenie. Cei mai multi dintre edili au inteles acest lucru. 
Din pacate insa, locuitorii si trecatorii nu reusesc sau nu doresc sa o pastreze.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]