Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 10 noiembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Noul sef al Politiei de Frontiera s-a prezentat in fata presei

Iulian Duta este noul sef al IJPF AradIn cadrul unei conferinte de presa organizata ieri la Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera (I.J.P.F.) Arad, noul comandant al institutei - Iulian Duta - si-a prezentat CV-ul si obiectivele pe care le urmareste pentru o mai buna desfasurare a activitatii Inspectoratului. 
Noul sef, nascut in localitatea Faciu, din judetul Vaslui este casatorit si are un copil. 
Pregatirea profesionala consta in absolvirea cursurilor Scolii Militare de Ofiteri Activi a Ministerului Administratiei si Internelor (specializare Politie de Frontiera); a studiat si la Universitatea "Babes Boliay" (specialitatea stiinte juridice); a mai facut studii postuniversitare in cadrul Centrului de Studii Postuniversitare al Ministerului Administratiei si Internelor (specializare Managementul politiei de frontiera).
Iulian Duta a mai tinut sa precizeze ca are 25 de ani de experienta in activitatea profesionala, perioada in care a executat mai multe activitati la comanda.
Pentru eficienta muncii se vor crea noi structuri in cadrul institutiei si "vor fi angajati numai oameni competenti, pentru a da randament maxim", declara comandantul I.J.P.F. Arad comisar-sef Iulian Duta.

Nadia Bodran - Adevarul

  • Platoul Garii – eliberat de comercianti

Gheretele din fata Garii au fost demontate"Gheretiada" a demarat cu un singur protestatar
Platoul din fata Garii Arad a inceput sa se elibereze de constructii. Ieri a expirat termenul acordat de primarie comerciantilor care si-au amplasat, fara autorizatie de constructie, gheretele pe platoul respectiv. Demolarea a inceput, insa, chiar in ultimul moment, cand la fata locului s-au ingramadit zeci de organe de ordine si angajati ai societatilor din subordinea Consiliului local.
Prima parte a actiunii s-a desfasurat in liniste absoluta. Desi se astepta ca totul sa se transforme intr-o cearta generala intre proprietarii gheretelor si autoritati, acest lucru nu s-a intamplat. 
Patronii s-au supus ordinului primarului, chiar daca el nu era de fata. Doar unul dintre comercianti a refuzat sa isi ridice ghereta iar autoritatile i-au luat-o cu marfa cu tot. 
"Nu comentam"
A fost ieri fraza generala cu care ne-au intampinat patronii. Desi evident nemultumiti de actiunea municipalitatii, acestia s-au abtinut de la comentarii. 
Ei au subliniat ca investitiile aici sunt destul de mari, de 7.000 de euro, in unele cazuri, ca au platit, la zi, chirie lunara pentru terenul ocupat cuprinsa intre 500 si 700 de euro, ca au toate obligatiile achitate fata de stat.
In fata garii erau, pana ieri, 9 gherete. Opt dintre ele au fost deja golite de marfa de dimineata, ele urmand sa fie ridicate si depozitate in spatiile personale ale proprietarilor. 
Nu a fost necesara interventia angajatilor de la Recons, desi ei erau aici de dimineata, cu o macara si o remorca pentru dezafectarea constructiilor.
Oamenii au refuzat sa-si dezvaluie numele, sustinand ca vor mai avea nevoie de autorizatii de la primarie si ca nu-si doresc sa nu le primeasca din cauza unor afirmatii facute publice.
20 de jandarmi, dar nu la vedere
Efectivele mobilizate ale organelor de ordine solicitate de primarie la fata locului s-au dovedit inutile, deoarece totul a fost foarte pasnic. 
Cei 20 de jandarmi, "nu la vedere" au stat deoparte, la cateva sute de metri distanta de fata locului, dar nu au fost nevoiti sa intervina, asemenea politiei. 
Nici cele doua echipe de gardieni publici nu au avut mai mult de lucru, doar cu cei cativa boschetari iesiti din gara sa intrebe ce se intampla.
Pozitia primariei nu am putut sa o primim la fata locului. 
Singurul sef de serviciu trimis pe teren sa se asigure ca treaba merge ca pe roate ne-a spus, printre apeluri telefonice, doar ca "gheretele nu au ce cauta pe platou" si ca  nu este abilitat sa ne vorbeasca.
Un singur protestatar
In jurul amiezii, un comerciant nu incepuse sa isi adune marfa. 
S-a zvonit ca firma apartine unui lider PNL si ca i se va permite sa functioneze in continuare. 
S-a dovedit insa ca nu este asa. Constructia a fost saltata cu tot cu marfa, dupa ce vanzatoarea a anuntat ca refuza sa iasa. 
Cand utilajele au inceput sa lucreze insa, s-a speriat si a parasit constructia.

Simona Mazare - Observator

  • Portal turistic transfrontalier

Portal turistic web Arad-Bekes a fost lansat la UAVUn portal continand informatii turistice despre judetele Arad si Bekes (Ungaria) a fost lansat ieri oficial. 
Toti cei care planuiesc sa-si petreaca un concediu in zona pot accesa pagina de internet www.arad-bekes.ro  unde vor gasi informatii despre posibilitatile de cazare, monumente istorice, statiuni balneo-climaterice sau alte oportunitati. 
Proiectul Phare-CBC, rezultatul colaborarii dintre Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad si Fundatia de Dezvoltare Regionala din Bekes, a costat 48.990 euro.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Constructiile de patrimoniu pot baga omul in inchisoare

Cladirile de patrimoniu vor fi monitorizate de Inspectia de stat in ConstructiiInspectia de stat in Constructii Arad a demarat, in urma cu cateva zile, un control fara precedent in randul locatarilor (persoane fizice sau juridice) din imobilele declarate monumente de patrimoniu. 
Evident ca aceasta actiune nu putea sa se desfasoare decat cu sprijinul Consiliului Judetean Arad, cel care, de altfel, printr-o hotdrare a Guvernului Romaniei, este obligat de acum incolo sa se ocupe de soarta acestor cladiri de patrimoniu national.
Procesul de predare-primire
In primul rand, data find aceasta trecere de la consiliile locale din teritoriu si, evident, si din municipiu la Consiliul Judetean Arad, in aceasta perioada are loc actiunea de predare-primire (protocolul) acestor cladiri din inventarul consiliilor locale. 
Leonid Negoitescu, ispectorul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii Arad, ne-a declarat ca, intr-o prima etapa, se va verifica modul de emitere a autorizatiilor de constructie, indiferent unde s-ar afla acestea. 
"In conformitate cu noua lege,competenta de emitere a acestor autorizatii este a Consiliului Judetean Arad
Se va face o inventariere asupra imobilelor si daca se respecta legislatia in vigoare".
Inchisoare pentru inestetic
Legea nu este una catusi de putin permisiva si poate duce, in cazul incalcarii unor articole, chiar la pedepse privative de libertate. 
Teoretic, daca cineva zugraveste fatada sau interiorul imobilului declarat patrimoniu national fara a avea o autorizatie in acest sens, poate primi o amenda penala cuprinsa intre un milion si 50 de milioane de lei sau, daca s-a incalcat grav legea, este pasibil de inchisoare de la trei luni pana la trei ani. 
"Pana la aceasta ora, Inspectoratul de Stat in Constructii Arad nu a semnalat astfel de cazuri, dar mentionez ca vom fi neiertatori in cazul in care vom descoperi astfel de situatii. Lumea trebuie sa stie ca in Arad exista sute de astfel de cladiri de patrimoniu. In cazul in care se intervine asupra lor, fara aviz, oricand pot strica imaginea Aradului" - mai preciza Leonid Negoitescu. 
Cu toate acestea, municipiul Arad se poate lauda ca sta bine la acest capitol, spre deosebire de alte judete. 
Singurul impediment, odata cu acest transfer de la consiliile locale la CJA, este acela ca, pentru obtinerea unui aviz, persoana, indiferent de zona unde locuieste, trebuie sa se prezinte la Arad.
Teatrul, model de neurmat
Inspectorul sef al Inspectoratului de Stat in Constructii Arad a facut cateva remarci destul de acide in ceea ce privesc anumite cladiri. 
Din punctul acestuia de vedere, sefii institutiilor ar trebui sa fie mai atenti atunci cand vine vorba de imaginea "la locul de munca"
Una dintre acestea este Teatrul de Stat "Ioan Slavici" Arad. 
"Pentru ca este o constructie de patrimoniu si pentru ca este cap de perspectiva pentru centrul Aradului, ar trebui sa dispara acele panouri publicitare de pe frontispiciu.Acelea ar trebui sa fie puse doar pentru a promova un eveniment teatral, artistic, nicidecum pentru a promova o institutie" spunea Negoitescu

Dacian Don - Agenda zilei

  • Strangeri de maini editia a X-a

Spectacol la Gyula cu ocazia marcarii a 10 ani a actiunii strangeri de mainiO delegatie aradeana s-a aflat la Gyula pentru a marca cel de-al 10 an de cand se deruleaza manifestarea strangeri de maini intre cele doua localitati.
Acest acord de colaborare pe probleme de cultura, invatamant si sanatate a fost incheiat la initiativa unui elev din orasul Gyula.
Manifestarea a fost organizata pentru prima data in 1994 si are loc in fiecare an in una din cele doua localitati.
La festivitati Aradul a fost reprezentat de conducerile mai multor institutii sociale si de cultura.
Delegatia aradeana a revenit in tara dupa o vizita la centrul cultural romanesc unde trupa de teatru si dans a sustinut un spectacol.

Camelia Catean - Televiziunea Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]