Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 10 iunie 2004

Stirile TVA aici

  • In perioada 10-13 iunie - Targul International Transport- Ar

Astazi a fost deschisa a XI-a editie a Transport ArCamera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad organizeaza in perioada 10-13 2004, cea de-a XI-a editie a targului Transport-Ar, targ international de transporturi profesionale, rutiere, feroviare, servicii conexe, salon auto. 
La targ vor expune producatori si dealeri din toata tara si din strainatate
Structura de participare pe orase este urmatoarea: Arad - 33 de firme, Bucuresti - 32 de firme, Timisoara - 7 firme, Oradea - 6 firme, Sibiu - 3 firme, Arges - 2 firme, Mures, Buzau  si Iasi cate o firma. 
Plus 6 firme din strainatate: Germania -3 firme, Italia - 2 firme si Ungaria - 1 firma. 
Pentru aceasta editie este confirmata prezenta a 93 de firme care vor expune pe un spatiu interior de 1500 mp, si exterior de 8000 mp. 
Firmele expozante vor prezenta urmatoarele produse si servicii: autoturisme si utilitare; autovehicule, autocare, autotractoare, semiremorci, caroserii; usi garaje, automatizari, porti de fier forjat; lubrifianti, anvelope, piese de schimb, componente si accesorii; expeditii si servicii, transport international si intern auto si combinat, transport aerian; sisteme de securitate si localizare prin satelit, comercializare si asistenta; service, intretinere, leasing, carti si materiale didactice, etc.
Organizatorii le-au pregatit vizitatorilor, pe langa diverse si substantiale premii si un concert, sambata, 12 iunie, de la ora 17,00 unde vor canta Cargo, Sistem, Andra si Six.
Biletul de intrare costa 20.000 de lei. Transport gratuit pe ruta Podgoria - Expo International si retur, intre orele 9.30 si 18.30

Cristian Borod - Buletinul de Arad

  • Promotia 2004, impreuna de Ziua Absolventului

Sefii de promotie au fost premiati la Ziua AbsolventuluiPeste 2000 de absolventi ai claselor a XII-a din orasul Arad au umplut ieri, la orele amiezii Sala Polivalenta. 
Este al doilea an cand conducerea Inspectoratul Scolar Judetean Arad organizeaza Ziua Absolventului, la care sunt reunite toate liceele si grupurile scolare din municipiu. 
In aceste momente, s-au adresat absolventilor Aradului oficialitati locale, invitati speciali - P.S. Timotei Seviciu, episcopul Aradului, primarul Dorel Popa, inspector scolar general Zoea Rotaru, Gavrila Iacob, reprezentantul Prefecturii, prof. univ. dr. Lizica Mihut, rectorul Universitatii "Aurel Vlaicu", prof. univ. dr. Iovan Martian care a dat citire mesajului rectorului Universitatii de Vest "Vasile Goldis", prof. univ. dr. Aurel Ardelean, reprezentantul Ministerului Educatiei si Cercetarii, prof. Mircea Vlad, cu totii felicitandu-i pe absolventi si gasind frumoase cuvinte de incurajare pentru ei in aceste momente cand se despart de anii de scoala si incep un alt drum. 
Din partea promotiei 2004 a vorbit stralucitul ei reprezentant, elevul Florin Bataran de la Colegiul National "Moise Nicoara", care a absolvit liceul cu media 9.99! 
Au fost premiati de I.S.J. si de conducerile liceelor toti cei 22 sefi de promotie din fiecare scoala. 
Pe urmatoarele locuri s-au situat Madalina Condrea de la Liceul German "A.M.Guttenbrunn" si Andreea Bereneant de la Liceul de Arta "Sabin Dragoi".
In cadrul acestei festivitati, prezentata de crainica TV Izabella Vekas, absolventilor le-a fost oferit si un variat program artistic, realizat tot de elevi.

C.L. - Adevarul

  • "Lacul din crang": haznaua boschetarilor!

Complexul de agrement "Lake Grove" - Virtual Arad News (c)2004Dupa ce a concesionat Lacul din Padurice, "American Brothers" nu-si mai recunoaste obligatiile contractuale
Daca era dupa mintea "edilului" urbei noastre ce ne-a "onorat" cu prestatia-i inainte de Revolutie, am fi depasit, probabil, orasul Caracal in analele prostiei citadine… cel putin in ceea ce priveste un aspect: constructia de pe malul lacului de la Podgoria, care, actualmente, are ca destinatie complexul de agrement – bar, restaurant, terasa – numit "LAKE GROVE". 
Nearadean (?!) nici macar prin adoptie, primarul impus pe linie de partid comunist, un anume Constantin Angheloiu isi imagina ca acolo ar trebui sa fie amplasat un veceu public, la parter, iar la etaj… o cofetarie! 
Norocul nostru (si al imaginii sale intru posteritate) e ca damblaua nu i s-a indeplinit, dar, vom vedea, in privinta celor 8000 de metri patrati de vecinatate, visul urat cu veceul inca ne mai bantuie ochii si narile… 
Scurt istoric de parcurs isteric
Intr-o prima etapa post-revolutionara, cand cu timidele tentative de privatizare initiate mai mult de emigrantii repatriati si de euforie decat de guvern, directorul de atunci si de acum al Casei Sindicatelor, Ioan Cristea a avut primul ideea folosirii lacului in scopuri comercial-turistice. 
Astfel, in calitatea sa de cunoscator al potentialului locului, a apelat la o personalitate (importanta si azi), viceprimar in vremea aceea, pentru a transforma malul lacului intr-o oaza a pescarilor urbani, cu mici terase unde sa se serveasca mici si bere. 
A fost refuzat, pe motiv ca se asteapta investitori mai… motivati.
Au venit si acestia: omul de afaceri Fluieras, proprietar al unei agentii de turism, a adus o salupa tocmai de la Orsova, vas pe care intentiona sa-l transforme intr-un restaurant plutitor, in genul celui din Timisoara sau, de ce nu, al celor din Budapesta. 
Vasul a zacut ani de zile pe lac, intr-o trista deriva, si s-a transformat in… adapost (spital, cantina, bordel sau statie de tranzit) pentru boschetari, fara ca autoritatile sa se lase induiosate de romanticul patron. 
Azi, puteti gasi ce a mai ramas din salupa pe balta de la Ghilin, pe drumul Sofronei.
Ulterior, pe partea cu Casa Sindicatelor s-a deschis un local… lux á la anii '90, o "scatula" din lemn lambriat, care mergea bine… atat de bine incat, intr-o buna zi, barul "Makdon" a fost surprins de catre acelasi Ioan Cristea furand curent electric de la sindicalisti. 
Barul, desigur, nu avea nici o vina, de aceea a si fost demolat…
Arteziana de la Lake Grove a produs inmultirea necontrolata a algelorUnde incepe investitia cinstita…
A urmat ceea ce, nu-i asa, ca in filmul "Godfather", ar fi trebuit sa insemne "inceputul unei frumoase prietenii" intre aradeni si "S.C. T&D American Brothers SRL", sau, cel putin, a unei parti din populatia Aradului... 
In baza Hotararii nr. 12, din februarie 1994, a CLM Arad, ulterior a HCLM nr.120/1995 si a inca catorva acte cu caracter juridic cu care nu va mai plictisim, obiectivul "Cofetaria Lac" si terenul in suprafata de 3150 mp., precum si incheierea exploatarii lacului din zona Podgoria, prin licitatie publica (nu ne indoim, corecta!), constructia nefinalizata se concesioneaza, impreuna cu terenul aferent, pe 50 de ani. 
Contractul de inchiriere se incheie in aprilie 1996, intre Primarie si firma amintita, iar in martie 2000 se mai aditioneaza un act.
...si unde incepe litigiul
Cel mai important punct din contract ni se pare cel continut la litera d a articolului 8: Chiriasul se obliga sa intretina curatenia luciului de apa si a zonei de parc delimitate. 
Se va ocupa si de intretinerea gazonului, mentinerea curateniei, plantarea de arbusti si copaci, daca e cazul. 
Va putem spune, iar dumneavoastra va puteti convinge usor, ca... ar (cam) fi cazul, dar, din pacate, nu e cazul...
De mizeria indescriptibila si... cu vechime si-au dat seama si inspectorii si edilii din actuala schema a Primariei. 
Coloman Edeleni, director al Gospodaririi Comunale, a mers la Marian Dugaesescu, director al Directiei de Administrare a Patrimoniului Local, sa... ii ceara bani pentru curatirea lacului, daca tot reamenajase fantana arteziana din centrul sau. 
In treacat fie spus, jetul de apa a favorizat dezvoltarea vegetatiei subacvatice, astfel incat, dupa expresia directorului Cristea, "fundul lacului e asemanator unei jungle". 
Dugaesescu, normal, a refuzat sa dea bani publici pentru o activitate ce trebuia respectata ca si clauza contractuala de un investitor privat si... de aici scandalul! 
Un control la fata locului a fost urmat de un veritabil circ: patronii, fratii Dumitru si Teo Varvaroi, au spus ca nu doar lor le revine sarcina curateniei, ci si municipalitatii!
Epilog cu flash-back si morti
Imprejurimile lacului, lacul insusi, nemaivorbind de ce se afla dedesubtul luciului inchiriat de revoltatii frati, arata ingrozitor! 
Boschetarii isi fac baia lunara in mazga imputita, plina de peturi, dejectii si pungi de aurolac consumate. 
Din 1994 si pana acum, in lacul de la Podgoria s-au inecat 14 oameni, nu conteaza de ce etnie sau clasa sociala. 
Lacul e curat doar iarna, cand ingheata bocna, vara e un focar de infectie! 
Fratii Varvaroi ne-au spus ca, pentru curatire, mai plateau un amator, la negru, cu 8 milioane de lei, dar acum amatorul a disparut, iar Coloman Edeleni a punctat ca GCA nu mai e in masura sa suporte costurile curatirii, din bani publici.
Curatirea apei la lacul din padurice trebuie facuta mai des Colac peste pupaza: marti, cand am reusit sa stam de vorba cu cei doi frati patroni, am fost rugati sa amanam acest subiect pana dupa turul doi al alegerilor pentru primar, caci s-ar putea interpreta politic. 
Am fost intelegatori, dar ieri am avut ocazia sa vizionam o investigatie de presa, pe un post de televiziune local, din care firma sa iasa... hazna curata! Absolut intamplator! 
Inca o paranteza: in engleza, limba preferata a patronilor, grove inseamna crang, dar si tufis, boschet...
Chilipir!
Articolul 1 al contractului din 1996 prevede exploatarea luciului lacului  si a unei suprafete de parc de 200 mp., modificata ulterior la 400 mp. 
Totalul suprafetei aflate in regim de chirie la "American Brothers" cuprinde fix 8000 mp. 
Pentru aceasta facilitate, patronii restaurantului platesc o chirie de 1 euro/mp., cam cat chiriasii de pe strandul Neptun, deci. 
Ne abtinem sa facem acum comentarii de comparatistica a vadului comercial, a potentialului turistic si, oricum, puteti face si singuri calcule de genul acesta.
"Dialog"
Art. 3 al contractului: "Contractul poate inceta prin nerespectarea clauzelor asumate."
Marian Dugaesescu: "In caz ca nu se respecta clauzele nici acum, ma vad dator sa propun anularea contractului, ceea ce nu imi doresc neaparat..."
Teo si Dumitru Varvaroi: "Noi am vrut sa avem un dialog civilizat cu Pimaria, pentru ca lacul sa se pastreze curat! A fost, intr-adevar, un scandal, dar nu am vrut sa il facem public, pentru ca s-ar fi interpretat politic..." (?! – n.red.)
Solutia
Specialistii in domeniu spun ca ar fi nevoie de vreo jumatate de tona de puiet de peste fitofag, in lacul populat cum trebuie, si nici nu ar costa prea mult – fitofagul se hraneste tocmai cu algele care au transformat fundul lacului intr-o jungla. 
De asemenea, femeile de serviciu cu care am discutat au spus ca nici cu salubrizarea zonei verzi si a malurilor de beton nu ar fi chiar asa o problema enorma! Cu juristii inca nu am vorbit...

Lucian Valeriu - Observator

  • Sete de sange la Arad

Donatorii fideli de sange vor fi premiatiZiua Internationala a Donatorilor de Sange va aduce cadouri donatorilor fideli
Ziua Internationala a Donatorilor de Sange, care se sarbatoreste pe data de 14 iunie, va fi aniversata si la Arad. 
Cei mai fideli donatori de sange vor fi rasplatiti cu cadouri de catre Centrul de Transfuzie Arad. 
Darurile care vor consta in produse alimentare, dulciuri si bauturi racoritoare, vor bucura in jur de 15 aradeni care sunt donatorii care au cele mai multe donari. 
"In momentul de fata cautam sponsorii pentru a oferii celor care doneaza sange cateva mici atentii, pentru ajutorul care ni-l ofera. Ne-am gandit ca si cei care vor veni sa doneze de ziua internationala a donatorilor de sange sa primeasca un pahar cu suc, o cafea sau niste prajituri. Donatorii cei mai fideli sunt doar 15 si sunt din municipiul Arad Acestia vin de fiecare data cand le cerem ajutorul, avand in baza noastra de date adresele si numerele de telefon in caz de urgenta", a declarat Voichita Cibian, asistent sef la Centru de Transfuzie de Sange Arad. 
Si in aceasta perioada, lipsa sangelui isi spune cuvantul. 
Numarul ridicat de accidente produse la un interval scurt de timp au dus la golirea frigiderelor care depoziteaza sangele, mai ales, pentru ca Aradul aprovizioneaza orasele Timisoara si Cluj Napoca cu sange pentru pacientii aradeni care sunt internati acolo. 
In Arad sunt peste zece mii de donatori de sange, dar se pare ca acestia nu pot aproviziona pe masura cerintelor spitalelor aradene. 
In momentul de fata, intampina greutati la grupa de sange 0 pozitiv si la cele care sunt mai rare cum ar fi BIII, ABIV si cele care au RH-ul negativ.

Monica I. Gaicean - Agenda zilei

  • Camion in tramvai

Tramvaiele din Micalaca, pe liniile 7 si 8 au fost oprite 3 zile consecutiv - Virtual Arad News (c)2004Pentru a treia zi consecutiv, circulatia tramvaielor a fost oprita pe liniile 7 si 8, in cartierul aradean Micalaca. 
Luni a fost inundatie, marti un vagon a sarit de pe sine, iar miercuri un camion a dat cu spatele intr-un tramvai care trecea prin dreptul complexului Euro Medic. 
Caroseria tramvaiului a fost indoita in partea din fata, iar o parte din motorul sau a fost proiectat intre sine. 
"Eu treceam si el a dat in mine. Bine ca nu m-a aruncat de pe linii", a spus vatmanul victima in momentul in care Politia si-a facut aparitia, la jumatate de ora de la producerea accidentului. 
"Daca intram in tine, treceai pe partea cealalta a drumului. Am scapat volanul de sub control si camionul a fugit de sub mine", s-a scuzat soferul. "Asta e varianta voastra, poftiti la dispecerat", li s-a adresat angajatul MI, care le-a intocmit celor doi pocese verbale. 
Tamponarea nu s-a soldat cu raniti, pasagerii continuandu-si drumul pe jos. 
In total, intreruperile de circulatie cumulate pe liniile de transport totalizeaza in Arad peste 3 ceasuri, intr-un intreval de 40 de ore

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]