Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 10 mai 2004

Stirile TVA aici

  • Aradul a intinerit de Ziua Europei

Parada majoretelor i-a incantat pe aradeni de Ziua EuropeiBaloane colorate si majorete pe centrul Orasului
Pregatita cum se cuvine de autoritatile locale, Ziua Europei i-a adunat pe tineri si pe oficialii locali in Parcul Europa, acolo unde era anuntata, in acorduri muzicale, inaugurarea unei noi opere de arta. 
Peste 300 de copii au luat cu asalt, in jurul orei 15, parcul de langa Mures, plecand urechea la cele cantate de ansamblurile folclorice si tragand cu ochiul la majoretele care au dat sarbatorii un iz tineresc si occidental. 
Aradenii le-au putut admira pe tinerele liceene pe intreg traseul dintre Primarie si Polivalenta, distanta pe care acestea au parcurs-o in pasi de parada, pe ritmuri de fanfara. 
Sarbatoarea a continuat mai apoi cu momentele artistice - dansuri si scenete - pregatite de elevi, dupa care adunarea a luat drumul Palatului Administrativ pentru o intrecere intre orasele infratite cu Aradul. 
Cum era de asteptat, sarbatoarea Europei a fost marcata si de lansarea, prin grija Universitatii Aurel Vlaicu, a volumul "UE mai mult decat o istorie", dar culoarea locala a fost data de o alta lansare, de aceasta data de baloane, pe care erau inscrise mesaje de pace. 
Cafeneaua literara a facut loc seara adolescentilor adunati pentru un moment liric.

A. B. - Agenda zilei

  • Arteziana de la Polivalenta va fi reabilitata

Arteziana de la Sala Sporturilor va fi refacuta - Virtual Arad News (c)2004Fantana arteziana din piata de langa Sala Polivalenta va fi repusa in functiune. 
In prezent se lucreaza la estimarea costurilor pentru repornirea ei, urmand ca lucrarile de reabilitare sa inceapa, cel mai probabil in cursul saptamanii viitoare.
Zilele acestea, Gospodarirea Comunala face o estimare a lucrarilor care se impun pentru a scoate zona din ruina. 
Lucrarile cuprind si refacerea spatiilor verzi, amenajarea si repararea mobilierului etc.
Fantana arteziana din spatele Liceului CFR va trebui sa mai astepte. 
Se tine cont, in acest caz, de intentia de sistematizare a Pietei Podgoria, prin redirectionarea intregului trafic dinspre Micalaca spre benzinaria de la piciorul podului Gradiste. Abia apoi se va reface si fantana.

Simona Mazare - Observator

  • Jefuit de "traseista"

Traseista care a talharit un sofer de TIR nu a vrut sa isi arate fataUn sofer de TIR din Bucuresti a fost talharit, la 1 mai, de o "traseista" care, dupa ce l-a adormit, i-a furat 450 euro si un lant de aur. 
Dupa ce a efectuat cercetari, politia aradeana a reusit sa o prinda pe femeie, care ajunsese la Pitesti. 
Veronica Obluc, de 23 ani, din Prahova, l-a cunoscut pe bucuresteanul Liviu Sandu I., de 31 ani, la "locul de munca", intr-o parcare din judetul Prahova, cu mai mult timp in urma. 
De-a lungul timpului, soferul a apelat-o pe telefonul mobil pe tanara de mai multe ori. 
Ultimul apel a fost la 1 mai, cind Veronica Obluc ajunsese la Oradea si a fost chemata la Arad. 
Ea a strecurat niste pastile de Diapezam intr-o doza de bere, soferul a baut-o si a cazut intr-un somn adinc. 
Fata i-a sustras un lant din aur si 450 euro, dupa care a disparut. Soferul a reclamat jaful la politia aradeana. 
Folosind numarul de telefon al fetei, politistii au reusit sa o convinga sa vina la o intalnire programata in numele unui prieten mai vechi, de care insa nu-si prea aducea aminte. 
Ea ajunsese deja la Pitesti, de unde a fost adusa pentru cercetari la Arad. 
Veronica Obluc este cercetata pentru talharie. Ea mai are doua condamnari anterioare si risca sa ajunga din nou dupa gratii.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Record national la planorism doborat la Arad

Planoristii se pregatesc sa doboare recordul nationalPilotii lotului de planorism se pregatesc sa doboare, la Arad, recordul national. Sportivii se antreneaza pe un planor ultraperformant, achizitionat de curand de Aeroclubul Roman. Aparatul, un Discus 2A, fabricat din fibra de sticla si carbon, are la activ 4 recorduri mondiale. 
In prima zi cu vreme buna, pilotii vor porni intr-o cursa de 1000 km, distanta la care pana acum nu s-a incumetat nici un pilot roman. 
Planorul, care a costat aproape 80.000 de euro este la ora actuala, cel mai bun pe plan mondial. Cei zece sportivi ai lotului Romaniei la planorism distanta se afla in cantonament la Arad. 
Pilotii se pregatesc pentru un traseu dificil, peste munti, in dorinta de a dobori recordul national.
Din lotul national de planorism face parte si o femeie. 
Dorina Gheorghiu nu crede ca meseria sa este rezervata doar barbatilor, dar recunoaste ca orele de antrenament o tin de multe ori departe de familie.
Acum, pilotii asteapta ca vremea sa le permita sa decoleze spre Tuzla. 
Ei nu stiu deocamdata cat va dura zborul, totul depinde de conditiile meteo.

Claudiu Oprean - Ziarul Transilvania

  • La aniversarea chinologilor romani: Performanta unui terrier american

Presedintele Asociatiei Chinologice - Gheorghe Schill se declara incantat de participareMare sarbatoare mare pentru chinologii romani, ieri, pe stadionul "ACU".
La implinirea a 35 de ani de la infiintare, Asociatia Chinologica Romana Arad a organizat un atractiv spectacol pentru cei aproape 1000 de aradeni care au ales sa-si petreaca dimineata zilei de duminica admirand cele mai frumoase exemplare de caini din judetul nostru. 
Pana la urma, insa, momentul de maxima audienta a fost realizat de invitatul special, cainele Nuki, din Timisoara, care a "remorcat" un autoturism marca Tico pe distanta de 20 de metri.
Parada raselor - un deliciu vizual
Prima proba a spectacolului chinologic a fost parada raselor. Cei mai pasionati chinologi aradeni au cules multe aplauze pentru cainii lor, care de care mai ingrijiti si dresati. 
Pentru spectatori si juriu a fost un adevarat deliciu sa admire indeaproape diverse rase de caini, majoritatea prezentate sub forma de canise, adica familii de caini. 
S-au remarcat si au fost premiate urmatoarele canise: ciobanesc german (proprietar Lucian Rivis), ciobanescul romanesc carpatin (dl. Dronca), black beauty - exemplare de rotweiller si tekeli (dl. Colarescu), terranova (dl. Draja), "Pumpa" boxeri (dl. Pacuraru), caini de vanatoare (22 la numar apartinand domnilor Varcus si Ardelean) si "Monte Cristo" - canis (Gheorghe Schill). 
Parada s-a incheiat cu o demonstratie de dresaj care l-a avut ca protagonist pe un caine labrador, ce a executat comenzi dintre cele mai dificile. 
Nuki cel voinic
Show-ul chinologic de la Arad a atras o multime de pasionati - Virtual Arad News (c)2004Pentru ca harghiteanul cu Malamutul de Alaska ce trebuia sa traga 1000 de kilograme pentru a intra in Cartea Recordurilor nu a mai ajuns la show-ul chinologic de la Arad, organizatorii au improvizat proba de forta. 
Renumit pentru aptitudinile sale de a trage sute de kilograme, Nuki, un terrier "amstoff" american de aproape trei ani, a fost invitat sa "remorcheze" o masina Tico. 
Din momentul in care a pus in miscare autovehiculul, Nuki nu a avut nici o problema in a parcurge cei 20 de metri pana la stapana sa. 
Aceasta spune ca isi antreneaza cainele in fiecare zi, dar pentru Nuki aceasta este prima experienta automobilistica. 
Si tot in premiera, cel mai solid dintre rotweillerii domnului Ovidiu Colarescu a tras si el acelasi Tico, insa i-a fost mult mai greu decat "voincului" Nuki.
Frumos, peste asteptari......a catalogat Gheorghe Schill, presedintele Asociatiei Chinologice Romane Arad, evenimentul desfasurat, ieri, la Arad. 
Pentru domnia sa a fost o imensa placere sa vada ca manifestarea a starnit interesul atator aradeni, care timp de cinci ore au urmarit cu sufletul la gura "campionii" Aradului. 
Daca mai punem la socoteala faptul ca sarbatoarea a constituit si prilej de intalnire pentru o mare parte a membrilor fondatori ai Asociatiei Chinologice Romane Arad, reusita actiunii nu poate fi pusa la indoiala. 
Urmatorul eveniment chinologic va avea loc pe data 22 mai, pe arena "Motorul" si va fi rezervat in exclusivitate rasei ciobanesc german.

Calin Mnerie - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]