Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 9 iunie 2004

Stirile TVA aici

  • Maine se discuta situatia Strandului

Societatile comerciale vor sa cumpere si suprafetele de teren de la Strand - Virtual Arad News (c)2004Consilierii locali municipali - inca in exercitiul functiunii, pana la dizolvarea consiliului - au fost convocati pentru o noua sedinta, de primarul Dorel Popa, maine, de la ora 14,00. 
Ordinea de zi are un singur punct, fiind vorba de proiectul de hotarare privind unele masuri pentru reglementarea administrarii si exploatarii Strandului "Neptun".
Daca nu vor fi amendamente, forma actuala a acestui act normativ prevede ca AGA a SC Gospodarirea Comunala SA Arad sa vanda activele societatii, care au fost inchiriate cu destinatia de spatiu comercial actualilor chiriasi, prin negociere directa, dupa efectuarea evaluarii activelor. 
De asemenea, suprafetele de teren - domeniu public - identificate conform contractelor de inchiriere se concesioneaza prin negociere directa actualilor chiriasi de catre Consiliul Local al Municipiului Arad.
Contractul de concesiune prevede, printre altele, ca durata concesiunii sa fie de zece ani, dar acesta poate fi prelungit pentru o perioada egala cu cel mult jumatate din durata sa initiala, in cazul in care concesionarul isi indeplineste clauzele contractuale privind regimul concesiunilor.
"Redeventa este de 10% pe an din totalul veniturilor realizate de societate din aceasta activitate, plata ei efectuandu-se trimestrial, pana la data de 15 a ultimei luni din trimestru" - se arata intr-un contract de concesiune, dat ca exemplu, printre altii, si de primarul municipiului Dorel Popa.

Dacian Don - Agenda zilei

  • Potop la Arad

Aradul dupa grindina - Virtual Arad News (c)2004Luni seara, putin dupa ora 18.00, asupra Aradului s-a abatut o furtuna teribila. 
Strazile si trotuarele au fost acoperite aproape instantaneu de o perdea de grindina, bucatile de gheata avand diametrul de pana la trei centimetri. Pomii fructiferi nu au avut de suferit, in schimb ruperea de nori a provocat din nou inundarea pasajului din cartierul Micalaca, unde masinile au intrat in apa o jumatate de metru. 
Soseaua, trotuarele si liniile de tramvai din zona pasajului care leaga Strada Voinicilor de Zona 2-3 au fost inundate. 
Trecatorii au fost nevoiti sa treaca prin noroi pana la glezna, iar circulatia tramvaielor a fost temporar oprita.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • POP SI ROCK LA FILARMONICA

Muzicienii veniti din Germania au fost incantati de Filarmonica aradeana - Virtual Arad News (c)2004In 3 iunie, Formatia "TWAIN" si Ansamblul de percutie "VIBRASLAP" a Scolii de muzica din Haidenheim, au colaborat cu orchestra Filarmonicii aradene aflata sub bagheta dirijorului japonez Koichiro Kanno. 
Formatiile germane au avut in componenta pe: Cristian Vaida (pian, voce), Nicolai Glatzel (voce), Jan Gr
ünnenpütt (bas), Steffen Hehrer, Michael Mack (chitare), Cristian Krknjak (sonorizare) si Marian Vaida (percutie si conducere muzicala).
Programul a fost dominat de creatia si aranjamentele tanarului Cristian Vaida, opt la numar. 
Interesanta ni s-a parut marca americanizanta a muzicii si mai ales anglofonia exclusiva a textelor la niste muzicieni veniti din Germania. 
Doar in "Roll Over Beethoven" a lui Chuck Berry, in aranjamentul lui Cr. Vaida, au putut fi auzite motive din Simfonia a V-a si numele repetat al marelui compozitor.
In "Zirkus Renz" de Gustav Peter, si-a putut demonstra virtuozitatea la xilofon Marian Vaida, sufletul formatiei VIBRASLAP.
Daca orchestra Filarmonicii aflata sub bagheta lui Koichiro Kanno a avut rol in multe din numerele prezentate, ea s-a remarcat in prelucrarile lui Calvin Custer: "Themes from 007", "Mission Impossible", "A Tribute to Henry Mancini", ultima cu solo-uri instrumentale, dar si aranjamentele lui Cr. Vaida, dupa Irving Berlin si Michael Mack. 
In ultimele nu au lipsit vocea aranjorului, insotita de cea a lui Glatzel, precum si pianul, pe care le-a manuit mai tot timpul.

Hugo Hauptmann - Virtual Arad

  • La Cinema Dacia senzatii unice cu noul sistem de sonorizare

Cinematograful Dacia dispune de aparatura performantaSambata, 5 iunie 2004. Dupa patru zile de inactivitate, Cinematograful Dacia si-a deschis din nou portile. 
Aradenii care au pasit pragul celei mai mari sali de cinema din judet au incercat senzatii unice. 
Subiectul fimului istoric Troia te cuprinde imediat, iar sonorizarea pune cireasa pe tort. 
Noul sistem Dolby Soround Sistem iti face pielea ca de gaina, este ceva de neimaginat pentru iubitorii de film. 
De sambata, insa, visul a devenit realitate si la Arad. 
Investitia a fost suportata de Radio Romania Film si Centrul National al Cinematografiei, la interventia senatorului Sergiu Nicolaescu. 
Petru Barbosu, directorul Regiei Autonome de Difuzare a Filmului Arad, spune ca introducerea noului sistem de sonorizare este doar primul pas in calea modernizarii cinematografului Dacia. 
In viitorul apropiat sala de spectacole urmeaza a fi dotata cu fotolii, iar in hol va fi amenajata o moderna cafenea.

Calin Mnerie - Adevarul

  • UTA isi schimba statutul

Marius Locic si Chisbora au pareri divergenteLocic nu participa la sedinta AGA de la Arad
Intentia concernului condus de Marius Locic, care a depus o oferta la sediul clubului UTA pentru preluarea pachetului majoritar de actiuni, s-ar putea concretiza la sedinta Adunarii Generale a Actionarilor, singura care poate lua decizii majore in ceea ce priveste SC FC UTA SA.
La intrunirea AGA de la sfarsitul lunii martie s-a aprobat majorarea capitalului social cu 200.000 dolari de catre viitorii patroni, celelalte capitole fiind amanate din cauza lipsei de cvorum. 
Ultima varianta pentru preluarea "Batranei Doamne" il da ca posibil actionar majoritar pe italianul Angelo Gandolfi, creditorul echipei UTA din perioada '98-2002, in parteneriat cu Sandu Ion, membru in Consiliul de Administratie al clubului. 
"Nu am timp sa particip la sedinta de la Arad. Voi fi reprezentat de Mihai Grigore, directorul general al societatii noastre", a spus Locic. Acesta a promis ca, in cazul in care va prelua clubul, va asigura salariile restante ale jucatorilor si personalului de la stadion. 
Calin Chisbora, presedintele CA al FC UTA, intentioneaza sa demisioneze, interesul sau pentru echipa in returul de campionat proaspat incheiat lasand de dorit. 
"Am vorbit cu domnul Chisbora si va veni miercuri la Bucuresti, pentru a discuta in ce conditii se va face tranzactia, dupa ce voi primi raspunsul de la finantatorul lui Apulum", a declarat Locic. "Conducerea actuala vrea sa arunce pisica in curtea altuia. Sa vedem in ce conditii o va face", a mai spus bucuresteanul.
Sedinta aminata
Intrunirea AGA de la FC UTA, programata a se desfasura ieri s-a amanat pentru astazi, deoarece s-au prezentat in jur de 20% din cei 99 de actionari si nu s-a intrunit cvorumul necesar. 
Tot astazi, presedintele Chisbora se va intalni in capitala cu Marius Locic, in timp ce maine, investitorul din capitala, impreuna cu antrenorul Ilie Stan se vor intalni in Arad, cu doi investitori, pentru a discuta preluarea UTA. 
Locic nu a primit un raspuns concret de la Emanuel Savin, patronul lui Apulum, pentru o eventuala fuziune, si asteapta turul doi al alegerilor, pentru a sti daca va avea sprijinul primarului in ceea ce priveste afacerile imobiliare pe care vrea sa le desfasoare in orasul de pe Mures.

Bogdan Cioara - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]