Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 8 decembrie 2004

Stirile TVA aici

  • Desi primarul spune ca vor plati mai putin, miting programat al comerciantilor de pe strand

In urma sedintei CLM, comerciantii de pe Strand au programat un miting de protestPrimarul Gheorghe Falca a subliniat, ieri, ca redeventa pe care o vor plati comerciantii pentru concesiunea terenurilor de pe strand va fi mai mica, in majoritatea cazurilor, decat nivelul chiriei pe care o platesc in prezent. Cu toate acestea, agentii economici spun ca decizia consiliului local nu este in interesul lor si sunt decisi sa protesteze.
In conferinta sa de presa, primarul a venit cu exemple concrete de societati comerciale care-si desfasoara activitatea pe strandul Neptun, subliniind ca din primele 10 dosare luate spre analiza de catre municipalitate, se inregistreaza doar doua cazuri in care agentii economici ar plati mai mult decat acum daca se decid sa-si concesioneze terenul ocupat, in prezent, in regim de chirie. 
Mai mult, Gheorghe Falca a subliniat ca se va face ordine pe strand, in sensul ca in multe cazuri terasele se intind pe o suprafata mai mare decat se plateste chirie, sau terenurile care au deja constructii sunt inca evidentiate in datele fiscale drept "pasune". 
"Sunt cazuri in care comerciantii platesc chirii pentru alt fel de terenuri decat exista in prezent acolo". 
Edilul a mentionat ca si dupa intrarea in legalitate a comerciantilor cu suprafetele ocupate si cu tipul terenului, redeventa este mai mica, chiar jumatate din cat se plateste pentru inchiriere.
Miting de protest
Comerciantii au programat, pentru astazi, la ora 14, un miting de protest in fata primariei. 
Leo Aslau, presedintele Asociatiei comerciantilor de pe strand ne-a spus ieri ca si pana la ora mitingului, spera cu totii intr-o conciliere.
Totodata, acesta nu a negat ceea ce a spus primarul. 
Insa adevarul este undeva la mijloc - chiriile platite in ultima perioada pentru terenurile de pe strand au fost foarte mari, dar exista perspectiva cumpararii lor de catre agentii economici. 
"Am fost de acord sa platim chiriile la acest nivel pentru a putea beneficia de facilitatile oferite de lege", spune Aslau, facand referire la posibilitatea de a cumpara spatiile comerciale si de concesionare a terenurilor inchiriate. 
El a subliniat ca, pentru a putea plati chiriile exorbitante, multi agenti economici au facut sacrificii enorme vanzandu-si apartamente si proprietati.

Simona Mazare - Observator

  • Hot de fier vechi, impuscat de un gardian public

Unul dintre hotii de la UTA a fost impuscat de un gardianDoi hoti au fost surprinsi, in noaptea de luni spre marti, in timp patrundeau intr-o hala din incinta fostei fabrici textile din Arad. 
Ei au fost vazuti de doi gardieni publici care fusesera pusi sa stea la panda, datorita furturilor de fier vechi din ultima vreme. 
Societatea UTA SA se afla in conservare, salariatii fiind concediati cu salarii compensatorii. 
Desi cei doi barbati au fost somati verbal si apoi printr-un foc de avertisment, au incercat sa fuga. 
In acel moment, gardianul public Mihai Oprea a folosit pistolul din dotare, tragand in directia picioarelor celor doi fugari. 
"Se pare ca al doilea glont a lovit un utilaj metalic, de unde a ricosat si l-a lovit pe unul dintre barbati in coapsa stanga", a declarat Cornel Nadiu, sef de detasament in cadrul Corpului Gardienilor Publici din Arad. 
Ranitul, Aurel Balog, a fost dus imediat la Spitalul Judetean, fiind operat marti dimineata. 
Tanarul in varsta de 19 ani, fara ocupatie, se afla acum in afara oricarui pericol. 
Complicele lui, Ioan Mazare, a reusit sa fuga.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Traficanti de droguri

In urma unui flagrant au fost gasite droguri si o narghileaDoi aradeni au fost prinsi in flagrant in timp ce fumau tigari cu canabis. 
Flagrantul a fost organizat de catre lucratorii Serviciului de Combatere a Crimei Organizate si Antidrog din cadrul Inspectoratului judetean de politie in colaborare cu un procuror de la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad. 
Cei doi, in varsta de 31 respectiv 26 de ani sunt cunoscuti ca si consumatori de droguri si au antecedente penale pentru aceeasi infractiune.
Politistii au gasit in casa in care i-au prins pe cei doi o narghilea, 368 de grame de canabis, 2 fiole de ketonal, 14 tigari de canabis si opt pastile de regenon. 
Pentru depistarea suspectilor politistii lucreaza de mai bine de trei luni. 
Pentru trafic si consum de droguri, cei doi risca pedeapsa intre 3 si 15 ani. 

Camelia Catean - Televiziunea Arad

  • Statiunea Moneasa nu a fost uitata

La Moneasa vilele ofera conditii excelente atat iarna cat si vara - Virtual Arad News (c)2004Aradenii ii calca pragul din ce in ce mai des
De ani de zile, aradenii aleg sa-si petreaca sarbatorile departe de casa si de aglomeratia din oras, una din destinatii fiind muntele. 
Printre statiunile disponibile si care ofera turistilor un confort sporit este Moneasa
Este situata la 100 de kilometri de Arad, in Munrii Codru Moma si asteapta in fiecare an sute de turisti. 
Pe vremuri, statiunea era renumita pentru baile sale termale si aerul puternic ionizat, insa dupa revolutie a suferit o cadere care la un moment dat risca sa o scoata din circuitul turistic. 
Tot ceea ce putea sa ofere statiunea a fost lasat in paragina, astfel ca hotelurile si vilele - odata cochete - nu se puteau ridica la standardele altora din alte destinatii turistice.
In anul 2000, statiunea a fost complet refacuta, astfel ca in fiecare an tot mai multi aradeni, si nu numai, prefera sa-si petreaca atat concediile cat si sarbatorile in aceasta statiune. 
Pana la revolutie, statiunea Moneasa era una ridicata, putem spune, la standarde europene, fiind recunoscuta chiar si in Austria. 
Statiunea era recunoscuta ca una excelenta in tratarea diverselor afectiuni si pentru recuperari psihologice. 
Dupa anul 1990 potentialul statiunii a inceput sa scada cu fiecare an care trecea, numarul turistilor s-a rarit considerabil si statiunea a ajuns in pragul falimentului.
Aradenii uitasera in acea vreme ca Moneasa era statiunea cea mai aproape de ei si ca le putea oferi o serie de frumuseti ale naturii rar intalnite in tara.
Una dintre aceste este lacul termal pe care in fiecare an pot fi vazuti nuferi. 
Acest lac este in apropierea unui fost sanatoriu pentru tratament, lasat acum in paragina. 
Aceasta cladire, desi acum se afla intr-o stare avansata de degradare, este mereu vizitata de turistii care calca pragul statiunii. 
Multi dintre ei isi aduc aminte de vremea cand drumul care duce spre cladire era plin de oameni, toti fericiti ca au un loc, aproape de oras, unde se pot relaxa. 
Acum, statiunea este calcata de tot mai multi turisti, majoritatea fiind tineri care prefera sa plece de sarbatori intr-o mica vacanta la munte.
In apropierea statiunii Moneasa se gaseste si o pestera, la care insa este destul de greu de ajuns. 
Pestera Liliecilor este pestera care a fost vazuta de majoritatea aradenilor. 
Multi dintre acestia, este adevarat, raman uimiti atunci cand constata ca pentru a intra in pestera trebuie sa fii un bun atlet. 
Intrarea este foarte mica, astfel incat pentru a vedea frumusetile pesterii trebuie sa te tarasti pe coate.
La Moneasa in fiecare an se aduna aradeni dornici sa petreaca revelionul departe de casa. 
Tinerilor le este la indemana aceasta destinatie unde pot sa petreaca revelionul cu prietenii. 
Pentru aceasta seara ei pot inchiria una dintre vilele existente in statiune sau se pot caza la hotelurile care organizeaza masa festiva in seara de revelion.

Alexandra Kohler - Agenda zilei

  • S-a deschis Salonului de Iarna al Foto Clubului aradean

Fotoreporterului Marcel Canciu i-a fost decernat titlul de membru de onoare al Foto Clubului AradLa vernisajul expozitiei, colegului nostru Marcel Canciu i-a fost decernat titlul de membru de onoare al Foto Clubului
Sala CLIO a gazduit ieri vernisajul Salonului de Iarna al Foto Clubului aradean. 
Evenimentul care a marcat acest vernisaj a fost decernarea titlului de membru de onoare al Foto Clubului colegului nostru, Marcel Canciu, seful sectiei Foto a cotidianului "Adevarul". 
Din cele cateva cuvinte pe care Kelen Francisc EFIAP, presedinte de onoare al Foto Clubului, le-a rostit despre protagonistul serii, a reiesit pretuirea pe care i-o poarta, atat ca prieten, cat si ca profesionist. 
"Un meserias de inalta clasa", "a realizat reportaje excelente", a reusit sa se exprime "intr-o varietate de imagini frumoase", au fost cateva din aprecierile lui Kelen Francisc EFIAP la adresa fotoreporterului Marcel Canciu. 
La randul sau, cu emotie, sarbatoritul a raspuns: "Aceasta diploma m-a miscat foarte mult. Nu ma asteptam la acest gest acum cand credeam ca lumea m-a uitat".
"In cadrul Salonului de iarna expun zece artisti fotografi, majoritatea tineri, lucrari realizate in principal prin tehnica digitala", a spus Nelu Scripciuc, presedintele Foto Clubului Arad. 
Ceea ce caracterizeaza aceasta expozitie, in opinia criticului Dan Lazarescu, este "extrema delicatete", in care "tehnica este sever subordonata sensibilitatii umane". 
Sunt 50 de fotografii color, imagini surprinse din cele mai indepartate colturi ale lumii, lucrari neexpuse pana acum, in care artistii fotografi "au folosit lumina in mod creator", cum remarca Francisc Kelen EFIAP. 
Expozitia este deschisa pana in 17 decembrie.

C. L. - Adevarul


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]