Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 8 aprilie 2004

Stirile TVA aici

  • In Zona Industriala de Vest: Italienii ridica o fabrica de macarale!

In Zona Industriala Vest italienii vor produce automacarale pentru Europa - Virtual Arad News (c)2004Caius Parpala, presedintele Consiliului Judetean Arad, s-a intalnit, ieri dimineata, cu reprezentantii firmei Autogru PM Modena-Italia, care au venit la Arad pentru a pune pe picioare o filiala a fabricii producatoare de automacarale. 
Delegatia italiana a fost condusa de catre Roberto Fasolino, administratorul delegat pentru investita din Romania, care a declarat ca fabrica va fi functionala in lunile iunie-iulie si va produce componente pentru macarale, dar si astfel de utilaje de capacitate mai redusa, intre 2,5 si 8,5 tone. 
Investitia se ridica la trei milioane de euro, firma exista deja din punct de vedere legal si, intr-o prima faza, acolo vor munci in jur de 40-50 de oameni.
Urmeaza ca, o data cu finalizarea tuturor aspectelor organizatorice si de productie, numarul personalului sa creasca pana la 120. 
Societatea italiana isi va ridica o hala pe 10.000 de metri patrati, in zona industriala de vest a municipiului, cu concursul firmei Euro Imobiliare SRL Arad.
Roberto Fasolin a declarat ca a ales Aradul din mai multe motive: "Suntem aproape de granita, aproape si de oras - am inteles ca se construieste o linie de tramvai care va ajunge pana in zona industriala - am gasit un partener de incredere in cei de la Euro Imobiliare. De asemenea, vrem sa contribuim la dezvoltarea orasului in materie de cunostinte tehnice, care exista aici in municipiu, dupa cum am avut ocazia sa constatam." 
Investitia de la Arad este prima pe care firma Autogru PM o face in Romania, dar, daca lucrurile vor evolua in modul dorit, reprezentantii societatii nu exclud alte investitii, in viitor.

Sorina Ambrus - Adevarul

  • Numarul accidentelor, in judetul nostru, prezinta o crestere alarmanta

Simulare accident in fata PrimarieiZiua Mondiala a Sanatatii a fost dedicata, anul acesta, accidentelor rutiere
In fiecare an, pe data de 7 aprilie Organizatia Mondiala a Sanatatii celebreaza aniversarea infiintarii ei in 1946. 
Ziua Mondiala a Sanatatii aduce in atentia opiniei publice o tema de larg interes, o tema de sanatate publica. 
Anul acesta Ziua Mondiala a Sanatatii este dedicata accidentelor de circulatie si masurilor ce se impun pentru prevenirea lor. 
Sloganul lansat cu aceasta ocazie este "Siguranta rutiera - nici un accident". 
In 17 august 1896, Bridget Driscol, in varsta de 44 de ani, a fost prima persoana omorata de un vehicul cu motor. 
In fiecare an, mai mult de 180.000 de copii sub 15 ani sunt omorati in accidente rutiere si alte sute de mii sunt raniti sau raman infirmi pe viata. 
In judetul Arad, in anul 2003, au fost spitalizati in urma accidentelor peste patru sute de persoane, din care 70 au fost copii sub 15 ani, iar 14 persoane au decedat. 
Numarul persoanelor internate in spital in urma unui accident s-a dublat in anul 2003 fata de anul 2002. 
"Noi suntem primii care intervenim la un accident rutier, iar obiectivul nostru este acela de reducere a numarului acestora si a consecintelor lor. Cerinta noastra ar fi aceea ca toti participantii la trafic sa respecte legislatia rutiera si mai speram ca pana in anul 2010 sa reducem numarul accidentelor cu cincizeci la suta", a declarat subcomisarul Serviciului Politiei Rutiere Arad, Adrian Lile. 
La intalnirea de ieri, directorul Directiei de Sanatate Publica, Dorin Lazar, a transmis mesajul directorului general al Organizajiei Mondiale a Sanatatii, dr. Lee Jong-Wook. 
La aceasta Intalnire a mai fost prezent si directorul Casei Judetene de Asigurari, Gheorghe Domsa, care a declarat: 
"Numarul ridicat al accidentelor se mai datoreaza si drumurilor rele, semnalizarea proasta a acestora si masinilor care nu ar mai trebui sa circule pe drumurile publice. Ce mi se pare mie cel mai tragic este cazul persoanelor care in urma unui accident raman cu un handicap sau cu sechele pe viata, care aduc suferinta atat persoanei respective, cat si familiilor acestora". 
Intalnirea la care au participat Directia de Sanatate Publica, Centrul pentru Promovare a Sanatatii, Crucea Rosie, Politia Rutiera si Asociatia Studentilor Medicinisti din cadrul Universitatii "Vasile Goldis" Arad s-a incheiat printr-o simulare de accident in fata Primariei. 

M. Gaicea - Agenda zilei

  • Din iunie taximetristii vor elibera bon fiscal

Din iunie taximetrele vor fi dotate cu casa de marcatFaptul ca tot mai multe persoane apeleaza la serviciile firmelor de taximetrie este explicat prin aceea ca mersul cu taxiul nu mai reprezinta un lux, ci, in marea majoritate a cazurilor, este o necesitate. Fie ca ne grabim, fie ca locul unde dorim sa ajungem nu este traversat de mijloace de transport in comun, taxiul, cu toate ca e cam scump, este util. 
Bineinteles ca sunt excluse cele din categoria "pirat" care, folosind numele firmelor autorizate de taxi - diferenta constand, de multe ori, doar intr-o litera inlocuita, cu scopul de a induce lumea in eroare - incaseaza aproape triplu pentru o calatorie decat ar costa aceasta in mod normal.
Cu toate acestea, o mare parte dintre taximetristi nu elibereaza chitanta - costul calatoriei putand fi vazut doar de catre sofer si client. 
Insa, anumiti clienti necesita o astfel de chitanta pentru a putea dovedi, spre exemplu, patronilor firmelor la care sunt angajati, pretul drumului pe care l-au efectuat cu taxiul. 
"Patronul meu mi-a dat voie sa circul cu taxiul pentru ca este si el constient de drumurile lungi pe care trebuie sa le fac zilnic in interes profesional. Singura conditie a fost sa-i prezint o chitanta. Insa, desi am apelat la mai multe taxiuri, soferii nu aveau chitantiere, astfel ca am fost nevoita sa iau tramvaiul", a afirmat Maria Georgescu. 
Chiar daca taximetristii nu sunt obligati prin lege sa detina chitantiere, acestea sunt totusi utile.
Referitor la acest inconvenient, presedintele filialei locale a Camerei Nationale a Taximetristilor, Daniel Tomuta, a declarat: 
"Nu suntem obligati sa eliberam chitante pentru ca, fiind persoane fizice, suntem altfel impozitati de Finante, si anume, pe norme de venit, nu pe suma incasata."
Problema va fi solutionata insa in luna iunie a acestui an, de cand taximetrele vor fi dotate cu case de marcat care vor elibera bon fiscal, in aceste conditii existand si o "marturie" scrisa pentru cei care au nevoie de ea.

Cristina  Gopfrich - Ziarul Transilvania

  • Chiriasii ameninta cu greva foamei in fata Parchetului National Anticoruptie

Imobilul din Piata Avram Iancu revendicat de Elisabeta BognarCazul Bognar vs. locatarii imobilului din piata A. Iancu nr. 11 este unul dintre cele mai mediatizate cazuri aparute in urma retrocedarii imobilelor confiscate de regimul comunist. 
Procesele au inceput in anul 1997 si inca nu s-au terminat. 
Mii de acte au trecut prin mana politiei, justitiei, Ministerului Administratiei si Internelor, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie, Presedintie, Curtea de Apel Timisoara, Tribunalul Oradea, Prefectura Arad, Parchetul de pe langa Tribunalul Arad, Institutul de Criminalistica din Cluj, Timisoara si Bucuresti.
Dorica Poleac, lidera asociatiei de locatari, face o declaratie finala: "Daca azi, la Curtea de Apel Timisoara, nu se admite suspendarea evacuarii locatarilor din imobil,  ne vom urca toti in tren si vom face greva foamei pe timp nelimitat in fata Parchetului National Anticoruptie. Vom merge si la Strasbourg. Suntem hotarati ca acest caz sa fie cunoscut de intreaga Europa si lume!"
Iosefina  Weiler nu mai avea ce lasa in testament
Povestea faimosului testament care a facut obiectul aprigei dispute intre locatarii imobilului din piata A. Iancu nr. 11 si familia Bognar este relatat, pe scurt, de doua locatare din imobil, Dorica Poleac si Elena Bodi: 
"In anii '40, surorile Weiler Iosefina si Maria din Valcani au ajuns, din cauza datoriilor sa-si ipotecheze averile, rand pe rand, printre care si imobilul in litigiu, care nu s-a mai recuperat. S-a aflat ca imobilul a fost cumparat de catre batranul Ebergeny Vilmos care i-a lasat mostenirea nepotului, care la randul sau l-a vandut unui avocat pe nume Ghita, decedat in 1992, iar actele, din pacate s-au distrus. In CF-ul imobilului apare inscris, insa, Statul Roman si numele unei locatare, Avram Maria, proprietara unui apartament din imobil, inca din 1976. Linistea locatarilor a fost tulburata pentru prima data in anul 1997, cand Elisabeta Bognar, sotia viceprimarului Levente Bognar, a revendicat, in baza unui testament lasat de Iosefina Weiler lui Ghizela Grosescu, care, la randul ei ar fi trecut acest imobil pe numele nepoatei sale dupa verisoara". 
Elena Bodi, continua: "Am fost prietena cu Ghizela Grosescu inca din anii '50 si niciodata nu mi-a spus ca ar avea vreo mostenire de la Weiler".
Pentru ca locatarii s-au opus categoric acestui testament considerat un fals, s-a intrat in proces.
Testamentul a fost supus la trei expertize
Mass media au  fost mereu prezente in scandalul de proportii dintre locatarii imobilului revendicat si familia Bognar. 
S-au adunat mii de documente. Toate au intrat in iuresul unor procese indelungi. 
Locatarii au protestat impotriva evacuarii Documentele s-au plimbat de zeci de ori la Prefectura, Primarie, Recons, Politie, Parchetul de pe langa Tribunalul Arad, Tribunalul Arad, Curtea de Apel Timisoara, dupa care au luat calea capitalei. 
Principalul element contestat a fost acel testament lasat de Iosefina Weiler, Ghizelei Grosescu.
Iata ce spune in acest sens Elisabeta Bognar, mostenitoarea 5/6 din imobil: 
"Testamentul este autentic, decizia autenticitatii sale fiind hotarata de Institutul de expertiza criminalistica de pe langa Parchetul Curtii de Apel Timisoara. Consider aceasta institutie superioara celei din Bucuresti! Mostenirea este perfect legala si am acest drept de 5/6 din acest imobil. Testamentul este un document olograf, astfel ca au fost nevoie de mai multe piese pentru expertizare, iar concluzia a fost favorabila noua, in sensul in care matusa mea si sotul meu erau acuzati de intocmire falsa a actului. In baza acestui document valabil s-au judecat toate procesele. In anul 1999 au fost executate doua rapoarte de expertiza asupra documentelor, ambele favorabile noua. Cea de-a treia expertiza care s-a facut la Bucuresti nu are nici o relevanta, cu atat mai mult cu cat nu spune niciunde ca testamentul nu ar fi autentic".
In contradictoriu, dupa cateva procese disputate "la cutite", locatarii imobilului au obtinut cateva documente importante in plus, motiv pentru care au avut o noua posibilitate de cercetare din partea politiei si a parchetului aradean. 
Documentele au primit girul de a fi expertizate la IGP Bucuresti, de unde, in februarie 2002 soseste al treilea raport de expertiza al testamentului. Acesta concluzioneaza, dupa zeci de file de analize: 
"Semnatura depusa pe documentul intitulat "Testament" pe numele Weiler Iosefin, datat 30.05. 1950 si semnatura cu numele Weiler Iosefina depusa pe Cererea de eliberare a certificatului de origine etnica inregistrat cu nr. 211/1944 nu au fost executate de aceeasi persoana"; numele "Weiler" din componenta semnaturii depusa la finalul documentului intitulat "Testament" datat 30.05. 1950 pe numele Weiler Iosefin a fost probabil executata prin copiere prin transparenta de pe documentul intitulat "Act de proprietate" datat 20.08.1942; grupul de cuvinte " Alul iross Weiler Iosefin" din randul doi al documentului intitulat "Testament" au fost probabil depuse prin copiere prin transparenta dupa aceleasi cuvinte existente in randul unu al documentului notat cu "Inscris nr. 2" din 29.04.1950: cuvantul "Iosefin" din ultimul rand, fila doi a documentului intitulat " Testament" a fost probabil depus prin copiere prin transparenta dupa acelasi cuvant existent in randul penultim al documentului notat cu "Inscris nr. 1” din 1.05.1950".
Locatarii au protestat si in fata PrimarieiSarabanda de documente si procese
Locatarii imobilului in litigiu au intrat adanc in sarabanda proceselor si documentelor trimise la toate forurile posibile din tara, plecand din Arad si Timisoara, si ajungand la Bucuresti. 
Dorica Poleac: "Am depus memorii peste tot. Cele de la presedintie au fost directionate pe doua directii: 
1. Ministerul Administratiei si Internelor care a trimis actele la Prefectura Arad si 
2. PNA, care a trimis documentele spre cercetare la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara, care la randul ei le-a trimis la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si justitie Bucuresti. Aceasta le-a retrimis Curtii de Apel Timisoara care a trimis dosarele la Parchetul de pe langa Tribunalul Arad.  Punctul nostru este foarte clar: testamentul este fals, deci mostenirea cade, iar primaria, consiliul local si Recons trebuiau sa intre in posesia imobilului; acestea, insa, in '97 cand au facut parte din proces, au lasat la latitudinea instantei soarta imobilului, ceea ce cred ca nu s-a mai intamplat niciodata!... Stadiul actual al procesului este urmatorul: Anul trecut, la Tribunalul Bihor s-a judecat cererea noastra de revizuire a dosarului, prin prisma noilor si zdrobitoarelor dovezi pe care le-am adus, dar apelul nostru a fost respins "din lipsa calitatii procesuale active in proces", desi locatara Avram Maria este proprietara si ne putea reprezenta. Pe de alta parte, in calitate de chiriasi, avem tot dreptul sa ne reprezentam, daca suntem pe cale de a fi evacuati din imobil. In ianuarie 2004, tot la Oradea, ni se respinge inca o data cererea de revizuire, fondata pe piese de dosar deosebit de relevante".
Ultima repriza, inainte de Strasbourg
Saptamana trecuta, D. Poleac si E. Bodi s-au deplasat la Bucuresti la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si PNA, facand greva foamei doar pentru un singur lucru: "Vrem sa iasa adevarul la iveala! Ne-am lovit sapte ani de coruptia inimaginabila a organelor de justitie, tocmai cele care ar trebui sa respecte Adevarul! Am aratat aici tot ce ni s-a intamplat, fapt pentru care se va trece la anularea testamentului, anchetarea celor doua judecatoare din Oradea care au respins fara nici un temei legal revizuirea dosarului. Pe acest temei ne sprijinim azi, cand se judeca la Curtea de Apel Timisoara, evacuarea locatarilor din imobil. Ultimul nostru cuvant este acesta: daca nu ni se va aproba cererea de suspendare a evacuarii pana la revizuirea dosarului pe baza actelor doveditoare, vom urca in tren si ne vom duce toti la Bucuresti, unde vom face greva foamei in fata PNA. Suntem hotarati sa mergem la Strasbourg pentru dreptatea noastra!".
Locatarii spun ca, aproximativ cu o luna in urma, familia Bognar a angajat paza pentru imobil. 
Oamenii se plang ca nu pot intra in imobil decat pe baza de tabel si buletin.
Elisabeta Bognar are ultimul cuvant: "Am recurs la acest lucru pentru ca locatarii au amenintat cu incendierea imobilului. Azi se va judeca evacuarea lor din imobil, deoarece nu si-au achitat obligatiile de chiriasi catre proprietar. Justitia, oricum, va avea ultimul cuvant."

Felicia R.Gheorghe - Observator

  • Cursa cu ghinion

Persoana care a talharit taximetristul a fost retinutaUn taximetrist a fost jefuit, in apropierea Vamii Nadlac, de clientii pe care-i avea in masina. 
Barbatul, un tanar din Resita, dadea anunturi intr-un ziar din Hunedoara ca transporta persoane in strainatate, asigurand inclusiv valuta pe care acestia trebuiau sa o arate la vama. 
Doi clienti din Bocsa, judetul Caras-Severin, au apelat la serviciile resiteanului. 
In apropierea Vamii Nadlac, cei doi l-au atacat pe sofer, l-au imobilizat, i-au luat mai multe lucruri din masina, inclusiv 1.400 de euro, dupa care au disparut. 
Soferul a anuntat Politia, care a demarat cercetarile. 
Acesta este al doilea caz de talharie asupra unor taximetristi, inregistrat, in ultima luna, in apropierea Vamii Nadlac. 
In urma cu doua saptamani, doi tineri au fost arestati de Parchetul de pe langa Tribunalul Arad, pentru ca au talharit in conditii asemanatoare un taximetrist

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]