Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Miercuri, 7 aprilie 2004

Stirile TVA aici

  • Mobilizare impresionanta pentru noaptea de Inviere

In noaptea de Inviere vor fi luate masuri suplimentare de protectie contra incendiilor - Virtual Arad News (c)2004La fel ca in fiecare an, in noaptea de Inviere, zeci de mii de aradeni vor invada bisericile pentru a se ruga si a aprinde o lumanare. 
Pompierii, Serviciul de Ambulanta, politistii si jandarmii vor "veghea" toata noaptea pentru ca Sfintele Sarbatori sa treaca fara incidente. 
Cu ocazia sarbatorilor pascale 200 de politisti vor veghea in municipiul Arad ordinea in jurul bisericilor in care se celebreaza slujba de Inviere. 
Munca acestora va fi usurata de patrulele de jandarmi si de gardieni publici. 
Pe cand jandarmeria va asigura paza a 14 unititati de cult cu efective de 2 pana la 30 de jandarmi, Corpul Gardienilor Publici va lucra pe linie de ordine publica cu 60 de oameni.
Bisericile din judet vor fi asigurate de 180 de politisti, la Manastirea de la Bodrog impunandu-se masuri speciale.
Locatiile precum Padurea Ceala sau Strandul Neptun vor constitui, de asemenea, puncte care vor fi verificate in timpul sarbatorilor pascale de catre fortele de ordine.
Doar la Obor se pot sacrifica mieii
Directia Sanitar Veterinara a stabilit recent locurile destinate sacrificarii de miei si comercializarii carcaselor de miei. 
Astfel, singurul punct in care este permisa sacrificarea acestor animale se afla in Piata Obor, unde poate fi gasit in permanenta si un medic veterinar. 
In piete, la carnea de miel se sta la coada In Piata Catedralei si Mihai Viteazul este permisa doar desfacerea carcaselor si comercializarea acestora. 
Pentru a vedea in ce masura sunt respectate aceste prevederi, echipe mixte efectueaza zilnic controale la aceste puncte. 
De sarbatorile pascale se pregateste si Gospodarirea Comunala, a carei conducere fiind preocupata in aceste zile de crearea unui aspect placut in incinta Strandului Neptun. 
Accentul se pune pe acoperirea gropilor care au ramas dupa finalizarea lucrarilor de canalizare si pe semanarea de iarba, respectiv pe curatirea spatiilor verzi.
Cimitirele vor fi pregatite pentru sarbatorile pascale 
Cu ocazia sarbatorilor pascale, cimitirele vor avea o alta fata. Conducerea Gospodaririi Comunale, societatea care administreaza cimitirele aradene, a luat decizia toaletarii arborilor batrani, o parte fiind deja taiati. 
Acest aspect a fost sanctionat si criticat, insa, dupa cum a precizat Coloman Edeleni, directorul GCA, masura era imperios necesara. 
"M-am documentat si am aflat ca plopii nu traiesc mai mult de 50 de ani, dupa care pur si simplu se prabusesc. Au fost cazuri cand s-au rupt si au distrus mormintele", a precizat Edeleni. 
Totodata, pana la Pasti asfaltarea aleilor din cimitirul Pomenirea va fi terminata, urmand ca in perioada urmatoare sa se asfalteze si cele din cimitirul Eternitatea. 
Ca o noutate, se vor face cateva foraje pentru alimentarea cu apa potabila.
De Pasti, la Strand!
Cu toate ca deschiderea oficiala este programata abia la 1 mai, conducerea GCA a dat asigurari ca si week-end-ul acesta cei care vor dori sa iasa din case o pot face linistiti, pentru ca Strandul va fi pregatit. 
Coloman Edeleni a precizat ca... "pana si iarba va creste", astfel ca oaza aradenilor va fi deschisa pentru public si se va prezenta in conditii acceptabile. 
Singura lucrare care nu va fi terminata pana sambata este canalizarea, dar aceasta va functiona, dupa cum sustine directorul GCA, la deschiderea oficiala.

Calin Ghinaciu & Gabriela Ungureanu - Ziarul Transilvania

  • Cargo - o afacere care se misca greu

La un an de la inaugurare activitatea terminalului Cargo nu e demarataAutorizarea dureaza luni de zile
Decizia de infiintare a terminalului Cargo in orasul nostru a constituit pentru autoritatile aradene un motiv de mandrie. 
Lucrarile de constructie pentru acest obiectiv economic au inceput in 2001, iar in vara trecuta terminalul a fost inaugurat. 
Au fost prezenti la inaugurarea Cargo mai multe oficialitati si personalitati politice nationale si nu numai, printre care ii amintim acum pe Hildegard Puwak, pe atunci ministru al Integrarii Europene, si pe Jonathan Scheele, delegatul Comisiei Europene in Romania. 
De ce ii mentionam pe acestia? Deoarece Cargo a fost construit cu fonduri PHARE, doua milioane de euro (la care s-a adaugat si o contributie de 800 de mii de euro a Consiliului Judetean Arad - beneficiarul investitiei), si astfel era normal ca cei doi amintiti sa se intereseze de drumul banilor europeni.
Ingreunarea activitatii - autorizarea operatorilor
Aradenii isi amintesc ca terminalul Cargo a produs si controverse - cat de justificata e existenta la Arad a unui terminal pentru transportul aerian de marfa, daca-si va gasi clienti, cand isi va incepe activitatea...
Nelinistea inca persista deoarece nici acum, la mai mult de jumatate de an de la inaugurare, activitatea Cargo nu e demarata. 
Nici un avion de marfa nu a decolat si nu a aterizat pe aeroportul aradean. 
Insa directorul Gheorghe Pele spune ca intr-un timp foarte scurt terminalul va fi functional si ca ceea ce a facut si face ca lucrurile sa se miste foarte incet este legat de obligatia firmelor operatoare si a comisionarilor de a primi mai multe autorizatii. 
"Formalitatile de autorizare de catre Agentia Nationala a Vamilor dureaza chiar si trei luni. Una din firmele cu care am vorbit mi-a spus ca pentru Otopeni a asteptat opt luni. Apoi, la noi au fost mai multe comisii pana sa ne aprobe fluxul de operare, si a durat si asta. Activitatea Cargo e ca apa, isi face loc mai greu, dar o data pornita, treaba va merge bine", spune Pele.
Primul avion - in cateva saptamani
Pana in prezent conducerea Cargo are contracte incheiate cu patru firme operatoare si cu patru de comisionare. In plus, e in tratative cu Lufthansa. 
Reprezentantii altor doua mari firme - UPC si Fed-ex - s-au aflat de mai multe ori la Arad, cu intentia de a opera pe Cargo, iar acum trebuie sa se decida. 
"Cei mai avansati sunt cei de la DHL, care s-au instalat cu toata aparatura, cu personalul. Ei spun ca in a doua jumatate a lunii vor opera zilnic cu o cursa. Apoi, in aceasta saptamana vom incheia un contract cu o firma chinezeasca, care va incepe operarea dupa circa zece zile si va avea doua chartere de cate 45 de tone pe saptamana", adauga directorul Pele. 
Daca mai bine de sase luni nu s-a auzit si vazut nici un avion de marfa, in cateva saptamani pe aeroportul aradean va aparea primul avion.
Saptamana trecuta a fost organizata o noua licitatie pentru inchirierea de spatii de catre firme, in urma careia o firma de comisionare a adjudecat un spatiu, dar mai dureaza pana va obtine autorizarea necesara functionarii.
Conducerea societatii Cargo - cea care furnizeaza servicii de inchiriere de spatii si asigura incarcarea-descarcarea marfurilor - spune ca ea e pregatita pentru inceperea activitatii terminalului. 
Exista si un birou vamal, unul al politiei de frontiera si serviciul antitero. Trebuie doar ca operatorii aerieni si comisionarii sa fie pregatiti sa-si demareze activitatea, insa asta depinde in mare masura si de rapiditatea autorizarilor necesare. 
Intrebarea e daca vor fi firme - fie ele aradene, din alte zone ale tarii sau chiar de dincolo de granite - interesate sa-si transporte marfurile pe calea aerului si astfel sa apeleze la serviciile Cargo. 
Altfel spus, daca terminalul va avea activitatea care sa justifice atat fondurile europene primite cat si cele date de autoritatile aradene. 
Insa Pele e optimist, el spune ca daca sunt deja prezenti operatori si comisionari, iar altii se intereseaza de Cargo, inseamna ca ei au clienti (contractele facandu-se intre operatori si firme).

Gerlinde Knap - Adevarul

  • Primaria cere, in disperare, renovarea garii Arad. 

Este imperios necesar sa se inceapa lucrarile de modernizare la Gara AradCalatorii din Sageata Albastra nu gasesc peronul!
Asa cum am anticipat inca de la vizita secretarului de stat Ovidiu Bota la Arad, promisiunile pe care ministeriabilii din transporturi le-au facut autoritatilor locale atunci, dar si in urma cu un an, nu par sa se concretizeze. 
Secretarul de stat a promis ca Gara CFR Arad va avea parte de 9 milioane de euro, pentru modernizarea cladirii si a platoului din fata, bani care ar fi trebuit sa ajunga la Arad in aprilie, cel tarziu mai. 
In plus, Ovidiu Bota sustinea ca sunt banii "pe teava", in conditiile in care contractul ca banca era la un pas de a fi semnat (mai fiind de rezolvat doar cateva chestiuni de ordin tehnic).
Doar ca, nici pana la aceasta ora, autoritatile locale nu au primit alte informatii vizavi de oferta ministerului in problema garii si, ca atare, Primaria, prin vocea lui Levente Bognar, a cerut sa fie invitat la Arad seful Regionalei CFR Timisoara si alti oficiali ai Cailor Ferate, pentru lamurirea situatiei liniilor de tren propuse spre privatizare, ocazie cu care municipalitatea vrea sa aduca in discutie necesitatea demararii lucrarilor de modernizare a garii.
"Dorinta noastra este sa se puna la punct, atat in interior cat si in exterior, cladirea garii, care este in fapt o cladire aflata pe lista monumentelor istorice. Este prima gara venind din vestul tarii in Romania si ar trebui sa aiba un aspect corespunzator, european. 
Zilele trecute am primit la gara o delegatie din strainatate si mi-a fost rusine de modul in care s-a prezentat cladirea si zona"
, ne-a declarat ulterior Levente Bognar. 
Viceprimarul ne-a destainuit si faptul ca el personal a adresat sesizari la Bucuresti pe tema garii si a faptului ca, in cazul in care trenurile Intercitty si Sageata Albastra se opresc pe alt peron decat primul, este aproape imposibila coborarea calatorilor din mijlocul de transport. 
In pofida faptului ca Primaria a depus o serie de solicitari pe tema renovarii imobilului si a platoului din fata garii si a adus in discutii, ori de cate ori a avut posibilitatea, aceasta problema, oficialii din Bucuresti si Timisoara par ca au uitat de Gara Arad si de promisiunile cu care vin constant in vizita in judet. 

Adriana  Barbu - Agenda zilei

  • Zece ore de control al Garzii Financiare in complexul Jackson

Garda Financiara a efectuat un nou control la Complexul Jackson - Virtual Arad News (c)2004In preajma sarbatorilor, in complexul comercial Jackson sunt tot mai putini oameni care vin sa-si faca cumparaturile. 
Nu mai este acea aglomeratie proverbiala ca in anii precendeti. 
Motivul? Poate concurenta pietei, poate problemele din ultimul timp legate de Jackson, poate cresterea preturilor. 
Ieri, acestor motive li s-a mai adaugat unul: controlul Garzii Financiare, care a durat nu mai putin de zece ore!
In aceasta perioada premergatoare sarbatorilor pascale complexul este vizitat si de comisarii Garzii Financiare, care nu vin cu intentii pasnice… Chiar ieri am surprins aici un control de proportii. 
Vanzatorii si proprietarii standurilor spun ca verificarile ii indeparteaza pe clienti si sugereaza ca ar fi fost bine sa fie amanate pana dupa Pasti. Dar comisarii nu s-au lasat induplecati.
O doamna care vinde la un stand de aparatura electro-casnica spune ca "daca clientii ii vad o singura data ca Garda a gasit ceva in neregula undeva, nu mai vin in acel loc"
Ea este de parere ca nu exista nici un loc unde sa nu poata fi gasita vreo neregula, iar cei ce spun ca ar fi altfel - mint.
Actiunea de ieri a Garzii a inceput la ora 8 dimineata, comisarii pozitionand-se la cele doua intrari ale complexului, oprind masinile agentilor si inspectand marfa. Majoritatea celor 200 de comercianti care lucreaza aici a fost controlata. 
In jurul orei 13, comisarii s-au schimbat intre ei, controlul durand pana la ora 18. 
Comisarul sef Dan Cancel ne-a declarat ieri ca "in urma controlului au fost aplicate amenzi in valoare de 50.000.000 de lei".

Observator

  • Contrabanda cu parfum

Parfumurile gasite fara acte au fost confiscateIntr-o benzinarie din apropierea garii din Arad au fost capturate parfumuri originale, in valoare de peste o jumatate de miliard de lei. 
Politisti de la Biroul pentru Combaterea Infractionalitatii Transfrontaliere, din cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Arad, si comisari ai Garzii Financiare au verificat portbagajul unui autoturism marca Mercedes, cu numarul B-96-POR, cu care circulau doi tineri bucuresteni, Mihai P. si Iulian M. 
In masina au fost gasite 324 de flacoane de parfumuri de diferite marci, valoarea apreciata a capturii fiind de 501 milioane de lei. 
Cei doi au declarat ca au cumparat parfumurile de la diferite persoane din Arad si urmau sa le vinda pe piata neagra din Bucuresti. 
Intrucat cei doi nu au putut prezenta nici un document de provenienta pentru marfa, parfumurile au fost confiscate de Garda Financiara, fiind aplicata si o amenda de 150.000 lei. 
Conform primelor verificari, parfumurile nu sunt contrafacute, avand elemente de siguranta originale ale fabricantilor.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei - Editia de Vest


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]