Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Luni, 4 octombrie 2004

Stirile TVA aici

  • Timp de doua zile la Strandul Neptun:Expozitie Chinologica Internationala 

Juriul "Expozitiei Chinologice Internationale" de la AradPeste 1600 de caini participanti la concursuri
Timp de doua zile, Strandul Neptun a fost gazda "Expozitiei Chinologice Internationale", organizata de Asociatia Chinologica Romana - Arad. 
Peste 1600 de patrupede din 136 de rase s-au intrecut in aceste doua zile pentru a castiga titlul de C.A.C.I. (caine apt pentru campionat international) si C.A.C. (caine apt pentru campionat national). 
In premiera nationala Asociatia Chinologica Romana Arad a desfasurat concursuri si pentru categoria junior. 
O mare parte dintre participanti au fost din Arad si Timisoara. 
400 din cei care au luat parte la aceste concursuri au fost straini. 
Gheorghe Schill - presedintele Asociatiei Chinologice Romane - Arad a precizat ca dintre participantii internationali, cei mai multi au fost din Germania. 
Arbitrii verifica cu minutiozitate exemparele La concursurile de sambata s-au intrecut 136 de rase din cele 10 grupe de caini ale Asociatiei Chinologice Internationale. 
Au fost desfasurate demonstratii de dresaj ale "Echipei de Juniori din Arad" si ale "Echipei de juniori din Oradea", demonstratii de munca ale "Cainilor de munca" prevazuti in listele Federatiei Chinologice Internationale, precum si alte intreceri. 
Pentru cateii mai tineri intrecerile au avut loc pe mai multe categorii: Best in Show Baby, Pappy Best in Show si Best in Show Junior. 
Titlul de Best in Show Baby (concurs pentru cainii intre 3 si 6 luni) a fost castigat deun catel rasa Schiba Inu din Arad, iar locul II a fost luat de catre un patruped rasa Pincher Pitic din Arad. 
Ambii caini sunt proprietatea Inei Schill, al doilea dintre acestia fiind unicul exemplar din aceasta rasa inregistrat in Romania. 
Castigatorul titlului "Cel mai bun caine al expozitiei" a fost un terranova din UngariaConcursul Pappy Best in Show (desfasurat pentru cateii intre 6 si 9 luni) a fost castigat de catre un patruped rasa Huskey din Timisoara - proprietar Dana Iepure. 
Locul I la "Best in Show Junior", la care au participat juniori intre 9 si 18 luni, a fost ocupat de catre un Buldog Englez din Ungaria - proprietatea lui Laszlo Zorka.
Tot in prima zi a avut loc si concursul Best in Show pentru veterani, la care au participat caini de peste 7 ani. 
Concursul a fost castigat de catre un mascul de peste 8 ani din Arad, rasa Tekel - proprietatea lui Bogdan Colarescu. 
In incheierea expozitiei de sambata s-a mai acordat si titlul de "Cel mai bun caine al expozitiei", ce a fost castigat de catre un catel de 2 ani, rasa Terranova din Ungaria - proprietatea lui Bela Siklosi. 
Duminica a avut loc concursul pentru castigarea titlului de C.A.C. (caine apt pentru campionat intern) la care au participat 111 rase de patrupede din cele 10 grupe de caini internationale. 
Titlul de "Baby Best in Show" l-a castigat un catel rasa Doberman din Romania, iar locul II la "Baby Best in Show" a fost luat de un caine de rasa Vijla Maghiara, tot din Romania. 
"Pappy Best in Show" a fost numit un patru-ped de rasa Pappilon din Germania, iar pe locul doi la acest concurs s-a aflat un catel rasa Tekel din Arad. 
O posibila noua generatie de campioniCel mai bun junior ce a castigat titlul de "Junior Best in show" a fost un patruped rasa Dogo Canario din Ungaria. 
Locul doi la aceeasi categorie a fost luat de catre un Ogar Barzoi din Ungaria. 
La veterani "Best in show" a fost numit un patruped rasa Dreiver din Ungaria. 
Pe locul doi la "Best in show" veterani s-a situat un caine rasa Tekel din Arad, exemplar ce a participat si la campionatul mondial - proprietar Ovidiu Colarescu.
S-a incheiat a V -a editie a Expozitiei Chinologice Internationale desfasurata pe strandul din Arad. 
Astfel de expozitii se desfasoara in toata tara inca din anul 1972. 
Gheorghe Schill afirma ca Aradul este un foarte bun organizator si expozitiile ce au avut loc in orasul nostru au fost foarte reusite. 
"De aceea, suntem apreciati, atat de colegii nostri din Romania, cat si de cei din afara. Aradul a detinut prezenta la un nivel ridicat la aceasta expozitie si vrem sa credem ca avem caini buni si ne aflam in permanenta crestere a nivelului canin, iar la aceasta expozitie s-au prezentat caini de o deosebita valoare...", a declarat presedintele Asociatiei Chinologice Romane - Arad.

Nadia Bodran - Adevarul

  • Pagube de peste un miliard si jumatate la Complexul Sega

Incendiu de proportii in SegaUn magazin de mobila, un bar si o agentie de pariuri - arse din temelii
In cursul dupa-amiezii de sambata in cartierul "Aurel Vlaicu" a izbucnit un incendiu de proportii, in care au fost mistuite de flacari doua spatii comerciale, totalizand 400 de metri patrati. 
Focul a pornit, dupa toate probabilitatile, intr-un magazin de mobila al firmei El Divan, situat la parterul blocului A 8, scara B, putin dupa ora 14. 
Sositi la fata locului, la ora 14,30, pompierii au reusit sa stinga incendiul dupa aproximativ jumatate de ora. 
O estimare preliminara arata ca valoarea pagubelor depaseste un miliard si jumatate de lei.

Desi nu exista pana in acest moment o pozitie oficiala vizavi de cauza producerii incendiului se pare ca la baza accidentului sta un scurt-circuit. 
"Eu lucram la un garaj situat in apropiere, cand am vazut flacarile in interiorul magazinului de mobila. Am alertat oamenii din jur si pe cei din barul aflat langa magazin" declara unul dintre martorii oculari ai evenimentului. 
La cateva minute de la izbucnirea incendiului si barul situat in imediata apropiere a fost cuprins de flacari. 
In incinta acestuia functiona o casa de pariuri sportive, motiv pentru care in local se gaseau peste 20 de persoane. 
Ioan Pop, unul dintre jucatorii agentiei, ne spune: "Ma aflam in bar si un om venit de afara ne-a strigat ca ard saltelele. Am vrut sa iau o galeata cu apa, sa sparg geamul ce despartea barul de magazin si sa sting focul. Nu am apucat pentru ca in scurt timp flacarile au cuprins si barul asa ca am fugit afara".
Da vina pe bar
Ajuns la sediul firmei, administratorul societatii El Divan, vizibil iritat de cele intamplate, nu putea crede ca incendiul a pornit de la magazinul sau, acreditand ideea ca sursa incendiului e in bar "am plecat de la serviciu la ora 14 si 5 minute, iar dupa zece minute m-au sunat sa-mi spuna ca arde magazinul. Nu-mi vine sa cred ca a pornit de aici, probabil din bar pentru ca acolo au tot felul de aparate de joc si televizoare. Am auzit ca un televizor a explodat". 
Patronul barului Cartel, Cristian Foia, al carui local a fost distrus, de asemenea, in intregime nici nu vroia sa auda de aceasta ipoteza, excluzand-o din start :
"la mine la panoul de siguranta nu e vreo problema, si nici o priza nu e explodata. E clar ca de la magazinul de mobila a pornit nenorocirea. Eu am ceva asigurare, dar trebuie sa vad ce au si cei de la magazin."
.
Si locatarii au avut pagube
Incendiul a cuprins si exteriorul blocului, la parterul caruia isi derula activitatea magazinul cu pricina. 
Unii dintre locatari, pe langa sperietura pe care au tras-o, au avut pagube serioase, intrucat flacarile au ajuns pana la etajul patru al imobilului. 
"Nu eram acasa cand a izbucni incendiul, dar odata ajunsa sus am constatat ca sticla de la balcon este crapata, iar aparatul de aer conditionat nu mai functioneaza. Cred ca nu mai poate fi folosit"- afirma Cristina Mangrau, locatara. 
Un alt locatar ce a avut de suferit, spune: "Eu dormeam cand a inceput sa arda, m-am trezit la un moment dat si am crezut ca e furtuna, iar apoi am simtit un miros de  fum in camera. Mi-au ars geamurile si perdeaua, dar bine ca nu a murit nimeni."
Concluziile finale asteptate in aceasta saptamana
"Am fost solicitati la ora 14 si 17 minute. Am intervenit cu doua autospeciale si am reusit sa stingem incendiul in jumatate de ora. Pot spune ca a fost un incendiu foarte violent, care s-a extins la exteriorul blocului situat deasupra. Saptamana viitoare (nr. saptamana aceasta), o comisie de specialisti va analiza toate aceste aspecte si atunci ne vom putea pronunta cu certitudine la cauza incendiului si la pagube, care oricum sunt insemnate" declara Eugen Urs, plutonier major la brigada de pompieri. La magazinul de mobila au ars 16 saltele si mai multe piese de mobilier, iar pagubele barului la nivel de marfa sunt, conform declaratiilor patronului, de 150 de milioane de lei.

Razvan Cretu - Observator

  • Privatizarea fabricii UTA, tot sub semnul intrebarii

Contractul de privatizare a fabricii UTA inca nu a fost semnatDe cand pe piata economica aradeana si-a facut loc vestea potrivit careia fabrica de textile UTA a fost, in sfarsit, privatizata, iar patronul acesteia este o  firma aradeana, nici o noutate nu a mai venit din aceasta parte. 
APAPS, patronul UTA-ei, nici macar nu a facut public faptul ca procesul de privatizare a fabricii a reusit, in cele din urma, dupa repetate incercari, fapt ce ascundea - fara doar si poate - cateva nereguli. 
Cert este ca privatizarea fabricii UTA nu a avut inca loc, iar acest fapt ne-a fost confirmat de prefectul Dan Ungureanu.
Intrebat ce noutati a aflat, prefectul ne-a declarat ca privatizarea nu s-a produs inca, desi APAPS si-a manifestat deja preferinta pentru firma aradeana, in detrimentul celei bucurestene. 
Cu toate acestea, contractul nu a fost semnat, iar fabrica nu s-a ales cu un nou proprietar, pentru ca partile nu s-au putut intelege cu privire la unele clauze contractuale. 
In pofida faptului ca peste 130 de oameni sunt acum in somaj tocmai din cauza faptului ca Statul nu a putut gasi un privat care sa fie interesat de textilele aradene in conditiile impuse de APAPS, oficialitatile aradene sunt optimiste atunci cand vine vorba de viitorul UTA-ei. 
Prefectul crede chiar ca fabrica va fi relansata si tot textilele vor fi activitatea de baza de aici. 
Dar pana atunci, mai ramane ca totusi partile sa semneze contractul de privatizare. 
Daca nu, Primaria si-a facut publica la Bucuresti intentia de a intra in posesia terenurilor extinse pe care fabrica le detine in buricul targului, gratuit sau chiar pe bani.

A. Barbu - Agenda zilei

  • Sprijin socialist

Presedintele PAS - Mihai Lelik este dispus sa sustina candidatura deputatei Mihaela Muraru MandreaPartidul Alianta Socialista din Arad este dispus sa sprijine candidatura deputatului Mihaela Muraru Mandrea pentru un nou mandat de parlamentar.
Socialistii sutin ca Mandrea este singurul parlamentar de Arad care s-a implicat in pastrarea mai multor rute pe caile ferate din Arad, reusind sa demonstreze ca desfiintarea lor ar fi un dezastru pentru aradeni. 
Liderul PAS Arad Mihai Lelik sustine ca in caz de nevoie, membrii aliantei socialiste vor strange semnaturi pentru ca Mihaela Muraru Mandrea sa poata candida independent.

Vasile Blidar - Televiziunea Arad

  • Un nou focar de pesta porcina

La Nadab a fost descoperit un focar de pesta porcinaInspectorii Directiei Sanitar Veterinare au descoperit intr-o micro-ferma din localitatea Nadab, 6 porci bolnavi de pesta. Acesta este al 2-lea focar de pesta porcina descoperit pe raza judetului Arad in ultimele saptamani.
Imediat dupa ce boala a fost descoperita, au fost sacrificati zeci de porci bolnavi pentru a se evita raspandirea bolii.
Paguba este de aproape 400 de milioane de lei, dar proprietarii animalelor vor fi despagubiti in urma evaluarii facute de catre o comisie de specialisti. Inspectorii sanitar veterinari au dezinfectat zona si au instituit carantina de gradul II in localitatea Nadab si in orasul Chisineu Cris.
In acelasi timp, toate targurile de animale din zona sunt inchise pana la 1 noiembrie si este interzis transportul animalelor pe o raza de 10 km.
De asemenea, toate primariile trebuie sa informeze imediat autoritatile daca sunt semnalate cazuri de animale bolnave.

L. Barcauan - Buletinul de Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]