Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Joi, 3 iunie 2004

Stirile TVA aici

  • Aradul scapa de someri

Se cauta persoane cu studii superioare la bursa locurilor de muncaBursa locurilor de munca pentru meseriile specifice a avut succes
Numarul mare de oferte de munca vacante i-a determinat pe mai-marii Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca sa organizeze o noua bursa a locurilor de munca. 
Manifestarea s-a desfasurat doar in zece judete din tara, din care nu a lipsit Aradul. 
Bursa locurilor de munca pentru meseriile specifice a avut loc, ieri, in Piata Garii, fosta sala Bingo Gool, cu incepere de la ora 09.00. 
Scopul bursei este de a preveni si a reduce somajul prin ocuparea locurilor de munca ce vizeaza meserii specifice, puse la dispozitie de investitorii industriali. 
Aproape 700 de locuri de munca au fost puse la bataie de cei 44 de agenti economici prezenti. "Aceasta bursa s-a organizat ca urmare a nevoii de forta de munca a angajatorilor, oferindu-se astfel sansa oamenilor de a-si gasi un loc de munca si, totodata, am sprijinit agentii economici sa isi desfasoare activitatea si sa poata incadra personalul de care au nevoie" - a declarat Stefan Pascu, directorul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad. 
Oferta locurilor de munca a fost variata, adresandu-se atat persoanelor cu studii superioare, cat si celor cu pregatire medie. 
Aproximativ 400 de persoane s-au prezentat ieri la bursa in speranta ca isi vor gasi o slujba. 
Conform informatiilor furnizate de purtatorul de cuvant al Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad, Alexandra Lincar, aproximativ 250 de persoane au fost selectate in vederea angajarii, in timp ce 73 s-au ales pe loc cu o slujba. 
Cinci dintre cei ce au obtinut angajarea la bursa au studii superioare si vor lucra pe posturi precum consilier juridic, inginer mecanic, director. 
Trebuie remarcat faptul ca acest gen de actiuni sunt binevenite atat pentru someri cat si pentru agentii economici.

Simona Valan - Agenda zilei

  • Studentii de la Universitatea "Aurel Vlaicu" - protagonisti ai concursurilor organizate de Microsoft

La UAV studentii s-au intalnit cu reprezentantii Microsoft - Virtual Arad News (c)2004Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad a facut in ultimii ani eforturi sustinute pentru a achizitiona aparatura si echipamente informatice de ultima generatie.
Rezultatele nu s-au lasat prea mult asteptate. In afara de faptul ca studentii au posibilitatea sa-si dezvolte abilitatile in domeniu, din randul lor au inceput sa se evidentieze si cateva varfuri.
La un concurs organizat de Microsoft, studentii Daniel Ardelean si Daniel Apostol au ocupat un merituos loc sapte, din 25 de echipaje, care au reprezentat cele mai prestigioase universitati din Romania.
Lucrarea lor "Smart food", a fost apreciata de juriu pentru elementul de inovatie.
Marti, Alexandru Pruteanu, director de programe academice, de la Microsoft Romania a vizitat Universitatea "Aurel Vlaicu"
Prof. univ. dr. Lizica Mlhut, rectorul institutiei aradene a precizat: ,"Cred ca acest concurs este doar inceputul unei colaborari a universitatii noastre cu Microsoft".
Pruteanu a punctat: "Puteti conta pe Microsoft ca pe cineva care va oferi sprijin la programele si tehnologiile noastre. Cred ca studentii au nevoie de concursuri, unde este cel mai bun prilej de a fi evidentiate proiectele foarte bune".
Studentii de la "Aurel Vlaicu" participa si la un alt concurs initiat de Microsoft intitulat "Cultura inovatiei"
Este vorba despre un concurs de filme de scurt metraj, cu durata maxima de 8 minute. 
Competitia a intrat in faza finala unde participa 30 de lucrari din toata lumea, dintre care doua filme apartin studentilor de la UAV.
Marti, incepand cu ora 14,00 la Universitatea "Aurel Vlaicu" a fost tinut seminarul "Securitatea datelor si informatiei".

G. Constantinescu - Adevarul

  • Mihai Viteazul, Stefan cel Mare, Cuza si Avram Iancu vor trona la Podgoria

In acest an se asteapta finalizarea Monumentului Marii UniriSculptorul Ioan Tolan a castigat concursul cu tema Monumentul Marii Uniri. In realizarea acestui proiect, artistul plastic a avut ca punct de pornire, conceptia lui Milos Cristea, care spunea ca "cel mai important monument din istoria Romaniei trebuie sa fie o catedrala artistica a Marii Uniri, sa fie inaltat in punctul cel mai festiv, sa fie pastrata nealterata amprenta stilului arhitectural al sfarsitului de secol al XIX-lea si inceputul celui de-al XX-lea, caracteristic orasului Arad". 
Astfel, sculptorul s-a gandit ca cel mai bine ar fi sa amplaseze monumentul in fata noii Catedrale Ortodoxe "Sfanta Treime", considerand astfel ca a obtinut o impregnare spirituala a celor doua monumente. 
"Pentru a transmite urmasilor un mesaj de cunoastere a trecutului istoric, a luptei neamului nostru pentru unire, am completat figurile celor trei corifei ai Aradului: Vasile Goldis, Stefan Cicio-Pop si Ioan Suciu, cu trei grupe formate din cate doua statui asezate pe trei colturi si anume: Avram Iancu – Nicolae Balcescu; Mihai Viteazul – Stefan cel Mare; A.I. Cuza – Mihail Kogalniceanu", declara sculptorul.
Postamentul monumentului va avea o inaltime de 7 metri si va fi construit din beton armat, placat cu granit si texte cioplite, iar structura verticala va fi de 18 metri inaltime, avand o compozitie de otel inox. 
Amenajarile zonei si lucrarile pentru ridicarea monumentului vor costa in jur de o suta de miliarde de lei, bani alocati de Guvernul Romaniei.

Diana Rotar - Observator

  • In iunie, SIF Banat-Crisana acorda dividende

Actionarii SIF Banat-Crisana vor primi dividendele pe 2004Actionarii SIF Banat-Crisana isi vor primi dividendele incepand cu data de 15 iunie. 
Pentru anul 2003, Adunarea Generala a Actionarilor a stabilit valoarea unui dividend brut la suma de 480 de lei pentru o actiune. 
Fata de anul anterior, beneficiile actionarilor au crescut cu 20%. 
Detinatorii a mai putin de 100 de actiuni isi vor putea ridica dividendele de la sediul societatii, ceilalti urmand sa primeasca banii prin mandat postal. 
Profitul net realizat la finele anului 2003 de SIF Banat-Crisana este de 344,8 miliarde lei, cu peste 15 la suta mai mare decat profitul net al anului precedent. 

Cosmin Lungu - Ziua de Vest

  • Patru morti sub un TIR

Masina lovita de TIR-ul bulgaresc e de nerecunoscutPatru persoane au murit, luni dupa-amiaza, pe soseaua dintre Timisoara si Arad, dupa ce masina in care se aflau, un Mercedes cu numere de Germania, a fost spulberata de un TIR bulgaresc. 
Tragedia s-a produs la noua kilometri de Timisoara, intr-un loc in care, pe marginea drumului, se afla cateva masini parcate langa un vanzator ambulant de produse artizanale. 
Un TIR care venea cu viteza din aceeasi directie a vrut sa le depaseasca, nu s-a asigurat si a intrat frontal intr-un autotusrim Mercedes care venea din sens opus. 
In masina se aflau cinci persoane, din care trei de nationalitate germana. Cetatenii straini, cu varste intre 36 si 38 de ani, au murit pe loc in urma impactului. 
O alta pasagera, Florica Dabisa, a murit si ea inainte de sosirea ambulantei, iar a cincea persoana este internata la spital cu rani foarte grave. 
Politistii au reusit cu greu sa identifice cadavrele, pentru ca s-au gasit resturi umane si la zeci de metri distanta. 
Din primele cercetari ale Politiei Rutiere a rezultat ca soferul de TIR cu numere bulgaresti este vinovat de producerea accidentului si urmeaza sa fie cercetat pentru omor din culpa. 
El transporta materiale din aluminiu din Bulgaria spre Germania.

Bianca Toma - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]