Stirile Zilei
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !

Vineri, 2 iulie 2004

Stirile TVA aici

  • PSD a pierdut Consiliul Judetean Arad

Noua echipa care va conduce CJAConsiliul Judetean Arad a fost validat ieri, abia la a treia "strigare". 
Noul presedinte al CJA este democratul Gheorghe Seculici, iar vicepresedinti sunt Gavril Popescu, de la PNL, si Gavril Buza, de la UDMR
Dupa ce au boicotat primele doua termene, consilierii PSD au fost prezenti in corpore la sedinta convocata la Palatul Adminstrativ. 
In timpul castigat prin neprezentare, pesedistii au crezut ca pot influenta negocierile de culise si pot impune propria structura de conducere a administratiei judetene. 
Ei s-au lovit insa de refuzul ferm al consilierilor Aliantei D.A. si ai UDMR. 
Alegerea presedintelui CJ Arad s-a facut sub directa supraveghere a Aliantei DA-UDMR. 
Consilierii acestora care nu detineau telefon mobil cu camera video au primit, la intrarea in cabina de vot, un aparat digital de fotografiat, pentru a-si imortaliza optiunea electorala. 
Unii dintre acestia chiar si-au aratat buletinul de vot, in aplauzele salii. 
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Arad, Caius Parpala, sustinut de PSD pentru aceeasi functie, a protestat impotriva acestui sistem de vot. 
El a iesit din cabina, a aratat votul sau si a produs panica in randul PSD, optand pentru contracandidatul sau, Gheorghe Seculici, de la PD.

Sorin Trocan - Evenimentul Zilei (Editia de Vest)

  • Doi prieteni: Gheorghe Seculici si Caius Parpala

Fostul presedinte CJA - Caius Parpala il felicita pe actualul presedinte Gheorghe SeculiciSedinta de constituire a Consiliului Judetean, si mai ales momentul in care consilierii au votat pentru viitorul presedinte, a produs o agitatie in sala, situatie pe care nici secretarul general al Judetului, Ioan Silaghi, nu a putut-o controla. 
Este vorba de faptul ca, atunci cand consilierii PNL si PD au intrat in cabina de votare pentru a-si alege presedintele, au adus cu ei si aparatul de fotografiat, pentru "o mai mare siguranta", cum a comentat Mihaita Calimente (care a fost mai tot timpul langa urna de vot "pentru a impiedica eventualele fraude"). 
Tot pentru a nu exista discutii, consilierii PNL, care tocmai au votat au aratat, in primul rand lui Calimente, apoi salii, optiunea lor. 
Asa, nimeni nu va fi tras la raspundere, deoarece Calimente a declarat la sfarsit: "totul este OK". 
Cu privire la faptul ca unii consilieri si-au fotografiat voturile, Gheorghe Seculici, a declarat: "Au existat si avem probe pentru treaba aceasta. Au fost foarte multe presiuni a unora din tabata adversa asupra colegilor nostri din cele trei formatiuni politice. Au fost presiuni foarte mari, pre-siuni pe care am incercat sa le anihilam si sa anulam orice suspiciune ce ar putea aplana asupra unora dintre cei care au participat la vot din partea celor trei partide"
"Totul a fost perfect legal", a mai tinut sa mai precizeze Gheorghe Seculici.
Aceste gesturi: fotografierea voturilor si aratarea optiunii de pe buletinul de vot i-a enervat pe cei din partea adversa, situatie care l-a determinat pe Caius Parpala, contracandidatul lui Gheorghe Seculici pentru functia de presedinte al Consiliului Judetan, sa-l voteze pe acesta din urma, declarand: "L-am votat pe Gheorghe Seculici deoarece modul in care s-a votat, efectiv m-a dezgustat. S-a apelat la aparate foto in cabina, s-au aratat voturile in sala. Eu am avut incredere in oamenii care au fost in echipa mea si nu le-am cerut sa faca nici un subterfugiu, nu le-am controlat voturile. De asemenea, am aratat oamenilor ca stiu sa pierd, si sa nu uitam ca mai vine si 2008 cand lucrurile se vor rezolva altfel".
La tot acest spectacol, Dorel Popa, fostul presedinte al PSD nu a dorit sa comenteze gestul lui Caius Parpala, rezumandu-se la a spune: "Fara comentarii!". 
Seculici insa, inconjurat de oameni de incredere, a ramas surprins de gestul lui Caius Parpala, si a tinut sa precizeze: 
"Domnul Parpala m-a votat pentru ca a realizat ca nu poate obtine sprijinul celorlalti consilieri, si, de asemenea, cred ca votul a fost pus in dreptul meu dintr-un fair-play care il caracterizeaza. Sunt convins ca a realizat ca este foarte bine sa avem o colaborare foarte buna in perioada urmatoare".
 Dupa acest "spectacol" la care multa lume a ramas cu gura cascata, cei doi s-au imbratisat si si-au urat colaborare fructuoasa.

Anca Sumalan - Adevarul

  • Blocaj in circulatie sau utopie pe bani grei

Sistematizarea circulatiei in zona Podgoria va da bataie de cap edililorLucrarile de sistematizare ale Pietei Podgoria ar trebui sa demareze in cel mai scurt timp, daca cei implicati in proiect au de gand sa-si respecte promisiunile. Una dintre promisiuni vizeaza amplasarea Monumentului Marii Uniri (realizat de sculptorul Ioan Tolan) la locul faptei pana la data de 30 noiembrie, adica exact la un an de la vizita lui Ion Iliescu (moment la care  presedintele a pus piatra de temelie a acestuia).  
Lucrurile nu sunt insa chiar atat de simple pe cat par, in conditiile in care in proiect statuia gigant din fata Catedralei Ortodoxe este prevazuta a fi amplasata exact pe liniile de tramvai  din sensul giratoriu.
Or, in conditiile in care lucrarea de deviere a circulatiei de pe centru (atat a masinilor, cat si a tramvaielor) nu-si va gasi o solutie cel putin provizorie pana la amplasare, nu ne ramane decat sa credem ca aradenii ar putea ramane fara tramvaie pe centru sau spre cartiere! 
In proiect se arata ca, la finalul lucrarii, liniile de tramvai vor suferi modificari, dat fiind faptul ca cele din fata Catedralei vor fi impinse la cativa metri mai incolo, spre centru, in timp ce cele dinspre Vlaicu vor fi mutate spre Padurice. 
Tot la capitolul schimbari in circulatia tramvaielor a fost prevazuta si modificarea pozitionarii statiilor de tramvai. 
Daca cele dinspre Micalaca nu vor cunoaste pozitionari mult diferite de cele din prezent, peroanele din Vlaicu (spre centru) vor fi mutate dupa Piata Podgoria spre centru, iar statia de la 30 Decembrie va fi cel mai probabil desfiintata. 
In atare conditii, este clar ca lucrarile la acest capitol nu vor cunoaste finalitate nici la anul, dat fiind si faptul ca se doreste o lucrarea la standarde europene. 
Nici devierea traficului rutier din fata Catedralei nu va fi o operatiune mai usoara sau care va da mai putine batai de cap autoritatilor locale si constructorului, in conditiile in care mare parte dintre cei care au vazut proiectul sustin ca spatiul din spatele liceului pe unde va fi deviata circulatia TIR-urilor nu va face fata traficului fiind de dimensiuni prea mici. 
Realizarea modernizarii pe aceasta tema va lua si ea cativa ani si nicidecum cinci luni. 
Peste toate acestea, autoritatile locale vor trebui sa faca fata unei alte probleme majore - finantarea - caci - desi Guvernul a promis 100 de miliarde pentru lucrare - banii nu au luat inca drumul Aradului.

Adriana Barbu - Agenda zilei

  •  Un pod plutitor ii apropie de civilizatie. "Compul", singura solutie pentru 500 de oameni

Podul plutitor face legatura intre Barzava si LalasintPentru cinci sute de suflete care locuiesc in satul Lalasint, singura modalitate de acces spre comuna Barzava o reprezinta podul plutitor peste Mures. "Compul", asa cum ii spun localnicii, este format dintr-o platforma lata de cativa metri, sustinuta de cabluri groase cat o mana de om si manuita printr-o manivela. 
Primaria Barzava a angajat pentru aceasta munca doi oameni, care lucreaza pe ture: o zi si o noapte unul, o zi si o noapte celalalt. 
Pentru a ajunge la podul plutitor, oamenii trebuie sa mearga pe jos vreo trei kilometri, iar taxa de trecere a Muresului nu este chiar mica: 40.000 de lei pentru masini si 5.000 de lei pentru o persoana.
Viceprimarul comunei Barzava spune ca saptamana viitoare intentioneaza sa inceapa lucrarile pentru repunerea pe apa a barcii mici, pentru ca, in cel mai scurt timp, si barca mare sa fie lasata la apa: "Trebuie bani pentru vopsirea ei,echiparea cu colaci de salvare, totul pentru a corespunde normelor de protectie a muncii", spune viceprimarul. 
In acest mod, cel putin oamenii nu vor mai trebui sa faca atatia kilometri pe jos. 
Pentru cei care nu au bani sa treaca Muresul, exista si o alta varianta: drumul Lipova-Barzava – 25 de kilometri dus, 25 de kilometri intors, insa, potrivit localnicilor, putini sunt cei care se incumeta la un asemenea tur de forta.

Mihaela Iancu - Observator

  • Trenuri cu regim special de tarifare pentru Litoral

Trenurile "Sageata Albastra" vor duce turistii pe LitoralCFR Calatori, in colaborare cu Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, pune la dispozitia turistilor care se indreapta in aceasta vara spre Litoral "Trenurile soarelui" cu un regim special de tarifare.
CFR Calatori ofera reduceri cuprinse intre 15 si 57,5 la suta pentru biletul familial si de 15 pana la 31 la suta pentru biletul de grup.
De asemenea, elevii si studentii vor beneficia de o reducere de 50 la suta la toate tipurile de tren.
In cadrul acestui program, 20 de perechi de trenuri vor strabate tara pentru a conecta direct cu Litoralul romanesc principalele orase ale tarii.
Dintre garnituri trei sunt Intercity, 13 rapide si patru trenuri accelerate.
In plus fata de anul trecut pe relatia Bucuresti-Constanta si retur vor cireula trenuri Sageata Albastra, iar pentru asigurarea transportului intre Constanta si Mangalia vor circula 17 perechi de trenuri la intervale de aproximativ o jumatate de ora.
Dintre acestea patru sunt trenuri Sageata Albastra, oferind confort de Intercity la tarif de tren personal.
Trenurile vor opri in toate statiunile turistice. Rezervarile se pot face prin agentiile de voiaj CFR din intreaga tara sau la statiile deschise la vanzarea anticipate, cu 5 sau 10 zile inaintea calatoriei.

Buletinul de Arad


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Adevarul, Ziarul Observator, Agenda Zilei - editie de Arad, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia deVest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Saptamanalul Buletinul de Arad, TV Arad, TV RCS.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]