Buceava - Casa taraneasca - Virtual Arad County (c)2001Buceava - Constructie din lemn - Virtual Arad County (c)2001

 

Pe dumul care coboara de la Brusturi la Halmagiu, inainte de a ajunge la satul Cristesti, cu case frumoase raspandite pe ambele maluri ale paraului Banesti, intalnim catunul Buceava actualmente apartinand de satul Brusturi.

In urbaniul domeniului cetatii Siria din anul 1525 este amintit preotul Iancu, care in mod sigur slujea intr-o biserica de lemn. Nu cunoastem in ce imprejurari a disparut si cat timp a dainuit aceasta biserica.

Buceava - Ulita - Virtual Arad County (c)2001Biserica actuala este cel mai tarziu din secolul al XVIII-lea. Traditia mentioneaza ca aceasta biserica ar fi fost cumparata, in jurul anului 1865 de la parohia Iacobini, lucru neconfirmat insa de documente. Biserica a detinut o frumoasa colectie de icoane praznicare.

Localnicii adevarati mesteri, realizeaza constructii de case din lemn, adevarate opere de arta populara, care ajung in multe parti din tara ca si case de odihna.

Acestia pe langa cresterea animalelor, care se gasesc in numar mare in aceasta zona, lucreaza si la exploatarile forestiere din jur, dezafectate sau trecute in conservare.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]