Brusturescu - Ulita mare - Virtual Arad County (c)2000Brusturescu - Case batranesti - Virtual Arad County (c)2000

Brusturescu situat la aproximativ 12 km de la Gurahont (drum pietruit). Cai de acces: auto. De la Zimbru drumul spre Brusturescu abunda la fel de elemente pitoresti: o serpentina naturala, vai inguste, paduri batrane, poieni etc.
Satul este asezat pe un deal la mica distanta fiind inconjurat de padure.

Conscriptia lui Sinesie Jivanovici consemneaza ca in anul 1755 satul nu avea biserica, credinciosii frecventand locasul de cult din parohia Fenis. Dintr-o insemnare facuta pe filele unei Evanghelii aflam ca in 1764 in Brusturescu functiona preotul Zaharia care credem ca slujea intr-o biserica de lemn disparuta in decursul timpului. Astazi satul este filie la parohia Zimbru si nu are biserica.

Brusturescu - Casa taraneasca - Virtual Arad County (c)2000Brusturescu - Case noi si vechi - Virtual Arad County (c)2000
Iubitorii folclorului pot afla aici multe legende de la batrani care imbraca toate evenimentele istoriei acestui sat.
In apropierea satului curge "Valea Raului", nume ce se pastreaza de la o legenda potrivit careia locuitorii acestor parti s-ar fi refugiat de teama tatarilor intr-o poiana, dar la atacul lor au rezistat eroic, reusind sa-i invinga incat valea s-a umplut de sange.

 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala]
[Harta orasului] [Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]