TREBUIE SA VA SPUNEM:

Cornel MarandiucPetru TamasdanACUM VOM SPUNE cateva ganduri si hotarari de inceput, privind constituirea si continutul publicatiei „ORIZONTUL AVIATIC”. Deci:

Continuam linia publicatiei „AVIATIA” care, desi o initiativa hunedoreana (un incontestabil merit!), in ultimii doi ani a fost alcatuita, editata si tiparita la ARAD, oras cu incontestabile prioritati si merite aeronautice.

Este initiativa unor oameni ce doresc si vor insista spre a face cunoscute public viata si preocuparile aviatiei si aviatorilor romani. Istoria, ascendenta, actualitatea acesteia si a acestora. Vom include si „trata” toate categoriile aviatice, vom sustine propaganda aviatica in formele ei scrise (si nu numai). In mod special ne vom adresa aviatiei sportive si trimitem fiecarui aeroclub roman, teritorial, acest prim numar (ne vom stradui a continua astfel), propunand aerocluburilor de a conlucra cu publicatia noastra prin desemnarea unui apartinator care periodic (lunar ori trimestrial) sa ne expedieze fie reportaje privind activitatea, fie macar informatii de actualitate (desigur cu imagini sustinatoare); este, credem, o primiera de a oferi fiecarui aeroclub aceasta posibilitate si sansa de a se prezenta si afirma. Credem ca si comandantii acestor scoli de zbor vor intelege si se vor bucura de mana pe care publicatia noastra o intinde astfel... cu atat mai mult in acest climat de saracie si multiplu disconfort. Deci, domnilor comandanti, nu alergam dupa „fapte mari”, cotidianul activitatii sportiv aviatice, prin micile si rutinierele lui fapte, il consideram important, meritoriu si demn de a fi infatisat.

Camarazilor aviatori de IERI si de AZI: dati-ne cristalul vietii si zborului vostru ca sa-l ridicam in fata cititorilor si sa-l iluminam astfel (el iluminand, la randu-i). In coloanele detinerii si amintirii aviatice, prin oameni, se afla reale, adevarate comori de cunoastere si astfel posibila informare... rostogoliti-le spre paginile noastre; nu vorbiti insa toti despre Vlaicu, Vuia, Zorileanu sau... de mult timp ei sunt stiuti, ci vorbiti DESPRE VOI sau despre cei inca nestiuti. Contribuiti prin tot ce puteti la arhiva si muzeul in care „ORIZONT AVIATIC” acum le institue spre folosul tuturor: marturii, iconografie, documente, obiecte aviatice... nu dati nepasarii ori instrainarii, cum timp de 60 de ani toate acestea, apartinatoare a ceea ce inseamna „aviatie”, au fost date! (cu atat mai mult cele vizand ori apartinand aeronauticii romane).

Ii invitam pe fostii si actualii aviatori, piloti de Linie, din aviatia utilitara, sportiva ori militara sa-si spuna „OF”-urile, gandurile, amintirile, marturiile. Considerati „ORIZONT AVIATIC” drept o platforma maritima iar pe voi valuri ce o puteti izbi spre a o zgudui intru binele aflarii celor trebuitoare...

Va multumim, Va asteptam, Va consideram apropiati prieteni.

DE FAPT, ce NE si ce VA propunem? PUTINUL MULT: stimarea si binele AVIATIEI ROMANESTI!

CORNEL MARANDIUC
PETRU TAMASDAN
Discutati despre istoria aviatiei romane in forumul "Orizont Aviatic"
Orizont Aviatic Nr. 1, Nov. 2002
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !