M’as socoti rasplatit cu prisosinta pentru cei paisprezece ani de munca, de teama si de sperante chinuitoare, daca as sti ca am facut ceva, cat de putin, pentru progresul stiintei si pentru fericirea oamenilor.
Bucuresti, 1910
Aurel Vlaicu
Publicatie pentru propaganda AVIATIEI, fondata la ARAD de catre: CORNEL MARANDIUC (scriitor/ istoric aviatie) si PETRU TAMASDAN (aviator, pilot de Linie), in sprijinul Fostilor, Actualilor si Viitorilor AVIATORI; se distribuie gratuit, se primesc donatii si sponsorizari.
CTITORI DE ONOARE:
Gl. av. (r) ing. VICTOR IOAN SOIMA; Gl. av. (r) ION DOBRAN; Gl. av. (r) STEFAN VOIAN; Av. pilot instr. si antrenor emerit CONSTANTIN MANOLACHE; Av. pilot planorism, ing. MIRCEA FINESCU; Av. pilot instr./ cdt. planorism VIOREL CISMAS; Arhitect, pilot planorism ION FRANTZ

CONSTANTIN

- Titi -

MANOLACHE

Prin trecerea in nefiinta a renumitului aviator CONSTANTIN MANOLACHE, Cavaler al Ordinului „Virtutea Aeronautica”, aviator pilot de o rara calitate si complexitate in prestarea de o intreaga viata a zborului, decan al aviatiei sportive romanesti, ORIZONT AVIATIC pierde pe unul dintre cei mai valorosi colaboratori si prieteni, pe care numai modestia l-a oprit de a nu ocupa o numire si un rol, majore, in redactie.
Aceasta pierdere este minora insa fata de uriasa pierdere pe care Aeronautica Romana si Societatea Romana, astfel, acum o traverseaza – o vasta si extrem valoroasa detinere a informatiei, experientei si istoriei zborului romanesc, limpede si chibzuit depozitate in fiinta si cunoasterea sa si-a inchis albastrele si auritele porti.
Aceasta dureroasa pierdere este palida insa in fata devastatoarei pierderi si dureri pe care familia (sotia sa, av. Georgeta Manolache) o infrunta acum.
Ne alaturam tuturor celor din tara si strainatate care cu adevarat inteleg gravitatea si ireversibilul acestei pierderi, tuturor celor ce l-au cunoscut pe acest Deosebit Aviator si Cumsecade Om.
ADIO Domnule CONSTANTIN MANOLACHE, ADIO draga TITI. Vei ramane in inimile, respectul, regretul si paginile noastre.
Redactia „ORIZONT AVIATIC”
Discutati despre istoria aviatiei romane in forumul "Orizont Aviatic"
Orizont Aviatic Nr. 21, Iulie 2004
VIRTUAL ARAD
Suntem pe locul
Pozitia Virtual Arad in Romanian Top 100
Votati-ne zilnic!
Votati Aradul !