Stirile Zilei

Virtual Arad sustine petitia "Ajunge! Nu mai acceptam sa fim batjocoriti!", va invitam sa o semnati.

Sambata, 28 martie 2009

Stirile TVA aici
  • Saptamana viitoare se voteaza bugetul

Consilierii locali se vor intalni marti in sedinta publica extraordinara pentru a vota bugetulConsilierii locali municipali se vor intalni marti in sedinta publica extraordinara pentru a vota bugetul. In mod sigur acesta va fi aprobat fara probleme, deoarece in dezbaterea publica de acum cateva zile nimeni nu a fost interesat de modul cum a fost impartit.
Nici un cetatean si nici un reprezentant al Asociatilor nu s-a prezentat la dezbatere, desi aceasta a fost anuntata cu cateva zile inainte.
Pe langa proiectul privind bugetul, care este asteptat cu sufletul la gura de catre reprezentantii unor institutii pe ordinea de zi a alesiilor locali se mai afla opt puncte. Printre acestea se numara si proiectul de hotarare privind repartizarea fondului de rulment, dar si cel cu privire la aprobarea contractelor de inchiriere pentru spatii cu destinatia de casute si pentru terenul aferent acestora, situate in incinta Strandului „Neptun” Arad, proiect care a starnit unele controverse.
Tot in sedinta de saptamana viitoare se va afla spre aprobare acordarea ajutorului cu titlu de subventii pentru acoperirea diferentei de pret si tarif la energia termica livrata populatiei catre S.C. CET Arad S.A. si S.C. Compania de Apa Arad S.A, dar si cel privind masurile pentru divizarea CET-ului. Ordinea de zi se va incheia cu proiectul privind participarea Consiliului Local al Municipiului Arad cu proiectul Teatrul Vechi, Casa Hirschl - Patrimoniu Cultural la sesiunea de Finantare a Administratiei Fondului Cultural National.

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Duminica, pecicanii ies la vot pentru a-si alege noul primar

Duminica, la Pecica va avea loc primul tur al alegerilor pentru ocuparea postului de primarPrimul tur de scrutin al alegerilor partiale pentru ocuparea postului de primar al orasului Pecica se va desfasura in aceasta duminica. Pecicanii au de ales intre sapte candidati: Petru Antal (PDL), György Bölöni (UDMR), Mircea Borza (PC), Francisc Campan (PNL), Iosif Craitar (Partida Romilor), Gheorghe Sabau (PSD) si Stanislav Ribovici (independent). Pentru alegerile de duminica au fost tiparite 12.400 buletine de vot, in oras figurand aproximativ 11.200 de alegatori, repartizati pe noua sectii de votare. Procesul de vot va incepe la ora 7 dimineata si se va incheia seara, la ora 21. Dupa terminarea votului, membrii sectiilor de votare vor realiza numaratoarea voturilor, pe care o vor raporta apoi Biroului Electoral, condus de judecatorul Florentin Vlad. Tot la acest Birou, amplasat pe strada numarul 2, peste drum de Primarie, pecicanii vor putea reclama orice fel de nereguli sesizate pe parcursul votarii. Pentru a veni in intampinarea alegatorilor care din diferite motive nu pot prezenta buletinul sau cartea de identitate, Biroul de Evidenta Persoanelor din Pecica are in acest weekend un program prelungit, sambata intre orele 8 si 14, iar duminica incepand cu ora 8, pana la inchiderea urnelor. Daca niciunul dintre candidati nu va obtine peste jumatate din voturile valabil exprimate, se va organiza un al doilea tur de scrutin, intre primii doi clasati, ce se va desfasura peste o saptamana.

L. C. - Observator

  • Managerii spitalelor asteapta schimbarea

Activitatea spitalelor aradene va fi analizata de o comisie a DSP AradO comisie formata din reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica Arad va analiza intreaga activitate desfasurata de catre managerii spitalelor aradene. Se urmareste in principal modul in care conducerile spitalelor au reusit sa indeplineasca indicatorii de performanta. Controlul se desfasoara dintr-un ordin emis de Ministerul Sanatatii si va trebui incheiat pana la data de 31 martie.
In urma acestor evaluari, multi manageri de spitale ar putea fi schimbati din functie. Rezultatele evaluarii vor fi trimise spre Comisia Centrala a Ministerului Sanatatii.
„Controlul a inceput inca de marti si va dura pana la 31 martie. Este un program care urmareste indicatorii de performanta ale tuturor celor 13 spitale din municipiul si judetul Arad. Actiunea este comandata de Ministerul Sanatatii, unde se vor si trimite rezultatele finale ale evaluarii“, declara dr. Mihai Tarcus, directorul DSP Arad.
Controlul a facut deja victime, unii manageri fiind destul de dezamagiti in urma evaluarii. „Noi am fost evaluati miercuri, insa rezultatele nu au fost prea convingatoare. A iesit destul de rau. Nu au fost prea multumitoare. Anumiti indicatori pe care i-am avut de atins, nu am reusit sa-i ducem pana la capat. Deocamdata nu se pune insa problema sa fim schimbati din functie. Vom vedea ce va fi dupa evaluare“, declara dr. Carmen Tolea, managerul spitalului din Sebis.

Managerii aradeni sunt optimisti
Astazi sunt programati pentru evaluare si managerii celor trei spitale din municipiul Arad. Desi emotiile controlului exista, toti cei trei manageri sunt siguri de posturile de conducere pe care le detin. „Maine (n.n. astazi) suntem programati pentru evaluare. Nu-mi simt deloc postul amenintat“, considera dr. Adrian Popa, managerul Spitalului de Obstetrica Ginecologie „Salvator Vuia“ Arad. La fel de sigura pe functia sa este si managerul Spitalului Clinic Municipal Arad. Ing. Carmen Lucuta, ne spune: „Ne vom prezenta cu toate documentele necesare, pe care le vom pune la dispozitia DSP-ului. Eu stiu ca am avut o activitate foarte buna pe anul 2008. Numarul datoriilor a fost mult mai mic la sfarsitul anului, decat la inceput. De asemenea, am realizat renovarea tuturor sectiilor. Cu toate astea, nu exclud aparitia unor surprize. Vom vedea ce va decide ministerul“.
Dr. Mirandolina Prisca, managerul Spitalului Clinic Judetean Arad, este pregatita pentru eva- luare. „Toate actele le avem pregatite. Nu cred ca exista motive pentru a fi schimbata. Am realizat foarte multe lucruri pentru acest spital“, declara dr. Prisca.

Adrian Cotuna - Glasul Aradului

  • Campanie de strangere de fonduri pentru cumpararea si reabilitarea Teatrului Vechi si a Casei Hirschl

Teatrul Vechi ar putea fi reabilitatMinisterul Culturii si Cultelor a lansat o sesiune de acordare de fonduri pentru incurajarea initiativelor care pun in valoare patrimoniul cultural national imobil, iar Primaria Aradului doreste sa profite de aceasta ocazie pentru cumpararea si reabilitarea Teatrului Vechi si a Casei Hirschl.
Valoarea totala a proiectului este de 23.800 de lei, bani care se vor utiliza pentru campania de strangere de fonduri (sponsorizari, donatii, etc), iar Consiliul Municipal va cofinanta proiectul cu suma de 2.800 de lei.
Prin finantarea proiectului "HIST URBAN-Revitalizarea oraselor istorice" municipiul a realizat deja proiectul tehnic de reabilitare a Casei Hirschl si a Teatrului Vechi, obiective de patrimoniu.
In proiect este mentionata necesitatea sensibilizarii locuitorilor pentru a dona fonduri pentru achizitionarea si reabilitarea celor doua obiective, pentru ca acestea sa intre in proprietatea municipiului Arad.
Va fi demarata asadar o campanie de strangeri de fonduri atat de la populatie, cat si de la diversi donatori, si trecerea acestor imobile din patrimoniul privat in patrimoniul Municipiului Arad .

D. M. - Observator

  • Alin Totorean s-a intors acasa

Alin Totorean si-a incheiat expeditia in AustraliaTanarul explorator aradean a incheiat cea mai complexa expeditie romaneasca in Australia.
Dupa 1.500 de kilometri strabatuti in tinutul australian (din care 800, pe jos), exploratorul aradean Alin Totorean s-a intors, ieri, in tara.
Desertul nemilos, lipsa apei, salvarea cu elicopterul, soparlele uriase, zonele mlastinoase, vaile abrupte si greu de parcurs din cauza blocurilor de piatra instabile, cainii Dingo, puii de canguri jucandu-se linistiti in racoarea diminetii - toate acestea reprezinta sarea si piperul expeditiei pe care Alin Totorean a reusit sa o duca la bun sfarsit.
A fost cea mai complexa expeditie romaneasca si a durat aproape trei luni. In prima parte, desertul australian l-a provocat pe tanarul explorator cu un traseu extrem de dificil si temperaturi de 40-50 de grade. In cea de-a doua parte a expeditiei, caldurii insuportabile i s-a adaugat si umiditatea ridicata, datorata ploilor care au cazut aproape tot timpul.

Intalnire cu Dingo
„In cursul noptii mai faceam si cate o pauza - ma intindeam direct pe jos, cate o jumatate de ora si, uneori, mai atipeam. Intr-un astfel de moment, ma trezesc, auzind fosnet in jurul meu. Aprind lanterna si vad trei caini Dingo dandu-mi roata, la vreo doi metri distanta. Nu s-au speriat de lumina si nici nu au dat semne de agresivitate. Pastrau distanta si se invarteau in jurul meu, scotand un fel de marait…”

D. D. - Jurnal aradean


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]