Stirile Zilei
Luni, 27 aprilie 2009
Stirile TVA aici
  • Dr. Liana Mos, desemnata director al Autoritatii de Sanatate Publica

Dr. Liana Mos este noul director al DSP AradLa sfarsitul saptamanii trecute in cadrul sedintei in care s-au desemnat candidatii pentru functiile de directori ai institutiilor deconcentrate PSD a desemnat-o pe linie politica pe dr. Liana Mos in functia de director al Directiei de Sanatate Publica Arad dupa ce institutia a fost condusa de pe pozitia de intermiar de Mihai Tarcus.
Liana Mos are 44 de ani, este casatorita si are o fetita in varsta de 12 ani. Din anul 2008 este decanul Facultatii de Medicina la Universitatea “Vasile Goldis”. A absolvit Liceul "Moise Nicoara" din Arad, dupa care a urmat cursurile Universitatii de Medicina si Farmacie “Victor Babes” din Timisoara, promotia 1988 pe care a terminat-o cu media 9,80. Desi nu a primit numirea oficiala, inca, viitorul director ASP se gandeste deja la prioritatile institutiei pe care o va conduce. Aceasta spune ca „ideea de a prelua aceasta functie este pentru a rezolva niste probleme din sistemul sanitar. Sa facem mult mai multe pentru Arad si pentru aradeni, investitii in aparatura, sa oferim servicii medicale de calitate si asistenta sociala la standarde europene. Sunt proiecte ambitioase si sunt multe de rezolvat, cum ar fi spatii locative, autorizarea si evaluarea spitalelor, cresterea calitatii servicilor medicale in asa fel incat sa nu ne pierdem nici medicii si nici pacientii.”
Directorul interimar al ASP, Mihai Tarcus, numit dupa ce in urma unor scandaluri Gabriela Tarle a fost destituita din functie, spune ca nu stie nimic despre numirea viitoarei directoare, insa spune ca „in cazul in care a fost numit un nou director o sa-i las lucrurile mult mai limpezi decat le-am preluat eu. O asteapta activitatile obisnuite conform functiei pe care o ocupa, precum coordonarea activitatii, verificarea personalului, probleme de buget. Este greu de spus care este cea mai mare problema a ASP in momentul de fata, insa nu este niciuna deosebita, acuta. Cat despre situatia spitalelor aradene, unele sunt pe cale de ameliorare. S-au facut cateva lucruri bune, de exemplu in Spitalul Municipal, insa o parte din spitale se confrunta cu situatii mai dificile, cum ar fi Spitalul de Boli Infectioase sau cel din Capalnas, a caror cladiri sunt retrocedate. Referitor la datoriile spitalelor, Spitalul Clinic Judetean este cel care detine recordul intre unitatile medicale”.
Pe langa atmosfera din ASP, noua directoare va fi intampinata de incertitudinea construirii noului Spital Judetean, datorii de sute de miliarde insumate de unitatile medicale si multe alte probleme ale sistemului sanitar aradean.

Ana Maria Cantea - Observator

  • Planteaza 110.000 de flori!

Anul acesta vor fi plantate peste 110.000 de flori in parcurile si zonele verzi ale municipiuluiZonele verzi ale municipiului se vor umple de pete de culoare.
Aradul trece la decorul de vara. Peste 110.000 de fire de flori (begonii, dalii, salvii etc.) vor fi plantate in urmatoarele saptamani in parcurile si zonele verzi de pe raza municipiului.
Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii Primariei, pana la sfarsitul acestei luni se vor planta 20.000 de fire, urmand ca restul de peste 90.000 sa fie plantate in luna mai, de altfel, perioada optima pentru schimbarea decorului floral. De plantari se vor ocupa cele doua firme cu care Primaria are contract de intretinere a zonelor verzi: Gospodarirea Comunala si Polaris. Plantarile nu se vor realiza doar in zona centrala, ci si in cartiere.
Costurile totale ale schimbarii decorului in municipiu sunt de aproximativ 180.000 de lei, informeaza Primaria.

S. B. - Jurnal aradean

  • 20 de tone de slanina au blocat drumul Arad-Nadlac

Un accident mai putin obisnuit a avut loc pe drumul Arad-NadlacAproape 20 de tone de slanina congelata au blocat, ieri, traficul inspre Nadlac, dupa ce, din cauza unui caine care ii taiase calea, un sofer maghiar a pierdut controlul volanului, incarcatura izbindu-se de un copac.
Soferul maghiar transporta 23 de tone de slanina congelata pentru o societate comerciala din Sibiu, incotro se si indrepta. La iesirea din orasul Nadlac spre Arad, un caine i-a taiat calea, iar soferul a incercat sa traga de volan spre dreapta, neputand frana brusc. Din pacate insa, manevra nu a fost reusita si asta pentru ca, desi a evitat cainele, partea dreapta a incarcaturii s-a izbit de un copac aflat pe maginea soselei. Ghinionul a facut ca intreaga parte dreapta a remorcii sa se rupa, iar aproape intreaga cantitate pe care o transporta a ajuns imprastiata pe sosea.
Politistii din Nadlac s-au deplasat imediat la fata locului dirijand traficul pe un singur sens, pana cand lucratorii de la Drumuri Nationale au reusit sa inlature bucatile de slanina de pe suprafata carosabila. De altfel, imediat ce soseaua a fost libera, traficul a fost oprit pe ambele sensuri timp de cateva minute, pana cand pompierii au spalat drumul, tocmai pentru a evita pericolul unui accident, si asta pentru ca soseaua era, in unele locuri, alunecoasa.
Din fericire, soferul nu a patit nimic, iar marfa era asigurata, astfel ca paguba va fi recuperata. Politistii continua cercetarile pentru a stabili cu exactitate cauzele producerii accidentului.

Anca Barbura - Glasul Aradului

  • Consiliul Judetean a impartit bani de la minister catorva localitati

CJA a impartit mai multor localitati bani pentru elaborarea sau actualizarea PUG-urilorConsiliul Judetean a solicitat pentru anul 2009 fonduri de la bugetul de stat pentru finantarea Sistemului informational specific domeniului imobiliar - edilitar si bancilor de date urban in valoare de 6.790.000 de lei, pentru un numar de 6 localitati.
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintelor a comunicat alocarea sumei de 325.000 de lei si repartitia acestei sume astfel: Vinga 255.000 de lei; Pecica 35.000 de lei; Ineu 35.000 lei.
Consiliul Judetean Arad a solicitat de asemenea fonduri de la bugetul de stat pentru elaborarea/actualizarea PUG-urilor. Suma solicitata a fost de 603.700 de lei.
Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintelor a comunicat alocarea sumei de 90.000 de lei pentru finantarea elaborarii/actualizarii PUG-urilor si repartitia acestei sume urmatoarelor unitati administrativ teritoriale: Sagu - 30.000 de lei in trim. I, Zabrani - 20.000 de lei in trim. II si Vladimirescu - 40.000 de lei in trim. II.

D. M. - Observator

  • Pecica a imbracat straie de sarbatoare

Primarul Petru Antal alaturi de Miss Pecica 2009Acest sfarsit de saptamana a fost unul incarcat in evenimente pentru locuitorii Pecicai.
Vineri si sambata s-au desfasurat mai multe evenimente cu ocazia Zilelor orasului.
In acest an s-au implinit cinci ani de cand Pecica a devenit oras, de fapt, data corecta e ziua de 7 aprilie. Incepand cu dupa-amiaza zilei de vineri, evenimentele s-au derulat in diferite locatii din oras, dar atractia a fost data de spectacolele derulate pe scena amplasata in vecinatatea Primariei.
Astfel, totul a inceput cu alocutiunea primarului Petru Antal, care a declarat deschise Zilele Pecicai. Apoi, pe scena au urcat reprezentantii Bisericii Ortodoxe si Bisericii Romano-Catolice, care s-au rugat impreuna pentru pecicani.
A urmat premierea sportivilor cu rezultate bune de la Box Club UVVG Arad, dupa care s-a trecut la programul organizat de Grupul Scolar „Gheorghe Lazar”. Dupa spectacolul de doua ore - in care formatiile de muzica si dans din cadrul Grupului Scolar „Gheorghe Lazar” si-au etalat talentul, a urmat programul de dans de societate si dans modern, cu trupe locale - formatia PAS si cea a Clubului Copiilor si Elevilor Pecica si din Nadlac, precum si Moreno din Arad. Incalzirea atmosferei a continuat apoi cu formatia Atlas din Arad, care a evoluat pe scena impreuna cu deja cunoscuta cantareata Paula Botas. Principala atractie a serii de vineri a fost formatia Fly Project.
Ziua de sambata a debutat cu sedinta festiva a Consiliului local Pecica, in cadrul careia opt pecicani au fost decorati cu „Titlu de Excelenta” pentru activitatea lor. Evenimentele au revenit, o data cu ora 17,00, in zona parcului central din oras, unde s-a desfasurat concursul de Miss Pecica 2009, iar apoi au urmat mai mult recitaluri, sustinute de Pastratorii Traditiei, Buzavirag - din Ungaria si de solista de muzica populara Mariana Deac. Seara s-a incheiat cu un frumos foc de artificii si cu discoteca in aer liber.

Razvan Cretu - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]