Stirile Zilei
Miercuri, 22 aprilie 2009
Stirile TVA aici
  • Bursa Muncii la Arad

AJOFM Arad organizeaza vineri, 24 aprilie. "Bursa locurilor de munca"Fortele de Munca organizeaza vineri, 24 aprilie „Bursa locurilor de munca”. Prin aceasta actiune, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad urmareste cresterea gradului de ocupare a fortei de munca, prin angajarea de catre agentii economici care au nevoie de personal a persoanelor aflate in cautarea unui serviciu.
Pe langa medierea directa in cadrul bursei intre cererea si oferta de locuri de munca dintre persoanele aflate in cautarea unui serviciu si angajatori, actiunea urmareste informarea persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca privind prezentarea masurilor destinate stimularii ocuparii fortei de munca de care pot beneficia gratuit prin intermediul serviciului public de ocupare, respectiv: informarea si consilierea profesionala, medierea muncii, formarea profesionala, consultanta si asistenta pentru inceperea unei activitati independente sau initierea unei afaceri, precum si stimularea mobilitatii fortei de munca.
De asemenea vor fi prezentate facilitatile prevazute de lege pentru angajatorii care incadreaza someri , absolventi si alte categorii defavorizate pe piata muncii.
Evenimentul va avea loc in data de 24 aprilie, incepand cu ora 9, in incinta restaurantului “Bucegi” (fosta sala „Bingo”) din Piata Garii nr. 11, din Arad.

N. B. - Observator

  • Examinatorii auto, din caciula

Prefectul Calin Bibart a luat decizia ca in fiecare zi examinatorii sa fie desemnati prin tragere la sortiExaminatorii pentru permise auto vor fi alesi, in premiera, prin tragere la sorti.
In fiecare dimineata, la sediul serviciului, se va organiza tragerea la sortiIn fiecare dimineata, la sediul serviciului, se va organiza tragerea la sorti.
Modalitatea de examinare a candidatilor la obtinerea de permise auto se modifica, incepand din maine dimineata. Prefectul Calin Bibart a luat astazi decizia de a se trage la sorti, zilnic, cine va fi de serviciu, dintre examinatori, la proba practica.
„Discutiile si suspiciunile referitoare la proba teoretica nu mai exista, de cand examenul se da pe calculator. A mai ramas partea de oras. Nu vreau sa aduc nicio acuza cuiva. Dar, tocmai pentru a evita eventualele suspiciuni, am luat aceasta decizie”, a declarat Calin Bibart.

In fata subprefectului
Noul sistem va fi destul de simplu. Potrivit inaltului functionar public, in fiecare dimineata, in prezenta subprefectului Radu Stoian, sau (in cazul in care este plecat din localitate) a unui angajat al Prefecturii, „la ora 8.15, biletele cu numele examinatorilor atestati vor fi puse intr-o caciula.
La ora actuala, avem sase examinatori cu atestat. Dintre acestia, doi au functii de conducere, deci nu prea participa la examinarea efectiva. Dintre cei patru ramasi, se va extrage numele celor care vor face examinari, in ziua respectiva. In functie de numarul de candidati, se va stabili daca vor fi doi sau trei, sa nu se stie dinainte cine va face examinarile”
, a declarat prefectul. Dupa ce se va sti numele examinatorilor, dosarele candidatilor vor fi impartite intre acestia, cu ajutorul calculatorului.

Mai multi examinatori
Prefectul intentioneaza sa mareasca numarul examinatorilor atestati. Calin Bibart a dezvaluit ca, in cursul acestei saptamani, salariatii serviciului vor fi intrebati daca isi doresc sa obtina acel atestat. In functie de rezultat, se va solicita, la Minister, organizarea de examene pentru atestare.

Promovabilitate redusa
Promovabilitatea la examenul pentru obtinerea unui permis auto a scazut cu mai mult de 10 procente, la nivelul Aradului, dupa ce s-a introdus, la proba teoretica, sistemul de examinare pe calculator.
Potrivit informatiilor furnizate de prefectul Calin Bibart, promovabilitatea era, in vremea cand proba teoretica se sustinea pe hartie, de 34-35%. In prezent, promovabilitatea este de aproximativ 21%.

S. B. - Jurnal Aradean

  • Barurile de langa licee se imbogatesc vanzand elevilor tigari si alcool

Localurile castiga multi bani vanzand elevilor tigari si alcoolInterzise prin lege daca se afla la o distanta mai mica de 500 de metri de unitatile de invatamant, localurile din vecinatatea liceelor aradene de prestigiu si-au gasit in elevi cei mai fideli clienti.
Spre exemplu, elevii de la Moise Nicoara trebuie doar sa treaca drumul ca sa ajunga intr-un local care vinde tigari si bauturi alcoolice, in timp ce, la cateva zeci de metri de „Elena Ghiba Birta“, un „asezamant” similar isi asteapta musteriii. Vadul este excelent, afacerile merg struna, iar elevii sunt multumiti ca se pot intoarce in timp util la cursuri.

„Clientul nostru, stapanul nostru”
Deloc normala, vecinatatea convine atat patronilor care au clientela asigurata zi de zi pe timpul anului scolar, dar si elevilor care gasesc aici loc de refugiu pe durata orelor de chiul. Nu exista restrictii de varsta pentru produsele oferite clientilor care trec pragul barurilor in timpul zilei, asa ca elevii pot primi bauturi alcoolice si tigari dupa pofta inimii. In mod normal, un bar amplasat la mai putin de 500 de metri de scoala poate sa vanda numai bauturi racoritoare, insa patronii s-au mulat cererii si au lansat oferta de produse interzise minorilor. „Noi nu le putem spune ce sa comande; ei sunt clientii zilnici, care vin la noi in numar destul de mare si noi ii servim. Este adevarat ca nu ar trebui sa bea alcool sau sa fumeze, dar cred ca toti am trecut, la un moment dat, prin aceasta etapa in scoala. In cea mai mare parte ei braveaza ca sa se impresioneze reciproc”, explica una dintre angajatele unui asemenea local.

Frica de parinti si profi
Clienti fideli ai barurilor din preajma liceelor, elevii aradeni nu s-au dovedit a fi deloc cooperanti atunci cand a fost sa isi recunoasca obiceiurile extrascolare de zi cu zi. „Va rog sa nu ne dati in ziar. Mama nici nu stie ca fumez, daramite ca vin aici in fiecare zi. Daca afla, o sa am probleme. Ce sa mai zic daca afla profii, care oricum ne cam suspecteaza ca fumam... Venim de obicei mai multi colegi cand nu avem chef de o anumita ora, dar nu bem alcool. Povestim si fumam, atata tot. Sunt colegi mai mari, dintr-a zecea, care mai beau cate o bere. E treaba lor”, spune o eleva dintr-a noua. Colegii ei mai mari isi sting tigarile si se fac nevazuti intr-o clipita, lasandu-si berea neterminata pe o masa alaturata.

Barurile ar trebui controlate
Conform prevederilor Ordinului 349, din 20 noiembrie 2002, privind intensificarea actiunilor de ordine publica si crestere a sigurantei civice in zonele unitatilor de invatamant, una dintre masurile menite sa diminueze efectuele cauzate de consumul de tutun si bauturi alcoolice in localurile din preajma scolilor ar fi: „Identificarea, luarea in atentie si organizarea de actiuni la agentii economici care comercializeaza bauturi alcoolice, tutun si publicatii cu caracter obscen, situati in imediata apropiere a unitatilor scolare, in vederea aplicarii prevederilor legale in domeniu”. Deocamdata, nicio masura legala nu a fost luata in Arad pentru ca efectele vecinatatii barurilor cu scolile sa fie diminuate.

Monica Tulcan - Glasul Aradului

  • Consiliul Judetean Arad nu a cheltuit 677.600 de lei din fondurile nerambursabile incasate

Nicolae Iotcu prezinta programele derulate de institutiile publice subordonate CJAConsiliul Judetean Arad a beneficiat anul trecut de 12.968.000 de lei, bani destinati derularii programelor cu finantare externa nerambursabila a institutiilor publice subordonate. In bugetul propriu al Consiliului Judetean Arad au fost cuprinse la venituri sume ce reprezinta cofinantarea externa nerambursabila aferenta fiecarui program.
Programele derulate de institutiile publice subordonate CJA si finantate din fonduri externe nerambursabile sunt: ,,Dezvoltarea potentialului turistic al Statiunii Moneasa”, „Reabilitarea DJ 792C, tronson Curtici - intersectia cu DN 79, etapa I”, ,,Imbunatatirea situatiei romilor din judet”, CBC „Identitatea culturala conteaza!" Un program transfrontalier de supraveghere a patrimoniului imaterial in D.K.M.T., CBC 2005 ,,Comunicare fara frontiere”, „ANIMALITER - ilustratie de carte cu subiect animalier”.
Au fost asadar aprobate credite bugetare definitive in valoare de 12.968.000 de lei si au fost incasate efectiv venituri la nivelul sumei de 1.541.500 de lei.
In ceea ce priveste „Contul de executie a bugetului fondurilor externe nerambursabile”, partea de cheltuieli, au fost evidentiate platile efectuate in suma de 863.900 de lei, care fata de incasarile realizate sunt mai mici cu aproximativ 677.600 de lei, aceasta diferenta regasindu-se in principal la activitatea proprie a consiliului Judetean Arad.

Dana Mirea - Observator

  • Ziua Portilor Deschise la armata

Cu ocazia "Zilei Fortelor Terestre", Cetatea Aradului isi va deschide portile pentru vizitatoriIn data de 23 aprilie, Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” isi va deschide portile pentru aradenii care vor sa viziteze unitatea militara.
In fiecare an, la 23 aprilie, Armata Romana sarbatoreste cea mai importanta categorie de forte - Fortele Terestre.
„Aceasta sarbatoare, dublata de cea a Sfantului Mare Mucenic Gheorghe, este dovada de nezdruncinat a continuitatii si temeiniciei dainuirii celor doua institutii, Biserica si Armata, ocrotitoare ale linistii si pacii neamului romanesc”, a declarat capitan Mihai Moneanu, ofiter relatii publice al Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”.
Astfel, in data de 23 Aprilie 2009, la ora 09.00, Garnizoana Arad organizeaza un ceremonial militar si religios urmat de depuneri de coroane la Monumentul Eroilor din Piata Avram Iancu. Tot cu acest prilej, Batalionul 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu” din Cetatea Aradului isi deschide larg portile intre orele 12.00 - 18.00 pentru toti cei care doresc sa viziteze o cazarma cu puternice rezonante istorice.
Intrarea ultimului grup de vizitatori se va face la orele 17.30. Cei interesati vor avea ocazia sa viziteze interiorul cetatii, expozitia de armament si tehnica, Sala Traditiilor de Lupta a Batalionului 191 Infanterie „Colonel Radu Golescu”, precum si capela militara. Pe parcursul zilei vor fi prezentate si activitati demonstrative de catre militarii batalionului.

Anca Barbura - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]