Stirile Zilei

Virtual Arad sustine petitia "Ajunge! Nu mai acceptam sa fim batjocoriti!", va invitam sa o semnati.

Vineri, 20 februarie 2009

Stirile TVA aici
  • Bibart isi incepe activitatea abia la inceputul saptamanii viitoare

Calin Bibart va fi investit saptamana viitoare in functia de prefect al AraduluiMiercuri, Guvernul a emis hotarari conform carora Gavril Popescu si-a incetat raportul de munca in calitate de prefect al Aradului, cu acordul partilor, iar Calin Bibart isi poate exercita, cu caracter temporar, functia publica de prefect.
Ieri, Bibart ne-a declarat ca nu a mers inca la sediul Prefecturii, pentru a-si ocupa postul la propriu: „Trebuie sa respectam legea. Intai se publica in Monitorul Oficial, apoi are loc investirea oficiala si depunerea juramantului. Trebuie sa vina cineva de la Bucuresti pentru toate acestea. Probabil o sa vina cineva care sa se ocupe de mai multe judete din zona pentru acest lucru. Cred ca acest lucru s-ar putea intampla la inceputul saptamanii viitoare”.
Calin Bibart are 37 de ani, iar ca profesie este inginer silvic. A absolvit Facultatea de Silvicultura in 1996 si Facultatea de Drept in 2004, iar in 2005 a terminat un masterat in administratie publica. In ultimii ani, a fost seful Ocolului Silvic Lipova. In PD a intrat in 1997, iar luna trecuta a renuntat la calitatea de membru de partid, pentru ca a fost propus de PD-L pentru functia de prefect. Sotia noului prefect este directorul Zonei Libere Arad-Curtici, Cristina Bibart.

D. M. - Observator

  • Femeile folosite pe post de cobai… in perfecta legalitate

Clinica din Micalaca functioneaza in legalitate avand toate avizele necesareIeri, Directia de Sanatate Publica Arad si Politia s-au deplasat in control la clinica din Micalaca, unde, se presupunea ca se testeaza anumite medicamente, in mod ilegal, pe aradence dornice de a castiga bani in plus. In urma cercetarilor, autoritatile au constatat ca experimentele sunt permise, perfect legale, iar clinica are toate avizele necesare de functionare, asta dupa ce cu o zi in urma, fostul director DSP, Gabriela Tarle afirmase ca societatea se afla in ilegalitate.
Totul a inceput de la sesizarea unor femei, care, sub protectia anonimatului, au facut unele declaratii referitoare la testarile, la care singure s-au inscris. Respectivele au acceptat, semnand un contract cu caracter confidential, sa testeze medicamente timp de patru saptamani. Pentru aceasta, fiecare dintre „femeile cobai” au primit 700 de euro.
Daca initial, cazul a ajuns in atentia reprezentantilor DPS prin presa, acestia afirmand ca substantele folosite pot avea efecte secundare extreme de periculoase, iar fosta conducere a DSP nu isi amintea sa fi emis vreo autorizatie de functionare, verficarile efectuate ieri de DSP au concluzionat altceva.
Inspectorii au ajuns la concluzia ca testele se fac cu aprobarea Ministerului Sanatatii, unele medicamente se testeaza pe voluntari de mai bine de sase ani. Totodata, testarea propriu-zisa a celor doua medicamente, va incepe abia saptamana viitoare.
„O echipa din cadrul DSP Arad s-a deplasat ieri la fata locului pentru cercetari. S-a constatat ca unitatea functioneaza legal, avand toate avizele necesare, atat de la Ministerul Sanatatii cat si de la DSP”, a declarat Mihai Tarcus, director interimar DSP Arad.

Anca Barbura - Glasul Aradului

  • Articole vestimentare, textile si accesorii pot fi cumparate la preturi de producator la Expo Arad

La Expo Arad International se desfasoara o noua editie a Targului international "ArContex"Targul International de textile, imbracaminte, incaltaminte si accesorii „ArContex” si-a deschis ieri portile vizitatorilor. Peste 50 de firme din Romania si Ungaria si-au expus marfa pe o suprafata expozitionala de 1.300 de metri patrati.
Incepand cu ora 11, expozantii si-au intampinat vizitatorii cu o gama larga de produse la preturi speciale: confectii si textile pentru femei, copii si barbati, imbracaminte pentru nou - nascuti, haine din piele, blanuri, imbracaminte sport si casual, lenjerie intima, esarfe, saluri, accesorii textile, incaltaminte, posete, genti de voiaj, lenjerie de pat, pilote, perne, paturi, cuverturi de lana, textile pentru interior, masini de cusut casnice si industriale, masini de brodat, fiare de calcat si aparate de uz casnic.
Targul se adreseaza atat producatorilor si comerciantilor autohtoni si din strainatate, cat si publicului. Expozantii pun la dispozitia vizitatorilor marfa la preturi bune provenita din lichidari de stocuri, dar vin si cu oferte promotionale, la preturi de producator, la peste 1.000 de articole.
„La organizarea evenimentului si in acest an am avut alaturi, ca si co-organizator, firma S.C. Expoconfintex S.A. din Bucuresti. Gama de produse expuse este foarte variata, iar vizitatorii vor avea de unde alege”, spune Nicolae Grosan, directorul Expo Arad International.
Au venit, s-au uitat, au plecat
Chiar daca preturile sunt mai mici decat in magazine, vizitatorii nu prea s-au inghesuit sa cumpere, multumindu-se cu privitul. Unii au recunoscut ca in aceasta perioada nu prea au bani, deoarece facturile la utilitati sunt foarte mari si nu isi mai permit sa dea banii pe haine, altii au invocat alte motive, printre care faptul ca nu le place marfa.
Cele mai cautate sunt bluzele sport ce pot fi cumparate la doar 10 lei, dar tinerele au admirat si hainele importate din India si comercializate de o firma din Timisoara. Putin mai scumpe, hainele viu colorate si imprimate din India au mare trecere, cumparatoarele asortandu-le cu gablonturi de la aceeasi firma. „Toata marfa o primesc din India. Chiar acum avem cateva modele noi care se vand foarte bine. De asemenea, articolele vestimentare pot fi asortate cu gablonturile si gentutele pe care le avem aici”, ne spune Nadia Hnatiuc, expozant.
„Sunt foarte putini vizitatori deocamdata. Se simt deja efectele crizei financiare. Am mai fost la un targ, saptamana trecuta, la Timisoara, si am avut vanzari foarte slabe. De acelasi lucru se plang si ceilalti expozanti. Oamenii trebuie sa-si imparta banii pentru cheltuielile principale si prefera sa renunte la haine”, ne spune un expozant venit din Oradea.
Targul Arcontex poate fi vizitat pana duminica, dupa urmatorul program: astazi si maine de la 10.00 la 20.00 iar duminica intre ora 10 si ora 16.00 Transportul este asigurat, gratuit de Expo pe ruta Podgoria - Gara CFR - UTA - Expo Arad si retur, din ora in ora. Pretul biletului de intrare este de 2 lei.

Simina Roz - Observator

  • Premiera cu „Turandot”

Premierea spectacolului "Turandot" va avea loc in aceasta seara la Teatrul Clasic "Ioan Slavici"Premiera va avea loc astazi, de la ora 19, iar cel de-al doilea spectacol este programat pentru maine, ora 19.
Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad prezinta sambata, 21 februarie, de la ora 19, premiera spectacolului „Turandot”, realizat de regizorul Chris M. Nedeea, dupa Carlo Gozzi, versiunea scenica a piesei apartinandu-i lui Ioan Peter. Spectacolul se doreste a fi un eveniment al teatrului aradean, fiind, totodata, si o sansa acordata tinerilor actori ai acestui teatru. Principalele partituri revin celor mai tineri actori care au, astfel, marea sansa de a lucra inca de la inceputul carierei artistice, intr-o montare foarte importanta.
Alaturi de regizor, la realizarea acestui spectacol si-au mai dat concursul: Alina Danciu, Doru Nica, Georgiana Popan, Cecilia Donath, Dorina Darie Peter, Ioan Peter, Andrei Elek, Calin Stanciu, Zoltan Lovas, Nicolae Stefan Statnic, Tudor Lucanu, Marian Parfeni, Ionel Buluc, Florin Covalciuc, Bogdan Costea, Constantin Florea, Dan Antoci, Atilla Knapik, Iosif Tari, Dalian Iorga, Gabriel Heghedus. Decoruri: Onisim Colta; Costume: Oana Varan; Coregrafia: Livia Tulbure-Guna; Asistent de regie: Oltea Blaga.
Al doilea spectacol este programat pentru duminica, 22 februarie, de la ora 19.

***
Publicul aradean este invitat si astazi, 21 februarie, de la ora 11, la sala Studio, pentru a se intalni cu un grup de tineri actori entuziasti, aflati la inceputul drumului lor artistic.
Studentii anului III (coordonator prof. Doru Ana) vor veni la Arad pentru a prezenta spectacolul „Biloxi Blues” de Neil Simon, pus in scena de cunoscutul actor Mircea Rusu – care semneaza regia spectacolului – alaturi de care a mai participat la realizarea lui si prof. Alexandru Jitea. Distributia este formata din Daniel Hara, Liviu Romanescu, Dragos Dumitru, Armand Utma, Alex Popa, Valentin Paraschiv, Iuliana Calinescu, Mihajlo Milenkoski, Andreea Enia, alaturi de care mai joaca si Ioana Marcoiu, Stefana Manta si Alexandra Radescu.

V. F. - Jurnal aradean

  • Continua lucrarile la scoala noua

Lucrarile de constructie a noii scoli din Sagu continua si pe perioada de iarnaIn pofida recesiunii economice, la scoala noua din Sagu se lucreaza de zor.
La sfarsitul anului trecut, trecand pe la primaria din comuna Sagu, am intalnit-o pe doamna primar Emilia Branet cat se poate de necajita. Pentru informarea cititorilor, trebuie sa mentionez ca doamna primar Branet este un om extrem de activ si de energic, iar faptul ca statea posomorata la birou nu o caracteriza nici pe departe. Ei bine, ne-am lamurit destul de repede despre motivul supararii domniei sale: comuna n-a mai primit bani din partea fostilor guvernanti pentru plata constructorului si pentru continuarea lucrarilor la noua si moderna scoala din Sagu. „Va dati seama in ce situatie suntem pusi. Nu este pacat sa conservam lucrarile, pe alti bani, sau sa asistam neputinciosi la degradarea santierului? Vine iarna, vin intemperiile, scoala nu este acoperita si totul se va deteriora...” - ne declara pe la sfarsitul lui noiembrie doamna primar Emilia Branet. Dupa sarbatorile de iarna, pe la mijlocul lunii ianuarie, trecand iarasi prin comuna Sagu, nu mica ne-a fost surprinderea sa constatam ca la scoala noua se lucreaza de zor. Cum stiam ca inca n-au fost alocate fonduri guvernamentale, deoarece Bugetul de Stat inca nu este aprobat de catre Parlament, iar noii guvernanti nici n-au avut timpul necesar pentru a esalona datoriile de anul trecut catre investitorii care efectuat lucrari in folosul statului, am contactat-o pe doamna primar sa vedem despre ce este vorba. „Am gasit intelegerea necesara din partea constructorului, care a continuat lucrarile la scoala din fonduri proprii, putand astfel sa depasim impreuna acest impas si sa evitam o catastrofa. Evident ca imediat ce ne vor fi alocate fondurile guvernamentale, ne vom achita si noi in ceea ce ne priveste” .
Una peste alta, trebuie sa constatam si faptul ca eficacitatea unui primar competent rezida si in astfel de cazuri-problema, cand trebuie sa se descurce pe plan local pentru a salva o investitie sau sa se incadreze in graficul prestabilit. Exista nenumarate cazuri in judetul nostru, cand primarii au reusit sa depaseasca greutatile momentului, dupa cum exista, din nefericire, si destule cazuri cand investitii noi s-au degradat din cauza faptului ca n-au reusit sa fie finalizate sau ca au fost pur si simplu abandonate. Nu neaparat in prezent, ci de-a lungul timpului, iar cel mai elocvent caz este blocul din Zarand unde trebuia sa fie de fapt noua primarie a comunei. Revolutia a prins-o in santier, aproape de finalizare, iar astazi este doar o ruina noua, o darapanatura care nu mai este buna chiar de nimic.
Scriu aceste randuri pentru a intari, prin diferenta, profilul unui primar competent. Desigur, multa lume s-a mirat de procentul aproape unanim cu care doamna primar Branet a fost aleasa de catre cetateni in fruntea comunei. Se vorbea chiar despre un miracol electoral la Sagu.
Ei bine, felul cum doamna Emilia Branet a reusit sa depaseasca momentul extrem de dificil din toamna anului trecut sta marturie despre faptul ca alegatorii nu s-au inselat nicidecum si au avut dreptate.

Doru Sinaci - Glasul Aradului


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]