Stirile Zilei

Virtual Arad sustine petitia "Ajunge! Nu mai acceptam sa fim batjocoriti!", va invitam sa o semnati.

Miercuri, 4 martie 2009

Stirile TVA aici
  • Conturi blocate si fara datorii

Conturile CET-ului raman in continuare blocateCET-ul nu a reusit sa-si deblocheze conturile, instantele aradene amanand sa se pronunte.
CET-ul nu a obtinut castig de cauza nici in urma infatisarilor de ieri, de la Judecatorie si Tribunal. Conducerea centralei a chemat in fata instantei SC Best Recuperare (proces desfasurat la Judecatorie) si SNLO (la Tribunal), solicitand deblocarea conturilor. Asta, dupa ce intreaga datorie a CET catre SNLO, in valoare de 19,8 milioane de lei, a fost achitata.
Problema este ca firma de recuperare angajata de producatorul de carbune solicita de la centrala aradeana un comision de 6,9 milioane de lei.
„La Judecatorie am primit un nou termen, pentru data de 24 martie, iar de la Tribunal, unde am solicitat anularea contractului de cesiune a creantei, nu am primit deocamdata niciun rezultat”, sustine Cornel Secianschi, directorul CET.
Secianschi mai spune ca pentru deblocarea conturilor, CET-ului i se solicita sa depuna o cautiune pentru intreaga datorie, deja achitata, si nu cum ar fi normal, pentru suma de 6,9 milioane de lei, aflata in litigiu.

L. S. - Jurnal aradean

  • In curand se va inchide circulatia tramvaielor spre Micalaca

Circulatia tramvaielor spre Micalaca va fi oprita pentru cateva saptamaniBucuria aradenilor care circula cu mijloacele de transport in comun ca au scapat de autobuze nu va dura mult, deoarece pentru ca lucrarile BERD sa poata continua se vor inchide alte tronsoane.
In cateva zile se va inchide circulatia tramvaielor spre Micalaca, iar cand lucrarile sunt gata, in zona respectiva se va inchide pe centru. „Va trebui sa inchidem circulatia tramvaielor spre Micalaca. Din momentul in care acestea nu vor mai circula, speram ca mai mult de trei saptamani oamenii sa nu circule cu autobuzul. De asemenea, dorim sa luam legatura si cu cei care au reabilitat strada Voinicilor sa vina sa isi continue lucrarile, adica sa toarne inca un strat de asfalt pentru a putea face receptia. Dupa ce se vor termina lucrarile spre Micalaca si se va da drumul la tramvaie se va opri circulatia in zona centrala”, afirma Razvan Popa, director tehnic in cadrul Primariei Arad.
In zona centrala mai trebuie montati cei peste o suta de stalpi, trebuie amenajate statiile de tramvai, dar si zona Tribunul Dobra, Piata Avram Iancu, Boul Rosu si Piata Primariei unde se va folosi granit. Autobuzele vor circula pe centru pana ce lucarile BERD vor fi finalizate. Reprezentantii Primariei declara ca lucrarile BERD se vor termina in aceasta vara, dupa care, cel mai probabil, va incepe reabilitarea unor strazi din cartiere, ca de exemplu, Renasterii din Micalaca.

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Ministerul Mediului a aprobat proiectul de aproape 28.000.000 de euro pentru gestionarea deseurilor in judetul Arad

Nicolae Iotcu anunta aprobarea de catre Ministerul Mediului a proiectului pentru gestionarea deseurilor din judetPresedintele Consiliului Judetean Arad a condus sedinta Adunarii Generale a Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara, Sistem Integrat de Gestionare a Deseurilor Judetului Arad. „Ministerul Mediului ne-a informat ca Master Planul Sistemului Integrat de Gestionarea Deseurilor judetul Arad indeplineste standardele de calitate solicitate si prin urmare a fost aprobat de Ministerul Mediului. Valoarea investitiilor cuprinse in Master Planul aprobat este de 27.875.000 euro, la care se adauga si TVA, iar Lista investitiilor prioritare face parte integranta din Master Planul aprobat”, a reamintit Nicolae Iotcu.
Un alt subiect aflat pe ordinea de zi a sedintei a vizat stadiul privind demararea proiectului. Pana la ora actuala s-a elaborat si aprobat prin Hotarare de Consiliu Master Planul pentru proiectul „Sistemul Integrat de Gestionare a Deseurilor pentru judetul Arad” cu finantare pe Programul Operational Sectorial de Mediu Axa 2.
De asemenea, la aceasta sedinta Nicolae Iotcu a fost desemnat prin vot in functia de presedinte al Adunarii Generale, iar comunele Vladimirescu si Zabrani au aderat la Asociatie.
Aceasta asociatie s-a constituit in luna mai a anului trecut, iar ieri s-a adoptat un nou statut conform noilor reglementari in vigoare, conform cerintelor Ministerului Mediului. Primarii prezenti la intalnire au fost instiintati de modificarile aduse la legislatia de amenajare a teritoriului, urbanism si autorizarea lucrarilor de constructii.

Observator

  • „In amintirea lui Creanga”

La Biblioteca Judeteana "A. D. Xenopol" copiii au ascultat povestile lui Ion CreangaIn cinstea implinirii a 172 de ani de la nasterea celui mai popular, indragit si mucalit povestitor pentru copii si adulti, Ion Creanga, la Biblioteca Judeteana „A.D. Xenopol” Arad a avut loc ieri, 3 martie, actiunea „In amintirea lui Creanga”.
Oaspeti au fost elevii Scolii Generale nr. 5. Acestora li s-au prezentat cele mai frumoase carti cu povesti si amintiri scrise de Ion Creanga. Tot cu aceasta ocazie, scriitoarea si publicista Lucilia Dinescu si Lucia Bibart, reprezentanta cu relatiile publice in cadrul bibliotecii, au citit pentru cei prezenti din creatia proprie.
La final, pentru a reconstitui atmosfera din amintirile lui Creanga elevii mai mari au prezentat pentru cei mici cateva scenete inspirate din opera marelui scriitor. De mentionat ca ziua de 3 martie, ziua de nastere a lui Ion Creanga este si Ziua Mondiala a Scriitorilor.
Tot la Biblioteca Judeteana „A. D. Xenopol” are loc in aceasta perioada expozitia temporara „Cel mai frumos martisor” expozitie ce va putea fi admirata pana in 10 martie. Alaturi de martisoare holul bibliotecii mai gazduieste desenele copiilor de la Gradinitele cu program prelungit nr. 10 si 16, desene reunite sub titulatura „Ce mi-a placut mie cel mai mult dintr-o poveste”.

Cristina Lazurca - Glasul Aradului

  • Primarul comunei Buteni doreste sa rezolve problema apasatoare a apei din satul Cuied

Primarul comunei Buteni - Alin Petronel Marcus are multe proiecte dar realizarea acestora depinde de bugetDupa ce s-a luptat de trei ori sa devina primar al comunei Buteni, Alin Petronel Marcus a primit votul de incredere din partea localnicilor, care i-au dat o sansa, pentru a incerca sa realizeze ce nu au reusit cei care au condus comuna inaintea lui.
Primaria Buteni doreste ca, in anul 2009, sa realizeze foarte multe lucruri, dar totul depinde de buget, dupa cum declara primarul comunei Buteni, Alin Petronel Marcus. „Va fi un buget de criza, se stie ca, la nivel mondial sunt probleme,, dar speram sa fie bine si sa ne descurcam cat mai bine”. In prezent, se doreste continuarea unor proiecte in infrastructura Buteniului si a satelor apartinatoare, precum si terminarea lucrarilor la scoala generala cu clasele V-VIII, cea cu clasele I-IV fiind renovata deja. De asemenea, primarul vrea sa finalizeze lucrarile la terenul de sport, care mai trebuie amenajat, dar si amenajarea centrului de comuna este un obiectiv.
Un proiect mare este cel care implica lucrarile cu o structura comuna cu Chisindia. „Avem o problema deosebita, cu apa, la Cuied. In perioada de seceta suntem nevoiti sa ducem apa localnicilor cu cisterna pompierilor, pentru a bea si a da la animale”, explica primarul Marcus. Printre proiectele primariei din Buteni mai sunt si amenajarea primariei, a carei finalizare se doreste pentru acest an. „Dorim sa facem si o gradinita cu program prelungit, in vechiul sediu al ocolului silvic. Dorim civilizatie, o baie, sunt multi care au bai improvizate, dar la Cuied e cea mai mare problema, nu este apa, mai ales intr-o anumita zona, in partea de sus, pe deal. Doresc ca localnicii din comuna Buteni, la finalul primului meu mandat sa fie multumiti. M-am luptat de trei ori si de aceasta data mi-au oferit increderea, eu fiind localnic”. Primarul este hotarat sa faca tot ce ii sta in putinta pentru comuna Buteni care este recunoscuta pentru diferitele activitati culturale desfasurate acolo. Primaria a ajutat si Bisericile din zona, oferind 800 de milioane pentru Biserica Ortodoxa si Biserica Baptista, care aveau nevoie de fonduri pentru diferite actiuni.

Corina Hutan - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]