Stirile Zilei
Marti, 3 februarie 2009
Stirile TVA aici
  • ULAL a sesizat ANRE privind facturarea gazelor

Asociatiile de locatari reclama in continuare probleme cu facturile la gazReprezentantii Uniunii Locale a Asociatiilor Locative Arad semnaleaza din nou neregulile din sistemul de facturare practicat de E-on GAZ. Inca din luna noiembrie 2007, au inceput sa apara sesizari cu privire la acest lucru si chiar s-au efectuat catre conducerea centralei de la Tg. Mures, 10 interventii scrise, care au fost trimise si la Prefectura Arad cat si O.J.P.C. Arad. „Prezentul circuit de facturare, desfasurat de E-on Gaz este foarte complicat, avand ca rezultat ajungerea cu mari intarzieri a facturilor in Asociatiile de proprietary, dar si la consumatorii individuali. Asociatiile sunt obligate mai intai sa plateasca, pentru a avea numai valoarea facturii necesare intoc-mirii listelor de cheltuieli, lucru total anormal, noi trebuind sa avem factura, pentru a o analiza si verifica, nu sa platim cu ochii inchisi, incalcand astfel legea contabilitatii si Legea Asociatiilor de proprietari. Acestea interzic calculele la listele de cheltuieli pe consumuri prezumate, nedeterminate cantitativ, calitativ, si valoric, ci in baza unui document justificativ numit factura”, afirma Dorina Lupse, presedintele ULALA.
De asemenea, conducerea ULAL afirma ca la cele 10 interpelari ale lor, E-on Gaz a raspuns ca au posibilitatea sa se informeze privitor la valoarea facturii la firma. „Pe aceasta modalitate de informare nu s-au comunicat corect Asociatiilor de Proprietari consumurile curente aferente lunii decembrie 2008, acestea fiind calculate defalcat pana la 31 decembrie si diferenta pe ianuarie 2009 astfel ca nu au fost preluate total consumurile, iar pe luna februarie se vor plati consumuri pe proximativ 40 de zile. La sesizarea noastra O.J.P.C. Arad a controlat modul de facturare sanctionand prin amenda contraventionala acest mod defectuos de facturare, dispunand masuri de remediere, lucru ignorat de E-on Gaz”, sustine Vasile Arion, vicepresedinte ULAL.
Conducerea U.L.A.L. s-a adresat saptamana trecuta Autoritatii Nationale de Reglementare a Energiei (ANRE) sesizand problemele existente. Mai mult de atat au facut cunoscute toate demersuril, precum si reclamatiile Asociatiilor de proprietari si rezultatele monitorizarii pe cele doua luni.

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Cei care isi cauta un loc de munca vor avea la dispozitie 10 burse organizate de AJOFM, in municipiu si judet

Si anul acesta AJOFM va organiza multe burse in municipiu si judetPentru anul 2009, planul A.J.O.F.M. Arad cuprinde urmatoarele 10 evenimente destinate informarii, medierii si consilierii agentilor economici, a somerilor precum si a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca: in data de 20 martie va avea loc « Bursa Muncii » la Chisineu-Cris, in 17 aprilie « Bursa Generala » de la Arad, in data de 15 mai « Bursa Muncii » de la Lipova, in 5 iunie, « Bursa elevi si studenti » la Arad, in 26 iunie « Bursa rromilor », desfasurata tot la Arad, in 24 iulie « Bursa Muncii » la Ineu, in 21 august « Bursa tinerilor postinstitutionalizati », ce va avea loc la Arad, in 25 septembrie « Bursa absolventilor », la Arad, in 23 octombrie « Bursa Muncii » la Chisineu- Cris, iar in 20 noiembrie « Bursa Muncii » care se va desfasura la Arad.
In contextul Planului de activitate EURES Romania pentru perioada 2007-2010, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Arad organizeaza in perioada 11-13 februarie 2009 o intalnire bilaterala romano-maghiara, eveniment menit sa identifice surplusul si lipsa fortei de munca pentru regiunea de frontiera cu Ungaria si sa promoveze schimbul de bune practici intre cele doua tari in ceea ce priveste activitatea EURES. Obiectivul acestei intalniri il constituie stabilirea fluxurilor de mobilitate la frontiera, prin monitorizarea schimbului de lucratori in zonele de granita.
Activitatile care se vor desfasura in cadrul acestui atelier de lucru vor include: analiza, monitorizarea si prognoza viitoarelor evolutii pe piata muncii din regiunile de frontiera. Vor fi evaluate progresele realizate si pasii de urmat in cadrul proiectului, avand in vedere cele doua intalniri dintre consilierii EURES romani si maghiari care au avut loc in cursul anului 2008.
La acest eveniment si-au anuntat participarea consilieri EURES din cadrul Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, din Agentiile Judetene Pentru Ocupare si Formare Profesionala: Arad, Satu Mare, Timis, Maramures, Bihor, Covasna, Harghita, Mures precum si reprezentanti ai Centrului Regional pentru Probleme de Munca Bekes (Ungaria).

N. B. - Observator

  • Pasapoartele biometrice starnesc controverse intre aradeni

Pasapoartele biometrice starnesc controverse si intre aradeniEmiterea pasapoartelor cu identificatori biometrici a starnit controverse si in randul aradenilor. Oamenii sunt impartiti in doua tabere. Unii considera ca nu este lucru curat, pe cand altii spun ca acestea tin de lumea moderna si ca nu ar avea nimic impotriva sa detina un astfel de act. In timp ce inca in Arad doar se vorbeste pe la colturi despre aceste lucruri, in tara au inceput protestele. Cateva sute de oameni, printre care si preoti, s-au adunat pe Dealul Mitropoliei, sa isi exprime nemultumirea fata de datele continute de noile pasapoarte biometrice puse in circulatie. Oamenii spun ca noile acte contin asocierea de cifre 6-6-6. Ei sunt nemultumiti si de dispozitivul inclus in pasapoarte, care contine detalii personale biometrice. Totodata, protestul a fost organizat si impotriva legii care prevede stocarea datelor privind convorbirile telefonice.

„Pasapoartele dauneaza”
Aceste proteste ar putea incepe in toata tara, deoarece si in Arad, mii de persoane se arata impotriva lor. Oamenii cer lamuriri cu privire la modul in care datele stocate pe aceste acte ar putea aduce atingere libertatii si demnitatii. Elena Iova, educatoare, considera ca aceste pasapoarte pot sa fie daunatoare si nu si-ar dori sa aiba asa ceva.
Altii considera ca depinde de credinta fiecaruia. „Aceste semne sunt interpretate diferit. Depinde de fiecare, cine crede in Iisus Hristos si in Biblie asa se zice ca sunt daunatoare, insa lumea moderna crede altceva. Eu nu imi permit sa am pareri la vremea aceasta”, afirma A.T. Pe de alta parte, Ecaterina Bogan nu are nimic importiva acestor pasapoarte si nici nu considera ca au legatura cu necuratul. Exista insa si aradeni care nu stiu despre ce este vorba si afirma ca nu au auzit de introducerea unor pasapoarte noi. Lucru care nu ar trebui sa fie de mirare, deoarece in Arad nu s-a emis inca nici un pasaport biometric. „Demersurile au inceput si la noi, insa nici un aradean nu a intrat in posesia noului tip de pasaport. Nu trebuie sa se faca atata tantam deoarece consider ca asocierea de cifre nu are nimic in comun cu ceea ce se spune”, afirma Prefectul Aradului, Gavril Popescu.

Semn pe mana dreapta si frunte
Reprezentantii Episcopiei Ortodoxe din Arad nu au inca un punct de vedere oficial cu privire la pasapoarte, cipuri sau la stocarea datelor privind convorbirile telefonice. „Asteptam pozitia Sfantului Sinod cu privire la aceste lucruri. Nu doar noi, ci oamenii din intreaga lume sunt impotriva pasapoartelor biometrice. Anul trecut au protestat impotriva lui reprezentantii Bisericii din Grecia, din Vatican, dar si Biserica Sarbeasca. Aceste pasapoarte si cipuri au intr-un fel o corelatie cu un text profetic, deoarece oamenii vor fi insemnati la mana dreapta sau in frunte, semne care le confirma si Apocalipsa. («Si ea (fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei» (Apoc. 13:16-17)”, afirma parintele Vasile Pop, consilier cultural al Episcopiei Aradului.
Preotii din intreaga tara afirma ca in spatele acestui sistem de insemnare a oamenilor se ascunde o intreaga dictatura, un intreg plan demonic, prin care de buna voie iti vinzi sufletul diavolului. Documentele au intrat in vigoare din prima luna a lui 2009 si contin un cip in care sunt stocate toate datele de identificare ale detinatorului.

Claudia Untaru - Glasul Aradului

  • Speriati de Natura 2000

Directorul APM Arad - Dana Danoiu considera ca restrictiile impuse de programul "Natura 2000" nu sunt chiar asa de greu de surmontatUn program al autoritatilor de mediu pare a fi o piedica in calea dezvoltarii judetului.
Mai multe localitati ale judetului Arad sunt prinse in cadrul programului de mediu „Natura 2000”. Din punctul de vedere al primarilor, acest fapt este o piedica in calea dezvoltarii localitatilor, deoarece, de acum inainte, vor fi impuse niste conditii speciale pentru a fi acordate autorizatii de constructii, de mediu si alte avize necesare ridicarii unei cladiri sau construirii unei fabrici. Gheorghe Burdan, primarul din Chisineu-Cris, crede ca dezvoltarea orasului ar putea fi incetinita de acest program.
„Este nevoie de mult mai multe acte ce incetinesc sau chiar stopeaza ridicarea unor cladiri, inclusiv pe cele ale posibililor investitori care doresc sa isi deschida puncte de lucru in Chisineu-Cris”, declara Burdan. Petru Antal, primarul din Pecica, spune ca exista deja un investitor care se va confrunta cu aceasta problema, declarand ca „un belgian vrea sa construiasca o baza de agrement moderna, cu 100 de casute de camping, hotel, teren de golf, dar sunt convins ca va avea probleme in obtinerea autorizatiilor. Aceasta situatie trebuie reglementata cumva, deoarece ne pune mari probleme in atragerea posibilelor investitii pentru orasul nostru”.

Si altii
Nici la Nadlac, oras care vrea sa isi dezvolte o zona industriala, situatia nu este diferita. „Cred ca aceasta masura ar putea speria investitorii. Si acum avizele sunt date destul de greu. Avem o societate care vrea sa construiasca o fabrica in zona noastra industriala care asteapta de sase luni dupa avizul de mediu si s-a cam saturat. Situatia va fi si mai dificila, acum daca suntem inclusi in acest program de mediu”, spune primarul Vasile Ciceac.

APM nu e de acord
Dana Danoiu, directorul Agentiei pentru Mediu Arad, spune ca restrictiile impuse nu sunt chiar asa de greu de surmontat. „Este nevoie de niste avize in plus, nu se pune problema ca nu se va putea construi in aceste zone. Primarii nu ar trebui sa se ingrijoreze in ceea ce priveste dezvoltarea localitatilor”, spune Danoiu. Si indiferent de nemultumirile primarilor, situatia nu poate fi schimbata. „Situl a fost aprobat de Comisia Europeana, iar zonele cuprinse nu vor putea fi modificate”, a completat Dana Danoiu.

A. G. - Jurnal aradean

  • Premiera spectacolului „Turandot”, in februarie, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”

In luna februarie Teatrul Clasic "Ioan Slavici" Arad va prezenta premiera spectacolului "Turandot"Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ Arad prezinta in luna februarie premiera spectacolului „Turandot“, realizat de regizorul Chris M. Nedeea, dupa Carlo Gozzi, versiunea scenica a piesei apartinandu-i lui Ioan Peter. Avanpremiera acestui spectacol a avut loc in luna decembrie si, din cauza accidentarii actorului principal, premiera a fost amanata pana la sfarsitul lunii februarie. Spectacolul se doreste a fi un eveniment al teatrului aradean, fiind, totodata, si o sansa acordata tinerilor actori ai acestui teatru. Principalele partituri revin celor mai tineri actori care au, astfel, marea sansa de a lucra inca de la inceputul carierei artistice, intr-o montare foarte importanta. Alaturi de regizor, la realizarea acestui spectacol si-au mai dat concursul mari actori ai teatrului aradean: Alina Danciu - Turandot, Andrei Elek - Calaf, Calin Stanciu - Timur, Zoltan Lovas - Ismaele, si multi altii. Decorurile sunt asigurate de Onisim Colta, costumele de Oana Varan iar coregrafia ii apartine Liviei Tulbure-Guna. Regia tehnica ii apartine inginerului Emanuel Florescu, proiectia lui Adelin Ghionghisan, sunetul lui George Dancu si luminile lui Horatiu Maftei. Oltea Blaga este asistent de regie, inginerul Lucian Moga se ocupa de light design iar cel care a realizat fotografiile si afisul pentru acest spectacol este Laurian Popa.

Corina Hutan - Observator


Cautare in arhiva Virtual Arad

   Search this site                 powered by FreeFind
 


Publicitate

  Imobil de vanzare


Colectivul de redactie: Draghi Puterity, Gheorghe Puterity, Trutiu Florin.


O parte din stirile Virtual Arad News au fost preluate si din urmatoarele surse: Agentia Mediafax, Ziarul Jurnal aradean, Ziarul Observator, Ziua de Vest, Evenimentul Zilei (Editia de Vest), Romania Libera, Ziarul in limba maghiara Nyugati Jelen, Astra Aradeana, Ziarul Glasul Aradului, Informatia Aradului,TV Arad, Info TV.


 

[Home] [Stiri] [Jurnal TVA] [Arhiva de stiri] [Agenda telefonica] [Advertising] [Multimedia] [Galeria foto] [Catedrala] [Harta orasului]
[Informatii] [Istorie] [Link-uri] [Guest book] [Message board] [Localitati din Arad] [Despre noi]